Venus_m 09.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Nicol, grubosc fugi ja bym dobierala do grubosci fugi podlogowej...chyba, ze podobaja Ci sie pomieszane fugi podlogowe wzgledem sciennych Dobierasz kolor albo zblizony do plytki albo kontrastujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 oj kolory fugi bedą zbliżone do koloru płytek i dlatego właśnie chciałam zapytać tejże właścielki łazienki co ona tam ma. grubość oczywiście będzie ta sama. naberia w sumie ta kanciasta wanna ze ściętym rogiem tam będzie lepiej pasować niż ta leko zaokrąglona. i w sumie może nawet lepiej niż ta prostokątna... bo fajnie będzie tworzone przejście - skos wanny vs skos ściany. pewnie kąt będzie inny, ale będzie fajnie z tym ścieciem.. czyli ta wanna SPA coś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.02.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Też się właśnie coraz bardziej do tej "Spa coś tam" przekonuję Przejście zdecydowanie lepsiejsze Idę się z tą myślą przespać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.02.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Też się właśnie coraz bardziej do tej "Spa coś tam" przekonuję Przejście zdecydowanie lepsiejsze Idę się z tą myślą przespać a mąż o tym wie ? ha! znalazłam - poszukiwana przezemnie łazienka jest u pelagia35 o tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139215-%C5%81azienka-quot-zrobiona-na-szaro-quot-... mam nadzieję, że forumowiczka jeszcze aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 ja tez za ścięciem - zaoblone czy kanciaste, to juz kwestia lini jakie chcesz mieć w łazience. ale zdecydowanie na tak z uwagi na bardzo swobodne dojście do użytkowej części łazienki (szerokie przejście "przybliży" umywalki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.02.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a mąż o tym wie ? Ukrywam się Śliczna jest ta łazienka, nicol, do której podałaś linka. A gdybyście gdzieś napotkały na jakąś ładniutką ściętą kanciastą wannę, dajcie cynka Faktycznie musi być ścięta, tak będzie wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.02.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Śliczna jest ta łazienka, nicol, do której podałaś linka.. no jest rewelacyjna, po tym jak zobaczylam ja na necie zdecydowalam, ze chce miec te plytki poczym zamowilam 2: argento i carbonio. Argento to jest to, a Carbonio to troche za ciemne [czarne w zasadzie jest... jak to wegiel]. ale tez te plyteczki znalazlam u markoto, ktora to ma polaczenie Argento i Sicilio i byla tak mila ze podeslala mi 3 zdjecia. nie opublikuje bo nie moje, ale to jest to czego szukalam. nie za jasne, nie za ciemne. a lazienka.... ehhh prost, klasyczna ale ma w sobie to cos! A gdybyście gdzieś napotkały na jakąś ładniutką ściętą kanciastą wannę, dajcie cynka Faktycznie musi być ścięta, tak będzie wygodniej. damy damy, i ja tez cos coraz bardziej o tej spa cos tam mysle u siebie. bede musiala to jeszcze zwizualizowac jakos. w dodatku przegrzebuje watek "pochwalcie sie swoimi lazienkami" bagatelka ponad 300 stron! zeby zobaczyc jak sa wanny zaokraglane obudowane. zwykle male plytki , ale sa tez takie duze [tyle ze w pionie a nie poziomie]. ostateczna koncepcje bede musiala przerobic z moim lubym. choc chyba wole z Wami wiecej w Was cierpliwosci i zrozumienia jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.02.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 u mnie "konsultownie z mężem " To już czysta formalnośc. Pomału ma dość i jest gotow się zgodzić na wszystko. To jest sposób na męża! Nicol, a może ekipa, która Ci będzie robić łazienkę będzie miała zdjęcie takiej obudowanej wanny w swoim realizacjach? Bardziej wiarygodne źródło - bo przynajmniej będziesz widziała rzeczywisty efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikArtowie 11.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam,co o tym myślicie? ma ktoś pomysł na taką łazienkę? http://img831.imageshack.us/img831/3452/lazienkamazambia4.jpg http://img37.imageshack.us/img37/5821/lazienkamazambia3.jpg Na początku kombinowałam z zielenią, ale jakoś mi nie podchodziło.. i dałam sobie na luz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 nie wiem, czy zmiana sprzętów też wchodzi w grę, ale się wypowiem1. drzwi otwierałabym na 2 stronę. 2. szafa z pralką w miejscu obecnego prysznica albo nawet bez szafy - strefa pralnicza w tym kącie. tam też pprzeniosłabym grzejnik3. długi blat z umywalką w miejscu, gdzie ten z projektu. nie podoba mi się to coś w kącie, połka etc.4. w narożniku pod skosem - prysznic. na ścianie pod skosem zamiast grzejnika lekki wieszak na ręczniki.5. wanna bardziej w stronę drzwi - jest niewysoka więc nie zagraci wejścia (podglądnij do naberii w kwestii rozkładu) kolorystyka zupełnie nie moja, więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 11.02.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziewczynki.. i chłopcy Mamy (moja rodzona siostrzyczka i ja - pomoc techniczna) taki oto projekt: http://images38.fotosik.pl/611/fd58b9da2c676831med.jpg http://images49.fotosik.pl/617/8eb730692ce9896fmed.jpg http://images45.fotosik.pl/620/bae4e3cedaf07f56med.jpg http://images45.fotosik.pl/620/bfa32aa6e0e56b0dmed.jpg Jakieś pomysły? propozycje? Siostrzyczka uparła się na biało-czarną łazienkę.., a ja już jestem tak opatrzona, tak że.. potrzebujemy świeżego spojrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 11.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 A może ciemna podłoga? http://images35.fotosik.pl/434/4fabe44fba97ad31med.jpghttp://images39.fotosik.pl/612/1d96bac4f0e7aeb5med.jpghttp://images35.fotosik.pl/434/d4cd663ce089f4e3med.jpg Czy za bardzo zwraca uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeresnie 11.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Według mnie piękno tkwi w kontraście, dlatego mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 11.02.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 damy damy, i ja tez cos coraz bardziej o tej spa cos tam mysle u siebie. bede musiala to jeszcze zwizualizowac jakos. w dodatku przegrzebuje watek "pochwalcie sie swoimi lazienkami" bagatelka ponad 300 stron! zeby zobaczyc jak sa wanny zaokraglane obudowane. zwykle male plytki , ale sa tez takie duze [tyle ze w pionie a nie poziomie]. ostateczna koncepcje bede musiala przerobic z moim lubym. choc chyba wole z Wami wiecej w Was cierpliwosci i zrozumienia jest. moja wygląda tak: http://images45.fotosik.pl/566/19b42bfc9e5ea559med.jpg obudowana płytką Nowa Gala Stonewood SW07 w poziomie (w cegiełkę), jak na podłodze.. Rozumiem, że w zaokrąglonej nie robionej na prosto (jak u mnie) będzie problematyczne obudowanie wanny w poziomie.., a może i mniej ładne, ale... w tej kanciastej ja bym to widziała A jakie płytki wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 duś, tak sobie przypominam ze ja glosowałam za wężem, czy to fototapeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.02.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ikArtowie pralkę dałabym tam gdzie jest ta szafka w kącie i może ten blat z umywalki podciągneła jako blat nad pralką - wtedy masz taką półkę. Jeśli coś to można rozważyć jakąś płytką szafkę wiszącą nad tą półką, bądź też przesunąc zlew w lewo, potem dać pralkę z tym blatem i potem dać ten blat do samej ściany i tam zrobić szafkę na chemię. Tyle że ta szafka byłaby do tej wysokości co blat nad pralką. grzejnik dałabym tam gdzie jest teraz pralka. [jeśli prysznic zostanie tam gdzie jest.]blat od umywalki pociągnełabym kawałkiem pod oknem i ewent dała po tej stronie szafkę, tego samego pokroju co ta za pralką. jeśli natomiast wchodzi w grę ruszenie prysznica, to prysznic za wannę, wanna bliżej drzwi. a grzejnik gdzieś na ścianę gdzie jest teraz prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 magduska wg mnie jasna podłoga w małym dość pomieszczeniu doda jej optycznie tej przestrzeni. pozatym - fajny projekt ciekawa jestem jakie kolekcje wybierzecie. bo przyznam ze te kwiaty co są na wizualce bardzo mi się spodobały. i wydaje mi się, że razem z szafką pod umywalką w czerni - to czerni jest wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 11.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ikArtowie czy to pomarańczowe między drzwiami a prysznicem to zabudowa od geberitu? (bo nie widzę kibelka a nie lubię tak wlazić prosto na sedes) trochę za dużo sie tu dzieje i jak dla mnie i z rozmieszczeniem i kolorystycznie, ale wiadomo, ze co do kolorów to ostatecznie jak kto chce.. Czaśc pralniczą bym zrobiła tam gdzie prysznic i moze za jakimiś drzwiami typu komandor: kosze na pranie biale, kolorowe, delikatne; pralka i te wszystkie płyny i proszki) nad resztą myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 11.02.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 5. wanna bardziej w stronę drzwi - jest niewysoka więc nie zagraci wejścia (podglądnij do naberii w kwestii rozkładu) właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.02.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Magduska bardzo przyjemna bialo - czarno lazienka i nie glamour! Plytki dzis widzialam na zywo apropo krecenia sie po ttw opex - fajnie, koniecznie biala podloga, lazienka wydaje sie przestornniejsza. Pytanie tylko dlaczego wzor kwiatowy urywa sie w polowie sciany z grzejnikiem? Czy koszty plytek podliczone...bo za kazdy dekor placi sie chyba od sztuki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts