Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ścianę z wanną (od skosu w dół) też bym w jednym kolorze zrobiła i to tym jasnym, nie ciemnym. No i niech projektant usystematyzuje te dekory. Może dobrze, żeby były one z miejscach z czymś powiązane, a nie na środku pustej, do niczego nie przeznaczonej ściany...? Albo: wanna się kończy, a za nią zaczyna się dekor...

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Peonia, czy w tym kącie pomiędzy bidetem a grzejnikiem zmieściłby się prysznic? Jeśli jest wystarczająco dużo miejsca to tam bym wrzuciła takowy a grzejniczek dałabym nad schodkami przy wannie (same schodki do wyrzucenia).

Podoba mi się ułożenie płytek na ścianie drzwiowej za wyjątkiem pasów poziomych ciągnących się na ścianę z lustrami. Nad umywalką dałabym też podwójny pas ciemnych płytek, tak jak nad bidetem i wc.

Ściana pod skosem i wanna w jednolitym kolorze, za to podłoga niekoniecznie. Któryś z szerokich podwójnych pasów (od wc lub umywalek) można pociągnąć na podłogę, lub też zaznaczyć innym kolorem np. strefę wanny (ale nie pojeduńczym pasem jak to jest na wizualce, lecz całośc strefy).

Napisz co z prysznicem, czy by tam się zmieścił, bo od tego zależąłby układ płytek na podłodze (na wizualce właśnie ten kącik ma świetny układ płytek na ścianie pod prysznic).

Ale generalnie Wasze sugestie i statystki kąpieli ;-) przekonały mnie, ze prysznic ZOSTAJE!!! myślę, ze nie będę żałować, wkońcu jest na to miejsce. Ponadto chciałam zabudować ładnie płytkami wannę wiec w tym układzie pasuje tu raczej prostokątna a nie narożna, jak sądzicie? Nadal pozostaje przy swojej kolorystyce beż brąz, jasna podłoga, czy duże płytki pasują do takiej łazienki???? (Paradyż, kolekcje metalik, inne wymienione wcześniej, ) zaproponujcie jakoś układ płyteczek. no i kibelek jednak zaraz po prawej stronie od wejścia a dalej chyba duża umywalka i pralka pod blatem,. Pod umywalka fajnie zabudowane szufladki.no i marzą mi się te półeczki z gips-kartonu...zaraziłyście mnie swoimi pomysłami....no jakiś suficik podwieszany z bajerkiem. Pomożecie z wizualizacjami....???czekam z utęsknieniem. Mój małż obiecał mi zmierzyć faktyczne wymiary łazienki to podam wieczorkiem, choć pewnie dużo się nie różnią...mam nadzieję...BUZIAKI DLA WAS

Wkońcu przesyłam rzut z faktycznymi wymiarami scian wewnętrznych, mam nadzieje, ze nie odbiega on zbytnio od tych z planu. Prosze szczególnie lukasz69karolina, aby spróbowac cos pokombinowac z wizualizacjami mojej łazienki. Na prawo od wejscia kubelek, dalej zabudowana podblatowa umywalka i pralka od blatem w jednym ciągu, szuflady od umywalką, po przeciwnej stronie prostokątna wanna, zabudowana i kabina zostaje !!!! jesli mogłybyscie cos wykreowac bardzo bardzo proszę.... kolorystyka zostaje, brąz i beż....img232.jpg

Proszę o pomoc w zaplanowaniu układu łązienki. Już próbowałam rozne rozkłady i z żadnej opcji tak naprawde nie jestem zadowolona. Pole manewru jest dosyć ograniczone, gdyż jest to łązienka w bloku o wymiarach 228x171 cm. Poniżej zamieściłam wizualizację jak to zostało zaplanowane przez projektanta budynku. To co mi się w tym rozkładzie za bardzo nie podoba, to że z drzwi będzie się wchodziło zaraz na umywalkę, gdyż odległość drzwi od ściany prostopadłej to tylko 20 cm, a umywalki o normalnych, wygodnych do użytkowania rozmiarach mają min 40 cm głębokości. Drugi problem to ustawienie wanny, planowo znajduje się ona przy ścianie o dł 228 cm, nawet gdy wstawię wannę 170-180 cm nadal pozostanie taka jakby dziura o dł 48-58 cm pomiędzy wanną a ścianą (teoretycznie można wstawić tam kosz na pranie?). Myślałąm żeby przenieść przyłącza do wanny na przeciwległą ścianę, ale tam jest kaloryfer, więc wszystko trzeba by przenosić. No i jest jeszcze piecyk gazowy, którego nie można oczywićie przenieść, ale on nie stanowi dla mnie problemu, ponieważ pod piecyk wstawię pralkę i wszystko ładnie zabuduję szafką. Proszę o porady jak to wszystko ładnie i funkcjonalnie ustawić, najlepiej tak abym nie musiałą wszystkich przyłączy przenosić, ale oczywiście jestem otwarta na sugestie. Bardzo proszę o pomoc bo już mi głowa pęka od kombinowania.

lazienka.jpg

mgocha

Tak mysłałam, że o to chodzi, więc po pierwsze to w takim razie proponowałabym pociągnąć zabudowę stelaża wyżej, żeby połączyć ją z tą rurą - trochę to wyprostować.

http://img839.imageshack.us/img839/6840/zrzut11.jpg

Szare będą: szafka pod umywalkę i szafka za prysznicem? Jedyne miejsce jakie widzę na szare kafle to obudowa wanny, ale... Trochę słabo tylko tam dawać szare, a dać je też gdzie indziej to już boję się, że może wyjść za dużo dobrego w tym wszystkim.

Wkońcu przesyłam rzut z faktycznymi wymiarami scian wewnętrznych, mam nadzieje, ze nie odbiega on zbytnio od tych z planu. Prosze szczególnie lukasz69karolina, aby spróbowac cos pokombinowac z wizualizacjami mojej łazienki. Na prawo od wejscia kubelek, dalej zabudowana podblatowa umywalka i pralka od blatem w jednym ciągu, szuflady od umywalką, po przeciwnej stronie prostokątna wanna, zabudowana i kabina zostaje !!!! jesli mogłybyscie cos wykreowac bardzo bardzo proszę.... kolorystyka zostaje, brąz i beż....[ATTACH=CONFIG]190731[/ATTACH]

tak chwilowo bez wizki, ale sam rzut już pokazuje że dając takie ustawienie to za ciasno będzie przy pralce, prysznic ma 90cm rafstaz rzut.JPG

przemyśl jeszcze ten układ ;)

skoro chcesz mieć pralkę z umywalką razem pod jednym blatem to może takie ustawienie Ci podpasuje: rafstaz rzut1.JPG

w rogu pomiędzy wanną a prysznicem zrobić półeczki - można zrobić tak by były dostępne z dwóch stron: prysznic ma swoje i wanna swoje :)

Edytowane przez lukasz69karolina

Faktycznie może być mało miejsca.....

a czy kabina i wanna to jakoś koło się nie gryzą??? choć kusi mnie ta ścianka....uwielbiam takie, jeszcze fajnie wkoponowane w płytkach.

Jeśli możesz na wizualizacji ująć dwie Twój propozycję bardzo proszę...., jeśli nie to choć drugą... buziaczki dla CIę...

tak chwilowo bez wizki, ale sam rzut już pokazuje że dając takie ustawienie to za ciasno będzie przy pralce, prysznic ma 90cm [ATTACH=CONFIG]190875[/ATTACH]

przemyśl jeszcze ten układ ;)

skoro chcesz mieć pralkę z umywalką razem pod jednym blatem to może takie ustawienie Ci podpasuje: [ATTACH=CONFIG]190886[/ATTACH]

w rogu pomiędzy wanną a prysznicem zrobić półeczki - można zrobić tak by były dostępne z dwóch stron: prysznic ma swoje i wanna swoje :)

mgocha

Tak mysłałam, że o to chodzi, więc po pierwsze to w takim razie proponowałabym pociągnąć zabudowę stelaża wyżej, żeby połączyć ją z tą rurą - trochę to wyprostować.

http://img839.imageshack.us/img839/6840/zrzut11.jpg

Szare będą: szafka pod umywalkę i szafka za prysznicem? Jedyne miejsce jakie widzę na szare kafle to obudowa wanny, ale... Trochę słabo tylko tam dawać szare, a dać je też gdzie indziej to już boję się, że może wyjść za dużo dobrego w tym wszystkim.

asiazett jaką wannę (producent) zastosowałaś w tej wizualizacji i jakich wymiarów jest ona?

Faktycznie może być mało miejsca.....

a czy kabina i wanna to jakoś koło się nie gryzą??? choć kusi mnie ta ścianka....uwielbiam takie, jeszcze fajnie wkoponowane w płytkach.

Jeśli możesz na wizualizacji ująć dwie Twój propozycję bardzo proszę...., jeśli nie to choć drugą... buziaczki dla CIę...

wg mnie się nie gryzą... prysznic ma przezroczyste ścianki więc nie zasłania zbyt wiele... kilka takich opcji: 6105_12514568710.jpg 5098779183a1a50e.jpg

a tu masz wizki i jak mogłyby półki wyglądać - też takie lubię bardzo :) dlatego tak kombinuję u Ciebie gdzie tu je wcisnąć :D rafstraz-wiz.JPG

[A gdybyśmy dali kabinę półokrągłą i "80"??? co o tym myślisz???

jest więcej miejsca rafstaz rzut3.JPG

jak wolisz - Tobie ma być wygodnie i się podobać :) ja bym osobiście nie dawała pralki w takim miejscu

wanna_i_prysznic_przy_jednej.jpg

Edytowane przez lukasz69karolina

Wlasnie takie rozwiazanie pasowaloby mi najbardziej ale niestey jest niemozliwe, poniewaz znajduje sie tam piecyk gazowy, ktorego nie mozna przeniesc. Wanna musi sie wiec znajdowac wzdluz tej dluzszej sciany. Polozenie piecyka psuje wszystko, przez niego lazienka jest bardzo nieustawna. Czy masz jakies inne pomysly?