fajna kobieta 14.10.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Zmieścić to moze i sie zmieści ale nie będzie ani praktycznie ani użytkowo ani estetycznie.Bedzie po prostu ścisk i tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 14.10.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 tylko pytanie czy na 230cm zmieniści się i umywalka i wc i kabina???tak aby ybło praktycznie i użytkowo?? Tu masz podane minimalne odległości: http://muratordom.pl/lazienka/pomysly-i-aranzacje/funkcjonalnosc-azienki,121_404.html Kibelek potrzebuje min. 20 cm po obu stronach, ale robi się ciasnawo. 25 cm to już full wypas. Minimalna sensowna kabina to jakieś 80 cm. Jak coś zostanie, to na umywalkę będzie. Z kolei walk-in chyba potrzebuje sporego zapasu jeśli chodzi o długość. U mnie wysoko zawieszony prysznic nad wanną rozchlapuje wodę na ok. 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 fajna kobieta no to mnie teraz zmartwiłas. Ta łazienka będzie typowo gościnną, ew szybki prysznic przed wyjsciem. sniper kabinę planujemy 80cm aby postawić ją w górnym lewy rogu; op prawej stronie mamy oknoa więc po odjęciu kabiny pozostaje 150cm (230cm - 80cm kabina) Zatem jaką umywalkę powinnam zamontować i jaki sedes, i jakie pozostawić odległości pomiedzy umywalką, sedesem i kabiną, aby było ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.10.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) Kori,wszystko ci się zmieści,jeśli chcesz walk-in to tylko układ taki (brodzik 80cm)http://img34.imageshack.us/img34/9279/y1q7.jpglub tak ze zwykłą (80x110cm)http://img30.imageshack.us/img30/2210/9h23.jpginspiracjahttp://img22.imageshack.us/img22/9189/55r2.jpg Edytowane 14 Października 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) dzieki kinka, no i teraz pytani ektóra wersję wybrać wersja 1 jest ciekawa wszystko na jednej scianie ale obawiam sie ze w wersji 2 bedzie problem z otwieraniem okna ew. umyciem. Ale z drugiej strony to nie jest aż tak problematyczne z drugiej strony jesli damy zamykana kabine to jak w wersji 2 wjesc do niej?? która wersja wg Was?? Edytowane 14 Października 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 duś ale masz na mysli kabinę narożną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.10.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 annnS2 gdybyś mogła wstawić wizkę byłoby super. Ja próbuje coś robić ale wydaje mi się, że kręce się w kółko. Po rozmowie z M dowiedziałam się, że lepiej aby WC został tam gdzie jest, kaloryfer można przesunąć na tej samej ścianie, a wanne można ew dać pod skos. W związku z tym zrobiłam coś takiego. Nadaje się to na coś? http://imageshack.us/a/img600/7530/1psi.jpg http://imageshack.us/a/img22/108/vow3.jpg Płytki na wannie to te w gwiazdki, oczywiście do samej góry wanny,a te paski to nie są tak wyraźne jak tutaj. Czy możecie mi pomóc z łazienką aby potem nie dostało mi się po głowie za jej wygląd? Nie za bardzo wiem jak ułożyć w niej płytki, jakie meble wstawić. Próbuje coś robić w darmowym programie ale nie za bardzo mi to idzie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.10.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 przy 2 - kabina może być rozsuwana. ale mi się podoba 1 - lubię takie wagonowe układy. :DNie tylko Ty! Takie "wagonowe" układy lubi większość, bo to jest układ czytelny i przy tym bardzo logiczny a więc nawet podświadomie oko "ludzkości" odbiera go jako naturalny i poukładany. Razić może jedynie na planie to ,że zastosowany jest tam typowy brodzik wchodzący w światło okna, ale przy tej szerokości pomieszczenia można zamiast brodzika zrobić na całej szerokości niszę-strefę bez brodzika, przez co łazienka nie będzie poszatkowana a i dostęp oraz sama kąpiel wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 jezeli chodzi o wersje bez brodzika, jak wyglada sprawa uzytkowania chodzi o fugi. wiadomo brodzik sie umyje i czysty, a bez brodzika??Ktoś z Was użytkuje, mozecie poradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.10.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Pierwsza świetna, ale w zestawieniu jak na inspiracji. Czyli od drzwi pierwsze wc, potem lustro, na końcu kabina. W takim układzie wc nie rzuca się w oczy na pierwszym planie i nie ma problemu z wystającą ze ściany na samym środku obudową stelaża. W tej wersji na zdjęciu wszystko ładnie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 no ale od razu po otwarciu drzwi wc??????? myślałam, zeby całość zabudować tj. odsunąć umywalke od ściany i zabudować razem ze stelażem wc w jednej linii [ATTACH=CONFIG]218397[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.10.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 kori, ja stawiam na wersję nr. 1, ale kabina walk-in i bez brodzika. Co do płytek na podłodze prysznica, to jest z nimi dokładnie tak samo jak z pozostałymi w łazience, więc nie musisz się tym wcale przejmować. Ja mam w łazience standardową kabinę narożną ale bez brodzika i najgorsza w utrzymaniu czystości jest właśnie owa kabina (ma dużo trudno dostępnych miejsc na listwach, gdzie tylko karcher daje radę coś wyczyścić). Następnym razem będzie prysznic typu walki-in, z jedną szklaną ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia_wroc 14.10.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 kori, w Twoim wątku widziałam najoptymalniejsze rozwiązanie zaproponowane przez Magda34 - od wejścia umywalka (bo na toaletę jest za mało miejsca ze względu na drzwi), toaleta i kabina walk - in na szerokość łazienki. Co do użytkowości kabiny walk in to sama nie posiadam, ale wielu znajomych ma i chwali, pod warunkiem zastosowania odpowiedniego spadku podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 moniss my też obecnie mamy standard kabine i doczyścić kazdy zakamarek - niemożliwe/nierealne:-( obawiam sie tylko co dzieje się z fuga, jak cały czas leje się op niej woda (podczas uzytkowania prysznica), czy trzeba jakoś impregnować?? tylko nadal boje się że jak nie zamknę kabiny to woda bedzie leciała po przeciwległej scianie mimo spadku - przeciez woda odbija się od ciała i wędruje gdzie jej pasuje, wiec napewno będzie się chlapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.10.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Fuga pod prysznicem taka sama jak na pozostałej części łazienki. Nic się z nią nie dzieje, a użytkujemy łazienkę już ponad 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 14.10.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 hmmm to chyba przekonaliście mnie do wersji bez brodzikazatem musze teraz zagłębić wiedzę dot. odpływów liniowych.macie wiedzę na co zwrócić uwagę, jaki producent, czy w podłodze, czy w ścianie?? no i co powinnam wiedzieć w temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.10.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niureczka co do płytek to nie pomogę bo sama mam z tym problem,ale jeśli chodzi o układ to twój mi się nie podoba.Gdyby to była moja łazienka to zrobiłabym tak: http://img822.imageshack.us/img822/9278/rmj7.jpgWanna pod skosem,prostokątna,owalna ok 180cm,dwie umywalki na ścianie od wejścia i koło nich grzejnik,na trzeciej wc i bidet.Łazienkę masz sporą i możesz sobie pozwolić na większa wannę czy duża umywalkę jedną czy dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 14.10.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 hmmm to chyba przekonaliście mnie do wersji bez brodzika zatem musze teraz zagłębić wiedzę dot. odpływów liniowych. macie wiedzę na co zwrócić uwagę, jaki producent, czy w podłodze, czy w ścianie?? no i co powinnam wiedzieć w temacie?? Największą wiedzę to powinien mieć wykonawca, bo nie wszyscy wiedzą jak robić prysznice walk-in (chodzi o spadek). Mój znajomy rok temu wykańczał mieszkanie, znalazł fest ekipę robiącą same apartamenty - łazienkę zrobili mu na picuś glancuś. I po pierwszym prysznicu woda doszła mu do salonu. Pierwszy tydzień użytkowania nowego mieszkania rozpoczął od remontu łazienki, holu i części podłogi w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 14.10.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 niureczka ja tam widze umywalke na wprost drzwi, szafka z dluuugim blatem (180cm) i szuflada (60cm mniej wiecej taka jak w inspiracji), nad umywalka lustro 80x120cm pod skosem zabudowana wanna, grzejnik pomiedzy wanna a szafka umywalkowa z plytek wybralabym tylko te jasne i te w paseczki lub gwiazdki. nic wiecej. w plytkach w paseczki/gwiazdki zrobilabym wanne i sciana z umywalka na szerokosc lustra... to tak na szybko (przepraszam za wykonanie;P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.10.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niureczka oczywiście twój wybór,ale mnie nie przekonuje ta pusta ściana 240cm przy wejściu,a drzwi zazwyczaj w łazience otwierają się na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts