Monia_22 29.04.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Asiu powyżej dodałam rzut na ścianę z oknem i umywalkami. Nad wc i bidetem jest lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 29.04.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Łazienka Synka http://img844.imageshack.us/img844/6937/azienkaf1.jpg http://img29.imageshack.us/img29/6931/azienkaf2.jpg http://img834.imageshack.us/img834/3519/azienkafilip3.jpg PŁYTKI:Refin Grafiti Cenere rett. 60x60Refin Graffiti Urban Grigio 30x60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.04.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Łazienka Synka http://img844.imageshack.us/img844/6937/azienkaf1.jpg http://img29.imageshack.us/img29/6931/azienkaf2.jpg http://img834.imageshack.us/img834/3519/azienkafilip3.jpg PŁYTKI: Refin Grafiti Cenere rett. 60x60 Refin Graffiti Urban Grigio 30x60 No nie ma sie do czego przyczepić .Lazieneczki cud miód malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 01.05.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam serdecznie. Od ponad 2 tygodni czytam bieżący wątek i w końcu zdecydowałam, że najlepiej będzie po prostu się odezwać. Mam dość trudną w aranżacji łazienkę, a może tylko tak mi się wydaje… Układ jest już nie do ruszenia, bo i tak było trudno, ale efekt jest chyba optymalny z możliwych. Poniżej rzut na którym nie ma zaznaczonej pralki i umywalki (będą na wizualizacji) oraz rzut skosu. Marzy mi się ciepła, słoneczna łazienka, a niestety obecna moda preferuje beże, brązy no i oczywiście black and white. Wobec powyższego wybór padł na płytki Artiga Opoczna. Projekt, który został wykonany już jakiś czas temu wygląda jak widać w następnym poście. Dodaję, że nie ma na nim skosu jak jest w rzeczywistości, bo projektant nie mógł go narysować, ale płytki są docięte do skosu… Teraz kiedy nadchodzi czas na zakup i realizację okazało się, że coś mi nie pasuje w tej łazience tylko nie wiem co, albo wiem: w międzyczasie zakochałam się w Noce Naturale Paradyża w połączeniu z szarością, ale nie wiem jakie to płytki, bo pan w sklepie nie chciał mi udzielić odpowiedzi przed zamówieniem… Nie mam pieniędzy na ponownego projektanta, a sama przy małym dziecku nie mam ani czasu, ani siły do ponownej walki z kreatywnością, która jakoś nie chce przyjść. Tak więc niestety skazana jestem na istniejący projekt i tu moja prośba o wszelkie wskazówki poprawy układu płytek, który by stworzył niepowtarzalne wnętrze. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 01.05.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No i projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 01.05.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kuklin układ łazienki jest ok,a nie chcesz prostej wanny?Ja dałabym prostokątną.Płyki z wizualizacji mi akurat nie podchodzą ,takie jakieś babcine są.Jeśli zastanawiasz się jeszcze nad my way naturale noce to polecam Ci te płytki bo sama je wybrałam do siebie.Ja połączyłam je z j.szarą signum.ale podobały mi się też w połączeniu z białą secret edeno.Było by jasno,słonecznie i modnie:)Ps.Też jestem świeżo upieczoną mamusią i też mam już dość chodzenia po sklepach z płytkami.Mam nadzieje że jakaś dobra dusza tu się nade mną zlituje i pomoże coś zaprojektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 02.05.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kuklin układ łazienki jest ok,a nie chcesz prostej wanny?Ja dałabym prostokątną.Płyki z wizualizacji mi akurat nie podchodzą ,takie jakieś babcine są.Jeśli zastanawiasz się jeszcze nad my way naturale noce to polecam Ci te płytki bo sama je wybrałam do siebie.Ja połączyłam je z j.szarą signum.ale podobały mi się też w połączeniu z białą secret edeno.Było by jasno,słonecznie i modnie:) Ps.Też jestem świeżo upieczoną mamusią i też mam już dość chodzenia po sklepach z płytkami.Mam nadzieje że jakaś dobra dusza tu się nade mną zlituje i pomoże coś zaprojektować. He, he. Babcine. Dobre. To chyba trafne określenie, ale teraz z perspektywy czasu wydaje mi się, że to było mniejsze zło. Z istniejących odcieni żółtego chyba ten najbardziej mi odpowiadał i tak zostało, Co do wanny to obecnie posiadam narożną i chyba się tak przyzwyczaiłam. ale nie ukrywam, że prostokatnej nie mówię nie:-) W sumie to od tego zaczęłam przemyślenia istniejącego projektu i jestem skłonna do zmiany, tym bardziej, że te noce naturale strasznie za mną chodzą, a wannę prostokątną ewentualnie łatwiej by było nimi obudować... Spojrzałam w necie na wspomniane płytki. Ładne te jasno szare signum:-) Adibu mozesz mi przesłać fotki Twojej łazienki? Bardzo jestem ciekawa. Ściągnęłam demo pro100, ale na chwilę obecną nie jestem w stanie go ogarnąć, chociaz będe próbować... HELP!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 02.05.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Witam ponownie, musimy podjąć decyzję co do projektu i ilości płytek, które są już zarezerwowane. Skorzystaliśmy w końcu z pomocy projektanta, bo mieliśmy problem z decyzją gdzie umieścić płytki drewnopodobne. Dla przypomnienia poniżej są nasze projekty a tu projektantki: lustro nad wc to szafki z lustrzanymi frontami. Jakoś nie trafiło to w nasz gust, więc zasugerowaliśmy białe lakierowane. Podobnie nie spodobały nam się odkryte półki za wc. Planujemy wstawić tam kosz na bieliznę, przechowywać proszki do prania itp. wersja z białymi szafkami i wersja z żaluzją zasłaniającą półki oraz ciemnym blatem na całości mebli Ogólnie wersja projektantki mi się podoba, te drewniane wnęki i półeczki podniosą koszt łazienki,ale wydaje mi się, że łazienka z nimi wygląda ciekawiej. Które półki nad wc wyglądają lepiej- lustrzane (mi się nie widzą ) czy białe, a może dopasowane do koloru płytek? Pod umywalką zrobiłabym dwie szuflady i zakryła pralkę frontem. Myślimy, żeby słuchawkę prysznicową powiesić wyżej niż baterię, żeby wąż nie pływał w wannie , tylko nie bardzo wiemy w którym miejscu. Bardziej podoba nam się, gdy pólki drewniane są niżej, ale wtedy nie ma gdzie przenieść słuchawki... Czy wprowadzilibyście jeszcze jakieś zmiany? Edytowane 2 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 02.05.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Bardzo Was proszę o pomoc przy górnej łazience - brak pomysłu na wysokość układania płytek Opcja nr 1 - ścianę z geberitami "zapłytkuję" do pełnej wysokości, ścianę z drzwiami chyba do wysokości drzwi, a ścianę z oknem? Opcja nr 2 - geberity j.w. a reszta do sufitu? Doradźcie proszę. Edytowane 2 Maja 2013 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 02.05.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 BubuEcierecie a dlaczego by nie zastosować słuchawki prysznicowej z wężem chwanym w tej ściance gdzie bateria? W ogóle wszystkie elementy baterii wannowej można dać stojące we wnęce, wtedy masz też kosmetyki na wysokości wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 02.05.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 moniss taki był pierwszy pomysł, żeby zastosować baterię trzyotworową, ale jak zaczęliśmy się orientować w sklepach itp to jednak nie jest to dobre rozwiązanie- częste awarie węża, utrudniony dostęp do elementów baterii, zbierająca się woda- bo przecież nie wycieramy węża po każdym użyciu (wiem, że można zamontować "korytko" z kwasówki ale podnosi to znacznie koszt baterii), więc stanęło na baterii podtynkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 02.05.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witam Kochani forumowicze, Bardzo prosze doradzcie mi jak najbardziej otymalnie wykorzystać pomieszczenie moja łazienka. sama nie potrafie zaplanowac rozkładu urzadzeń. Czytałam, ze są tutaj dobre duszyczki ktore pomagają w aranżacji. co do moich preferencji to podobają mi sie kolory beż, brąz,,(jasna podloga), (metalikbraz +bez OPOCZONO, seria DELICATE , czy inne kolekcje z Paradyża, przegladając forum, natknęłam sie na miskę EGO, firmy KOŁO - super, wannę chciałabym narożną fajnie fantazyjnie opłytkowaną. co do kabiny chyba zrezygnujemy. W tej łazience powinna znalężć sie też duża podblatowa umywalka a pod nią szerodkie szuflady, no i pralka ładnie wkomponowana. Myslałam na jednej scianie umiejscowic własnie takie rozwiazanie pralka szeroka umywalka i jakasz szafka, ciągiem, ale nie wiem czy to dobrze. nie mam jeszcze żadnych podłaczeeń stąd dowlone ustawienie - jak najbardziej otymalne wskazane. proszę też jesli można o zaprojektowanie oswietlenie i ewentualnych wnek odświetlanych. W zalaczeniu rzut projektanta i preferencyjna kolorystyka . rosze o każda uwagę, za każdą bedę wdzieczna, jak WY widzielibyście to pomieszczenie??? Dziękuję Obok jest też WC, też nie mam na nie pomysłu http://images47.fotosik.pl/1808/a33f5b279135bdd9m.jpg http://images47.fotosik.pl/1808/c0f69d1b83e68511m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 02.05.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 a gdyby półki nad wanną zamienić kolejnością- krótszą niżej a dłuższą wyżej, lub krótszą przesunąć do lustra, a dłuższą skrócić to wtedy słuchawkę można powiesić na płytce na wysokości wnęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 02.05.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 BubuEcierecie mnie osobiście chyba bardziej pasowałyby tutaj jednak lustrzane fronty.Może być ciekawy efekt:-)Ale jeśli tobie nie bardzo się widzą to chyba sprawa jasna:-)Jeśli nie lustrzane to stawiałabym na białe. A ta żaluzja to do samej podłogi, czy taka wisząca jak szafeczki po umywalką? A tak w ogóle możesz napisać co to są za płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 02.05.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kulkin6 Płytki to RAKO Essencia 341 http://www.eleganckielazienki.eu/?s=produkt&id=1939 i RAKO WOOD 619 http://www.eleganckielazienki.eu/?s=produkt&id=5560 Co do żaluzji to myślę, że raczej do podłogi, bo ma tam stać kosz na bieliznę, więc będzie głupio wyglądało jak będzie wystawał Wydaje mi sie też, że szafka pod umywalką musi miec nóżki- blat chyba nie wytrzyma ciężaru umywalki (70cm) i wiszących szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 02.05.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Witam ponownie, musimy podjąć decyzję co do projektu i ilości płytek, które są już zarezerwowane. Skorzystaliśmy w końcu z pomocy projektanta, bo mieliśmy problem z decyzją gdzie umieścić płytki drewnopodobne. Dla przypomnienia poniżej są nasze projekty [ATTACH=CONFIG]187085[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187086[/ATTACH] a tu projektantki: [ATTACH=CONFIG]187087[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]187088[/ATTACH] lustro nad wc to szafki z lustrzanymi frontami. Jakoś nie trafiło to w nasz gust, więc zasugerowaliśmy białe lakierowane. Podobnie nie spodobały nam się odkryte półki za wc. Planujemy wstawić tam kosz na bieliznę, przechowywać proszki do prania itp. wersja z białymi szafkami [ATTACH=CONFIG]187089[/ATTACH] i wersja z żaluzją zasłaniającą półki oraz ciemnym blatem na całości mebli [ATTACH=CONFIG]187090[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187091[/ATTACH] Ogólnie wersja projektantki mi się podoba, te drewniane wnęki i półeczki podniosą koszt łazienki,ale wydaje mi się, że łazienka z nimi wygląda ciekawiej. Które półki nad wc wyglądają lepiej- lustrzane (mi się nie widzą ) czy białe, a może dopasowane do koloru płytek? Pod umywalką zrobiłabym dwie szuflady i zakryła pralkę frontem. Myślimy, żeby słuchawkę prysznicową powiesić wyżej niż baterię, żeby wąż nie pływał w wannie , tylko nie bardzo wiemy w którym miejscu. Bardziej podoba nam się, gdy pólki drewniane są niżej, ale wtedy nie ma gdzie przenieść słuchawki... Czy wprowadzilibyście jeszcze jakieś zmiany? przepiękna ta twoja łazienka, projektantka dokonała cudów, a kolory fantastyczne. domyślam się że łazienka jest niewielkich rozmiarów a zapowiada się wspaniale i funkcjonalnie. ja też mam małą łazienkę (5m2) i też muszę w niej pomieścić oprócz podstawowych elementów pralkę kosz na brudną bieliznę szafki... i od 3 tygodni ma kompletny mętlik w głowie. szkoda że już kupiłam płytki bo twoje są śliczne i o wiele tańsze. muszę stwierdzić, że szare płytki mogą ślicznie prezentować się również w niewielkiej łazience Edytowane 2 Maja 2013 przez Alicja 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 03.05.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Alicja35 dokładnie łazienka ma 5,5m2 ale jest dość wąska- 1,6 Poprosimy projektantkę o jeszcze kilka zmian i będzie już można zamówić płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja 35 03.05.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 BubuEcierecie widzę, że kombinujesz z tą szafką zasłoniętą roletą tam pewnie chcesz zasłonić kosz na bieliznę? a możne dołożyć tam szafkę wyglądającą jak szafka pod umywalkę tylko otwieraną od góry, która posłużyła by właśnie jako kosz na brudną bieliznę to mój najnowszy pomysł który chyba zastosuję u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 03.05.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Alicja35 tak chce tam ukryć kosz, ale też jakieś większe proszki, czy środki czystości, jakąś miskę, dlatego lepsza będzie w moim przypadku żaluzja niż sam kosz na bieliznę a ze względu na małą ilość miejsca w grę wchodzi tylko żaluzja inny front sie nie otworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 03.05.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam wszystkich, pierwszy raz weszłam tutaj na projekty łazienek i widzę ze łazienki szaro-drewniane są bardzo modne, to lepsze słowo od popularne. Ja także taką mam do realizacji, proszę bardzo o pomoc: która wersja najlepsza, proszę o sugestie ewentualnych zmian Wersja 1: http://i43.tinypic.com/213rsid.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts