Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

Oto nasz projekt łazienki dużej. Jak dla mnie jest super, ale mogę być nieobiektywna ;)

Może macie jakieś praktyczne rady i sugestie? Coś przesunąć, zmienić, dodać?

Kolorystyka nie podlega dyskusji, taka nam się podoba, mimo że może trochę "hotelowa" ;)

[ATTACH=CONFIG]223902[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223903[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223904[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223905[/ATTACH]

projekt bezbledny ;) no moze bym dodala szafke-slupek na czyste reczniki w miejsce grzejnika a grzejnik przeniosla na sciane z drzwiami? :)

Mi też się podoba, ten pojemnik z drewna to co, kosz?

Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje. Jak montujecie baterię wannową otworową to gdzie robicie do niej dostęp w razie zepsucia. np wężyka? Jak go maskujecie? Czy po takim wężu nie ścieka woda pod wannę?

Edytowane przez Niureczka

Hej napiszcie proszę jakie płytki na podłoge będą pasowały do drzwi i mebli w kolorze wenge??? Zastanawiałam się nad jakimiś drewnopodobnymi i szarymi na ściane ale nie wiem czy taki zestaw będzie się dobrze komponował z tym wenge...

jeśli drewnopodobne to najlepiej dopasować kolorystycznie do drzwi, aby były w identycznym odcieniu..

Witajcie,

Oto nasz projekt łazienki dużej. Jak dla mnie jest super, ale mogę być nieobiektywna ;)

Kolorystyka nie podlega dyskusji, taka nam się podoba, mimo że może trochę "hotelowa" ;)

[ATTACH=CONFIG]223902[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223903[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223904[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223905[/ATTACH]

Slicza łazienka.Uwielbiam takie klimaty stonowana i elegancka.:yes:

Mi też się podoba, ten pojemnik z drewna to co, kosz?

Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje. Jak montujecie baterię wannową otworową to gdzie robicie do niej dostęp w razie zepsucia. np wężyka? Jak go maskujecie? Czy po takim wężu nie ścieka woda pod wannę?

Czy nikt nie wie jak wygląda kwestia techniczna związana z wylewką otworową :o Pytam bo zastanawiam się jaką baterię kupić do wanny. Podobają mi się te otworowe ale nie wiem jak jest z jej użytkowaniem.

Podpowiedzcie jeszcze proszę jakie rozmiary płytki Noce naturale położyć na podłodze łazienki o wymiarach 2,45x3,20? (będą układane wzdłuż dłuższej ściany). Na wątku o płytkach drewnopodobnych dostałam odpowiedź, że można kupić wszystkie rozmiary po trochu i wymieszać. Widziałam zdjęcie tak położonych płytek i nawet fajnie to wyglądało. A jak wy myślicie? Jak będzie dobrze?

Witajcie,

Wg mnie przydałby się kawałek rantu odstawczego przy wannie. Parapet to kiepskie miejsce - latem suszą się tam muchy i biedronki, nie mówiąc już o kurzu wciąganym przez szczeliny i nawiewniki. Zimą dochodzi szron. Chyba średnio fajnie jest wsmarować sobie taką papkę we włosy.

Jakoś nie pasuje mi też pasek płytek nad szafkami nad geberitem (o ile to szafki). Pomyślałbym, żeby pociągnąć fronty szafek jeszcze wyżej, aż do łączenia z białą ścianą.

Osobiście zrezygnowałbym też z kawałka lustry przy wannie, bo jako posiadacz parawanu wiem, że utrzymanie go w czystości to istny koszmar. Ale jak nie będziesz używać prysznica na stojąco, to może to nie problem.

No i trochę uboga ta ściana z wieszaczkami. Jeśli powiesisz tam szlafroki czy inne cośki, to będę głównym dekorem tej ściany. :)

A tak ogólnie, to fajna, dobrze przemyślana łazienka.

Podpowiedzcie jeszcze proszę jakie rozmiary płytki Noce naturale położyć na podłodze łazienki o wymiarach 2,45x3,20?

Mi się podoba przeplatanka szerokich z nieco węższymi. Ale nie kombinowałbym z długością, tylko kładł tej samej długości na małą zakładkę, żeby uniknąć łódeczkowania.

Edytowane przez Sniper

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Mam dylemat ze swoją wizualizacją łazienki ze sklepu z płytkami. Tzn. płytki raczej mi się podobają (raczej, gdyż nigdy nie chciałam mieć jasnej podłogi w łazience, a w tej serii innych nie ma...). Prosze o jakieś ewentualne sugestie, porady, krytykę. Tej zabudowy pod oknami dachowymi - tzn. wnęk z płyt k-g nie da się zrobić, aby wyglądały jak na wizualizacji, więc pewnie będzie trzeba z nich zrezygnować. Płytki to Polcolorit Centro.

1.jpg3.jpg7.jpg8.jpgdekor.jpg

Witam,

Pisałem kiedyś o pomysł na łazienke, minęło trochę czasu, moje wnętrze doczekało się projektu.

Prosiłbym forumowiczów o uwagi i cenne propozycje zmian wnętrza oraz o opinie tego co jest.

Płytki to kolekcja Paradyż Taranto, na wizualizacji wyglądają trochę inaczej niż na żywo. Mimo wszystko zastanawiam się cały czas nad szarością łazienki, czy nie będzie to kolor przytłaczający? Może macie inne propozycje kolorystyki?

Z kolorów, których nie ma na wizualizacji grzejnik będzie w kolorze limonki a nie białym jak na wizualizacji.

Zastanawiam się też nad jakimś dekorem, tylko nie wiem który i czy by odpowiednio pasował. Co sądzicie o pasach mozaiki (w kabinie oraz koło lustra)?

Gdzie byście umieścili element sterujący prysznicem i sluchawke? Na scianie gdzie sa poleczki czy na wejsciu pod prysznic?

1.jpg2.jpg5.jpg9.jpg10.jpg

Edytowane przez bigstar1

bigstar1 na jedno pytanie juz sam sobie odpowiedziałeś.:yes:Grzejnik będzie w kolorze limonki to pójdzi z odatkami w tym kolorze.Reczniki i moze dywanik itp.Ja chyba zrezygnowalabym z tych półek pod prysznicem i w tym miejscu zamontowała panel prysznicowy.Wydaje mi sie ze za dużo tez jest tych płytek zrobiłbym do samej góry tylko tam gdzie są konieczne( prysznic):yes:Ogólnie bardzo ładnie sie prezentuje lazieneczka.

Polki pod prysznicem musza byc - praktyczna rzecz.

Jesli chodzi o prysznic, to bedzie deszczownica sufitowa, do tego tylko sluchawka + uchwyt, na wizualizacji jest tak bo nie bylo innej opcji w programie ;)

W pytaniu chodzilo mi o "dzyndzel" ustawiajacy moc i cieplote wody ;)

Z jednej strony pasowalby tam gdzie sa polki, a z drugiej nie jest przyjemne wejsc pod lodowata wode zanim zacznie leciec ciepla, takze nie wiem czy nie lepiej umiescic przy wejsciu ?

Edytowane przez bigstar1

Witam, czy toTaranto Grafit? W kolekcji Taranto są jeszcze inne kolory - beige, grys, które by można połączyć, aby jakoś rozjaśnić tą szarość. Sama mam Taranto grys w macie do dolnego wc (ale kładę tylko do połowy, aby nie zrobić z tego pomieszczenia piwnicy), i na podłogi na parterze, w tym do kuchni, bo pięknie się prezentują, ale tutaj jest wg mnie bardzo szaro. Znalazłam kiedyś fajny dekor, który pasował fakturą do Taranto - to była mozaika Opoczno:

opoczno mojave.jpg

ale w końcu zdecydowaliśmy się na taką:

mozaika do tarantp.jpg

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów o które tak trudno na etapie wykończeń :-) ja zastanawiam się nad naszą górną łazienką w płytkach Polcolorit Centro, bo Taranto kuszą... :-)

Witam, czy toTaranto Grafit? W kolekcji Taranto są jeszcze inne kolory - beige, grys, które by można połączyć, aby jakoś rozjaśnić tą szarość. Sama mam Taranto grys w macie do dolnego wc (ale kładę tylko do połowy, aby nie zrobić z tego pomieszczenia piwnicy), i na podłogi na parterze, w tym do kuchni, bo pięknie się prezentują, ale tutaj jest wg mnie bardzo szaro. Znalazłam kiedyś fajny dekor, który pasował fakturą do Taranto - to była mozaika Opoczno:

[ATTACH=CONFIG]225187[/ATTACH]

ale w końcu zdecydowałaliśmy się na taki:

[ATTACH=CONFIG]225195[/ATTACH]

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów o które tak trudno na etapie wykończeń :-) ja zastanawiam się nad naszą górną łazienką w płytkach Polcolorit Centro, bo Taranto kuszą... :-)