Afera86 10.12.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Afera86, podaj wymiary łazienki, bo na rysunku są nieczytelne. Kocioł gazowy masz na jakiej wysokości? Łazienka 213x180 Kocioł jakieś 140 cm nad posadzką, także pod nim może zmieściłaby się pralka i to jakoś razem zabudować. Przy kotle jest jeszcze komin o przybliżonych wymiarach 30x60. Jestem w pracy i nie mogę sprawdzić dokładnie Dziękuje za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewan 10.12.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wersja z całą ścianą dekorów http://images62.fotosik.pl/466/73e92e3f0f1058b1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.12.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Afera86, kilka pytań: - jak jest ustawiony komin? Równolegle (rys.1) czy prostopadle(rys.2) do drzwi? - Drzwi są na środku ściany, czy może ścianki obok nich mają różne długości? - czy jest możliwość przeniesienia kibelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.12.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Afera86, kilka pytań: - jak jest ustawiony komin? Równolegle (rys.1) czy prostopadle(rys.2) do drzwi? [ATTACH=CONFIG]229429[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229430[/ATTACH] - Drzwi są na środku ściany, czy może ścianki obok nich mają różne długości? - czy jest możliwość przeniesienia kibelka? Komin równolegle do pieca, drzwi mogą być w dowolnym miejscu ponieważ będą tam przenoszone z innej ściany dzięki czemu nie będę miała drzwi od wc w pobliżu jadalni. Z kibelkiem nie bardzo, mam już wszystkie przyłącza, chyba że można go jakoś nieinwazyjnie przesunąć. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdak 10.12.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam wszystkich, Jakiś czas temu prosiłam na forum o poradę w sprawie projektu łazienki (link). Wymyśliliśmy, że pomieszczenie będzie w kolorze szarym z zielonymi dodatkami. Mam przygotowaną wizualizację, ale nie mam kompletnie pomysłów jak można wkomponować zielony kolor w glazurę, np w formie wzoru lub ułożonych zielonych płytek. Widziałam mnóstwo projektów łazienek, ale do swojej nie potrafię nic dobrać Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie i ogólne "spojrzenie" na projekt, może coś lepiej przestawić lub zmienić. Z góry bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigstar1 10.12.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Kto poradzi z doświadczenia? Wybrałem na ściany płytki venis cubico, większość łazienki płytki białe, gdzieniegdzie czarne. Jaką do tego dobrać podłogę? Nie za bardzo widzi mi się ani biała ani czarna, bo domyślam się, że utrzymać taką podłogę w czystości to problem... Jaki kolor można dopasować podłogi, żeby nie gryzło się z biało-czarną łazienką? Czy np płytki paradyż taranto grafitowe będą dobrym wyborem? Dodam, że jako dodatek mam grzejnik w żywym (zielonkawym) kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Afera86, a może coś takiego: Koło wc szafki - część wnęki na szafki (od strony prysznica) można przerobić na półeczki prysznicowe na kosmetyki. I jeszcze pytanie. Czy to jest łazienka główna czy dodatkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 10.12.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Kto poradzi z doświadczenia? Wybrałem na ściany płytki venis cubico, większość łazienki płytki białe, gdzieniegdzie czarne. Jaką do tego dobrać podłogę? Nie za bardzo widzi mi się ani biała ani czarna, bo domyślam się, że utrzymać taką podłogę w czystości to problem... Jaki kolor można dopasować podłogi, żeby nie gryzło się z biało-czarną łazienką? Czy np płytki paradyż taranto grafitowe będą dobrym wyborem? Dodam, że jako dodatek mam grzejnik w żywym (zielonkawym) kolorze. myślę że będzie grało tutaj dla przykladu bialo-czarna lazienka z podobnymi grafitowymi plytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.12.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wersja z całą ścianą dekorów http://images62.fotosik.pl/466/73e92e3f0f1058b1.jpg Ta wersja jest niezła, pod warunkiem że płytki dekoru będą kończyły się przy prysznicu. Inna opcja, to Twoja pierwsza wersja z 3 rzędami dekoru. Dodałabym tylko listwy ozdobne od dołu dekoru i od góry. Chodzi mi o górną listwę jak na zdjęciu poniżej (i niekoniecznie w kolorze złota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 10.12.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Afera86, a może coś takiego: [ATTACH=CONFIG]229462[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229463[/ATTACH] Koło wc szafki - część wnęki na szafki (od strony prysznica) można przerobić na półeczki prysznicowe na kosmetyki. I jeszcze pytanie. Czy to jest łazienka główna czy dodatkowa? Dziękuje bardzo. Jest to łazienka dodatkowa, aczkolwiek chciałabym żeby był w niej prysznic bo mężowi zależy. Druga sprawa kibelek nie może wylądować pod piecem, bo tam są jakieś jeszcze zawory i instalacje od kotła których nie mogę zabudować na stałe. Myślałam żeby tam dać pralkę i razem z piecem zabudować w jakiejś szafie. Tylko pewnie pralka się nie zmieści, szafki nie mogą być tez do samego sufitu ponieważ góra szafki musi być otwarta. Zastanawia mnie połączenie jasnych płytek z taką czarną szafą i czarna szafką pod zlew, do tego czarna lampa, grzejnik np. Pokazuje zdjęcia z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Witam Dostałam projekt mojej dużej łazienki, co Wam sie rzuca w oczy co byście zmienili. W zamiarze miałam zabudowę geberita pociągnąć na całą szerokość ściany i dopiero blat z dużą umywalką, nad półką lustro na całej szerokości ściany (we wnęce) i od góry znów zabudowa ze światełkami . nie wiem czy jasno wytłumaczyłam, proszę o opinie co byście zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 -półka tak jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewan 11.12.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 moniss bardzo dziękuję za pomoc, postanowione będą trzy rzędy z listwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.12.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Przede wszystkim: 1. wywaliłabym paski spod prysznica 2. wywaliłabym pionowy dekor i pasek poziomy z zabudowy stelaża wc 3. pomyślałabym nad wywaleniem grubego pasa po prawej stronie lustra (ale trzeba by się było wtedy zastanowić również nad ścianą z drzwiami, żeby całość jakoś grała z dekorem nad wanną (bo zakładam, że to nie podlega zmianom). Może pokombinuj z pasem i dekorem tylko i wyłącznie na ścianie przylegającej równolegle do wanny (?) Bez angażowania ścianek z boku. Właśnie zauważyłam jeszcze mozaikę na wannie... Niech zgadnę: projekt z salonu z płytkami? Jestem za lustrem na szerokość ściany, ale przeciw półce jeśli ma na niej być coś więcej niż tylko np. ręczniki. A nie dałoby się np. wkuć stelaża w ścianę? Baterię ścienną planujesz? Jeśli tak, i jeśli z tej strony, na której jest w projekcie, to woda się wleje na półkę zamiast do wanny Edytowane 11 Grudnia 2013 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Ania S79 - zgadłaś projekt z salonu, połka będzie ale nie będzie zagracona np. kosmetykami, perfumami, lustro na bank zostaje, Stelaz niestety nie dało się wkuć nie rozumiem opcji 3 - nie mam pomysłu, ale będę się głowic, może rozwiązanie Ci się nasunie.... co do baterii cenna uwaga, nie zauważyłam, co proponujesz???jakie rozwiązanie, model baterii Paski spod prysznica mnie tez się rzuciły w oczy - ale chciałam zapewnień od forumowiczów, zostawić jasne czy cos proponujesz dziękuję i proszę o jeszcze..... oto roboczy rzut z "wyjściami" Edytowane 11 Grudnia 2013 przez rafstraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.12.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) W punkcie trzecim ja myślałam o tym, żeby zostawić (jeśli bardzo chcesz, żeby był) dekor tylko przy wannie, na ścianie z baterią, nie przenosić już tego pasa na inne ściany. W ogóle uważam, że najlepiej by było całkiem z niego zrezygnować, ale wiem, że niektórzy lubią dekory i to dla nich najważniejszy element w łazience - tu się nie wtrącam. Uważam jednak, że taki grubaśny poziomy pas mocno przytłacza tę łazienkę, a w zestawieniu jeszcze z pasami górą i dołem (+ paski pod prysznicem) przywodzi mi na myśl zebrę Ciężko byłoby odpocząć w takiej łazience. Tak, zostawiłabym jasne pod prysznicem. Podobnie z zabudową stelaża wc, żeby go nie podkreślać kolorami. Ogólnie im mniej zamieszania na ścianach, tym bardziej elegancka będzie łazienka. A, że projekt z salonu nietrudno się domyślić, bo im zależy bardzo, żeby upchnąć w jednym pomieszczeniu jak najwięcej elementów kolekcji (a im droższe, tym lepiej). Takie projekty zawsze są "wypłytkowane" po sam sufit i ze wszystkimi możliwymi "atrakcjami". Jeśli chcesz mieć półkę przy wannie, to zrób raczej z boku baterię sztorcową w półce: http://deante.pl/products/thumbs/1162/bqm_013m_bateria_wannowa_3otworowa.jpg W przeciwnym razie będziesz musiała przysunąć wannę bliżej ściany (chyba, że są baterie z aż tak długą wylewką - ile cm ma półka od ściany do brzegu wanny?). A jeszcze dojrzałam pionowy dekor między wanną a prysznicem - jego też bym wywaliła No przy lustrze na całą szerokość ściany już żadnych pasków. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Jeśli chcesz mieć półkę przy wannie, to zrób raczej z boku baterię sztorcową w półce:http://deante.pl/products/thumbs/1162/bqm_013m_bateria_wannowa_3otworowa.jpg Podeślecie przykładowy link do modelu takiej baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.12.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Wpisz w google "bateria wannowa trójotworowa" albo "czterootworowa" np. i wyskoczy cała masa. Są różne w przeróżnych cenach. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ania S79 a teraz poproszę o opinię tej łazienki? moim zdaniem kwiaty nie potrzebne ale zastąpić je białą płytką strukturą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 11.12.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Wpisz w google "bateria wannowa trójotworowa" albo "czterootworowa" np. i wyskoczy cała masa. Są różne w przeróżnych cenach. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts