Niureczka 11.10.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Sniper jeszcze raz dziękuje za poradę. Gdy będę kupować płytki ( a mam nadzieję, że niedługo coś mi się uda wymyślić) to i tak będę prosić o zrobienie projektu w sklepie bo robią go za darmo jak się u nich kupuje. No chyba, że masz na myśli jakiegoś osobnego projektanta (nie znam żadnego i nie wiem ile za takie coś sobie liczą)? Uważasz, że moja łazienka jest faktycznie aż taka duża? To zaledwie 7,84 m (3,20x2,45) a tu na forum widzę czasami salony kąpielowe Zdjęcie, które dodałeś, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.10.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 plytki bardzo fajne, ale majac tak przestronna lazienke warto sie jeszcze troche pomeczyc z ustawieniem sprzetow i plytek zeby stworzyc piekny salon kapielowy a nie pusta hale ja tam widze podwojna umywalke a i o bidet az sie prosi a wanna pod skosem sie nie 'wcisnie'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 11.10.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Wanna powinna się zmieścić pod skosem bo ściana jest na wysokość 1,20-1,30 m. Myśleliśmy też o dwóch umywalkach ale stwierdziliśmy, że lepsza będzie jedna większa. Bidet, hmm sama nie wiem, nigdy nie miałam i jakoś się obyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ja też nigdy nie miałam. A teraz mam. I się przydaje. Jako umywalka dla dziecka - hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 11.10.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Przemyślę ten temat bidetu ale ze wstępnych przemyśleń skłaniałabym się raczej ku bidetcie. Macie jakiś pomysł na łazienkę z WC? Edytowane 11 Października 2013 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.10.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 jak dorwe jakis program to postaram sie pomoc, ale to dopiero wieczorowa pora normalnie widze ta lazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 11.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 będę prosić o zrobienie projektu w sklepie bo robią go za darmo jak się u nich kupuje. Nie wiem ile serca wkładają tacy projektanci, ale na pewno warto skorzystać z pomocy kogoś, kto ma więcej niż darmowy program. Uważasz, że moja łazienka jest faktycznie aż taka duża? To zaledwie 7,84 m (3,20x2,45) Dla mnie duża. Ja bym tam zmieścił sporą wannę, prysznic, wc, bidet, szafkę umywalkową i ze 2 słupki wiszące. I wrzuciłbym moje wymarzone meble Keramag MyDay: http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Meble_KeramagMyDay01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 11.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Spokojnie, ja po roku męczarni z tym badziewiem, jestem na etapie wzajemnej tolerancji. Zanim zrobisz screenshota, włącz opcję oświetlenie (przycisk w prawym górnym rogu). Wizualizacja zyska kapkę na jakości. Obudowę wanny wykonasz budując ściany o wys. 500 mm i szer. 50 mm. Potem wyłączasz kontrolę kolizji i wpychasz wannę w to miejsce. A tak szczerze, to przy tak dużej łazience ja bym poszukał projektanta. Można tam dużo wyczarować. Może wyjdzie coś takiego: http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Bathroom01.jpg super ta łazienka, i te zasłony - fajny ciepły klimat, typowo nie łazienkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 11.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Ja też pokażę swoją wizualizację łazienki jeszcze na etapie instalacji więc wszelkie sugestie miło widziane [ATTACH=CONFIG]216990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]216991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]216992[/ATTACH] płytki w rzeczywistości są dużo jaśniejsze niż na wiz. i są szare bo tutaj nei wiem dlaczego ale jakoś mi to zdjęcie w brąz wpada narazie też nie będzie tego słupka między wanną i prysznicem zastanawiam się jeszcze co dać na okno ( bo na przeciwko jest drugi dom więc muszę czymś zasłonić) myślałam o rolecie dzień noc białej ale jak tam patrze na wasze projekty to kurcze moja nowoczesna fajna łazienka wydaje mi się jakaś taka tandetna jak tak patrze na te piękne salony kąpielowe to okazuje się że moja łazienka w cale nie jest taka maciupka bo ma 3,20 x 2,5 i już widzę że chyba ją sknociłam... płytki kupione, kafelkarz niedlugo zaczyna a mi się przestaje to podobać. wkurzają mnie te 2 pasy dookoła, ten dekor też mnie zaczyna jakoś drażnić... i to lustro wpuszczone.... no kurde przestaje mi się ten projekt podobać a już za późno chyba żeby coś zmienić. pomocy ... macie jakiś pomysł co z tym zrobić? czy panikuję bo tragedii nie ma? a może wywalić po prostu te pasy i dokupić białych płytek? tak wyglądają płytki: biała szara i ten nieszczęsny dekor... Edytowane 11 Października 2013 przez megi02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No to co? Znowu ja . Chyba się Megi na Ciebie uwzięłam Wg mnie to nie pasy są w tym całym krajobrazie najgorsze. Chyba ta cała ścianka z umywalką jest do przearanżowania. Lustro - niby fajnie osadzone, ale... jakoś mi zgrzyta. Chyba chodzi o to, że się te drzwi w nim odbijają i to wygląda jak kolejny element tego tańca faktur. Kafle mi się bardzo podobają, szczególnie jak pokazałaś zbliżenia, ale te dekory u mnie by nie przeszły (choć to chyba kwestia gustu, tym może nie powinnaś się sugerować). Grube pasy dookoła, dość szeroko rozstawione, stapiają się z ciemną ścianką "umywalkową" i nagle wyskakują pionowe wzroki dekorów... Ja bym dekorom podziękowała zdecydowanie (może przyjmą spowrotem?). Lustro może lepiej wyglądało by gdyby było rozciągnięte na całej ściance, a nie urwana obok umywalki. A jako dekory z Twoimi płytkami ładnie skomponowały by się chromowe listwy, takie delikatne i cieniutkie http://imageshack.us/a/img6/507/9ken.jpg Albo i nawet jeszcze cieńsze. Są niestety dość drogie, ale wyglądaję pięknie. I można poszukać gdzie taniej. Albo użyć listew satynowych (nie chromowanych, błyszczących), a wtedy to w zykłej castoramie za kilka - kilkanaście zł za listwę się kupi. Na pewno lepsze niż te dekory sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No nie Dusia, proszę Cię jeszcze raz z bliska spójrz na ten dekor. Przecież on wygląda jak gobelinowy obrus i do czego on ma tam nawiązywać? A same kafle mają naprawdę fajną fakturkę. Jak skóra jakiegoś zwierza Gdzie do tego gobelin? Hehe... Chyba pierwszy raz nasze wizje są tak dalekie od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Uff... a już ze zwątpienia popadałam w lekką panikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 nooo na Was dzewczynki zawsze można liczyć)) Już wiem co mi tu nie grało, den cholerny dekor do niczego nie podobny, okropny i wogóle. Muszę jechać do sklepu dowiedzieć się czy można go zwrócić. Lustro faktycznie lepiej będzie wyglądało na całej ścianie niż takie oderwane, tylko zastanawia mnie jedna rzecz jak, czy mi szklarz takie zrobi, długie na 3 metry... no ale chyba tak, przecież ludzie większe zamawiają pytanie tylko co z tymi paskami dookoła, zostawiać czy wywalać? z jednej strony nie wiem czy dobrze będzie wyglądało jedna ściana szara reszta biała z drugiej strony moze jak sie wywali ten dekor to z tymi paskami nie będzie aż tak źle? jak myślicie? Asia te chromowane listwy to gdzie byś dokładnie widziała? bo ja kompletnie nie mam zmysłu dekoracyjnego i nie wiem gdzie je dać jejku jak ja Wam dziękuje, z mojej łazienki coś się jeszcze da zrobić a płytki są naprawde fajne, generalnie wszystko ma fakturkę i ściany i podłoga, i wszystko się delikatnie mieni. Podlogi Wam nawet nie wrzucam bo na zdjęciu to wygląda jak zwykły biały gres ale jest fajny Wiem że każdy ma inny gust i widzę Duśka że Tobie się nie podoba tak więc przyjmuje z pokorą Twoją krytykę )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Dziewczyny mam wizualizację bez dekoeru z samym lustrem po wiem Wam że o niebo lepiej jest jeszcze opcja z krótszym lustrem ale jakoś ta ściana mi się pusta wtedy wydaje i teraz co z tymi paskami, zostawić je czy nie? i co z tą listwą chromowaną? jeśli ją dać to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.10.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ja niestety zrezygnowalam z lustra po calosci - nie robia w calosci 3m, a klejonego nie chcialam. Dowiedz sie, czy lokalni szklarze sa w stanie takie zrobic (i ile to kosztuje, bo mnie "rzucili" 8,5 stowy...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 12.10.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 stanowczo lustro na całej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 kurcze na to nie wpadłam... zadzwonię i zapytam czy robią takie lustro bo klejonego też nie chcę z tymi pasami mam dalej dylemat jeszcze taka opcja jest tylko znów nie wiem czy to dziwnie nie będzie wyglądało, bo fajnie by to było gdyby to było na całej długości i szerokości prysznica (100x80) a tak to tu trochę będzie wystawać a tu znów za krótko... jak myślicie? tak czy te pasy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 oj nie nie, w ogóle projekt mi się podoba, tylko kafle w zbliżeniu tracą. białe są ok, dekor wygląda... no cóż dziwnie. paski dookoła łazienki bym wyeliminowała, ale uklad kolorystyczny w ogóle bardzo mi się podoba. zmiana lustra bardzo na plus też. i też obawiam się że możesz mieć problem z 3m.nie wiem, czy planujesz parawan szklany na wannie, ale jeśli tak, to miejsce jego mocowania można wykorzystać dla "ukrycia" przecięcia lustra. paski pod prysznicem - niespecjalnie do mnie przemawiają, ale jeśli się zdecydujesz, to kafle koniecznie musiałyby być tak docinane, aby były na cała szerokość kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.10.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Faktycznie - bez dekoru o niebo lepiej, a z lustrem na całości o 2 nieba. Lustro 3 m na bank jest do wykonania - kwestia ceny i zgrania z tym, ile jesteś w stanie zapłacić Jeśli jednak nie chcesz się podjąć 3 m lustra to może pociągnąć je od lewej strony umywalki w stronę wanny, a nie jak na wizce, od prawego brzegu umywalki w stronę lewą (kibelkową)... Listewki widzę w formie takiej opaski dookoła łazienki, w zastępstwie tych ciemnych pasów. Ja bym zrobiła 2 lub 3 trzy listewek. Górny rząd zaczął by się razem z górną krawędzią lustra, dolny - z dolną krawędzią. I ewentualnie jeszcze środkowy. Ale to zdecydowanie trzeba by na wizce zobaczyć. Okno trochę komplikuje tutaj wszystkie geometrie Pasy pod prysznicem raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 dusia, parawanu nie będzie bo będzie prysznic, zadzwonię to mojego szklarza w poniedziałek bo dziś chyba nie pracowali:) i dowiem się jak sprawa z tym lustrem jeśli się da to robię lustro na całości bo o niebo lepiej to wygląda, jak nie da rady to przesunę lustro do wanny a nad kibelkiem będzie cała szara ściana Asia z tymi listwami to super by wyglądało takie właśnie 2 pasy nad i pod lustrem no okno faktycznie jest i to jest dość duże ale to kiedyś była kuchnia :| ale mi nie potrzebna bo na dole będzie duża więc z obecnej łazienki robie pralnię a z kuchni łazienkę ps. pani "architekt" ze sklepu jest trochę niepocieszona że robię zmiany i dziwi mi się że nie podobają mi się pasy i dekor... masakra po prostu aa dziewczyny a macie pomysł co tu w oknie powiesić? bo na przeciwko są domy i nie bardzo chcę żeby mnie ktoś oglądał jak latam po łazience:) zaraz pewnie mnei wyśmiejecie ale myślałam o białych roletach dzień noc ale nie wiem czy to dobry pomysł generalnie łazienka jest zimna i czymś ją będę chciała ocieplić, więc na pewno gdzieś stanie biała donica z kwiatkiem, bo uwielbiam kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts