Niureczka 18.10.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Różne wariacje na temat szafki i drabinki. Nieduża drabinka powinna zmieścić się nad bidetem. Płytka szafeczka jest pod całą długością skosu (na zapas papieru toaletowego, chemię do czyszczenia itp.). Płytka szafeczka wisząca nad szafką umywalkową - na kosmetyki. Przesunęłąm umywalkę w stronę wanny, po lewej stronie powstał kawał wolnego blatu, pod którym można umieścić też małą szufladę na np. kosmetyki do makijażu. P.S. Czy u was ostatnimi czasy też brakuje funkcji edytorskich (właściwie to wszystkich) przy pisaniu postów na FM? Zresetowałam przeglądarkę (Opera), zresetowałam kompa... i kurczę nic sie nie zmieniło. Ustawiania konta na forum są takie jak wcześniej. Czyżbym więc złapała jakiegoś wirusa? A może FM funkcjonuje jedynie pod jedynie słuszną przeglądarką (IE - której nie posiadam)? moniss dzięki wielkie za kolejne wizki. Mam wątpliwości czy szafki i drabinka w kolorze czarnym nie będą wyglądać zbyt nowocześnie? Szukam czegoś w ciepłej barwie. Dziś podskoczę do sklepu żeby zobaczyć jak wygląda płytka Opoczno Africa, którą polecasz do tej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 18.10.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Moniss a w nawiazaniu do Twojego pomysłu -prysznic jest po lewej stronie okna i za nim wanna-gdyby zaminic miejscami albo -po prostu zamienic stronami, te sprzety wrzucic na prawa strone i wtedy prysznic moglby byc pod oknem -sa asymetryczne np 85x100, a umywalka koło kibelka...juz sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Deysi, dziś jeszcze wrzucę wizki po zmianach. Niureczka, te płytki akurat miałam w mojej okrojonej wersji programu. To bardzo stara kolekcja i w wielu sklepach może jej już nie być. Poza tym nie wiem czy byłabyś usatysfakcjonowana rozmiarem płytek - standardowy rozmiar gresów sprzed X lat, a nie długość deski, jak to obecnie jest modne. Na wizkach bardziej chodziło mi o kolor podłogi (Africa brąz), niż ich kształt, którego akurat na wizce nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Deysi, jeszcze jedno pytanie. Skoro trwają jeszcze prace murarskie, to możesz jeszcze lekko poprzesuwać otwory drzwiowe i okienne.Ale wracając do wymiarów łazienki, to nijak mi nie wychodzi jej szerokość 2,7m. 94 okna + 78 i 90 ścian = 262cm, czyli tak jak podałaś na początku. Wybacz, że tak sie czepiam, ale to spora różnica, a do tego dojdą jeszcze tynki i płytki, czyli łazienka zwęzi się poniżej 2,6m. Może jedak lepiej bedzie umiejscowić kabinę prysznicową gdzieś na środku dłuższej ściany, a wannę pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.10.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Deysi, dziś jeszcze wrzucę wizki po zmianach. Niureczka, te płytki akurat miałam w mojej okrojonej wersji programu. To bardzo stara kolekcja i w wielu sklepach może jej już nie być. Poza tym nie wiem czy byłabyś usatysfakcjonowana rozmiarem płytek - standardowy rozmiar gresów sprzed X lat, a nie długość deski, jak to obecnie jest modne. Na wizkach bardziej chodziło mi o kolor podłogi (Africa brąz), niż ich kształt, którego akurat na wizce nie widać. Ok, teraz rozumiem o co chodziło z tymi płytkami na podłodze. A czarne/ciemne meble to specjalnie takie wstawiłaś? Nie nabiera łazienka bardziej nowoczesnego charakteru przez nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Niureczko, czarne meble nie należą wyłącznie do jednego stylu. Jeśli chcesz coś bardziej przytulnego z czernią i bielą, to może daj na ściany płytki typu nugaty + czarne listwy/dekory + czarna szafka... A może wolisz coś całkiem innego? Może coś takiego jak w załączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.10.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ta pierwsza łazienka w załączniku jest całkiem fajna. A możesz podać przykład płytek typu nugat? Nie wiem jak miałoby to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Och, zrobiłam literówkę: miało być "mugat", a nie "nugat".Są w kolorze czarnym i białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Sniper, obejrzyj sobei "na żywo" płytki Nowej Gali z serii Stoneood.Niureczka, spójrz na trzeci załącznik. Co sądzisz o tej podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 18.10.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Wczoraj zabrali swoje graty i juz poszli. Okien nie moge przestawic bo juz sa zamowione:( Pospieszylam sie z tymi wymiarami i zle wymierzylam bo nie moglam wejsc do wnetrza jak stalo rusztowanie. Ale wczoraj wymierzylam i jest tak jak napisałam. Dzis ogladalam wystawki lazienkowe i w sumie takie prysznice 80x120 to jest sporo miejsca dla dwóch:) Tylko,ze jakby wygladał na tej szerszej scianie koło okna. Hmm chyba,ze ta wanna pod oknem-sama juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.10.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 moniss wydaje mi się chłodna, pasująca raczej do metalu, popielu, wolałabym coś bardziej żywszego i "brązowego", coś w kolorze złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.10.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 niureczka - mowilas ze kladziesz na gorze dosc jasne panele jesion...skad nagle pomysl na zloty dab w lazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Niureczka, a mi się wydaje, że ta płytko-deska jest w ciepłej tonacji (to jest ta druga od prawej z pierwszego załacznika). Ale najlepiej byłoby sprawdzić w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Po poprawkach. Kabina po prawej stronie, do tego długa na 120cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 18.10.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Hehe, dziekuje teraz musze sobie jakos wyobrazic czy lepiej pomeczyc sie z wanna pod oknem czy w tej wersji. Bo wersja ktora najbardziej mi sie podobała musialam odpuscic dzieki budowlańcom:( Jestes nieoceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To jeszcze dziś zmienię wersję z wanną pod oknem: wymiary, płytki i kolorystyka będzie taka jak w ostatnich wizkach. Łatwiej będzie porównać ustawienia. Porównując wizki z 2 ostatnich układów, to ładniej wygląda prysznic po lewej stronie a wanna po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.10.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 niureczka - mowilas ze kladziesz na gorze dosc jasne panele jesion...skad nagle pomysl na zloty dab w lazience? paneli jeszcze nie kładę, ale mam taki pomysł, żeby położyć w takiej kolorystyce. Może nie chodziło mi o złoty dąb ale o jakiś ciepły kolor bo jak w pracy widziałam tą podłogę to wydawała mi się dość chłodna. Teraz w domu widzę, że jej kolor jest trochę inny. Trzeba tak naprawdę zobaczyć ten kolor w sklepie. Skierowałam swoje wizje w stronę bieli i drewna w związku z trudnością utrzymania białej podłogi w czystości. Sama już nie wiem co będzie lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Wczoraj zabrali swoje graty i juz poszli. Okien nie moge przestawic bo juz sa zamowione:( Pospieszylam sie z tymi wymiarami i zle wymierzylam bo nie moglam wejsc do wnetrza jak stalo rusztowanie. Ale wczoraj wymierzylam i jest tak jak napisałam. Dzis ogladalam wystawki lazienkowe i w sumie takie prysznice 80x120 to jest sporo miejsca dla dwóch:) Tylko,ze jakby wygladał na tej szerszej scianie koło okna. Hmm chyba,ze ta wanna pod oknem-sama juz nie wiem Deysi taki duży prysznic to fajna sprawa, nasz jest właśnie 80x120, dodatkowo z głębokim brodzikiem. Dla dzieci służy jako wanna a nawet i ja się zmieszczę (bo wzrostem nie grzeszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.10.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zgodnie z obietnicą wrzucam lekko podkolorowaną wersję łazienki z wanną pod oknem. Kabina prysznicowa (90x120) na środku długiej ściany. Stelaz wc może da się wbudować w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 19.10.2013 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Sniper, super są te płytki. Na pewno chcesz do tego produkt drewnopodobny? Ładnie by wyglądał szary lub czarny bazalt czy łupek. To są płytki ABK Fossil Creme: http://www.abk.it/collection/fossil.htm Bardzo mi się spodobały płytki drewnopodobne tej samej firmy, ABK Soleras: http://www.abk.it/collection/soleras.htm Są do złudzenia drewnopodobne, ciepłe w dotyku, mają sęki i takie tam. I są w kilku odcieniach, co utrudnia dopasowanie. Ta sama firma ma jeszcze 2 kolejne rodziny płytek drewnopodobnych: http://www.abk.it/collection/woodway.htm http://www.abk.it/collection/cabane.htm Sniper, obejrzyj sobei "na żywo" płytki Nowej Gali z serii Stoneood OK, jadę dziś pooglądać. Może masz jakąś wizualizację z tymi płytkami w połączeniu z czymś kremowym na ścianach? Edytowane 19 Października 2013 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts