Kulkin6 29.05.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Co racja to racja.Bede miała bardzo podobna wanne u siebie i do niej wybrałam wstępnie armature Villeroy&Boch seria Pure stone. No fajnie wygląda, ale dla mnie jak do rodzinnej łazienki jednak za bardzo wyszukana;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 29.05.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 druga propozycja moim zdaniem ciekawa, kwestia dobrania odpowiedniego koloru szafki, tak, żeby pasowała. Też druga najbardziej mi pasuje. Poszukamy i pomyślimy co się da z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulkin6 29.05.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 anawii, a czy nie możesz z pierwszej wersji zamienić tylko miejscami wc i bidet z wanną? No gdyby się tak dało zamienić anawii to byłoby extra:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 29.05.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 No gdyby się tak dało zamienić anawii to byłoby extra:-)) No właśnie, jeszcze pracujemy nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 30.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Dostaliśmy nową propozycje, bo pozamieniać miejscami nie można -ścianka byłaby nieproporcjonalna. Myślę, że tak będzie ok Edytowane 6 Czerwca 2013 przez anawii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.05.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Mi się mimo wszystko bardziej widzi opcja bez bidetu (za to z bidettą). Ale gdyby mi bardzo zależało na tym, żeby go mieć - to jasne, że bym go miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 31.05.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Witam się w nowym dla mnie wątku. Stoję przed dylematem projektu łazienki, na chwilę obecną instalator nas ściga abyśmy dokonali decyzji w sprawie rozmieszczenia sprzętu. Łazienka do najmniejszych nie należy ale jest kłopot ze względu na duże okno (szerokość otworu 120cm, a wysokość 150 cm). Założenia są takie:!) wc, prysznic, wtedy także bidet, umywalka, pralkalub 2) wc i wanna (opcja bez bidetu), umywalka, pralkaOto odręczny rysunek naszej łazienki, wersja roboczahttp://images42.fotosik.pl/885/40baa9ef6bb5c5f2med.jpg' alt='40baa9ef6bb5c5f2med.jpg'>na ścianie długości 178 cm myślałam dać umywalkę i pralkę, ściana 295 cm zaczynając od komina prysznic, wc i bidet. Co o tym myślicie,? niestety ja nie potrafie tego stworzyć w programie do wnętrz.Umywalka nadblatowa pierwsza od okna a pralka ukryta pod blatem. Pomoże ktoś to przedstawić? Edytowane 31 Maja 2013 przez Grzaneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia220 01.06.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, jestem tu nowa, chciałabym zaaranżować małą łazienkę.. mamy kupione płytki, wiemy jak wstępnie ma wyglądać, jak zrobić dobrą aranżację? nie mogę dorwać fajnego programu, w żadnym nie ma tego co bym chciała a niektórymi w ogóle nie umiem się obsłużyć ;/ tyle mam wstępnie- płytki kupione rektyfikowane, chcemy położyć w taki sposób jak na zdjęciu z fugą poziomą szarą tak jak pokazane, szafkę mamy kupioną wraz z umywalką, prysznic wstępnie wybrany, tylko nie wiemy jak to będzie się wszystko komponować w całości.. ;/ łazienka jest mała 3,5m2 - 243x145, pralka w rogu, jednak chyba nie ładowana od góry, wc podwieszane- przy tym jakaś półka, co dalej? chciałabym też kosze wiklinowe na bieliznę i mniejsze na kosmetyki po prawej stronie umywalki.. tylko gdzie i jak ? czy pasują tam półki po sam sufit? tylko do tego wszystkiego chciałabym dodać kolor- może delikatny fiolet w dodatkach? ale nic nie umiem sobie wyobrazić ;/ ktoś pomoże? Edytowane 1 Czerwca 2013 przez anusia220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Bardzo ładne kafle wybraliscie.Kabina juz niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia220 02.06.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 dzięki:) no właśnie kabina jeszcze nie kupiona, ale kurczę patrzymy też na wygodę, mieszkanie jest małe, jak będzie dzieciaczek to taka kabina z wysokim brodzikiem jest bardziej praktyczna, a ta znaleziona jest tania i się zmieści, ale nie wiemy jak będzie się komponować, na początku myśleliśmy jeszcze o tym żeby na całą tą ścianę 145 dać wannę, ale co z pralką wtedy? gdzie ją umieścić? w kuchni mi się nie podoba, poza tym kuchnia też jest nieduża i nawet nie będzie gdzie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Bierz wanne!!!W wannie zawsze możesz wziąć prysznic a pod prysznicem sie nie wykapiesz.Tez mam dzieci i w poprzednim mieszkaniu zrobiłam prysznic zamiast wanny i zalowalam okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia220 03.06.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 bardzo bym chciała wannę, ale naprawdę nie bardzo mam możliwości ;/ ale znalazłam też inną trochę kabinę, może taka lepsza? i jak z tymi kolorami? czy będą te fioletowe dodatki pasować? czy jaką tonację wybierać? proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.06.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witam U mnie już niebawem ruszą ściany działowe i będę już musiała konkretnie podyktować ekipie co, jak i gdzie będzie a Ja nadal w polu jestem z tego powodu. Łazienek u mnie w sumie sztuk 3 gdyż mam dom dwulokalowy i szczerze powiem ale mam same wątpliwości co i gdzie i jak rozmieścić. Może ktoś będzie mógł spojrzeć na rzuty i sam ocenić innym okiem za co będę wdzięczna. Na początek łazienka na górze w 4 wariantach ( bez wanny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.06.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 anusia220 ta druga kabina w zasadzie niewiele różni się od pierwszej, detalami - może trochę solidniej wygląda... Mi tez się za bardzo nie podoba, ALE... Miałam kiedyś głęboki brodzik (trochę inny, bo kwadratowy) i jeśli chodzi o kąpanie dzieci to uważam, że to jest bajecznie wygodne rozwiązanie. W mojej ocenie dużo wygodniejsze niż wanna, bo przynajmniej nie musiałam dzieciaka ganiać od jednego końca do drugiego. Oczywiście kwestia bardzo subiektywna, ale śmiem oddać sój głos na takie rozwiązanie, szczególnie jeśli nie ma jak poszaleć z innymi opcjami w łazience Co do "fugi poziomej szarej". Ja nie wiem czy się da fugą osiągnąć podobny efekt, ale wg mnie nie To na zdjęciu to listwa dekoracyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.06.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ladybird76 Jak dla mnie opcja nr 4, względnie 1, ale bardziej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia220 03.06.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 asiazett no tak, kabina niewiele się różni, tyle, że ta druga jest droższa ;P a z tego co oglądaliśmy to lepsza taka wg mnie aniżeli np 80x80, bo naprawdę niewiele w niej miejsca.. co do płytek. myślałam, że to fuga, w każdym razie bardzo podobnie to wygląda- na tym zdjęciu na pewno są fugi, kupiliśmy już krzyżyki 8mm, większych nie było, początkowo chcieliśmy 10mm, pewnie byśmy dostali, ale szukania trochę by było i stwierdziliśmy, że wystarczy. myśleliśmy jeszcze nad fugą pionową, ale pozioma optycznie zwiększy nam łazienkę. prawda? a co z tymi kolorami? nada się tam jakiś żywy kolor dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.06.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jakiś żywy kolor na pewno się nada, bo baza jest dość stonowana. Ale fiolet to mi się wydaje, że może być mdło, bardziej do szarego by pasował. Ja bym może turkus spróbowała... http://img89.imageshack.us/img89/174/6826flazienkizdjecia1jp.jpg http://img199.imageshack.us/img199/8826/16315hlazienkawstylumor.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia220 03.06.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 super turkus mi się podoba, dziękuję za pomoc jak będzie po remoncie wstawię jakieś zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 03.06.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) witam ponownie, spróbowałam stworzyć wizualizacje naszej łazienki, proszę o rady. Boję się dać pralki obok umywalki żeby się nie potykać o pralkę przy wchodzeniu do łazienki, dlatego zrezygnowałam z bidetu i przestawiłam pralkę na dłuższą ścianę. Proszę się nie sugerować kolorami, bo trudno mi się odnaleźć w projektowaniu. Proszę o rady:) a płyki podobają mi sie takie: Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Grzaneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.06.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ja bym chyba jednak postawiła pralkę obok umywalke z tym ze przedluzylabym blat od umywalki i pod nim schowała pralkę.Trzeba byłoby wyposrodkowac umywalke i ustawić pralkępralkę od ściany nie od wejścia.Co sie tyczy kafle - zastanów sie.Dziasiaj taki wzór ci sie podoba za jakiś czas moze stać sie meczach i najzwyczajniej w świecie sie znudzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts