asiazett 11.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 To pytanie z serii "kwestia gustu" trochę nie do rozstrzygnięcia, chyba, żeby zliczyć głosowanie No to ja swój głos oddam na całą obudowę z mozaiki. Trochę się prosi, żeby jeszcze gdzieś nawiązanie do tego pasa koło lustra się pojawiło. Wanna w całości jest z kolei w poziomie, a może warto by było znowu dla kontynuacji dekoru - w pionie, więc w razie czego alternatywa z podłużnym pasem przez środek wanny też jest jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Robiąc te ostatnie wizualizacje zrobiłam też poziomy pas mozaiki - wyszło niefajnie. Co do nawiązania do pionowego pasa mozaiki, to jest na ścianie naprzeciwko ściany wannowej. a może mazaika na gebericie? A tak w ogóle, to ja głosuję za pasem mozaiki na wannie i nad nią. Ale ja w ogóle lubuję się w pasach Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 11.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 moniss pomożesz mi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.04.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) mgocha -u mnie w łazience sa położone płyki, które wybrałaś. Na podłodze jest szara a na ścianach jasna, na dłuższych przeciwległych ścianach w przeciwległych katach daliśmy pionowy pas szarej płytki z wkomponowanym dekorem. Ciemny dekor fajnie wtapia się w szara płyke nie konkurując z nią, Nie mamy jednak wanny ( to jest mała łazienka ), tylko sam prysznic. Ogólnie płyki ładnie sie prezentują. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) mgocha, czy moze być coś takiego? po drobnych zmianach: Prysznic dałam 80x90 (wartość dłuzasza w kierunku wanny, krótsza -wc), ale i tak zostało pomięcy nim a sedesem tylko 50cm. Minimalne przestrzeń przed wucetem, aby móc się ogarnąć to 60cm. Jeśli kabina ma być bez brodzika, ajk pisałaś, to może daj tam drzwi dwuskrzydłowe otwierane do środka i cały czas niech będą owarte (jeśli nie korzysta sie z prysznica). A tu bez pasów dekoru na podłodze + drobne zmiany: Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) marnajola, aby nie było zbyt łatwo (monia_ coś o tym wie ), dorzucam jeszcze inną wizualizację: podłoga szara, a cała obudowa wanny w "drewnie" - z mozaiką lub bez. Lub z pasem mozaiki od ściany za wanną aż do lustra naprzeciw: W tym przypadku na gebericie i nad umywalką już tylko "drewno" Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A może coś takiego: I to już koniec - idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 12.04.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 moniss ja juz w pon zamwaiam płytki i mam weekend na przemyslenia- jednak zostaje przy "drewnianej" podłodze, ale dalej nie wiem co na wanne podoba mi sie jak tu: ( zdjęcie forumowiczki jak cos to usune) , sama obudowa z moziki to ponad 1 tys, masakra jakos do niczego nie jestem przekonana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Mi się tez bardziej widzi opcja z drewnopodobnymi płytkami na podłodze. Jeśli nie cała wanna w mozaice to zrób pasek. Pokazane przez Ciebie zdjęcie jest bardzo ładne, tylko czy Ty marnajola będziesz miała dokładnie te same płytki? Bo płytki drewnopodobne potrafią dawać bardzo różne efekty i nie wiesz, czy to co ostatecznie nałożysz na wannę będzie dokładnie tym co sobie wymarzyłaś W sumie to mogło by się tyczyć każdej jednej płytki ale weekend to myślę dobry czas na znalezienie jakiegoś bezpiecznego i zadowalającego Ciebie - przede wszystkim rozwiązania i tego Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.04.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 marnajola, to może mozaikę w ogóle wyrzucamy i pozostajemy przy płytkach drewnpodobnych i szarych. Prawdę mówiac mi na podłodze bardziej podoba się jednak szara płytka i "drewniana" całą część kąpielowa, ewentualnie "drewno" w na podłodze przy wannie. Ale to Ty się urządzasz i to Tobie ma się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Sama nie wierzę, że to mówię, ale może i faktycznie bez mozaiki lepiej? Tylko bez tej strefy z drewnopodobnej na podnóżku WCeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.04.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) To jest podnóżek wanny, a że wucet też się tam zaplątał - trudno Kolejne dwie odsłony: Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 12.04.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) To jest podnóżek wanny, a że wucet też się tam zaplątał - trudno Kolejne dwie odsłony: [ATTACH=CONFIG]183157[/ATTACH] moniss to jest to!!!!!!!!!!!!!tak zostawiam!!dzieki dzieki czy bys mogla tylko jescze napisac jakie sa wysokosci poszczegolnych scian z plytkami- tzn stellaz wc (1,2m?), wanna(0,6m?) , wys. lustra-zebym mogla metry wyliczyc. swoja drogą moniss super szybko zmieniasz wizki, gdzie w sklepie z płytkami zajmuje im wieczność... jeszcze raz dziekuję przeogromnie Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez marnajola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.04.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Lustro jest na wysokosci 1,2m od podłogi, a samo lustro coś ok. 1m Stelaż wc jest niski tylko 1m Płytki nad wanną dopasowałam do wysokości ścianki kolankowej Wanna z wizki ma 55cm wysokości Tutaj stelaż wc na 1,2m a co za tym idzie także płytki nad wanną: Płytki na całej długości ścianki kolankowej i drewniane blaty szafek: swoja drogą moniss super szybko zmieniasz wizki, gdzie w sklepie z płytkami zajmuje im wieczność... No nie wiem, czy tak szybko, na pewno można szybciej W sklepie pewnie non stop zatrudniają nowych pracowników, a zanim nauczą się szybko odszukiwać rózne elementy w programie, to już przestają tam pracować Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 13.04.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam ponownie Spędziliśmy kilka dni na wizytach w salonach płytek, ceramiki itp. Kilka rzeczy się wyjaśniło, a kilka znów skomplikowało :/ Płytki mamy wybrane: http://www.eleganckielazienki.eu/pliki/produkty/1118.jpg i te http://www.eleganckielazienki.eu/pliki/produkty/4790.jpg Mamy dwie opcje ułożenia, ale chętnie przyjmiemy sugestie co do umiejscowienia drewna. Umywalka będzię jednak nablatowa, więc część zabudowy z pralką będzie wyższa od reszty. Jeśli chodzi o zakrycie pralki to przy wysokości zabudowy ok 90cm drewniana żaluzja odpada- po zsunięciu zajmuje ona ok 14cm :/ Więc dalej mamy problem z rozwiązaniem zabudowy. Pralkę możemy ew. zabudować drzwiczkami takimi jak szuflady pod umywalką, ale co z przestrzenią za wc? Odkrytej nie chcę, bo dobrze by było schować tam proszki, miski itp. Nad geberitem i nad blatem szafki prawdopodobnie z ikei, o głębokości 20cm. Zrezygnowaliśmy z zielonych dodatków na płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nancy77 14.04.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam wklejam kilka fotek mojej łazienki. Pierwsze zdjęcie przedstawia ścianę na której ma być szafka. Niestety musi być ona na nóżkach,bo jest zbyt cienka ściana,żeby ją podwiesić. Co byście proponowali. generalnie w łazience jest dużo "łuków" więc myślałam,że może szafka też byłaby zaokrąglona.. Złota kostka na zdjęciu jest pod wieszaczki,szukam cały czas jakiś ładnych haczyków. Jeśli macie jakieś sugestie co do koloru i materiału z jakiego powinna być zrobiona szafka to bardzo proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nancy77 14.04.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 jeszcze dwie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Skoro masz troche złocistości w łazience, to można pod umywalki dać a'la barokowe konsolki lub szafki: To była dolna łazienka u karolek59 i przymiarki z szafką pod umywalkę A teraz coś z czeluści sieci: Co do koloru szafek, to i czerń i biel wyglądałyby bosko Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.04.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) BubuEcierecie, a może zamista zwykłej umywalki nablatowej kup zintegrowaną z szafką np: [ATTACH=CONFIG]183534[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]183535[/ATTACH] Do tego niezbyt głęboka pralka ze zdejmowanym blatem. Zamiast pralkowego blatu dajesz blat, który będzie też po drugiej stronie umywalki, nad szafką gospodarczą. Co do drzwiczek, to kiedyś daaaawno temu były takie piórniki z zasuwanym zamknięciem jak obecne segmentowe bramy garażowe. Drzwiczki chowałyby się w bocznej ściance szafki (tej przy ścianie z geberitem). Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nancy77 14.04.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzięki moniss,też myślałam o takiej szafce,ale trzeba by mi było chyba takie dwie,pod dwie umywalki,bo jedna długa głupio by wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts