Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie :) :bye:

Kobietki, dzięki Wam udało mi się doprowadzić do ładu moja lazienkę :wiggle: a teraz znowu musze prosić o pomoc . A zapytania mam takie: poniewaz fugę na podłodze zaplanowałam ciemną..czy do płytek białych na ścianie mogę dać białą czy jasnoszarą? Czy szara nie poszatkuje mi powierzchni ścian? Nigdzie nie mogę znaleźć choćby poglądowych fotek..Czy jest jakaś fuga, którą polecacie szczególnie? Nie ukrywam,że liczę na was, bo w tej kwestii pojęcia nie mam żadnego a dosłownie za dzień-dwa muszę zamówić ..:bash: Żadnej wiedzy.. No i najważniejsze.. wybraliśmy też płytki Stragres Wood Look Roble - płytka jest w różnych tonacjach i przy niej mam prawdziwą zagwozdkę..Zdaję sobie sprawę,że idealnie nie dobiorę, ale może wiecie, jakie są "bezpieczne"?

Załączam skrawek łazienki i płytkę. Będę wdzięczna zakażą radę.

WOOD LOOK ROBLE 20x60.jpg

łazienka FORUM 1 Dddd.jpg

Edytowane przez m-333

dzieki naszej ulubionej projektantce mamy już ostatnią opcję.:-)

teraz wybór jest prosty, albo jedna wersja albo druga:-)

Pierwsza cieplejsza, a druga bardziej wyrazista i kontrastujaca

w pierwszej wersji ew moglibyśmy zmienić szarą płytkę we wnece nad wanną na mozaikę (z tej samej serii co szara płytka - podłoga i szara płytka nad umywalką)

1. ciepła

[ATTACH=CONFIG]210588[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210589[/ATTACH]

2 kontrasty

[ATTACH=CONFIG]210591[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210592[/ATTACH]

Kori, czy mi się wydaje czy rzeczywiscie w wersji pierwszej obudowa stelaża jest w beżu a płytki przy umywalce w szarości, a na dodatek o innej fakturze? Ale poza tym stawiałabym na coś wyrazistego we wnęce, oraz na umywalkę naszafkową a nie nablatową.

Na chwilę obecną lepiej prezentuje się wersja 2

Ta ciemna mozaika jest OK, ale może "drewno" z obudowy wanny też wyglądało by dobrzejako "drewniana" mozaika (np. jak w kolekcji Noce by My Way Paradyża)?

noce mozaika.jpg

Łazienki w szarości i "drewnie":

łazienka-noce_Zag-Art.jpg Noce by My Way_olgartstudio.jpg

Poza tym, jeśli mówimy o wersji 1, to ścianę przy umywalce też zrobiłabym w beżu skoro stelaż wc jest w tym kolorze. Chociaż osobiście to wybrałabym do łazienki albo beż albo szarość + "drewno" + biel + ewentualnie akcent kolorystyczny

Edytowane przez moniss