megi02 08.10.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 fajna kobieta, tak właśnie miało być ale nie da się niestety tego zamienić. To jest stary dom i my go remontujemy przebudowujemy itp i za chiny nie dało się w innym miejscu odpływu do wc zrobić dlatego tak musi być i powiem Ci że jak byłam zachwycona tym projektem do w momencie kiedy zaczęłam przeglądać projekty tutaj to jakoś emocje opadły jakaś taka standardowa zwykła ta łazienka mi się wydaje, przy tych wszystkich wizualizacjach a płytki już kupione i za tydzień zaczynają kłaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 08.10.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam, mój wstępny projekt łazienki, co o nim sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 08.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 nie wiem jeszcze jakie oświetlenie nad lustro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.10.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zamieniłabym wc z umywalka.Zeby nie wchodzić od razu na kibel po przekroczeniu progu łazienki. A ja bym nie zmieniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.10.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 aniam01 nie podoba mi się wystający stelaż WC, który w taki dziwny sposób łączy się z jakimś dziwnym czymś wystającym przy wannie Może by to jakoś zlicować? 2 kwiatowe dekory zdają się mieć przypadkowe umiejscowienie (ja bym zlikwidowała kwiaty). I jeszcze nie podoba mi się połączenie pionowego pasa kafli z poziomym Za to podoba mi się czerwony dekor. Wolałabym z niego zrobić opaskę dookoła łazienki niż z tego ciemniejszego pasa kafli. Czy w kolekcji płytek mozaika jest tylko w tym ciemnym kolorze? Półeczka pod prysznicem fajna i bardzo praktyczna, więc dla mnie na plus. Tylko powalczyłabym z nią jakoś, żeby była bardziej symetrycznie względem całej kabiny prysznicowej (i tu z odsieczą mogła by przyjść mozaika, ale ta z wanny ciemna holender ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 09.10.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Witam, mój wstępny projekt łazienki, co o nim sądzicie[ATTACH=CONFIG]217393[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217395[/ATTACH] aniam bardzo ładne płytki, też sama się nad nimi zastanawiałam ale w końcu odpuściłam je bo nie planuje reszty domu w tym klimacie (tak mi się wydaje). Na projekcie faktycznie dziwnie wygląda ten wypust nad WC i wanny. Nie dawałabym też kwiatka pod prysznicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 09.10.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) A ja bym nie zmieniała hehehe Asiu ty jak zawsze pomocna ) co byś w mojej łazience zmieniła? bo to ostatnia chwila na zmiany, zaraz będzie położona a tutaj projekt małej łazienki na dole - i jak nad górną mam dylemat czy będzie ok to małą jestem zachwycona tylko ta jest dziełem bardzo fajnego architekta a górna architekta firmy w której kupowałam płytki;/ Edytowane 9 Października 2013 przez megi02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 09.10.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Poza tym, że bardzo bała bym się tego lustra od góry do dołu (i montażu, pewnie i ceny i potem utrzymania go w wizualnym porządku) to jest ok. Podoba mi się nawet ta asymetria WCet i ledy, choć zaraz pewnie usłyszymy, że WCet to nie tron - ozdabiać, go nie trzeba. Ale mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.10.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 mi się podoba bardzo. obawy mam jak asia, o lustro, ale to w sumie wc, jeśli gdzieś szaleć, to tu najbezpieczniej . a jakbym miała coś zmieniać, to może jedynie górne oświetlenie. tyle pięknych lamp, a tu rządek oczek halogenowych. wolałabym jakieś bardzej bajeranckie oświetlenie w tecgnicznym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 09.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Wiesz co Asia, cenowo z tym lustrem to nie ma tragedii bo ok 400zł tylko nie wiem ile będzie kosztowało wywiercenie otworów pod umywalkę, jeśli chodzi o utrzymanie w czystości to wiem że może być to uciążliwe dlatego to będzie w dolnej mało uczęszczanej łazience, bo w głównej bym tego nie zrobiła:) Ledy można dać ale nie trzeba, więc to jest kwestia do rozważenia ale łazienka ogólnie bardzo mi się podoba a wcet musi być tak przesunięty bo łazienka jest wąska (1,20) więc inaczej obijałabym się o umywalkę, a tak mi się nawet bardziej podoba bo standardowo każdy ma na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 09.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 duś te oczka są z konkretnego powodu, po prostu pomieszczenie jest bardzo niskie (2,20) bo tak się kiedyś budowało, i każda inna lampa powodowałaby że będziemy się uderzali w głowę chociaż wiecie co... teraz tak się nad tym zastanawiam bo obniżamy podłogę w całym domu i będzie wysokość 2,4 - też szału nie ma ale już 20cm wyżej. Jaką lampę byście tutaj widziały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 09.10.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 tylko ta jest dziełem bardzo fajnego architekta a górna architekta firmy w której kupowałam płytki;/ Miałbym obawy o takie ogromne lustro. Przecież trzeba w nim wyciąć otwory na rury i mocowanie umywalki. Potem zawiśnie na tym umywalka i całym swoim ciężarem będzie się opierała o lustro. Masz pewność, że nic nie strzeli? Do takich zadań to chyba trzeba jakieś specjalne, wzmacniane. Inna sprawa, że lustra raczej wiesza się min. 20 cm nad umywalką, żeby nie było non-stop zachlapane. Tutaj zacieki mogą tworzyć się do samej podłogi... Kolejna sprawa: sufit podwieszany z prawej strony. Na wizualizacji widać jakąś cienką listwę, 3-5 cm. Czemu to ma służyć i jaki ma sens? Takie przyklejanie na siłę pojedynczych płyt g-k bez stelaża. Tą metodą to raczej się licuje ściany z wystającymi gresami i wtedy fajnie to wygląda. A tu wyjdzie coś dziwnego. Oświetlenie zabudowy wc to już czysta fantazja. Jakim sposobem miałby powstać taki piękny, iskrzący efekt na ścianach po boku? Po pierwsze: płytki musiałby mieć wprasowane drobiny jakiegoś błyszczącego materiału. Po drugie: żeby światło pojawiło się tak daleko, powinno być skierowane w tą stronę i częściowo skupione. Listwami LED tego nie osiągniesz, bo powstanie tylko łuna z tyłu. Żarówki musiałby wystawać poza obrys zabudowy wc i dodatkowo powinny być umieszczone w jakichś oprawkach z soczewkami kierunkowymi. Pomysł trudny w realizacji, ale chętnie bym zobaczył efekt końcowy. Brakuje mi też oświetlenia na suficie. Trochę grobowy nastrój powstał. No i średnio mi się podoba srajtka na pierwszym planie i szczotka na widoku. Przerzuciłbym je przynajmniej na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.10.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 duś te oczka są z konkretnego powodu, po prostu pomieszczenie jest bardzo niskie (2,20) bo tak się kiedyś budowało, i każda inna lampa powodowałaby że będziemy się uderzali w głowę chociaż wiecie co... teraz tak się nad tym zastanawiam bo obniżamy podłogę w całym domu i będzie wysokość 2,4 - też szału nie ma ale już 20cm wyżej. Jaką lampę byście tutaj widziały? o kurcze, 2.20 to faktycznie niziutko. ale chyba wówczas tym bardziej nie robiłabym żadnej zabudowy, a coś bardzo delikatnego-ażurowego-technicznego. myślę o chorsach, aquaformach, spotlineach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 09.10.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 sniper - masz rację szczotka i papier na drugą stronę - będą mniej widoczne. odnośnie oświetlenia to tylko wizualizacja, wiem że na żywo to tak nie będzie wyglądało tymbardziej że nasze płytki (viileroy zoom) są lapatto ale nie mają żadnych drobinek:) z lustrem widziałam coś takiego na ekspozycji i u znajomych i to się sprawdza ale w miejscach użytkowanych sporadycznie dlatego też zdecydowałam się na to w dolnym wcecie - w przyszłym tygodniu będzie szklarz to zobaczymy co on na to. Jeśli będzie problem to po prostu lustro zamontujemy nad umywalką ale tak mi się bardziej podobaoświetlenia górnego też mi brakuje ale to ze względu na wysokość pomieszczenia. Teraz gdy okazało się że podłoga będzie obniżona, planuje jedno główne oświetlenie zamiast tych oczek (kwestia tego że tam jest pare cm luzu między półką k-g a ścianą nie wchodzi w grę - z góry to odrzuciłam i miało być bezpośrednio od ściany bo tam tylko by się zbierał kurz i jak to umyć?? duś mas na myśli jakieś konkretne lampy? wrzuć proszę jak możesza ubikacja będzie niedługo robiona więc oczywiście wrzucę zdjęcia:)) mam nadzieje że wyjdzie fajnie. Chciałam żeby była inna, niestandardowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Te chorsy....mhmmmmmniam.Cudne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 09.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) Witam, bardzo proszę o pomoc w zmianie projektu chcę zmienić żółte płytki na pomarańczowe a białe na kremowe, wyrzucić żółte płytki pod sufitem a na ścianie dekory z kwiatami i nie wiem jak je ułożyć czy porozrzucać czy ułożyć w pasy poprzeczne czy podłużne, tak wyglądają dekory: nie umiem sobie wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać a sama projektu nie mogę zmienić Dzięki za pomoc Edytowane 9 Października 2013 przez kasik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 10.10.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 dus chorsy rewelacyjne:) muszę ich poszukać i chyba takie zrobimy chors (mam takie korytko w bieli i choć to prosta, to jedna z fajniejszych lamp jakie mam) [ATTACH=CONFIG]217572[/ATTACH] aquaform [ATTACH=CONFIG]217573[/ATTACH] spotline [ATTACH=CONFIG]217574[/ATTACH] nie proponuję konkretnej lampy, bardziej styl. takie reflektorki podobają mi się znacznie bardziej niż typowe halogenki (ale ze względu na kąty padania światła i ogólnie operowanie światłem - jeśli korzystacie z pomocy architekta, skonsultujcie to. a nuż podpowie lub wybije z głowy któreś z rozwiązań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 10.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) kasik6 masz piekna duza lazienke...czy na pewno chcesz pomaranczowo-bezowa z kwiatowym dekorem? jesli pomaranczowy jest twoim ulubionym kolorem to czemu nie...ale trzeba sie powaznie nad tym zastanowic zeby nie zrobic 'koszmarka' jak z domu z pomyslem Edytowane 10 Października 2013 przez annNS2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 10.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Zmeniłabym nieco rozmieszczenie sprzętów: drabinka tu gdzie umywalka umywalka na ścianie obok wanny Wannę obudowałabym z 3 stron, tak aby powstały dodatkowe blaty (długi bok wanny ok.15cm, krótkie boki ok.20cm) [ATTACH=CONFIG]217062[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]217063[/ATTACH] Witajcie, męcze się z tym programem i na razie udało mi się wstawić coś takiego (aż wstyd taki projekt pokazywać jak widzę wasze http://imageshack.us/a/img13/470/p5mx.jpg Przypominam, że wybrane płytki to Margot Domino, ściana jest biała a ten wzorek w paski to na prawdę nie jest aż tak wyraźny. Chciałam też zrobić obudowę wanny w płytkach z gwiazdkami no ale nie wyszło. Ta szafka koło WC jeśli w ogóle będzie to cała biała. Macie może inne pomysły jak tu urządzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 11.10.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 męcze się z tym programem Spokojnie, ja po roku męczarni z tym badziewiem, jestem na etapie wzajemnej tolerancji. ściana jest biała a ten wzorek w paski to na prawdę nie jest aż tak wyraźny. Chciałam też zrobić obudowę wanny w płytkach z gwiazdkami no ale nie wyszło. Zanim zrobisz screenshota, włącz opcję oświetlenie (przycisk w prawym górnym rogu). Wizualizacja zyska kapkę na jakości. Obudowę wanny wykonasz budując ściany o wys. 500 mm i szer. 50 mm. Potem wyłączasz kontrolę kolizji i wpychasz wannę w to miejsce. A tak szczerze, to przy tak dużej łazience ja bym poszukał projektanta. Można tam dużo wyczarować. Może wyjdzie coś takiego: http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Bathroom01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts