asik111 18.09.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) asik111, żeby ktoś Ci coś doradził to musisz się chyba trochę bardziej postarać Skoro jest projekt to nam go pokaż... Wizualzacja, rzut, wymiary... witam ponownie i dziekuje za zainteresowanie sie moim problemikiem bede sie starac:D jestem kompletnym laikiem i pierwszy raz urzadzam mieszkanie chcialam prosic o jakies fajne propozycje bo mieszkanie jest w blokach i plan tylko z prysznicem a ja chcialam jeszcze wanne ....jest mozliwosc przesuniecia sciany... a poslalam plan ale wlasnie dzisiaj architekt dal nowy plan wiec skanuje i zaraz posle dziekuje bardzo Edytowane 18 Września 2013 przez asik111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.09.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) asik111, moim zdaniem nie pomieścisz w tej łazience i wanny i prysznica, ale jeśli chcesz wannę zamiast prysznica to może lepiej troszkę zmniejszyć kuchnię niż pokój. Nie mam teraz możliwości narysowania Ci tego profesjonalnie, ale w paincie cos takiego wymodziłam. Nie jestem tylko pewna czy ubikacje mozna tak zrobić jak ja tu zrobiłam, ale wtedy wc może zostać, tam gdzie jest. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=213084&d=1379524390 Edytowane 18 Września 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.09.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Ja też myślałm o tym co Magda34 z tym, że ja by zmniejszyła pokój, a nie kuchnię, bo dla mnie w kuchni każdy cm jest na wagę złota Przerzucając WC do łazienki zyskujesz po przeciwenj str np. garderobę. Albo możesz zrobić schowek/pralnię, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik111 18.09.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 dziekuje za zainteresowanie sie moja lazienka....tylko ze kuchni nie zmniejsze bo i tak juz jest malutka a wc jest ok osobiscie wole osobno i juz jest w planach tak zatwiedzone bedzie pralka z suszarka (to mieszkanie w blokach i tak zgodzili sie na powiekszenie lazienki wiec myslalam ze to jakos wykorzystam ) wiec jest fajnie ale mam nadzieje ze cos wymyslimy z ta wanna:yes:dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart123 18.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jeden plan do oceny. W stosunku do kabiny obok umywalki przemawia za nim: 1) możliwość montażu kabiny 90x90 (koło umywalki max. 80) 2) możliwość montażu umywalki 60 (zamiast 50) 3) znacznie więcej miejsca przy umywalce + funkcjonalny długi blat 4) długie lustro Po namyśle skłaniam się do kabiny z brodzikiem akrylowym (na równo z płytkami np. RIHO Basel) i jednak kabina z drzwiami. Czy ten plan ma jakieś wady? http://i44.tinypic.com/eklpuw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.09.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) bart123, cofnęłam się na poprzednią stronę i zastanawiam się dlaczego chcesz zmieniać tak dobry układ na tak niefunkcjonalny? Ja bym zostawiła ten pierwotny projekt, a grzejnik dała na lewa ściankę od wejścia. Edytowane 19 Września 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.09.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 mi też tamten 1 układ bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.09.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Asik111 popieram dziewczyny,najlepiej zrobić jedną łazienkę a wc wykorzystać na garderobę,mieszkanie nie jest duże i jedna łazienka w zupełności wystarczy.Po co kombinować z przesuwaniem ścian jak pokoje wcale nie są jakieś duże a kuchnia niewielka.Jeśli już koniecznie chcesz mieć osobno wc to możesz wstawić do niego prysznic,szerokość 150cm w zupelności na to pozwala,druga łazienka będzie z wanną.http://img96.imageshack.us/img96/6099/4c4a.jpgBart123 też opcja 1 Edytowane 19 Września 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 19.09.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kolezanka, ktora wykanczala mieszkanie w bloku, specjalnie zrobila osobne wc (jednoczesnie nie dajac do lazienki, co uczynilo to pomieszczenie wieksze) - zeby nie bylo problemu jezeli jeden bedzie korzystal z lazienki, drugi ma zawsze dostep do toalety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 no to może tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jeszcze dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.09.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Q Kinia jest super: i kabina prysznicowa i blat z umywalkami. Co do oświetlenia to jest zbyt masywne, tak w pierwszej jak i drugiej wersji. Ale ściany fajne Te czarne zwisy dobrze komponują się z szarą ścianą i w ogóle są ładne. Mam jednak wrazenie, że za chwilę spadną na głowę użytkownikowi umywalki Edytowane 19 Września 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 nie łatwo jest wybrać dobra lampę mając ograniczony wybór.. wiec pomniejszyłam je:) myślę, że juz teraz jest wszysko ok:) bardzo dziękuję za te wszystkie rady i sugestie...były bardzo pomocne teraz robiąc kolejny projekt bedę miała oczy SZEROKO otwarte:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.09.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kinia, fantastycznie! Oświetleniem się pobaw na końcu, teraz tylko musisz zdecydować, czy chcesz zwisy czy kinkiety by wyprowadzić kabelki:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.09.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Asik, skoro Twój architekt tak swobodnie lata z kibelkiem z jednej na druga stronę, to w tej drugiej wersji masz możliwość ucięcia kawałka pokoju dziennego, nie kuchni:). Ja bym poszła w tą stronę, albo po prostu wcięła się na szerokość wanny z prysznicem w kawałek pokoju, np. tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik111 19.09.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 dzieki za pomysl nawet fajnie jak bedzie prysznic w tej mniejszej czesci lazienka z wanna zrobi sie swobodniejsza tzn mniej zagracona zapytam tylko czy dostane pozwolenie na takie zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jeden plan do oceny. W stosunku do kabiny obok umywalki przemawia za nim: 1) możliwość montażu kabiny 90x90 (koło umywalki max. 80) 2) możliwość montażu umywalki 60 (zamiast 50) 3) znacznie więcej miejsca przy umywalce + funkcjonalny długi blat 4) długie lustro Po namyśle skłaniam się do kabiny z brodzikiem akrylowym (na równo z płytkami np. RIHO Basel) i jednak kabina z drzwiami. Czy ten plan ma jakieś wady? http://i44.tinypic.com/eklpuw.jpg Dokładnie tak, tylko wejście od strony blatu/grzejnika. Ścianka szklana wzdłuż wejścia i nic więcej:). Zyskujesz prawie metr blatu, lustro po całości optycznie powiększającą łazienkę, stawiasz pod blatem/grzejnikiem ghosta i kobita ma toaletkę. Magda 34, kocham Cię, wiesz:hug:, ale co jest niefunkcjonalnego w takiej łazience i lepszym wykorzystaniu przestrzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik111 19.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 a czy da sie zrobic cos takiego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 19.09.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Klosze zdecydowanie się gryzą ze stylistyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.09.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Asik111 to już lepiej zmniejszyć sypialnię niż pokój dzienny.Zrób jedną łazienkę rodzinną z wanną i prysznicem,a naprzeciwko samo wc dla waszej wygody i ewentualnych gości,którzy nie muszą oglądać łazienkowego bałaganu.Plusem tego rozwiązania jest zwiększenie kuchni o ile da się przesunąć ścianę.http://img7.imageshack.us/img7/8514/7rj5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts