moniss 14.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Tak, dwie szafki właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 14.04.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 moniss jesteś nieoceniona dziękuję bardzo. Bardziej pdoba mi się ta wersja bez pasków na podłodze. Jeśli chodzi o otwieranie kabiny prysznicowej to może umieścić tylko ściankę od strony wc, co o tym myślisz? pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 15.04.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie bardzo rozumiem co to miałaby być za ścianka od strony wc - jeśli taka o jakiej myślę, to nie dałoby się wejść pod prysznic ani wygodnei korzystać z "tronu" Ja myślałam o umieszczeniu ścianki (szklanej) od strony wanny (zamontowana na obudowie wanny), a wejście pod prysznic od strony wc. Tu masz plan łazienki: Odległośc pomiędzy wc a prysznicem to tylko ok. 50cm, podczas gdy za wygodną odległość do korzystania z sedesu przyjmuje się min. 60cm. Można się ratować kupując krótszą miskę sedesową i ukrywając stelaż wc w ścianie. Na rysunku stelaż z obudową ma gł. 12cm, ale można dać Geberit Slim o gł.8cm i ukryć go w ścianie działowej - tak ma u siebie np. -ula- Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 15.04.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 właśnie o to mi chodziło, tylko ujęłaś to precyzyjniej:) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 16.04.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam! Proszę o pomoc w zaprojektowaniu łazienki, ponieważ nie mam zielonego pojęcia o tym. Zakupiłam już płytki Opoczno z serii Fusion podstawowe białe i grafitowe z delikatnym, perłowym nadrukiem po połowie z każdego koloru. Był to okazyjny zakup, więc zdecydowałam dość szybko, myślę czy nie dokupić jakiejś czarnej mozaiki lub dekoru. bardzo proszę jakąs dobrą duszyczke o pomoc lub wizualizację. tutaj wklejam dosc prymitywny plan łazienki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 17.04.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kombinuję, jak mogłaby wyglądać moja łazienka, dzięki jednej dobrej duszy mam wstępną wizualizację, ale chętnie posłucham jakichś uwag, bo ostatecznie jeszcze nic nie jest postanowione. Najbardziej krytyczny jest prysznic - na pewno ma być odpływ w podłodze i szklana ściana. W tym układzie obawiam się ochlapanego okna, gdyby postawić szybę odwrotnie i oddzielić prysznic od okna, zostałoby pod oknem miejsce zupełnie nie wykorzystane, więc sama nie wiem. Rozkład umywalki i wc musi pozostać bez zmian. Może dodam jeszcze ten dekor kwiatowy nad umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameryka 17.04.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam serdecznieBardzo proszę o pomoc odnośnie wizualizacji mojej małej łazienki z wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214393-ameryka%C5%84ska-%C5%82azienka-)&p=5933986#post5933986Z góry dziękuję Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.04.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kombinuję, jak mogłaby wyglądać moja łazienka, dzięki jednej dobrej duszy mam wstępną wizualizację, ale chętnie posłucham jakichś uwag, bo ostatecznie jeszcze nic nie jest postanowione. Najbardziej krytyczny jest prysznic - na pewno ma być odpływ w podłodze i szklana ściana. W tym układzie obawiam się ochlapanego okna, gdyby postawić szybę odwrotnie i oddzielić prysznic od okna, zostałoby pod oknem miejsce zupełnie nie wykorzystane, więc sama nie wiem. Rozkład umywalki i wc musi pozostać bez zmian. Może dodam jeszcze ten dekor kwiatowy nad umywalką. Korzystalas może kiedyś z takiej kabiny polotwartej?Ja miałam okazje u znajomych kiedy nocowalam w sylwestra.Bylam na lekkim ratuszu i spadł mi wąż prysznicowy znalazłam i cała łazienkę.Bardzo mi sie takie rozwiazanie podoba ale jest mega niefunkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.04.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Zalalam nie znalazłam sorkisorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.04.2013 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @gawkatmi się projekt bardzo podoba, choć płytki z dekorem pod prysznicem pociągnęłabym do samej góry. dziwnie mi to wygląda gdy są takie odcięte. co do półotwartej kabiny - ma wady i zalety, z możliwością zachlapania okna musisz się liczyć, ale z drugiej strony - przecież nie będziesz stawać pod prysznicem tak, aby strumień wody oblewał je strugami! więcej narzekań właścicieli tak owych kabin znajdziesz a propos zacieków na szybie niż zachlapanego otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 18.04.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Korzystalas może kiedyś z takiej kabiny polotwartej?Ja miałam okazje u znajomych kiedy nocowalam w sylwestra.Bylam na lekkim ratuszu i spadł mi wąż prysznicowy znalazłam i cała łazienkę.Bardzo mi sie takie rozwiazanie podoba ale jest mega niefunkcjonalne Korzystałam, "na lekkim rauszu" wszystko się może zdarzyć ale bez rauszu myślę, że całej łazienki się nie zalewa. Podłoga będzie ogrzewana, więc woda wyschnie. Inna opcja tego prysznica, to wydzielenie go od okna szkłem, ale nadal nie byłoby drzwi od wejścia. Myślę, że jakby ta szyba była odpowiednio długa, to się nie będzie chlapać mocno poza strefę prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 18.04.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @gawkat mi się projekt bardzo podoba, choć płytki z dekorem pod prysznicem pociągnęłabym do samej góry. dziwnie mi to wygląda gdy są takie odcięte. co do półotwartej kabiny - ma wady i zalety, z możliwością zachlapania okna musisz się liczyć, ale z drugiej strony - przecież nie będziesz stawać pod prysznicem tak, aby strumień wody oblewał je strugami! więcej narzekań właścicieli tak owych kabin znajdziesz a propos zacieków na szybie niż zachlapanego otoczenia. Też tak uważam, w tamtym miejscu chyba zrezygnuję z kładzenia kafli powyżej linii okna, więc w miejscu tych dekorów się skończy. Wiem właśnie, że ten otwarty prysznic ma swoje wady i zalety. Ale wodę na sucho mogę szybko przetrzeć i po problemie a czyścić kabinę i te wszystkie zakamarki to już jest więcej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.04.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 A ja się zastanawiam, czy w ogóle potrzebna jest szyba pomiędzy umywalką a półkami. Moim zdaniem to kolejne miejsce do wycierania mydlin i pasty do zębów Te półeczki też tak jakoś nie ten teges wyglądają. Może lepiej dać im ścianki boczne coby nie straszyły już od wejścia. W tym miejscu przydałby sie też ręcznik kąpielowy a najlepiej drabinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 18.04.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Moniss, chyba niepotrzebna. szerokość od ściany do okna to 180cm, tyle mam miejsce na prysznic, więc może nie będzie tak źle z chlapaniem okna, ale ta szyba z drugiej strony jest już zbędna, to racja. Te półeczki z założenia miały być na jakieś dekoracyjne drobiazgi, ale być może wywalę je całkiem. Zostaje w końcu sporo miejsca nad toaletą, żeby coś postawić. Szafkę na chemię zrobię pod tym blatem, pod umywalką. a drabinka jest już niestety zamontowana gdzie indziej, nie mam możliwości przeniesienia jej bliżej prysznica. Najwyżej w miejscu tych półeczek zamontuję tylko jakieś wieszaki na ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.04.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) 180cm!!!??!!! gawkat i Ty się jeszcze martwisz ochlapaniem okna??!!!?? Prawdę mówiąc nie wpadłabym oglądając tylko wizualki, że tam jest aż tak długi odcinek A co do wysokości układania płytek - do górnej krawędzi okna i finito. Tak samo na ścianie z umywalką: ten wypust gips-kartonowy zostawiłabym w kolorze sufitu, a płytki dopiero pod nim Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 18.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 180cm!!!??!!! gawkat i Ty się jeszcze martwisz ochlapaniem okna??!!!?? Prawdę mówiąc nie wpadłabym oglądając tylko wizualki, że tam jest aż tak długi odcinek A co do wysokości układania płytek - do górnej krawędzi okna i finito. Tak samo na ścianie z umywalką: ten wypust gips-kartonowy zostawiłabym w kolorze sufitu, a płytki dopiero pod nim no pewnie, że się martwię, już był tu dziś podany przykład brania prysznica na rauszu, więc trzeba przewidzieć wszelkie okoliczności kąpielowe z tymi płytkami to właśnie już do takiego wniosku też doszłam. Będą się wtedy kończyć na jednym poziomie a nie są potrzebne płytki pod samym sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgocha 22.04.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 moniss mam do Ciebie jeszcze jadną prośbę, tym razem z łazienką na górze, czy mogłabyś mi zrobic jakąś wizualizację. Łazienka wygląda tak: Podłoga: oraz ściany: północna N Zachodnia W południowa S wschodnia E Płytki opoczno organic kolor pomarańcz i cream + listwa ozdobna Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo urządzenie łazienek spędza mi sen z powiek. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 25.04.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam.Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie polaczenie biało-szare z drewnem.Myslałam o białej płytce cegiełce.Czy ktoś może się gdzieś natknął na takie połączenie.Poszukuje takich inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 29.04.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Wkrótce rozpoczynamu etap wykańczania łazienek, mamy już wszystkie przyłącza. Na tym etapie już za wiele nie da się zmienić, ale coś da się poprawić, dlatego proszę o radę. Łazienka przy sypialni:http://img27.imageshack.us/img27/5953/61018708.jpg http://img543.imageshack.us/img543/4247/26132725.jpg http://img17.imageshack.us/img17/8606/67704110.jpg http://img507.imageshack.us/img507/1423/92349195.jpg PŁYTKI: Cotto D`Este White Plus 100x100x3,5 FapSuite Classic Bianco 30,5x91,5 FapSuite Modern Bianco 30,5x91,5 Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Monia_22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 29.04.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Monia, a daj jeszcze jakiś bardziej bezpośredni rzut na ścianę z umywalkami i oknem. Co jest nad WC i bidetem w tym tójkącie? Lustro? Ja się chyba nie będę miała do czego "przyczepić" i co poprawić - pomimo usilnych starań. Ale może ktoś coś wynajdzie... Kto wie...? Hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts