moniss 09.04.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 09.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 moniss wow jestem pod wrażeniem bardzo dziękuję za wspaniałą wizualizację. moja łazienka zaczyna wyglądać już nowocześnie. też wcześniej myślałam o grzejniku na przeciwko drzwi ale odrzuciłam, a widzę że dziki takiemu przestawieniu nagle stało się jakby przestronniej pomysł z zabudowaną pralką super nad nią półki na detergenty i mogę zrezygnować z szafki przy blacie a blat bardziej wydłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 09.04.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]182525[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182526[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182527[/ATTACH] ta kolorystyka też wspaniała fajniutko tylko toaletę zróbmy na gebericie a możne jednak kremowy kolor drewno i akcent czarny. moniss jak myślisz? Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Alicja 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.04.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Masz na myśli jaśniutkie drewno? Co do wydłużania blatu umywalki, to nie da sie go przedłużać w nieskończonośc - przez drzwi jakoś trzeba przejść Chyba, że uda Wam się przesunąć drzwi łazienkowe bardziej na środek ściany, to wówczas blat umywalki może być aż do "drzwiowej" ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 09.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja też nastawiam się na Nową Galę Signum 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 09.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 czy ktos mi pomoze plizzz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 09.04.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 drewno które przedstawiłaś na 2 wizualizacji jest idealne piękny kolor coś takiego mi się marzy wiem z tym blatem to nie poszaleję bo przy drzwiach jest wąziutko ale podobają mi się długie blaty tak żeby pod min znalazły się szuflady i wysuwany kosz na brudną bieliznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 mgocha, ja niestety nie mogę pomóc - nie mam tych płytek w programie. No chyba, że moze być cokolwiek w miarę zbliżonym kolorze? Niestety nie będę miała tych ładnych dekorów Jeszcze słowo o Twoim ustawieniu sprzętów łazienkowych. Pomiędzy wc a kabiną jest trochę ciasno, nie będzie wielkiego pola manewru do wycierania się. Moja propozycja to zamiana miejscami wanny i kabiny prysznicowej. Wanna jest węższa, więc będzie jeszcze trochę miejsca do sedesu. P.S. A tak właściwie to na wucecie jak będzie sie siedziało? Twarzą do kabiny czy drzwi (bo rysunek jakiś dziwny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nancy77 09.04.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Oto moja łazienka w czasie remontu. Na scianach i podłodze płytki z paradyża (Ricoletta) ,na scianie dodatek w postaci złotych kostek,wanna,łuk przy scianie koło prysznica i kibelek mają owalne kształty. Do tego dodam jeszcze dwie złote misy-umywalki i czarne dodatki w postaci dywaników,ręczników itd. Podpowiedzcie proszę jaką zrobić półkę pod umywalki (dwie). Jaki kolor i kształt. Myslałam o czyms o zaokrąglonych bokach,ale sama nie wiem dokladnie jak ta szafka miałaby wygladać. Wszelkie sugestie mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 10.04.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 przespałam się z" tą moją łazienką" czarny jednak opuszcza to pomieszczenie i trafi do oddzielnej toalety . pozostaje kolor kremowy i drewniane półki oraz szafka nad toaletą, która będzie zabudowana jakoś z geberitem, niestety nie umiem tego przyzwoicie przedstawić , albo jestem za cieńka albo moja wersja pro100 jest zbyt uboga. pod lustrem ścianka z regibsa na kran a pod kranem szafka drewniana z umywalką nablatową. no jeszcze to nie jest szczyt szczęścia . możne macie jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.04.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ścianka g-k pod lustrem odpada - zmniejszasz swiatło drzwi lub głębokość umywalki (wybór należy do Ciebie). Jeśli chcesz mieć baterię podtynkową (bo po cóż innego byłaby ta ścianka), to lepiej zrób to w ścianie murowanej, jak za starych dobrych czasów. Ja osobiscie jednak jestem zwolenniczką baterii sztorcowych, ponieważ zawsze można przesunąć zlew/ umywalkę na pewna niewielką odległość bez kucia ścian, tylko dokupując dłuższe przewody do wody i troche plastikowej rurki aby przedłużyć odpływ Co do PRO 100, to wejdź w zakładke ELEMENTY tam jest folder "Blaty, lustwy, płyty osłonowe". Dla szybkiego dopasowania brył mebli korzystam z elementu "płyta osłonowa" lub "wieniec oświetleniowy". Bardzo łatwo zmienia sie ich rozmiary. Później z zakładki MATERIAŁY wybierasz odpowiedną teksturę/kolor. Aby zrobić "mebelek" potrzebujesz już tylko uchwytów (ponownie w zakładce ELEMENTY) Alicja, ile masz cm od drzwi do ściany z umywalką? Wydaje się na oko, że jakoś okrutnie mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.04.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 nancy77, kolorystyka zapowiada sie naprawdę świetnie (czarne dywaniki - bosko W którym miejscu mają być te umywalki z szafką - najlepsze byłoby foto en face sciany umywalkowej. I wrzuć jeszcze te swoje upatrzone miski Mając takie dane, mozna już bedzie pokombinować z tą szafką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 10.04.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 moniss dziękuję za zainteresowanie Sprawa z ustawieniem sprzętu wygląda tak, że mamy już wyprowadzone rury zatynkowane i wylane posadzki i rzeczywiście będzie ciasno, trzeba było mi się tu szybciej odezwać a nie słuchać hydraulikow że miejsca będzie dość. WC z twarzą do kabiny (stelaż już ustawiony i zalany posadzką) A jeśli chodzi o wizualizację to wklejam zdjęcia kolekcji, jeśli możesz je dodać do biblioteki w swoim programie, a jeśli nie to bardzo proszę o coś zbliżonego. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 11.04.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 hej! dziewczyny prosze podpowiedzcie czy dac mozaike na wannie? czy takie płytki jak na podłodze - jak na wizualizacji ( moniss ) paradyz my way noce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 11.04.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 marnajola ja bym dała takie płytki jak na ścianie:)Mozajka jest za bardzo dekoracyjna na wanna (jak dla mnie;)) a wanna w "drewnie" też jakoś mi nie bardzo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.04.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 marnajola, a też bym nie obudowała wanny tym co jest na wizce, czyli tymi płytkami co na podłodze. Ale mozaiki jeszcze całkiem nie przekreślam. Powiedz mi co to jest za mozaika? Jakaś zwykła szklana w brązie czy drewniana z Dunina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ERIN 11.04.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ERIN, a może wejście do prysznica tam gdzie obecnie jest ścianka. Długa ściana prysznicowa z luxferów (mniej zachodu z myciem w porównaniu do szkła, a światło przepuszcza). Kabina prysznicowa bez brodzika - odpływ liniowy w podłodze. Wydzielona pralnia za np. żaluzją lub drzwiami a'la szafa. [ATTACH=CONFIG]181571[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]181572[/ATTACH] lub [ATTACH=CONFIG]181575[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]181574[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]181573[/ATTACH] W wydzielonej pralnie spokojenie możesz rozwiesić pranie i nie będzie zawadzać w łazience. No i gości nie będzie zawstydzać susząca się bielizna osobista P.S. Wielkość częśći z wc i umywalką jest taka jak stara łazienka A tu jest chyba wersja, o której cały czas piszesz. [ATTACH=CONFIG]181577[/ATTACH] Pralka schowana w szafie + trochę proszków itp., ale gdzie suszyć pranie? A może chcesz szklaną ścianę do prysznica? Pralka w szafce lub wolnostojąca: [ATTACH=CONFIG]181583[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]181584[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]181611[/ATTACH] P.S.1 Przy tych wszystkich wersjach suszenie prania chyba tylko w kabinie prysznicowej, aby goście nie widzieli P.S.2 Grzejnik drabinka na krótkiej ścianie prysznica, przy drzwiach. Lub grzejniki płytowe pod oknami (np. jeden długi). Na płytowych bardzo dobrze schnie pranie i ręczniki P.S.3 Co do ciasnoty w łazience, to w mojej 1,8 x 1,85m mieści się standardowa pralka, prysznic 90-tka, umywalka i jeszcze wc by też weszło, gdyby nie było oddzielnie. Na ciasnotę nie narzekam, bo przez 3 lata o nic się jeszcze nie obiłam Moniss!! Dziekuje Ci bardzo, vizualki sa swietne...Ale ja nadal dumam...Teraz jest mi latwiej , bo to "widze". Wyprowadzenie do grzejnika drabinkowego jest juz wyprowadzone wiec drugi pod okno niestety odpada. Ale w górnej lazience bede wlasnie tak miala. PS widze ze sie bardzo dobrze orientujesz w temacie, to moze znasz nazwe szarych, lekko mazajowatych kafelkow, nie bardzo drogich (cos jak gres Nowa gala 012, 013) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ERIN 11.04.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A ręczniki gdzie chcesz powiesić? Wg mnie najlepiej się na to nadaje ściana od drzwi do umywalki, bo koło kibelka było by słabo... Więc wtedy lewe drzwi, czyli z uchytem po prawej stronie patrząc na wprost prysznica... Chyba, że gdzie indziej ręczniki - to wtedy drzwi dostosuj tak, żeby było wygodnie po nie sięgać przy wychodzeniu z prysznica asiazett! Reczniki planuje za sciance prysznica(zaraz obok wejscia pod prychę) ale boje sie ze bedzie chlapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) marnajola, tu wersja z mozaiką, z częściową mozaiką i bez mozaiki, tylko z szarymi płytkami Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 11.04.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) asiazet to paradyz my way taka: moniss juz wszystko pokazała , wiec glosowanie- mozaika by miała wieksze kwadraciki niz na wiu u moniss moniss jestes wielka!! Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez marnajola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts