Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

stary.jpgnowy (2).jpgasik111, żeby ktoś Ci coś doradził to musisz się chyba trochę bardziej postarać ;) Skoro jest projekt to nam go pokaż... :yes: Wizualzacja, rzut, wymiary... :rolleyes:

witam ponownie i dziekuje za zainteresowanie sie moim problemikiem bede sie starac:D

jestem kompletnym laikiem i pierwszy raz urzadzam mieszkanie chcialam prosic o jakies fajne propozycje bo mieszkanie jest w blokach i plan tylko z prysznicem a ja chcialam jeszcze wanne ....jest mozliwosc przesuniecia sciany... a poslalam plan ale wlasnie dzisiaj architekt dal nowy plan wiec skanuje i zaraz posle dziekuje bardzo

Edytowane przez asik111

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

asik111, moim zdaniem nie pomieścisz w tej łazience i wanny i prysznica, ale jeśli chcesz wannę zamiast prysznica to może lepiej troszkę zmniejszyć kuchnię niż pokój. Nie mam teraz możliwości narysowania Ci tego profesjonalnie, ale w paincie cos takiego wymodziłam. Nie jestem tylko pewna czy ubikacje mozna tak zrobić jak ja tu zrobiłam, ale wtedy wc może zostać, tam gdzie jest.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=213084&d=1379524390

stary1.jpg

Edytowane przez Magda 34

dziekuje za zainteresowanie sie moja lazienka....tylko ze kuchni nie zmniejsze bo i tak juz jest malutka a wc jest ok osobiscie wole osobno i juz jest w planach tak zatwiedzone bedzie pralka z suszarka (to mieszkanie w blokach i tak zgodzili sie na powiekszenie lazienki wiec myslalam ze to jakos wykorzystam ) wiec jest fajnie ale mam nadzieje ze cos wymyslimy z ta wanna:yes:dziekuje

Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jeden plan do oceny. W stosunku do kabiny obok umywalki przemawia za nim:

1) możliwość montażu kabiny 90x90 (koło umywalki max. 80)

2) możliwość montażu umywalki 60 (zamiast 50)

3) znacznie więcej miejsca przy umywalce + funkcjonalny długi blat

4) długie lustro :)

Po namyśle skłaniam się do kabiny z brodzikiem akrylowym (na równo z płytkami np. RIHO Basel) i jednak kabina z drzwiami.

Czy ten plan ma jakieś wady?

http://i44.tinypic.com/eklpuw.jpg

bart123, cofnęłam się na poprzednią stronę i zastanawiam się dlaczego chcesz zmieniać tak dobry układ na tak niefunkcjonalny?

Ja bym zostawiła ten pierwotny projekt, a grzejnik dała na lewa ściankę od wejścia.

Edytowane przez Magda 34

Asik111 popieram dziewczyny,najlepiej zrobić jedną łazienkę a wc wykorzystać na garderobę,mieszkanie nie jest duże i jedna łazienka w zupełności wystarczy.Po co kombinować z przesuwaniem ścian jak pokoje wcale nie są jakieś duże a kuchnia niewielka.Jeśli już koniecznie chcesz mieć osobno wc to możesz wstawić do niego prysznic,szerokość 150cm w zupelności na to pozwala,druga łazienka będzie z wanną.

http://img96.imageshack.us/img96/6099/4c4a.jpg

Bart123 też opcja 1

Edytowane przez kinka

Q Kinia jest super: i kabina prysznicowa i blat z umywalkami. Co do oświetlenia to jest zbyt masywne, tak w pierwszej jak i drugiej wersji. Ale ściany fajne :)

Te czarne zwisy dobrze komponują się z szarą ścianą i w ogóle są ładne. Mam jednak wrazenie, że za chwilę spadną na głowę użytkownikowi umywalki ;)

Edytowane przez moniss

Asik, skoro Twój architekt tak swobodnie lata z kibelkiem z jednej na druga stronę, to w tej drugiej wersji masz możliwość ucięcia kawałka pokoju dziennego, nie kuchni:). Ja bym poszła w tą stronę, albo po prostu wcięła się na szerokość wanny z prysznicem w kawałek pokoju, np. tak:

nowy (2a).jpg

Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jeden plan do oceny. W stosunku do kabiny obok umywalki przemawia za nim:

1) możliwość montażu kabiny 90x90 (koło umywalki max. 80)

2) możliwość montażu umywalki 60 (zamiast 50)

3) znacznie więcej miejsca przy umywalce + funkcjonalny długi blat

4) długie lustro :)

Po namyśle skłaniam się do kabiny z brodzikiem akrylowym (na równo z płytkami np. RIHO Basel) i jednak kabina z drzwiami.

Czy ten plan ma jakieś wady?

http://i44.tinypic.com/eklpuw.jpg

Dokładnie tak, tylko wejście od strony blatu/grzejnika. Ścianka szklana wzdłuż wejścia i nic więcej:). Zyskujesz prawie metr blatu, lustro po całości optycznie powiększającą łazienkę, stawiasz pod blatem/grzejnikiem ghosta i kobita ma toaletkę;).

Magda 34, kocham Cię, wiesz:hug:, ale co jest niefunkcjonalnego w takiej łazience i lepszym wykorzystaniu przestrzeni?:rolleyes:

Asik111 to już lepiej zmniejszyć sypialnię niż pokój dzienny.Zrób jedną łazienkę rodzinną z wanną i prysznicem,a naprzeciwko samo wc dla waszej wygody i ewentualnych gości,którzy nie muszą oglądać łazienkowego bałaganu.Plusem tego rozwiązania jest zwiększenie kuchni o ile da się przesunąć ścianę.

http://img7.imageshack.us/img7/8514/7rj5.jpg