moniss 19.09.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Asik111, podaj proszę dokładne wymiary obu łazienek. Z tego co wyczytałam z rysunków, to szerokość wynosi 1,52cm, a długość? Co prawda przy tej szerokości da się ustawić wannę, jednak będzie trochę mała - przynajmniej jak dla mnie. Na którymś z rzutów szer. sypialni to było 3,2m, więc można by te 20cm uszczkąć i wstawić dłuższą wannę (nie pomniejszałabym salonu bo trzeba tam zmieścić jakąś kanapę i kącik ze stołem) A tu moja propozycja z dużymi szafami w sypialniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.09.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Asik, tak jak Ty narysowałaś nie da się z kilku względów, przede wszystkim spójrz gdzie są piony kanalizacyjne. Masz je dwa, oba przy oknach każdej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Dokładnie tak, tylko wejście od strony blatu/grzejnika. Ścianka szklana wzdłuż wejścia i nic więcej:). Zyskujesz prawie metr blatu, lustro po całości optycznie powiększającą łazienkę, stawiasz pod blatem/grzejnikiem ghosta i kobita ma toaletkę. Magda 34, kocham Cię, wiesz:hug:, ale co jest niefunkcjonalnego w takiej łazience i lepszym wykorzystaniu przestrzeni? No wiem Rasiu, wiem :hug:Dzisiaj już się lepiej przygotowałam, bo zerknęłam do wątku barta123.Jasna sprawa jest już z pralką. Jej miejsce jest w tej wnęce razem z piecem. Może nie do końca dobrze się wyraziłam, ale wydaje mi się, że nie tyle jest to niefunkcjonalny układ tylko trochę mniej od tego niżby bart zaczął od prysznica przy ścianie. Bo z tego co wyliczyłam to pomiędzy kabina a blatem zostanie trochę mało miejsca. Powiedzmy: prysznic 90 cm, blat z umywalka 30-45 cm. Zostaje ok. 50 cm:rolleyes: No ... też można. Nie upieram się przy swoim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik111 19.09.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 dziekuje kinka, dziekuje moniss,dziekuje rasia wieksza kuchnia super !!! swietny pomysl a szafy no marzenie mam tylko maly problem architekt moze przesunac scianke w strone salonu albo do pokoju tylko bedzie musial zrobic z miejsca na szafy wneke a kibelek tez taki musi byc bo chodzi o przepisy dla inwalidow takie wymogi maja i nic nie zrobie :(tak musza zrobic do odbioru a potem to chyba bede mogla przesuwac jak chce no wiem wiem bezsensu no ale coz takie przepisy....)monis posylam plan jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart123 19.09.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Bardzo dziękuję za wszystkie cenne rady, ciężko podjąć decyzję Podstawowym pytaniem na które teraz szukam odpowiedzi, to jakiej długości musi być ścianka kabiny bez drzwi, tak żeby można korzystać bez zalewania łazienki. Wydaje mi się, że 90 cm to za mało... Czytam teraz wątek o kabinach na forum, ale jeszcze nie znalazłem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 bart123, u ciebie długość tej ściany z prysznicem wynosi 180 cm, więc szyba spokojnie może być szeroka na 90-100 cm. W takim prysznicu bez brodzika (jeśli o takim mówimy) musi być też zachowany spad przy odpływie, no ale to chyba jest jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart123 19.09.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ja korzystając obecnie z tradycyjnej kabiny 90x90, półokrągłej, mam wrażenie że jest ona stosunkowo mała i po prysznicu na pewno wszystkie ścianki są mokre. Gdyby nie było z tyłu obudowy to sporo wody lądowałoby na płytkach. Dlatego dochodzę do wniosku, że w kabinie bez drzwi, boczna ścianka powinna mieć przynajmniej 120cm. Więc w moim przypadku robi się ciasno. Chyba w małej łazience (5m2) w mieszkaniu to przerost formy nad treścią Choć podoba mi się strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.09.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 [ATTACH=CONFIG]213300[/ATTACH] Asik111, no właśnie z tych rysunków wyczytałam jaką szerokość mają łazienki, ale nie jestem w stanie rozszyfrować jaka jest długość wc. Łazienki z prysznicem chyba 2,5m? To są za małe rysunki aby dostrzec szczegóły, będziesz więc musiała podać wymiary kominów i długości poszczególnych ścianek. Jaką szerokość mają drzwi do łazienki i wc (80 czy 90cm), bo tego też dokładnie nie widać. Nie rób wnęk na szafy w sypialniach - później dostawisz sobie ścianki np. z g-k aby zrobić szafy wnękowe - no chyba że będziesz wolała wolnostojące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) bart 123, nie będę Cię przekonywać, ale moim zdaniem w kabinie półokrągłej 90x90 jest o wiele ciaśniej niż w otwartym prysznicu z boczną ścianką. Uważam, że 100 cm to jest aż nadto:D Ale może inni się jeszcze wypowiedzą. Edytowane 19 Września 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart123 19.09.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Tak czy tak będzie kabina kwadratowa, prostokątna lub szklana ścianka. Właściwie opcje mam dwie, zamknięta kabina kwadratowa 90x90 lub sama ścianka 100cm. Chętnie bym poznał opinie kogoś, kto ma prysznic w formie ścianki 100cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 22.09.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Witam, BArdzo proszę o pomoc w aranżacji mojej łazienki okno od podłogi 85cm na prawej ścianie ma kabina prysznicowa 100cm, i miska WC, pod oknem na całą szerokość łazienki wanna prostokątna, a na przeciwnej ścianie umywalka. Wybrałam płytki opoczno avangarde nie mam kompletnie pomysłu jak ułożyć dekory kwiatowe, nad umywalką raczej nie bo musiałabym podnieść wyżej lustro, a tak nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 22.09.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 płytki są formatu 29,7x60 , będę wdzięczna za pomysły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.09.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 a jaki jest twój pomysł? co jest punktem wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 22.09.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 ogólnie chcę aby łazienka była w większości w białych płytkach, szarości tam gdzie umyalka, lub i WC. zastanawiałam się też nad mozajką na wannie jako dekor w tej serii jest jeszcze czerwona listwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.09.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 mi się te kwiatki w ogóle nie podobają i bym z nich zrezygnowała. łazienka nie jest mała, ale i niezbyt duża więc zrobiłabym ją całkowicie w jasnych płytkach, ciemnymi ewentualnie zaznaczając tylko wannę (ścianę za wanną - bez sensu, bo tam i tak jest okno) lub okładając wannę mozaiką. albo umywalkę z lustrem umieściła "na" ciemniejszych płytkach ewentualnie jakoś bym próbowała zaznaczyć strefę przysznica. w każdym razie bardzo prosto. ale... ja specjalistą nie jestem, więc widząc taki pobawiony jakicholwiek proporcji rysunek, na którym w dodatku nie ma pozaznaczanych przyłączy - rozkładam bezradnie ręce. celowo zapytałam cię o twoją propozycję, żebyśmy mogli od czegoś wyjść, coś zmodyfikować. ale chyba ty oczekujesz gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.09.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ten dekor z kwiatkiem :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.09.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) aniam01, na razie inne kolory, ale za to łazienka ze wszystkimi urządzeniami (oprócz pisuaru Niestety nie mam w programie tak ładnych płytek jakie byś chciała... Albo skromniejszy dobór urządzeń sanitarnych: Edytowane 23 Września 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 26.09.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Mogę prosić o opinię ? Płytki porcelanosa, na podłogę szare. W prysznicu mają być jakieś wbudowane półeczki na szampon itp., a nie jak w projekcie metalowe. http://imageshack.us/a/img541/1274/iy56.jpg http://imageshack.us/a/img407/7738/uesb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 26.09.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 aniam mi ten dekor z kwiatkiem też nie leży. Ale może podpytaj w sklepie, czasem pomagają stworzyć jakiś wstępny projekt + wizualizacje i wtedy będzie nam łatwiej doradzić jak "zobaczymy" taką łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.09.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 @AmelieJ podoba mi się ten projekt, choć chyba zlikwidowałabym lustro pod połaciówką. i koniecznie czerwone półeczki - po prostu nie wiem czemu one mają służyć. na bukiet kwiatów i świeczkę masz blat, więc ja bym tam znając siebie uczyniła wystawkę lakierów do paznokci i kremików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts