Venus_m 04.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 E tam dla mnie bez roznicy czy brodzik akrylowy czy marmurowy. Uzytkuje akrylowe i nie widze aby byly gorsze (nie pekaja, nie robia sie na nich stale plamy, nie ugniataja/uginaja sie), ale moze dlatego, ze marmurowego nie testowalam. Zreszta watpie aby to zmienilo moje zdanie, bo po co przeplacac jak ten tez jest dobry. Osobiscie jak pisalam mam odplyw liniowy i nie taki najtanszy jaki znajdzie mi na ceneo tylko ja patrze aby firma miala solidna pozycje na rynku (w miare ) i ponizej 1k pln nie dalo sie zejsc Do tego dorzuc koszt plytek i robocizny u mnie dodatkowo wiazalo sie to z kuciem wylewki i przerobieniem odplywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 06.02.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Venus w le roy odpływ liniowy to ok 500zł, my zakupiliśmy w necie za 280... solidne i ładne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elliz76 06.02.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) Witam Na początku się witam z Wami:bye: Przeglądałam z zapartym tchem cały watek i jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy, wizji i chęci pomocy innym . Przymierzam się do remontu łazienki. Jest blokowa i bardzo mała 1,66 x 2,35 i chcę tam zmieścić WC,kabinę i umywalkę . Nie bardzo mogę poszaleć z układem - bo pion jak to w bloku jest i nie da się go przestawić Po wielu tygodniach łażenia i oglądania - wybrałam tylko kabinę i wiem, ze kafelki chce w kolorach bardziej naturalnych,by łatwiej było później o zmiany kolorystyczne i pasowały później do wszystkiego..a tylko akcenty jakieś wyraziste w dodatkach. Kabina będzie półokrągła 80x80 cm z przeźroczystym szkłem i niskim brodzikiem. Pozostają mi do wybrania WC / raczej na razie chyba zostanie ten, co jest- stojący, ale namawiam mamę na zabudowę :D/ i umywalka i tutaj proszę o sugestię/ podobają mi się podblatowe, bo są najbardziej funkcjonalne w utrzymaniu czystości/ no i najgorsze - płytki Już sama nie wiem czy małe czy duże, jakie kolory.? Podobają mi się zestawienia jasne-ciemne/np.beż-ciemny brąz/,ale przeglądając watek zauroczył mnie jeden z projektów jednej z Was. Łazienka..połączenie czerni z bielą / te płytki są boskie/ i myślałam o takiej biskupiej ścianie. Do tego mebelki przedstawione w poniższym linku- Koral. http://allegro.pl/koral-meble-lazienkowe-z-umywalka-3-kolory-mdf-i1426995567.html Podobają mi się te czerwone/ sa piękne/, ale raczej zdecydujemy się na neutralne białe, bo łatwiej będzie później ze zmianami kolorystycznymi w przyszłości. W łazience oprócz w/w rzeczy musi się tez znaleźć sporo jakiś szafek..szafeczek, gdyż mamy sporo szpargałów do schowania..a już nie mogę patrzeć na ta wystawkę kosmetyków i innych szpargałów oraz sporo relingów na ręczniki. Łazienka jest dla 4 osób, wiec trochę tego trzeba:D Po za tym dobrze by było jakieś rozwiązanie by schować szlafroki oraz jakoś umieszczenie suszarki składanej podsufitowej. Bo nasza łazienka musi spełniać oprócz swojej podstawowej funkcji jeszcze miejsce pralni i suszarni, gdyż w pokojach nie ma możliwości ustawienia suszarki. Myślałam też by wstawić na ścianie pas fototapety z jakimiś różowymi lub jasno fioletowymi kwiatami / np. krokusy lub tulipany/.Zastanawiam się tylko jak to będzie w użytkowaniu później/czy nic się z tym nie będzie działo niedobrego?/ i w jakiej technice najlepiej to zrobić. Na czym wydrukować by było trwale? Znacie jakieś linki, gdzie można takie rzeczy zamówić? Poniżej nieporadny rysunek mojej łazienki - jakbyście mogły coś doradzić.Bylabym ogromnie wdzięczna. Oczywiście drzwi otwierają się na zewnątrz. Dziękuję serdecznie z góry za każde Wasze sugestie. Edytowane 6 Lutego 2011 przez elliz76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.02.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Hmn...a to nie wiedzialam, ze w LM sa takie tanie odplywy. Odwiedzialam x sklepow i wszedzie byly dla mnie ceny nie do przyjecia. Wiec wzielismy taki za 1000 i myslelismy, ze bardzo tanio Ciekawe tylko jak z jakoscia takiego odplywu z LM, chociaz ja nawet nie wiem jak z jakoscia bedzie mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elliz76 06.02.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam Na początku się witam z Wami:bye: Przeglądałam z zapartym tchem cały watek i jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy, wizji i chęci pomocy innym . Przymierzam się do remontu łazienki. Jest blokowa i bardzo mała 1,66 x 2,35 i chcę tam zmieścić WC,kabinę i umywalkę . Nie bardzo mogę poszaleć z układem - bo pion jak to w bloku jest i nie da się go przestawić Po wielu tygodniach łażenia i oglądania - wybrałam tylko kabinę i wiem, ze kafelki chce w kolorach bardziej naturalnych,by łatwiej było później o zmiany kolorystyczne i pasowały później do wszystkiego..a tylko akcenty jakieś wyraziste w dodatkach. Kabina będzie półokrągła 80x80 cm z przeźroczystym szkłem i niskim brodzikiem. Pozostają mi do wybrania WC / raczej na razie chyba zostanie ten, co jest- stojący, ale namawiam mamę na zabudowę :D/ i umywalka i tutaj proszę o sugestię/ podobają mi się podblatowe, bo są najbardziej funkcjonalne w utrzymaniu czystości/ no i najgorsze - płytki Już sama nie wiem czy małe czy duże, jakie kolory.? Podobają mi się zestawienia jasne-ciemne/np.beż-ciemny brąz/,ale przeglądając watek zauroczył mnie jeden z projektów jednej z Was. Łazienka..połączenie czerni z bielą / te płytki są boskie/ i myślałam o takiej biskupiej ścianie. Do tego mebelki przedstawione w poniższym linku- Koral. http://allegro.pl/koral-meble-lazienkowe-z-umywalka-3-kolory-mdf-i1426995567.html Podobają mi się te czerwone/ sa piękne/, ale raczej zdecydujemy się na neutralne białe, bo łatwiej będzie później ze zmianami kolorystycznymi w przyszłości. W łazience oprócz w/w rzeczy musi się tez znaleźć sporo jakiś szafek..szafeczek, gdyż mamy sporo szpargałów do schowania..a już nie mogę patrzeć na ta wystawkę kosmetyków i innych szpargałów oraz sporo relingów na ręczniki. Łazienka jest dla 4 osób, wiec trochę tego trzeba:D Po za tym dobrze by było jakieś rozwiązanie by schować szlafroki oraz jakoś umieszczenie suszarki składanej podsufitowej. Bo nasza łazienka musi spełniać oprócz swojej podstawowej funkcji jeszcze miejsce pralni i suszarni, gdyż w pokojach nie ma możliwości ustawienia suszarki. Myślałam też by wstawić na ścianie pas fototapety z jakimiś różowymi lub jasno fioletowymi kwiatami / np. krokusy lub tulipany/.Zastanawiam się tylko jak to będzie w użytkowaniu później/czy nic się z tym nie będzie działo niedobrego?/ i w jakiej technice najlepiej to zrobić. Na czym wydrukować by było trwale? Znacie jakieś linki, gdzie można takie rzeczy zamówić? Poniżej nieporadny rysunek mojej łazienki - jakbyście mogły coś doradzić.Byłabym ogromnie wdzięczna. Oczywiście drzwi otwierają się na zewnątrz. Dziękuję serdecznie z góry za każde Wasze sugestie. Dodam dla przykładu o jaki panel kwiatowy mi chodzi / taki w formie prostokąta /panoramy/,który jak inne dodatki ma być wyrazistym akcentem utrzymanym w formie ciemnego różu/biskupiego lub jasnego fioletu.Kolory ścian tez mogą być lawendowe ewentualnie. Co o tym myślicie? Możecie polecić jakieś dobrych producentów farb,którzy maja ładne odcienie takich barw? Dla przykładu wklejam ścianę taka właśnie różowo-biskupia...wiecie może jaki to odcień może bycći producent? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elliz76 06.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Znalazlam fajna stronke z ciekawymi i czasem bardzo nietypowymi aranzacjami lazienek i ogolnie calych wnetrz..polecam:) http://www.domowladni.pl/galeria/lazienki/page:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 06.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 To ja się wypowiem w kwestii odpływu bo też taki planowałam u siebie Po 1. Estetyka (ładnie wygląda jednolita podłoga) oraz wrażenie przestronności Po 2. Wygoda, nie ma żadnych durnych progów Po 3. Brak ograniczeń, robimy kabinę takiej wielkości jakiej my chcemy a nie takiej jak wymiar brodzika. Uprzedzam że niestandardowe wymiary brodzika są drogie (wiem z doświadczenia). Z dopasowaniem szyby czy drzwi szklanych też nie ma problemów, bo coraz więcej jest regulowanych a i szklarz nam zrobi na wymiar taniej niż w sklepie. Po 3. Po 3 ceny brodzików zaczynają się już od 200 zł. Najlepiej kupować przez neta bo w sklepach mają przycinke Myślę że taki dobry można zakupić w cenie 500-600 zł. Po 4. Na necie jest wiele inspiracji łazienek z odpływem liniowym. Mój M. tez był do końca nie przekonany dopóki nie pokazałam jak to pięknie i nowocześnie wygląda. Po 5. Zapraszam do wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102678-Prysznic-bez-brodzika tam jest więcej na temat pryszniców bez brodzika można się poradzić. P.S. Co się tyczy brodzików z marmuru...byłam zainteresowana takim brodzikiem ale jak przeczytałam że nie można go poddawać działaniom farby do włosów odpuściłam. Nie dość że bym na niego wybuliła 2 tyśki to jeszcze głowę po farbowaniu musiałabym płukać w zlewie brudząc zapewne wszystko naokoło. Phi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Korozja, właśnie z tamtego wątku mój pomysł na prysznic bez brodzika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 07.02.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Lukarna pokaż wątek mężowi może się przekona ale skoro jak pisałaś nie interesuje go za bardzo wykończeniówka weź sprawy w swoje ręce i zrób po swojemu, pewnie nawet nie zauważy dam sobie rękę uciąć że jak zobaczy gotową zrobioną łazienkę bez brodzika na pewno mu się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 No to mam problem Marzyła mi się kanciasta wanna, kanciasty prysznic, kanciaste umywalki... Nie wiem czy pamiętacie projekt: Ściana do drzwi ma 310 cm. Plan był taki: 100 cm brodzik (80 cm głęboki), ścianka 20 cm (z półeczką), do niej styczna wanna zabudowana 160 cm (70 głęboka + 10 cm jej zabudowa), a na niej jakby kabina: Okazało się, że od wanny do drzwi musi być min. 40 cm, żeby wygodnie się wchodziło. I tyeraz dziewczyny, powiedzcie mi co lepiej zrobić? - dać wannę kanciastą, ale na 150cm? nie będzie głupio wyglądała taka mała? - czy dać wannę zaokrągloną? ale wtedy umywalki też by musiały być zaokrąglone...? Ten "parawan" nie będzie wtedy głupio wyglądał? Podoba mi nię bardzo Clarissa z koła (taka ścięta), ale ma szerokości 100, czyli brodzik by musiał być 100 x 100 i mało miejsca by było między kabiną a wc, więc szerokość wanny musi mieź max 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.02.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) naberia przywołana z wątku kuchennego jestem. przyznam że rano widziałam ten post, ale jakoś pomysłu nie miałam. szkoda rezygnować z kanciastej wanny, a ta druga [na tle tych zielonych płytek] nei jest mi na tyle dobrze widoczna żeby stwierdzić co i jak. choć wydaje mi się dość opływowa w środku. coś w głowie mi krąży że gdzieś widziłam taką "trójkątną" wanne z lekkimi kantami. myślałam że mam focie na dysku, ale coś nie widzę. może mam u siebie w galerii.... ooo już chyba wiem - u dus jest w galerii w jej lazience. mozliwe ze w moim wątku też się focia tego modelu przejawiła. naberia - sprawdziłam specjalnie dla Ciebie, to co ma duś to Clarissa 170cm ma i kanty i jest trójkątna tylko nie wiem czy Wam pasuje Edytowane 8 Lutego 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki za przybycie Może chodzi o Clarrise z Koła? Tyle, że ona jest za szeroka Dzięki Nicol. Pisałam już o niej wcześniej, jest za duża. W tym właśnie problem A baaardzo mi się podoba. Więc pozostaje wybór: wanna kanciasta 150, albo zaokrąglona 160... Wiesz, ja mam 155 wzrostu więc wanna 150 jak dla mnie ok, a mąż i tak woli prysznic. Ale nie wiem czy dziwnie nie będzie wyglądać taka mała... Edytowane 8 Lutego 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.02.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) no tak, dokładnie. nie pamiętam do końca wymiarów, a ile cm masz różnicy? i rozumiem, że ewent przedłużenie ścianki prysznicowej/szkła nie wchodzi w grę bo utrudniłoby to komunikację? a cofnięcie tej ścianki o szerokości prysznica już nie wchodzi w grę? wydaje mi się że gdzieś na planach u Ciebie ten prysznic wychodził w takiej wnęce, teraz by się tak z 30-40cm jej przydało.... :/ Edytowane 8 Lutego 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 naberio, a ile ty masz tam miejsca między sraczykiem a prysznicem? z clarissy jestem zachwycona i co więcej - uważam że prezentuje się nieźle zarówno z zaokrąglonymi umywalkami, jak i kanciastymi (jak szukałam swojej, to nie kierowałam się kształtem, a poszukiwałam czegoś z rantem nawiązującym do clarissy - jak zobaczyłam ją zamontowaną, to właśnie ten rant doprowadził mnie do ochów i achów (bo wannę wybierałam na podst obrazków w internecie pod wpływem irytacji ministra finansów, która po 2 miesiącach zaczynała przybierać formę "no ja p...e ileż można wannę wybierać? zaraz ci prysznic zamontuje i tyle sobie będzisz d...o moczyć" )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 nie ma żadnej wnęki Prysznic by miał 80 x 100, nie jest duży, więc zmniejszyć go nie bardzo Jeszcze między prysznicem a wc (naprzeciwko) ma być drabinka więc myślę, że ten prawie 1m jest w sam raz? Czyli za bardzo nie ma pola manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 ....... pod wpływem irytacji ministra finansów, która po 2 miesiącach zaczynała przybierać formę "no ja p...e ileż można wannę wybierać? zaraz ci prysznic zamontuje i tyle sobie będzisz d...o moczyć" )) mój luby skomentował to: "no co, nie miał racji?!" bo on bliski jest tych samych odpowiedzi w większości przypadków prosi o przedstawienie wersji końcowej. ja nad tą Clarissą się ciągle wacham, oczywiście vs Virgo :/ naberia... cóż... nie można mieć wszystkiego :/ ile ta wanna by Ci wystawala za szybę? z 5-10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 duś, przyjmując brodzik 80 a na wc 70 -przejscia będzie 100 cm nicol, mamy te same gusta co do wanny, z tym, że oprócz Clarissy i Virgo, moim trzecim typem było Koło modo. Clarissa ma 100 na 160 więc odpada, bo: - przejscia między prysznicem a wc byłoby niecałe 80 cm. A niefajnie ocierać się o kibelek wychodząc spod prysznica - na wannie będzie cosik a la parawan więc musi być murek, więc dodatkowe centymetry na długość. Szyba nie może wystawać za wannę, bo na niej będzie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) A może któraś z tych będzie lepszym rozwiązaniem? 1. ma 150 x 90. Victoria spa 2. ma 150 x 85 i chyba byłaby najlepszym rozwiązaniem. Jak sądzicie? Tylko jak rozwiązać problem z baterią? Bo miała być natynkowa na środku wanny 160 (bo odpływ był na środku, a te mają z boku:( ) Edytowane 8 Lutego 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.02.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 ale przecież wlewka nie musi być idealnie nad kurkiem. podglądnij do mnie, wlewka jest mniej wiećej w 1/4 długości wanny przy oparciu, zaś korek - na zewnętrznej ścianie przy odpływie. nie jest to ani trochę problematyczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A no faktycznie, z tym że na zdjęciu nie widać odpływu i wylewki. U mnie byłaby bateria na samym środku. A fajna ta wanna, prawda? podobna do Clarissy - to jest Magnus Excellent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts