Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak , drewnianych dodatków nie chciałabym -cos innego wymysle. Bo jakos nie podobaja mi sie takowe dodatki:) Kurcze za duzo tych wizualizacji i teraz sama nie wiem bo podobają mi sie tez ostatnie , które zaproponowalas. Grzejnika raczej nie bedzie bo jest podłogówka wiec mysle,ze wystarczy. A gdybyś mogła wrzuc mi jeszcze taki uklad jak mialam pierwotnie jakby to wygladało. Po prawej prysznic po lewej wanna i umywalka tak jak jest i kibelek również. Dziekuje Edytowane przez Deysi

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Deysi, ja w swojej łazience z ogrzewaniem podłogowym, planuję zamontować także drabinkę elektryczną do suszenia ręcznków. To wielka wygoda. Obecnie taki grzejniczek posiadam lecz bez grzałki, i niestety działa tylko wtedy, gdy włączone jest C.O.Tutaj wersja bez drewna (biały-mocca oraz biały-szary) i z bocznymi wąskimi ściankami prysznica.

deysi_mocca.jpg

deysi_grey.jpg

Deysi, mam kolejne 2 wersje bazujące na Twoim rysunku.Łazienka o wymiarach 270 x 385 cmOkno 90 x 120cm i 80cm nad podłogą.Prysznic po prawej stronie, bedzie mały, gdyż tamta ściana ma 85cm, dlatego przerzuciłam go w drugiej wersji na lewą stronę.Kolory całkiem inne - zmienię je wieczorem (która wersja i w kolorze mocca czy grey? a może biel i czerń?), a teraz muszę lecieć zająć się sprawami domowymi.KORI, Twoją łazienkę wrzucę po południu lub wieczorem

deysi_łazienka4a.jpg

deysi_łazienka4b.jpg

deysi_łazienka4bb.jpg

Niureczka , ja bym dodała jednak bidet obok wc.

Wspominałaś coś o bidettcie, ale to jest sprzęt do małych łazienek, gdzie nie ma miejsca na bidet. W bidecie poza funkcją podmywania się, można nawet umyć nogi (może też małemu dziecku służyć za umywalkę), nad wc z bidettą wyłącznie funkcja podmywania.

Stelaż wc wbudowany w ścianę.

Wanna nieco odsunięta od ścian - przy umywalce ścianka z gips-kartonu mieszcząca wnękę od strony wanny.

Drabinka naprzeciw okna. Nie martw się suszącymi się na niej ręcznikami, przecież to nie będą stare podarte szmaty, tylko ładne użytkowe ręczniki :)

Ta łazienka ma być dla Ciebie i Twojej rodziny a nie do katalogu ;)

[ATTACH=CONFIG]218546[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]218547[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]218548[/ATTACH]

I z cała jasną podłogą:

Wersja I

[ATTACH=CONFIG]218549[/ATTACH]

Wersja II

[ATTACH=CONFIG]218561[/ATTACH]

Płytki te, które wcześniej wybrałaś (Margot Domino): jasna podstawowa, ciemna podstawowa oraz dekor (gwiazdeczki?)

moniss

a jak widziałabyś tą moją łazienkę w kolorze bieli + drewna? Myślę zwłaszcza o drewnopodobnej podłodze. Płytki musiałyby być inne, np. Vivida Paradyża.

Z drobnych poprawek:

1. okno dałam dokładnie na środku (po 90cm z każdej strony)

2. płytki ścienne tylko na wysokość lamperii, czyli do dolnej listwy (za wyjątkiem kabiny oczywiście). Dalej szara farba, następnie kolejna listwa i biała farba (jak na suficie)

3. zastosowałam ciemniejszą szarość mebli niż w poprzedniej wersji (ta z wanną pod oknem)

deysi_nocny grey.jpg

deysi_nocny grey1.jpg

deysi_nocny grey2.jpg

Różne wariacje na temat szafki i drabinki.

Nieduża drabinka powinna zmieścić się nad bidetem.

Płytka szafeczka jest pod całą długością skosu (na zapas papieru toaletowego, chemię do czyszczenia itp.).

Płytka szafeczka wisząca nad szafką umywalkową - na kosmetyki.

Przesunęłąm umywalkę w stronę wanny, po lewej stronie powstał kawał wolnego blatu, pod którym można umieścić też małą szufladę na np. kosmetyki do makijażu.

P.S.

Czy u was ostatnimi czasy też brakuje funkcji edytorskich (właściwie to wszystkich) przy pisaniu postów na FM?

Zresetowałam przeglądarkę (Opera), zresetowałam kompa... i kurczę nic sie nie zmieniło. Ustawiania konta na forum są takie jak wcześniej.

Czyżbym więc złapała jakiegoś wirusa? A może FM funkcjonuje jedynie pod jedynie słuszną przeglądarką (IE - której nie posiadam)?

niureczka_podłoga w drewnie1.jpg

niureczka_podłoga w drewnie2.jpg

niureczka_podłoga w drewnie3.jpg

niureczka_podłoga w drewnie4.jpg

Niestety i jest zonk bo po lewej stronie gdzie juz bylam przekonana do mebli ustawionych po jednej stronie szerokosc od okna jest 78 cm, natomiast z prawej strony jest 90 cm-zupełnie odwrotnie jak po stronie gdzie są drzwi. I pomysł chyba poległ. Chyba, ze da sie narożna kabine bądź mniejszą? Edytowane przez Deysi

Deysi, szalejesz z tymi wymiarami, a zaczęło się od tego, że łazienka ma 2,6 x 3,8m, a później 2,7 x 3,89m?

No i właśnie, jeśli chodzi o wymiary to jest w końcu tak jak poniżej?

- wchodzimy do łazienki przez otwór drzwiowy 90cm szeroki

- ściana po naszej lewej stronie ma 95cm

- ściana po prawej stronie ma 85cm

- na wprost nas jest okno o szer. 100cm

- ściana na lewo od okna - 78cm

- ściana na prawo od okna - 90cm

Plus do tego jeszcze dojdą tynki...

A podłączenia wod-kan juz masz zrobione?

Przepraszam ale dzis murarze zabrali swoje graty i zabralam sie za ustawianie kartonow i cos mi nie pasowało.

Wchodze do łązienki i gdy dokladnie juz wymierzylam to po lewej jest 94 po prawej 78

-na wprost okno otwór jest na 94

-ściana na lewo od okna 78

sciana na prawo od okna 90

Głebokosc łazienki ostatecznie jest 3,70m

Podłaczen jeszcze nie mam -tylko rura 110 wyprowadzona wlasnie po lewej od drzwi i dlatego chcialam zeby tam byl kibelek.

Namieszałam troche i pospieszylam sie z wymiarami a teraz klops