emadar 01.04.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Fajnie to wymyśliłaś Właśnie podoba mi się taka ciemna i ciągle za mną chodziła ciemna, ale teraz tak sobie myślę czy to nie sprawi że łazienka będzie się mała wydawać?? może jednak jaśniej lepiej będzie? a tam pod oknem za wanna to jakaś szafka? może dać jakąś szafkę komodę na cała długość tej ściany pod okno? jak sądzisz dobrze będzie? nie nie pralka będzie w pralni:) bo i takie pomieszczenie przewidzieliśmy a może macie jakieś fajne płytki w takiej tonacji, jakaś nazwę konkretnego producenta Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez emadar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.04.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 moniss też myślę, że za ciemno Dodatkowo nie licząc drzwi to są 3 rodzaje brązu + jeszcze mozaika. Razem 4 faktury - chyba za dużo dobrego naraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.04.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) moniss też myślę, że za ciemno Dodatkowo nie licząc drzwi to są 3 rodzaje brązu + jeszcze mozaika. Razem 4 faktury - chyba za dużo dobrego naraz... Nie wiem jakie emadar ma drzwi, może białe... A ciemny brąz sama chciała A swoją drogą, to mi się podobają małe czarne łazienki bez okna, więc ta łazienka taka ciemna nie jest emadar, masz niską ściankę kolankową, do której nie da się "przytulić" wanny. Aby móc wygodnie się wykąpać, trzeba wannę odsunąć, a i tak podczas kąpieli nogi będą pod skosem a głowa blizej kibelka Tam pod skosem może być zamykana szafka i jak najbardziej na cała szerokość. A dla rozjaśnienia łazienki, może więcej lustra? Umywalka jest na czymś w kolorze zebrano (są nadal w sprzedaży takie płyty meblowe, chociaż moda powli mija), a najważniejsze ze pasuje do płytek Opoczna Wszelkie poprawki i inne pomysły przedstawię jutro, gdy już odpocznę po świętach i w ogóle zacznę jaśniej myśleć Napisz/napiszcie wszelkie pomysły na łazienkę, a ja jutro świt (czyli koło południa) zajme się wizualizacjami w miarę skromnych możliwości programu. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emadar 02.04.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Hej Ta "szufladę"( nie wiem jak to nazwać) na której jest zlew trzeba by jednak przesunąć deczko od ściany z drzwiami bo tam kaloryfer wisi. Jednak bardziej do mnie przemawia lustro prostokątne:) ale zlew na tym ciemniejszym ślicznie:)...A mogłabyś zrobić pod oknem na cala długość jakaś szafkę ewentualnie coś w tym stylu nie musi być zamkniętehttp://images40.fotosik.pl/2002/eb4121e86c2b01ad.jpg i może zamiast mozaiki cała pytkę? ten ciemny brąz mi pasuje tylko jeszcze może jakoś pokombinować żeby gdzieś jaśniejszego wstawić nad wanna czy jak?A może podłogę jaśniejszą? jakbyś jeszcze coś wrzuciła będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 02.04.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Różne opcje: - wanna w ciemnej lub jasnej obudowie - płytki nad wanną jasne lub ciemne - półeczki przy umywalce jasne lub ciemne Jaki masz tam grzejnik przy umywalce: zwykły czy drabinkę? Na razie odsunęłam szafke umywalki o 10cm jak na drabinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.04.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Cała koncepcje burza te drzwi na środku ściany.Szkoda....Co do wanny wolnostojacej ja bym sie zastanowią są naprawdę piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emadar 02.04.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Grzejnik drabinka, drzwi ciemny brąz. Z tych kombinacji to jednak zdecydowanie lepiej jak wanna ciemna wg mnie, a nad wanna jasne. Tylko wtedy z kolei jasna ściana nad wanną zlewa się trochę z tą zabudową pod oknem, to może by tu zabudowę na ciemno dać.. już sama głupieje.. Ale pomysł generalnie bardzo do mnie przemawia. Jesteś niezastąpiona. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ERIN 02.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Mam wielką prośbę: mam straszny problem z dolą łazienką Powstała z połączenia pralni i WC, dlatego jest taka wąska. Planuję duzy prysznic z szybą typu walk in, wc, umywalkę z szafką oraz pralkę. Scianka dzieląca ma długość 100cm, ale planuję ją przyciąć do 90cm, aby swobodnie sie poruszac. Na podłogę planuję płytki drewnopodobne a na ściany jakieś szare (jakie? jakas podpowiedz? wolałabym nie kłaść gresu)/ PROSZĘ O POMOC , please , czy taki układ ma sens??? To będzie najbardziej oblegana łazienka w domu. Moze jakas mala sugestia??:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 02.04.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Wydaje się to sensownym ułożeniem sprzętów, jeśli już musicie rezygnować z osobnej pralni. Czy tylko tyle sprzętów tam potrzebujecie? Tylko wc, tylko jedna umywalka? Łazienka przed połączeniem miała 204x173, a pralnia 204x168? I jeszcze jedne ważne pytanie: czy to ma być łazienka wyłącznie dla domowników, czy też dla gosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 02.04.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 witam bardzo potrzebuje pomocy przy projekcie łazienki na poddaszu, bo sama nic więcej nie wymyslę. Łazienka ma wymiary po podłodze 420cmx343cm, przy 180cm zaczyna się skos. Pośrodku ściany naprzeciwko drzwi wejściowych jest okno dachowe 75cm szer. ścianka kolankowa ma 91cm. Przyłącza są zrobione trochę niefortunnie - na jednej scianie są bidet, wc i przyłącza pod dwie umywalki. Poustawiałam pudła i wyszło bardzo ciasno. Najbardziej przeraża mnie bliskie sąsiedztwo wc i umywalki, więc dzisiaj wymysliłam tam wąską sciankę do wysokości np. szafki umywalkowej, ale nie wiem, czy to będzie dobrze wyglądało. Płytki chciałabym Noce by my way i szarą Nową Galę. Wanna będzie asymetryczna a prysznic pólokragły 90x90. czy macie jakiś pomysł na moją łazienkę? Please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ewanzCzy możesz zrobić taki odręczny rysunek z zaznaczonym skosem, jak u emadar stronę wcześniej?Czy te drzwi koło umywalek można by przesunąć o jakieś 30cm? Bo na razie prosto z wejśca wpada się na umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 moniss, niestety drzwi są już zamontowane, otwór na drzwi murarze wybudowali zgodnie z projektem (niestety) a na etapie stanu surowego nie wymyśliłam nic mądrego i teraz mam urwanie głowy. według symulacji pudełkowej nie wygląda to tak najgorzej. Wieczorem wstawię rysunek odręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.04.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Trochę ten układ niepraktyczny,czy nie da się już nic pozmieniać z przyłączami? Łazienka jest dość duża a wszystko jakoś poupychane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moris8 03.04.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 HejJa też potrzebuje Waszej pomocy. Jestem bywalcem forum od wczoraj toteż jeszcze sporo muszę się nauczyć. wczoraj założyłem nowy temat:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?213853-Dwie-%C5%82azienki-dla-MORISA-%28 proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.04.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 moniss, niestety drzwi są już zamontowane, otwór na drzwi murarze wybudowali zgodnie z projektem (niestety) a na etapie stanu surowego nie wymyśliłam nic mądrego i teraz mam urwanie głowy. według symulacji pudełkowej nie wygląda to tak najgorzej. Wieczorem wstawię rysunek odręczny. A jakie było ustawienie sprzętów w oryginalnym projekcie? Zazwyczaj są dość przemyślane (chociaż zdarzają się wyjątki). Drugie drzwi są do pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) drugie drzwi są do pralni w projekcie wc i bidet były na ścianie tam gdzie teraz będzie prysznic - było to komfortowe ustawienie, tylko że prysznic stałby wówczas pod skosem, a ja na etapie budowania nie wyobrażałam sobie prysznica typu walk in (bo tylko taki byłby funkcjonalny w tym miejscu) dzisiaj wykonałam ciężką pracę koncepcyjną i zaczynam przyzwyczajać się do myśli o jednej umywalce - wtedy szafka podumywalkowa będzie krótsza i po obu stronach murka koło wc ( bo taki wciąż zakładam) będzie ok 20 cm wolnego miejsca operacyjnego. szafka niestety nie może być zbyt wąska, bo musi przykryć dwa przyłącza wody.... tu rzut łazienki i pralni z projektu - zamieniłam już miejscami wc i prysznic a tak było w oryginale: Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 03.04.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 moniss wprowadziłam do projektu kilka Twoich uwag Szafa zostanie do sufitu, bo ze względu na bliskość wc nie sięgnę na tą szafę, żeby zetrzeć z niej kurz Co do wysokości zabudowy pralki i umywalki masz rację, ewentualnie dodam jakies2-3 cm, żeby było troszkę przestrzeni między blatem a pralką. Na projekcie umywalka jest naszafkowa- (mogłaby być taka?), bo nie umiałam zrobić wpuszczanej w blat Poniżej kilka "wariacji" na temat mojej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 03.04.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) i jeszcze kilka zielona listwa nad geberitem oczywiście na jego środku Trafia mnie trochę praca z tym pro100, bo co już mam trochę zrobione, to się zawiesza :/ Pokombinowałabym jeszcze z ułożeniem płytek- może niekoniecznie do sufitu i np. zrezygnowałabym z nich na ścianie na przeciwko lustra, zostawiłabym je tylko nad wanną, ale nie umiem Może komuś by się udało? Na wannie przy pralce chciałam jeszcze wstawić parawan. Bateria wannowa, na krótszej czy dłuższej części wanny? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez BubuEcierecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.04.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Lepiej wygląda wieksze lustro zamiast półeczek. Jeśli będziecie używać wanny także jako prysznica, to lepiej będzie umieścić baterię wannową jak najbliżej ściany, gdzie będzie można zaczepić słuchawkę prysznicową. Ze względu na to, że wanna jest krótka, to bateria powinna być w tej wnęce Wnęki ładnie wyglądają bez zielonej listwy. Ciemny stelaż wc i nad nim pas ciemnych płytek pomiędzy zielonymi listwami wygląda bardzo ciekawie. Wciąż jednak mnie martwi odległość pomiędzy rogiem ściany a wc (pamiętasz, ta czerwona kreska z pierwszych obrazków). P.S. W zakładce ELEMENTY masz folder BLATY,LISTWY,PŁYTY OSŁONOWE, klikasz płytę osłonową i umieszczasz ją (odpowiedniej wielkości) na ścianie a nastepnie ją płytkujesz lub malujesz. W ten sposób tylko fragment ściany możesz mieć np. zapłytkowany Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 03.04.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Wciąż jednak mnie martwi odległość pomiędzy rogiem ściany a wc (pamiętasz, ta czerwona kreska z pierwszych obrazków). No właśnie nie bardzo wiem, jak obliczyć tą odległość. Zabudowę pod lustrem zaplanowałam na 50cm głębokości. odległość między geberitem a szafą 30cm, geberit 60cm (na ewntualną szerokość jednej płytki). Coś zmniejszyć? Już nie mam pomysłu jak inaczej zwiększyć tą odległość, żeby się wszystko zmieściło, było sporo miejsca do przechowywania i żeby było wygodnie. Duże lustro- to już jest zdecydowane - 2 czy 3 światełka do niego? Wnęki też mi się bardziej podobają bez listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts