citizenx 08.08.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Właściwie to tylko o 1m spokojnie można odsunąć wc od pionu bez robienia dodatkowego odpowietrzenia. Możesz też do wc dołożyć rozdrabniarko-przepompownię i wtedy odsuwasz na jaką chcesz odległość, a rurka jest cienka (chyba 50mm, ale za to głowy nie dam). Jest tylko jeden zonk - te ustrojstwo bez prądu nei pójdzie, a poza tym jako to takie urządzonka może się popsuć, a rozbierać to... no cóż to gówniana robota i śmeirdząca sprawa (mój partner już coś takiego naprawiał w firmie w której pracuje). No i jest jeszcze trzecie rozwiązanie: kibelek na wprost wejścia, ale wtedy musiałby być i in i jego obudowa bardzo ładne, lub...nieżucające sie w oczy I pytanko: Po co Wam takie szerokie otwory drzwiowe? Z tego co widzę na rysunkach to metrowe. Spokojnie wystarczą na szer. 90cm. Na razie wrzucam wstępną koncepcję na dużą łazienkę z najbardziej oczywistym umeijscowieniem sprzętów: [ATTACH=CONFIG]204956[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]204957[/ATTACH] Jak zapewne zauważysz, ścianka przy drzwiach z 28cm została poszerzona kosztem drzwi do 38cm Dzieki Wlasnie taka jest propozycja developera tylko zastanawiam sie czy jak zabuduje pralke do sufitu nie bedzie klaustrofobicznie? Bardzo zalezy mi na zamknietym duzym schowku i schowaniu pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.08.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 moniss, a w Twojej propozucji mozesz zaznaczyć co ma jakie wymiary??Ta sciana na której jest umywalka, wc pralka ma 347cmno i pytanie czy wszystko się zmieści do prawidłoego i praktcznego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.08.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 moniss, a co myślisz, aby dac baterie na dłuższej części wanny??Poza tym tuż przy wc parawan szklany, tak aby nie chlapać podczas kąpielo/prysznica:-) ?? i wtedy jak byśmy przenieśli baterię, zabudować tą ścianę , tak na równo jak jest szafka nad geberitem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.08.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 @ moniss, zerknij nie robimy bidetu, więc moze dać w to miejsce umywalke z szafkąobok geberit z zabudową nie koniecznie w lustrze, ale może i dalej tą zabudowę przedłużyć aż do samej ściany przy wanniehttp://imageshack.us/a/img189/3043/xf2k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 08.08.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Dzieki Wlasnie taka jest propozycja developera tylko zastanawiam sie czy jak zabuduje pralke do sufitu nie bedzie klaustrofobicznie? Bardzo zalezy mi na zamknietym duzym schowku i schowaniu pralki Zabudowa do sufitu w 2 wersjach (płytki nad wanną do sufitu lub na wyskość drzwi) oraz zabudowa do wysokości drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 08.08.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 @ moniss, zerknij nie robimy bidetu, więc moze dać w to miejsce umywalke z szafką obok geberit z zabudową nie koniecznie w lustrze, ale może i dalej tą zabudowę przedłużyć aż do samej ściany przy wannie http://imageshack.us/a/img189/3043/xf2k.jpg Fajne a lustra jeszcze fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 08.08.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 moniss, a w Twojej propozucji mozesz zaznaczyć co ma jakie wymiary?? Ta sciana na której jest umywalka, wc pralka ma 347cm no i pytanie czy wszystko się zmieści do prawidłoego i praktcznego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.08.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zabudowa do sufitu w 2 wersjach (płytki nad wanną do sufitu lub na wyskość drzwi) oraz zabudowa do wysokości drzwi: [ATTACH=CONFIG]205041[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]205042[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]205043[/ATTACH] wg mnie zdecydowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasza120 09.08.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, Próbowałem się pobawić w programie Paradyżu i przygotować projekt łazienki. Spodobały nam się płytki ceramiczne z serii Paradyż Sorenta Mamy malutką łazienkę (obok drzwi jest wnęka na pralkę jeszcze, ale ją pominąłem). Chcemy zastosować białe, połyskujące płytki na ścianach, a na podłodze jakieś dość duże płytki z polerowanego gresu (kolor raczej nie biały - bo nie wiem jak ze sprzątaniem ). Na wizualizacji nie ma kabiny 80x80 z transparentnego szkła i luster w rogu przy umywalce (dwie duże tafle luster wstawione zamiast płytek nad umywalką i na ścianie obok, będą łączyły się w rogu.). Nasze pytania,problemy: 1) Co na podłogę? jaki model gresu? Bardzo proszę o jakieś propozycje, bo nic sensownego nie udało nam się znaleźć... 2) Pod kabiną prysznicową chcielibyśmy wrzucić jakiś wyraźniejszy dekor - co sądzicie, o czymś takim, jak na wizualizacji? 3) Drugi element graficzny to delikatne kwiatki, których pas wrzuciłbym poziomo na wszystkich ścianach - też prośba o uwagi 4) Może znacie jakieś inne ciekawe (i może troszkę tańsze) kolekcje, w których bazą są białe płytki z połyskiem? Dzięki za pomoc! Wyposażenie łazienki: Umywalka nablatowa KOŁO TWINS 60 cm, z wiszącą szafką KOŁO Miska wisząca KOŁO STYLE Kabina kwadratowa 80x80 IRIDUM VALENCE Wizualizacje: P.S. Czemu w tym programie białe płytki są szare?? Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez pasza120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 12.08.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 P.S. Czemu w tym programie białe płytki są szare?? Bo program jest prymitywny. Dodaj oświetlenie (menu ARANŻACJA POMIESZCZENIA -> Oświetlenie), a potem kliknij w prawym górnym rogu przycisk Oświetlenie i trochę płytki się wybielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 pasza 120 - miski Koło Style nie polecam. Jest fatalnie wyprofilowana w środku przez co dość kłopotliwa w uzytkowaniu. Czytałam na forum krytyczne uwagi, ale już ją kupiłam i miałam nadzieje, ze po zamontowaniu nie bededzie tak źle. Myliłam się - jest fatalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuru 15.08.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, jestem na etapie projektowania łazienki i chciałabym prosić o poradę. Łazienka ma wymiary 403x247. Umieściłam w niej szafki ikea hemnes 80cm, wannę 180x80. Na ścianach daliśmy Aparici angel ornato - bardzo nam się spodobały , ściany mają być w kolorze szarym i na podłodze również szare kafelki, jeszcze nie wiemy dokładnie jakie by pasowały do Angel-ów. Okno jest w kolorze orzech, ale chcę je zasłonić jakąś białą firaneczką. Kinkiety są czarne w wizualizacji, ale docelowo będą najprawdopodobniej białe. Bateria wannowa nie wypada na środku kafelki,ale ponieważ będzie z słuchawką więc myślę że ona, w jakiś sposób wyrówna całość do środka kafelki. Bateria wannowa i umywalkowe Retro Omnires Art Deco chrom. W projekcie jest niestety bateria nowoczesna. Nie wiem jak poprawnie powinna być zabudowana wanna, chciałam żeby miała schodek u dołu i była nakładana na kafelki. Sama wysokość wanny z nóżkami to 60cm, nie wiem czy to nie za wysoko... Czy geberit robić tylko na szerokość jednej kafelki czy całą półkę aż do rogu łazienki ??? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 15.08.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 kolejny raz do was pukam 2 lata temu zapytywałam o łazienkę, projekt uległ przesunięciu , gusta się trochę zmieniły (na szczęście) . Ponieważ jednak mam skłonnośc do przesady będę wdzięczna za konstruktywna krytykę. Załączam 2 opcje, na pewno każda opinia będzie dla mnie cenna. Pierwsza wizualizacja - kolekcja Fusion Opoczna : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 15.08.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Tu ciąg dalszy Fusion : . Poniżej plan łazienki w Kolekcji Modena Cersanitu. Tu chyba płytki podłogowe nie są dobre...liczę na opinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 15.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 I reszta Modeny poniżej. Ciężko mi się zdecydować a za 2 tygodnie musze już mieć wszystko pewne. Jak podłoga byłaby tu najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 16.08.2013 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 m-333, wersja bez kwiatkow jest lepsza, ale i tam bym zmienila...pozbylabym sie paskow na scianie i tych "poleczek" przy wannie (przesun wanne o 10-15cm i tam zrob miejsce na rozne rzeczy, poza tym lampki beda cie razic lezac w wannie), jezeli juz chcesz zaznaczyc strefe prysznica, to plytki w kolorze drzwi (bo u mnie na zdjeciach sie roznia) i tu mozesz dac blat w ty samym ciemniejszym kolorze, w ogole nie akcentowalabym geberitu (ew. jeszcze zrobic ta zabudowe do sufitu). Ale jak wiadomo, kazdy ma inny gust i wcale nie musisz brac pod uwage tego, co nagrazmolilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 16.08.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dziewczyny doradźcie na którą wersję małej łazienki się zdecydować, pomieszczenie mikroskopijne 1,8 x 1,8 I wersja: mozaika szerokości jednej kostki ułożona pomiędzy każdym rzędem płytek II wersja: mozaika szerokości dwóch kostek ułożona pomiędzy co drugim rzędem płytek Na wizualkach mozaika jak i podłoga wyglądają ciemniej niż w rzeczywistości, Na żywo są bardziej beżowe niż brązowe, delikatniejsze. Proszę o podpowiedzi, uwagi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 16.08.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Stefany, druga wersja optycznie powieksza pomieszczenie (a przynajmniej mnie sie tak wydaje...) ew. geberit zrobic taki sam jak sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 16.08.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ewa, a pomijając kwestię optycznego powiększenia, która wersja wizualnie, tak estetycznie bardziej Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.08.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 STEFANY - ja obstawiam wersję pierwszą. Bardzo elegancko to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts