drivonqa 22.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dziewczyny i chłopaki ratujcie!!! Dostałam wizualizację swojej łazienki i jest niby tak jak to sobie wymyśliłam, chłopaki ze sklepu z płytkami naprawdę bardzo się starali, ale efekt... no cóż nie porywa, mam wrażenie że coś jest u nie tak, tylko nie mam pojęcia co zmienić żeby było dobrze. Pytki to Tubądzin Colour White i Parażyż My Way Rovere Giallo. Proszę o sugestie.[ ATTACH=CONFIG]226040[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.11.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) Magda 34, dobrze wiedzieć, że taki układ się sprawdza, bo Mój na taką łazienkę nalega (z wc i bidetem razem). Ja mam innego faworyta, tylko z bidetem (wc w osobnym pomieszczeniu): Wymiar łazienki taki sam jak poprzednio Który układ będzie lepszy wizulnie, w którym lepiej będzie oświetlone lustro, który bardziej praktyczny... ten, czy z poprzedniego mojego posta (w załączniku)?? drivonqa, tak na moje oko, to źle wyglądają te pasiaste płytki pomiędzy "drewnianymi" opaskami. Poza tym zdecydowanie za wysoko została łazienka wypłytkowana. Edytowane 22 Listopada 2013 przez moniss dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 22.11.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dziewczyny i chłopaki ratujcie!!! Dostałam wizualizację swojej łazienki i jest niby tak jak to sobie wymyśliłam, chłopaki ze sklepu z płytkami naprawdę bardzo się starali, ale efekt... no cóż nie porywa, mam wrażenie że coś jest u nie tak, tylko nie mam pojęcia co zmienić żeby było dobrze. Pytki to Tubądzin Colour White i Parażyż My Way Rovere Giallo. Proszę o sugestie.[ ATTACH=CONFIG]226040[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226041[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226043[/ATTACH] ja w tym przypadku nie bala bym sie kafelkowania do sufitu ale te pasiaste dalabym tylko na obudownie wanny i pas nad wanna, pomiedzy tymi drewnianymi gladkie (podobna lazienke zamieszczalam juz na forum tylko zdjecia kiepskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.11.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dziewczyny i chłopaki ratujcie!!! Dostałam wizualizację swojej łazienki i jest niby tak jak to sobie wymyśliłam, chłopaki ze sklepu z płytkami naprawdę bardzo się starali, ale efekt... no cóż nie porywa, mam wrażenie że coś jest u nie tak, tylko nie mam pojęcia co zmienić żeby było dobrze. Pytki to Tubądzin Colour White i Parażyż My Way Rovere Giallo. Proszę o sugestie.[ ATTACH=CONFIG]226040[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226041[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226043[/ATTACH] Łazienka jest bez wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.11.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) drivonqa, tak na moje oko, to źle wyglądają te pasiaste płytki pomiędzy "drewnianymi" opaskami. Poza tym zdecydowanie za wysoko została łazienka wypłytkowana. Najwyższa "drewniana" opaska lepiej by wyglądała tak do wysokości drzwi (jak u annNS2)i parawanu nawannowego. Nad opaskami już bez płytek. A płytki pasiaste zamieniłabym na podstawowe, przynajmniej na wannie, a wyżej jakiś inny wzór lub też płytka podstawowa. A może płytki zostawić tylko we wnęce z wanną + trochę przy umywalce? Poza tym pralkę umieściłabym w szafce zajmującej cała szerokość tej wnęki - byłoby miejsce na proszki oraz rzeczy do prania.W związku z tym, że dziś szorowałam jasne fugi podłogowe w łazience, to zalecam zrobienie Twoich w kolorze płytek drewnopodobnych. Edytowane 22 Listopada 2013 przez moniss część posta przeniesiona z wcześniejszej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drivonqa 22.11.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Te "pasiaste" Tubądzina to płytka strukturalna, ryflowana czy jak zwał tak zwał, stosowana w tym przypadku jako dekor. Płytki do sufitu wolałabym zostawić ze względów praktycznych. Teraz w ogóle się zastanawiam nad tymi lamówkami, czy nie trąca to lamusem? Może lepiej i bardziej na czasie byłoby podzielić łazienkę na podstrefy, kąpielową wnękę wyłożyć innymi płytkami niż przestrzeń nad umywalkami i lustrem. Czy taka ilość bieli nie wydaje Wam się zbyt laboratoryjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drivonqa 22.11.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Łazienka jest bez wc? Tak, toaleta jest osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drivonqa 22.11.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 moniss, dziękuję za szczerość, co do koloru fugi na pewno posłucham, wysokość opasek koresponduje z położeniem grzejnika i go obejmuje, takie tylko było założenie, żeby brązowe płytki nie przecinały go dowolnie i żeby biały (nie jak na wizualizacji srebrny) grzejnik trochę wtopił się w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drivonqa 22.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 znalazłam na innym forum zdjęcie tych strukturalnych płytek, mam nadzięję że właściciel łazienki się nie pogniewa, jeśli tak to usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.11.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Magda 34, dobrze wiedzieć, że taki układ się sprawdza, bo Mój na taką łazienkę nalega (z wc i bidetem razem). Ja mam innego faworyta, tylko z bidetem (wc w osobnym pomieszczeniu): [ATTACH=CONFIG]226038[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226039[/ATTACH] Wymiar łazienki taki sam jak poprzednio Który układ będzie lepszy wizulnie, w którym lepiej będzie oświetlone lustro, który bardziej praktyczny... ten, czy z poprzedniego mojego posta (w załączniku)?? Moniko, moim zdaniem i tak i tak jest dobrze, Jeśli tylko jesteś skłonna usunąć wc to chyba ten drugi układ jest bardziej przestronny. A tak czysto teoretycznie ile centymetrów jest od tego okna do ścianki z umywalką ( w tej drugiej opcji).? Może po tej stronie zmieściłaby sie wanna? A wtedy umywalka na ścinie na wprost drzwi i bidet i wc na ścianie z obecną wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 23.11.2013 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Dziewczyny i chłopaki ratujcie!!! Dostałam wizualizację swojej łazienki i jest niby tak jak to sobie wymyśliłam, chłopaki ze sklepu z płytkami naprawdę bardzo się starali, ale efekt... no cóż nie porywa A jakie planujesz napełnianie wanny? Bo jeśli kranik na krótkim boku i jednocześnie parawan uchylny, to między parawanem a umywalką powinno być ok. 25 cm, bo inaczej nie wciśniesz się między szybę a wannę, żeby odkręcić kran. Podobnie z prysznicem - jeśli będzie na krótkim boku, to żeby umyć wannę, będziesz musiała do niej wejść. Mam obecnie podobne rozwiązanie i od szyby do umywalki jest 22 cm i uważam to za absolutne minimum. W nowym mieszkaniu będziemy mieli podobny układ i postaramy się, żeby jednak było 3 cm więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.11.2013 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Moniko, moim zdaniem i tak i tak jest dobrze, Jeśli tylko jesteś skłonna usunąć wc to chyba ten drugi układ jest bardziej przestronny. A tak czysto teoretycznie ile centymetrów jest od tego okna do ścianki z umywalką ( w tej drugiej opcji).? Może po tej stronie zmieściłaby sie wanna? A wtedy umywalka na ścinie na wprost drzwi i bidet i wc na ścianie z obecną wanną. Też mi się tak zdaje, że bez wc jest bardziej przestronnie i przejrzyście. Próbowałam wcześniej różnych ustawień i zmian umiejscowienia drzwi, ale tylko te dwa układy wyglądały przyzwoicie. W oryginalnym projekcie miała być większa łazienka (zanim postanowiłam trochę z niej uszczknąć na garderobę) z dwiema umywalkami umiejscowionymi właśnie przy portfenetrze, dlatego też jest tam tylko 50cm odległości do otworu okiennego. Edytowane 23 Listopada 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.11.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Nie rozumiem sensu dwóch umywalek w tak małej łazience? Mega wrażenie ciasnoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.11.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) znalazłam na innym forum zdjęcie tych strukturalnych płytek, mam nadzięję że właściciel łazienki się nie pogniewa, jeśli tak to usunę [ATTACH=CONFIG]226070[/ATTACH] To zmienia postać rzeczy - na wizualizacji wyglądały calkiem inaczej Osobiście nie przepadam za płytkami strukturalnymi, ale to Twoja łazienka i właśnie Tobie ma się podobać Jednak obudowę wanny obłożyłabym zwykłą gładką płytką. Nie rozumiem sensu dwóch umywalek w tak małej łazience? Mega wrażenie ciasnoty... Jeśli to o łazience drivonqa, to pozwolę się nei zgodzić - jeśli potrzebują dwóch umywalek, bo w tym samym czasie korzystają z łazienki, to jest tutaj na to miejsce. Jeśli jednak to miało odnosić się do mojej pomniejszonej łazienki, to się zgadzam - opcja dwóch sztuk była w projekcie, gdy łazienka miała 6,5m2 (po pomniejszeniu ok.4,5m2) Edytowane 23 Listopada 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drivonqa 23.11.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Sniper, dziękuję za radę, właśnie na takie praktyczne wskazówki liczę, fajna kobieto nowa łazienka będzie większa od dotychczasowej o powierzchnię wanny czyli 70x160, więc to i tak MEGA a dwie umywalki to dla nas konieczność - zawsze jednemu się chce kiedy drugi musi i obecnie jedno okupuje umywalkę a drugie wannę, moniss bardzo cenię Twoje uwagi i pewnie będę prosić o więcej bo - na razie ołówkiem na papierze ale myślę nad zmianą stylu i kolorystyki (więc i kolekcji płytek) i skłaniam się ku bardziej stonowanemu i ponadczasowemu wnętrzu - uświadomiłam sobie, że to co wygląda dobrze na dużych przestrzeniach nie koniecznie musi się sprawdzić w małej klitce.Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak sprawdza się gres na ścianach? Dodam że ściany wewnętrzne w mieszkaniu mają grubość 8 cm + warstwy tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rennik 25.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam, dawno mnie nie było na forum, mieszkamy już w domu pięć lat i dopiero teraz zdecydowaliśmy się na wykończenie górnej łazienki. Mam wizualizacje wykonane przez projektantkę. Proszę Was o szczerą ocenę. Bardzo liczę na Wasze sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 25.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 rennik śliczna łazienka sie zapowiada.:rolleyes:Sadzac po metrażu to chyba nawet pokój kąpielowy.:)Niepokoi mnie jedynie ta deszczownica nad wanna...będzie sie chlapac przeokrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 25.11.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 dopiero teraz zdecydowaliśmy się na wykończenie górnej łazienki. Mam wizualizacje wykonane przez projektantkę. Proszę Was o szczerą ocenę. Bardzo liczę na Wasze sugestie. Noooo... ładnie. Zastanawiam się jak by tu wydzielić sypialnię i garderobę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.11.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 rennik, łazienka bardzo ładna, niesztampowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga26 26.11.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Witam! Jestem nowym uzytkownikiem i chcialam was bardzo prosic o opinie odnosnie mojego projektu. Plytki to noce naturale i tubadzin colour white. Bede wdzieczna za kazda sugestie pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts