duś1719506024 12.10.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 a racja, nie zauważyłam osobnego prysznica. co do okna - mi się rolety materiałowe w oknach nie podobają (sama je mam, ale "pod" firanką - one pełnią tylko funkcję praktyczną, bo wartości estetycznej nie przedstawiają żadnej). znacznie ciekawej wyglądają plisy (też mogą być dzień noc) lub żaluzja - moim zdaniem przy takiej prostej łazience i jedno i drugie będzie wyglądało fajnie. (mam żaluzje w 1 pomieszczeniu i bardzo lubię efekt prześwitującego przez nie słońca, więc namawiam na to rozwiązanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 duśka mi się żaluzje podobają tylko za chiny nie mogę znaleźć fajnej, takiej żeby pasowała, masz jakiś pomysł? jeśli chodzi o plisy to nie śmiej się ale nie mam pojęcia co to jest:) i czym to się różni od rolety. PRzeglądałam właśnie zdjęcia ale nie do końca to rozumiem:bash: i wogóle mam jakiegoś doła, jak kurcze z łazienką dochodzę do ładu, to miałam dylemat z kuchnią, i też ją wkleiłam na FM i opisałam nawet że wizualizacja jest bardzo surowa bo nie ma kolorów ścian podłóg itp a że kuchnia jest biała to wygląda to średnio i jakiś koleś skomentował ją krótko że wygląda jak bar w knajpie i zrobiło mi się cholernie smutno bo wydajemy na nią naprawde dużo kasy i wydawało mi się że będzie super a tu takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 jeśli chodzi o żaluzje - ja zleciłam to jakiejś no-name firmie, która ma stoisko w supermarkecie. pan przyjechał, wymierzył, za 3 tyg przyjechał zamontować. cenowo wychodziło tak, jak gotowce, więc absolutnie nie przepłaciłam. plisy to forma rolety. ale wyglądają moim zdaniem znacznie ciekawiej - ta harmonijka jest interesująca, można je dowolnie suwać góra-dół, no i nie wygląda to jak kawałek kolorowej szmaty w oknie (czy wspominałam już jak bardzo nie podobają mi się rolety? hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 aaaa ok to już w takim razie rozumiem ) mi się też to podoba ale nie wiedziałam jak to działa:) w takim razie teraz muszę się zastanowić czy zrobić te plisy czy rolety tylko w jakim kolorze byś to widziała? biały? i z czego te zaluzje? metalowe? drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 12.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 jak dorwe jakis program to postaram sie pomoc, ale to dopiero wieczorowa pora normalnie widze ta lazienke annnS2 gdybyś mogła wstawić wizkę byłoby super. Ja próbuje coś robić ale wydaje mi się, że kręce się w kółko. Po rozmowie z M dowiedziałam się, że lepiej aby WC został tam gdzie jest, kaloryfer można przesunąć na tej samej ścianie, a wanne można ew dać pod skos. W związku z tym zrobiłam coś takiego. Nadaje się to na coś? http://imageshack.us/a/img600/7530/1psi.jpg http://imageshack.us/a/img22/108/vow3.jpg Płytki na wannie to te w gwiazdki, oczywiście do samej góry wanny,a te paski to nie są tak wyraźne jak tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 12.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) @megi02:Wg mnie dekor jest przeokropny. Szerokie pasy z płytek nie wyglądały tak źle, ale wydaje mi się, że dzisiaj już się od tego odchodzi - przynajmniej tak widzę po setkach wypasionych wizualizacji, które zgromadziłem. Teraz raczej inny kolor płytek stosuje się na całych, większych płaszczyznach. Widziałem natomiast na żywo piękną łazienkę oplecioną dookoła cieniutkimi chromowanymi listewkami o szer. 7 mm. Od dołu były 3 rzędy płytek 30x60, wyżej ta cienka listwa, która znajdowała się dokładnie między umywalką a lustrem, potem znów 2 rzędy płytek i kolejna listwa tuż nad lustrem. Wyglądało to naprawdę zacnie. Listwy miały niestety 2 wady: cenę 325 zł za listewkę o długości 2,5 m i bardzo delikatną powłokę, podatną na zarysowania. Fotka jest zrobiona telefonem, więc marnie wygląda, ale na żywo szczęka opada: http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Listwy01.jpg I kilka innych przykładów: http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Listwy04.jpg http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Listwy03.jpg http://strony.aster.pl/sniper/Mieszkanie/Listwy02.jpg Ostatnia wersja wydaje mi się już przesadzona. Co za dużo, to niezdrowo. Edytowane 13 Października 2013 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 12.10.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Sniper wiem już że dekor jest przeokropny i nie pytaj dlaczego się na to zgodziłam bo nie wiem ale już to odkręciłam i w poniedziałek jadę oddać płytki będzie też listwa chromowana tylko muszę dobrze poszukać bo właśnie wiem że są duże rozbieżności w cenach (znalazłam takie za 98 i za 159zł za metr w internecie ale muszę jeszcze po salonach jechać poszukać) dostałam wstępną wizualizację z tą listwą i jak wiesz kompletnie nie oddaje ona tego jak to będzie wyglądało ale wydaje mi się że o niebo lepiej niż ten dekor i paski tylko Pani projektująca źle mnie zrozumiała i zrobiła listwy jedna za wysoko druga za nisko bo docelowo mają być pierwsza na górnej a druga na dolnej krawędzi lustra. Myślisz że tak jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) @megi02: cenę 325 zł za listewkę o długości 2,5 m Conajmniej połowa z tego - wiem, bo sama kupowałam. Zgadzam się, że tanie nie jest, ale efekt - sami widzicie na inspirkach Do tych fakturowych płytek, to akurat będzie jak znalazł A dekory to co? Tanie? Megi - ślicznie Elegancko, czysto, schludnie i przejrzyście. W porównaniu do tego co było - jakieś gobeliny - hihi. Edytowane 12 Października 2013 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) jeśli chodzi o plisy, to wydaje mi się, że sensownym rozwiązaniem jest zrobienie czegoś podwójnego tj. zarówno z efektem dzień-noc, jak i transparentne. nie wiem czy w ciągu dnia okno będzie odsłaniane - jeśli w zasadzie nie, to "przepuszczające światło" za dnia umożliwią korzystanie z łazienki bez zapalania światła, a z drugiej strony - dzień-noc zapewnią intymność przy włączonych żarówkach. nie wiem niestety jak to się dokładnie nazywa, że można uzyskać 2 rodzaje efektów. co do żaluzji - przede wszystkim musisz się zastanowić jak byś chciała je zamontować: czy w świetle szyby, czy na wnęce okiennej. jeśli to 1 rozwiązanie wchodzi w grę - kolor dobierzesz do ramy okiennej czyli biel o ile dobrze pamiętam. jeśli na wnęce - możesz sobie pozwolić na większą fantazję, ale też bym za daleko od kolorystyki łazienki nie odchodziła.co do materiału - chyba jednak proponowałabym aluminiowe. drewniane bardzo mi się podobają, ale to jest jednak łazienka i nie wiem, jak one będą się zachowywały przy wilgoci. natomiast obecnie aluminiowe wyglądają bosko (któraś dziewczyna ma szerokie siwe żaluzje w kuchni) i niczym nie przypominają brzydactwa z początku lat 90. niestety nie wiem, jak kształtują się ceny i jednych i drugich, bo moje drewniane żaluzje były zamawiane tam, gdzie rolety zaciemniające, więc na pokwitowaniu mam zbiorczą sumę. Edytowane 12 Października 2013 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 13.10.2013 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 @ megi02: No faktycznie, projektantka nie zrozumiała o co chodzi. Ona przykleiła te listwy do płytek, w dodatku dała takie wielkie aluminiowe, jakich się używa do łączenia podłóg. Mają być cieniutkie i wklejone między płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 13.10.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Asia ciesze się że Ci się podoba:) teraz tylko męża muszę uświadomić że te listwy to troche drogie będą bo kurcze około tysiąca to wyjdzie (albo i drożej) więc muszę z nim pogadać, ale łazienka dużo bardziej w takiej formie mi się podoba duśka wybiorę sie w pare miejsc gdzie robią rolety żaluzje itp, pooglądam, pomierzymy i zobaczymy co z tego wyjdzie ale myślę że żaluzje byłyby ok:) sniper, no Pani architekt po pierwsze nie zrozumiała a po drugie program w którym robi wizualizację też chyba nie do końca pokazuje wszystko dobrze, bo ona wie o jaki listwy chodzi i że mają być cieniutkie (8mm? czy 10 mm? jak myślisz? czy jeszcze cieńsze?) a tutaj jakoś dziwnie to widać no i jak mówiłam, w złym miejscu są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiorka1987 13.10.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam, chciałabym się zapytać - czy może ktoś z Was wie co to za płytki na podłodze i nad zlewem te szaro - czarne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 13.10.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 asorka1987, nie wiem co to ale przyłączam się do Twojego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 13.10.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 witam ponownie, tym razem szukam pomocy w zaprojektowaniu rozkladu dolnej łazienkiGeneralnie ma się tam pojawić umywalka z szafką, wc i kabina.Okno na niebiesko, na wysokosci 133cm, od wylewkiJakbyście zaprojektowali układ:Dziękuje za pomoc http://imageshack.us/a/img580/7853/e2so.jpg[ATTACH=CONFIG]218289[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 13.10.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Pani architekt po pierwsze nie zrozumiała a po drugie program w którym robi wizualizację też chyba nie do końca pokazuje wszystko dobrze, bo ona wie o jaki listwy chodzi i że mają być cieniutkie (8mm? czy 10 mm? jak myślisz? czy jeszcze cieńsze?) Te z pierwszego zdjęcia, które wkleiłem mają 7 mm i wyglądają super. Pewnie do 1 cm będą ok, ale grubszych raczej bym nie dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 14.10.2013 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Czy ktoś z Was posiada nad wanną deszczownicę, prysznic i wylewkę? Potrzebuję inspiracji jak rozwiązać problem sterowania tymi elementami? Szału dostaję, bo nie mogę znaleźć nic ładnego, z kwadratowymi rozetami. Może ktoś pochwali się jakimś zdjęciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi02 14.10.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 ok to super bo wiem że są 1cm u mnie w salonie z płytkami a wszędzie są grubsze. Więc musze jechać je dzisiaj zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 14.10.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 kori - a jaka ma byc kabina? przy takim ukladzie fajnie by wygladal brodzik z kabina walk-in... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.10.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 jeśli chodzi o plisy, to wydaje mi się, że sensownym rozwiązaniem jest zrobienie czegoś podwójnego tj. zarówno z efektem dzień-noc, jak i transparentne. nie wiem czy w ciągu dnia okno będzie odsłaniane - jeśli w zasadzie nie, to "przepuszczające światło" za dnia umożliwią korzystanie z łazienki bez zapalania światła, a z drugiej strony - dzień-noc zapewnią intymność przy włączonych żarówkach. nie wiem niestety jak to się dokładnie nazywa, że można uzyskać 2 rodzaje efektów. Duś pojedyncze plisy wystarczą. Pod warunkiem, że są białe/jasne. Mam w obu łazienkach i zasunięte dają naprawdę dużo światła. Nie ma nawet półmroku, jest po prostu jasno. Przy okazji wychodzi taniej niż przy podwójnych. Megi02 szykuje się bardzo ładna łazienka Kori ja pewnie kombinowałabym z kabiną i wc lewej stronie okna, umywalka z szafką na prawej ścianie. Kabina albo w rogu, albo bliżej drzwi, typu walk in i za nią wc (rozumiem, że nie ma tam skosów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) dziewczyny, nie ma żadnych skosów. planowałam pierw umywalke, dalej wc i n akoncu kabine walk-in z brodzikiem max 5cm powyzej podłogi natomiast w przypadku walk-in - nigdy nie miałam, ale obawiam sie ze oda bedzie leciec na przeciwna sciane i po kazdym prysznicu trzeba bedzie wycierac sciane i podloge taki układ http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/80/f2/0f/80f20f8f16435e1990772964fc709560.jpg tylko pytanie czy na 230cm zmieniści się i umywalka i wc i kabina???tak aby ybło praktycznie i użytkowo?? Edytowane 14 Października 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts