Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj kolory fugi bedą zbliżone do koloru płytek i dlatego właśnie chciałam zapytać tejże właścielki łazienki co ona tam ma.

grubość oczywiście będzie ta sama.

naberia w sumie ta kanciasta wanna ze ściętym rogiem tam będzie lepiej pasować niż ta leko zaokrąglona. i w sumie może nawet lepiej niż ta prostokątna... bo fajnie będzie tworzone przejście - skos wanny vs skos ściany. pewnie kąt będzie inny, ale będzie fajnie z tym ścieciem.. czyli ta wanna SPA coś tam.

Też się właśnie coraz bardziej do tej "Spa coś tam" przekonuję ;) Przejście zdecydowanie lepsiejsze ;) Idę się z tą myślą przespać :)

a mąż o tym wie :D ?

ha! znalazłam - poszukiwana przezemnie łazienka jest u pelagia35 o tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139215-%C5%81azienka-quot-zrobiona-na-szaro-quot-... mam nadzieję, że forumowiczka jeszcze aktywna.

Śliczna jest ta łazienka, nicol, do której podałaś linka..

no jest rewelacyjna, po tym jak zobaczylam ja na necie zdecydowalam, ze chce miec te plytki :D poczym zamowilam 2: argento i carbonio. Argento to jest to, a Carbonio to troche za ciemne [czarne w zasadzie jest... jak to wegiel]. ale tez te plyteczki znalazlam u markoto, ktora to ma polaczenie Argento i Sicilio i byla tak mila ze podeslala mi 3 zdjecia. nie opublikuje bo nie moje, ale to jest to czego szukalam. nie za jasne, nie za ciemne.

a lazienka.... ehhh prost, klasyczna ale ma w sobie to cos!

A gdybyście gdzieś napotkały na jakąś ładniutką ściętą kanciastą wannę, dajcie cynka ;) Faktycznie musi być ścięta, tak będzie wygodniej.

damy damy, i ja tez cos coraz bardziej o tej spa cos tam mysle u siebie. bede musiala to jeszcze zwizualizowac jakos. w dodatku przegrzebuje watek "pochwalcie sie swoimi lazienkami" bagatelka ponad 300 stron! zeby zobaczyc jak sa wanny zaokraglane obudowane. zwykle male plytki , ale sa tez takie duze [tyle ze w pionie a nie poziomie]. ostateczna koncepcje bede musiala przerobic z moim lubym. choc chyba wole z Wami :D wiecej w Was cierpliwosci i zrozumienia jest.

u mnie "konsultownie z mężem " To już czysta formalnośc. Pomału ma dość i jest gotow się zgodzić na wszystko. To jest sposób na męża! ;)

Nicol, a może ekipa, która Ci będzie robić łazienkę będzie miała zdjęcie takiej obudowanej wanny w swoim realizacjach? Bardziej wiarygodne źródło - bo przynajmniej będziesz widziała rzeczywisty efekt końcowy :)

nie wiem, czy zmiana sprzętów też wchodzi w grę, ale się wypowiem

1. drzwi otwierałabym na 2 stronę.

2. szafa z pralką w miejscu obecnego prysznica albo nawet bez szafy - strefa pralnicza w tym kącie. tam też pprzeniosłabym grzejnik

3. długi blat z umywalką w miejscu, gdzie ten z projektu. nie podoba mi się to coś w kącie, połka etc.

4. w narożniku pod skosem - prysznic. na ścianie pod skosem zamiast grzejnika lekki wieszak na ręczniki.

5. wanna bardziej w stronę drzwi - jest niewysoka więc nie zagraci wejścia (podglądnij do naberii w kwestii rozkładu)

kolorystyka zupełnie nie moja, więc się nie wypowiem.

Dziewczynki.. i chłopcy ;)

Mamy (moja rodzona siostrzyczka i ja - pomoc techniczna) taki oto projekt:

http://images38.fotosik.pl/611/fd58b9da2c676831med.jpg

http://images49.fotosik.pl/617/8eb730692ce9896fmed.jpg

http://images45.fotosik.pl/620/bae4e3cedaf07f56med.jpg

http://images45.fotosik.pl/620/bfa32aa6e0e56b0dmed.jpg

Jakieś pomysły? propozycje? Siostrzyczka uparła się na biało-czarną łazienkę.., a ja już jestem tak opatrzona, tak że.. potrzebujemy świeżego spojrzenia ;)

damy damy, i ja tez cos coraz bardziej o tej spa cos tam mysle u siebie. bede musiala to jeszcze zwizualizowac jakos. w dodatku przegrzebuje watek "pochwalcie sie swoimi lazienkami" bagatelka ponad 300 stron! zeby zobaczyc jak sa wanny zaokraglane obudowane. zwykle male plytki , ale sa tez takie duze [tyle ze w pionie a nie poziomie]. ostateczna koncepcje bede musiala przerobic z moim lubym. choc chyba wole z Wami :D wiecej w Was cierpliwosci i zrozumienia jest.

moja wygląda tak:

http://images45.fotosik.pl/566/19b42bfc9e5ea559med.jpg

obudowana płytką Nowa Gala Stonewood SW07 w poziomie (w cegiełkę), jak na podłodze..

Rozumiem, że w zaokrąglonej nie robionej na prosto (jak u mnie) będzie problematyczne obudowanie wanny w poziomie.., a może i mniej ładne, ale... w tej kanciastej ja bym to widziała ;)

A jakie płytki wchodzą w grę? ;)

ikArtowie

pralkę dałabym tam gdzie jest ta szafka w kącie i może ten blat z umywalki podciągneła jako blat nad pralką - wtedy masz taką półkę. Jeśli coś to można rozważyć jakąś płytką szafkę wiszącą nad tą półką, bądź też przesunąc zlew w lewo, potem dać pralkę z tym blatem i potem dać ten blat do samej ściany i tam zrobić szafkę na chemię. Tyle że ta szafka byłaby do tej wysokości co blat nad pralką.

grzejnik dałabym tam gdzie jest teraz pralka. [jeśli prysznic zostanie tam gdzie jest.]

blat od umywalki pociągnełabym kawałkiem pod oknem i ewent dała po tej stronie szafkę, tego samego pokroju co ta za pralką.

jeśli natomiast wchodzi w grę ruszenie prysznica, to prysznic za wannę, wanna bliżej drzwi. a grzejnik gdzieś na ścianę gdzie jest teraz prysznic.

magduska wg mnie jasna podłoga w małym dość pomieszczeniu doda jej optycznie tej przestrzeni.

pozatym - fajny projekt :) ciekawa jestem jakie kolekcje wybierzecie. bo przyznam ze te kwiaty co są na wizualce bardzo mi się spodobały. i wydaje mi się, że razem z szafką pod umywalką w czerni - to czerni jest wystarczająco.

ikArtowie

czy to pomarańczowe między drzwiami a prysznicem to zabudowa od geberitu? (bo nie widzę kibelka a nie lubię tak wlazić prosto na sedes) trochę za dużo sie tu dzieje i jak dla mnie i z rozmieszczeniem i kolorystycznie, ale wiadomo, ze co do kolorów to ostatecznie jak kto chce.. Czaśc pralniczą bym zrobiła tam gdzie prysznic i moze za jakimiś drzwiami typu komandor: kosze na pranie biale, kolorowe, delikatne; pralka i te wszystkie płyny i proszki) nad resztą myśle :)

Magduska bardzo przyjemna bialo - czarno lazienka i nie glamour! :D

Plytki dzis widzialam na zywo apropo krecenia sie po ttw opex - fajnie, koniecznie biala podloga, lazienka wydaje sie przestornniejsza. Pytanie tylko dlaczego wzor kwiatowy urywa sie w polowie sciany z grzejnikiem? :) Czy koszty plytek podliczone...bo za kazdy dekor placi sie chyba od sztuki..