Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

naberia

tez nie widze powodow dla ktorych wylewki nie mozesz zrobic tak jak planowalas :D

my wybralismy armature nascienna i zupelnie nie majac jeszcze pojecia jaka wanna bedzie. jedynie co to wiedzielismy ze nascienna bateria i juz.

wanna fajna jest..... moze tez rozwaze :D obok clarissy, virgo [favoryt - najladniej wyglada!] postawie to Magnus Excellent.

a potem bedzie rozmowa w domu jak u Dus :D zreszta juz nawet nei mowie ktora opcje wanny przerabiam. mysle ze jak dam mu wybor i wskaze na ta co wole to sie zgodzi :D

a czy znalazlas ta wanne dluzsza niz 150cm? bo tak 160 bardziej by mnie interesowalo :D

znalazlam - 160x95

Edytowane przez nicol21

Jak nie lubie takich scinanych wanien tak ta 150x90 Victoria Spa nawet mi sie podoba :)

Naberia zrob przede wszystkim tak, zeby bylo wam wygodnie. Jezeli 150 to dla Ciebie ok to dla mnie tym bardziej, dzieci tez pewnie dobrze bedzie sie w niej myc.

Ja tez mam armature nascienna na srodku wanny a przelw na jej koncu i w niczym to nie przeszkadza ;)

muszę się chyba wybrać do jakiegoś marketu i do takiej wanny się po prostu wpakować :)

To jest najlepszy pomysł. Zwróć uwagę na reakcję innych :)

A nie zwracasz uwagi na pojemność wanny? Dla mnie to bardzo istotne. Nie widzę ile pojemności ma ta pierwsza, ale druga aż 230 litrów. To sporo jak na taką niewielką wannę.

Ja biorę pod uwagę 160 cm, ale do 200 litrów. Przy moich prawie codziennych kąpielach to ma znaczenie.

właściwie to duża pojemność to jest zaleta wanny. Bo po co mieć duża wannę o małej pojemności? Będzie w niej po prostu ciasno :)

Co do reakcji innych - mogę się domyślić jaka będzie, jak mnie w tej wannie na środku sklepu zobaczą ;)

A co myślicie o kanciastych umywalkach do tej wanny excellent?

naberia jak juz sie wpakujesz do wanny, to potem zrob fotki i potem umiesc na forum - bo ja bede musiala kupowac przez internet. przyda mi sie tez info o Twoim wzroscie zeby porownac do siebie :D jesli cos to mozesz przeslac tylko mi na priva. bylabym wdzieczna.

co do wchodzenia do wanny - mam w tym doswiadczenie :D. ba - nawet w robieniu w niej fotek celem pozniejszej oceny wielkosci etc. miny gapiow... eee nawet nie takei zle.

u mnie kanciaste musza byc, bo umywalka juz z meblami kupiona. pozatym te wanny maja kanciaste krawedzie wiec bedzie pasowac imho.

w sumie u mnie kibelek bedzie lekko poza tematem. ale juz kupiony i mysle ze nie bedizemy go wymieniac. mamy duravit d-code czy jakos tak, to ten sam desen co kolo style.

mi chyba bardziej sie podoba ta excellence.

Agatah wskazala bardzo istotna sprawe - pojemnosc wody[istotne tez jesli ktos ma szambo ]. tez na to spojrze, ale u nas glownie to prysznic i czasem wspolna kapiel wiec byloby nawet ok. jedynie co to sie zastanawiam nad tym: prysznic bedzie po tej szerokiej stronie, natomiast odplyw po tej waskiej.... nie bedzie to stwarzalo problemow, prawda? przy prostokatnej wannie myslalam zeby dac odplyw po tej samej stronie co prysznic , a przeciez w tych asymetrycznych wannach sie tak nie da....

a excellent to ta bardziej zaoblona czy ta ktora mi sie bardziej podoba? ;)

Kanciaste umywalki bardzo mi sie podobaja, w dwoch lazienkach beda wlasnie takie...niestety maja pewien minus, brudza sie podobno niemilosiernie bo woda splywa w jednym miejscu a reszta jest ciagle sucha...ale co mi tam :D

Do Victoria Spa na pewno kanciasta pasuje.

nasza kanciasta umywalka ma taki lekki spad :) w sensie taka fale jakby w srodku.... ciezko to opisac slowani, ale w kazdym badz razie nie jest taka plaska na dnie jak np. pudelko [toz mi porownanie!]

i dlatego ta wanna virgo do niej idealnie wg nas pasuje. w sumei ta wanna sie zachwycilismy razem... i od pierwszego wejrzenia.

pokaze wieczorem jaka ta umywalke mamy, bo tlumacze beznadziejnie.

właściwie to duża pojemność to jest zaleta wanny. Bo po co mieć duża wannę o małej pojemności? Będzie w niej po prostu ciasno :)

Co do reakcji innych - mogę się domyślić jaka będzie, jak mnie w tej wannie na środku sklepu zobaczą ;)

A co myślicie o kanciastych umywalkach do tej wanny excellent?

Nie zawsze mniej pojemna wanna jest ciasna. Dlatego trzeba "mierzyć". Czy to się do wanny, czy to wannę do się.

Mierzyłam się do teoretycznie dużych wanien (czyt. o dużej pojemności). Nie były wygodne tak jak niektóre mniejsze.

naberia jak juz sie wpakujesz do wanny, to potem zrob fotki i potem umiesc na forum - bo ja bede musiala kupowac przez internet. przyda mi sie tez info o Twoim wzroscie zeby porownac do siebie :D jesli cos to mozesz przeslac tylko mi na priva. bylabym wdzieczna.

co do wchodzenia do wanny - mam w tym doswiadczenie :D. ba - nawet w robieniu w niej fotek celem pozniejszej oceny wielkosci etc. miny gapiow... eee nawet nie takei zle.

u mnie kanciaste musza byc, bo umywalka juz z meblami kupiona. pozatym te wanny maja kanciaste krawedzie wiec bedzie pasowac imho.

w sumie u mnie kibelek bedzie lekko poza tematem. ale juz kupiony i mysle ze nie bedizemy go wymieniac. mamy duravit d-code czy jakos tak, to ten sam desen co kolo style.

mi chyba bardziej sie podoba ta excellence.

Agatah wskazala bardzo istotna sprawe - pojemnosc wody[istotne tez jesli ktos ma szambo ]. tez na to spojrze, ale u nas glownie to prysznic i czasem wspolna kapiel wiec byloby nawet ok. jedynie co to sie zastanawiam nad tym: prysznic bedzie po tej szerokiej stronie, natomiast odplyw po tej waskiej.... nie bedzie to stwarzalo problemow, prawda? przy prostokatnej wannie myslalam zeby dac odplyw po tej samej stronie co prysznic , a przeciez w tych asymetrycznych wannach sie tak nie da....

I nie będziesz w żaden sposób sprawdzała wanny osobiście? Bo wanny tak bardzo różnią się od siebie, że może się okazać, że wanna jest po prostu niewygodna.

I nie będziesz w żaden sposób sprawdzała wanny osobiście? Bo wanny tak bardzo różnią się od siebie, że może się okazać, że wanna jest po prostu niewygodna.

poniekad zgodze sie z tym stwierdzeniem, ale takie ryzyko przy kupowaniu przez internet. ale tez kolejna rzecz - w wannie nie spedzam az tak duzo czasu zeby zdarzylo by mi byc niewygodnie. teraz mamy w bloku standardowa wanne i oprocz tego ze jest ciasnawo to jest w miare ok. nie mowie ze jest super wygodna, ale tez nie mowie ze nie jest wygodna. wanna to nie buty [jak dla mnie]

jak dla mnie każda wanna jest niewygodna, bo ... jest twarda! Za każdym razem jak się kąpiemy, to mi się marzy taka miękka, jakby dmuchana :)

Venus, mi się bardziej spodobała ta lello zaokrąglona - to jest Excellent (czyli ta druga). Musze ją jeszcze na żywca zobaczyć...

Nicol - o wzroście już przecież pisałam ;)

naberia nie pamiętam wzrostu... ale chyba 164 ?

teraz tak myślałam o tej wannie Excellent u siebie. i tylko mnie martwi jak to cudo obłozyć płytkami 30x60 :/ bo na ścianie będą horyzontalnie i tak myślałam położyć na wannie. ale jeśli będzie ukośna... to kurcze chyba się nie da.

druga opcja to obłożyć tą ściankę wanny otoczakami.... ale tak średnio mi się to widzi... :/

a obłożyć wanne płytkami wertykalnie a na ścianie je mieć horyzontalnie.... hmmmm.... buuuu

a umywalka, którą my mamy już to o taka jest: http://img528.imageshack.us/img528/2390/naszaumywalkaczytodrago.jpg

Nicol, odejmij 10 ;)

Umywalka bardzo mi się podoba. Co do obudowy wanny to ja z kolei bym chciała mozaikę, ale nie mam jeszcze wybranej kolekcji :/

Myślę, że zaokrągloną nawet lekko wannę cięzko będzie obłożyć takimi dużymi płytkami, chociaż... a sama nie wiem. Ale nie mieszałabym pionów i poziomów...

w tym wypadku to Victoria spa byłaby łatwiejsza do obudowania płytkami jako, że jest bardziej kanciasta. tyle, że mi się Excellent MAGNUS bardziej podoba, albo Clarissa... wrrrrr :mad::mad::bash::bash::bash: trzeba będzie coś zdecydować.

btw. czy kojarzycie kto ma tą śliczną łazienkę? bo zapisałam focie na dysku, ale bez nick'a forumowiczki... a miałabym do niej pytanko jaką fugę zastosowała - grubość, kolor i firmę :) http://img200.imageshack.us/img200/2721/casalgrandemetalwoodlaz.jpg

dzięki!

ja niestety nie kojarzę, a chętnie zobaczyłabym drugą stronę, to ta na zdjęciu to prawie jak u mnie ;)

Kurka wodna, też nie wiem co z tą wanną :(

Kanciasta chyba bardzie pasuje, co?

łazienka z rogie&#10.jpg

efa1f4024797f47c88&#.jpg

Gdybym miała jakiś fajny program, byłoby łatwiej. A tak, to paincie się muszę mazać ;/

Ha! udało mi się wkleić. Oceńcie same... Moim zdaniem z kanciastą wanną jest ładniej, ale ze ściętym rogiem - praktyczniej... Czy zawsze trzeba wybierać między ładnie a praktycznie??? :(

łazienka z rogie&#10.jpg

łazienka z rogie&#10.jpg

Edytowane przez naberia