nicol21 19.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 mr6319 a czy ta kabina prysznicowa to absolutny must w tej lazience? masz juz prysznic w tej drugiej, a ta lazieneczka z sama wanna zyskałaby przestrzeń i może miano salonu kąpielowego plan fajny, choć może na kominie powtorzyłabym ten dekor co jest koło lustra? zamiast całego czerwonego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 21.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) RATUNKU!!!! miałam już wybrane płytki i super pomysł na ich aranżacje dzięki AJa?! .... i po co wchodziłam do następnego salonu łazienkowego!!!! zobaczyłam kolekcje z porcelanite dos "neo" - i przepadłam... i oto kolejny pomysł na kafelki http://www.porcelanite.es/71131_en/7009/ Edytowane 22 Lutego 2011 przez lakorun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 21.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 lakorun doskonale Cię rozumiem. Tylko ja swoje wymarzone zobaczyłam jakoś 2 tyg po kupnie obecnych heh więc póki jeszcze nie kupiłaś płytek objedź całe miasto,, zajrzyj do każdego salonu żeby nie było jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 24.02.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 lakorun doskonale Cię rozumiem. Tylko ja swoje wymarzone zobaczyłam jakoś 2 tyg po kupnie obecnych heh więc póki jeszcze nie kupiłaś płytek objedź całe miasto,, zajrzyj do każdego salonu żeby nie było jak u mnie :)oj zajrzę gdzie się tylko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.02.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Lakorun Podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisala Korozja Zagladaj gdzie sie da...ja tak biegalam za glazura od lutego do listopada az wybralam i za kazdym razem malo nie plakalam, ze ja chce juz inna kolekcje bo ta ladniejsza Kobiety tak maja, faceci musza sie uzbroic w cierpliwosc. Kafelki ktora pokazalas sa fajne, natomiast ten dekor kwiatowy w postaci obrazka mi sie nie widzi, moze pokombinuj, zeby tym dekorem podkreslic jakis konkretny element lub bryle? Chyba w tej kolekcji mieli jeszcze takie ladne paski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 25.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Venus_m mi właśnie te paski jakoś nie leżą... jak kod kreskowy a wymyśliłam sobie że te kwiatki to ma być taki dekor - jak obrazek i żadnych więcej dekorów tak wyglądała przykładowa aranżacja w sklepie: i mnie zauroczyła... chyba już jestem: "lekko skrzywiona" w kierunku bieli, szarości... (biała kuchnia... biała łazienka.... itd ) no, ale póki jeszcze nic nie kupiłam to mogę przebierać w pomysłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.02.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 śliczny ten kwiatek - delikatny, ale charakterny. myślę, że z gładkimi białymi czy szarymi kaflami wyglądałby 1 klasa. z paseczków chyba bym zrezygnowała. (a może by w twojej łazience taki prosty pionowy pasek zrobić? na tej sklepowej wystawce wygląda ta naprawdę okay, można by zmałpować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 26.02.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Od dłuższego czasu przyglądam się zmaganiom Forumowiczów z urządzaniem łazienek. Szczerze mówiąc myślałem, że mi pójdzie łatwiej. Łazienka, choć nieduża, wydaje się ustawna. Aranżacja zaproponowana w projekcie prawie, że pokrywa z naszymi oczekiwaniami. Teraz, gdy od ostatecznej decyzji dzielą nas tygodnie (instalacje W-K) zastanawiam się jednak, czy ustawienie to jest optymalne? Łazienka jest nieduża, posiada podłużny kształt - ma wymiary 200x250. Drzwi 80cm na krótszym boku 20cm od lewej ścianki, 90 od prawej. Planowaliśmy wstawić prysznic, ubikację na jednej ścianie, na drugiej umywalkę, a na wprost drzwi wannę. Z wanny łatwo moglibyśmy zrezygnować. Jeżeli chodzi o płytki wahamy się pomiędzy Porcelanosa Naxos - Greenway Nature, a Paradyż - Cydonia Don. Zerknijcie, czy da się coś jeszcze z tego wykrzesać.widok z g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.02.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Lakorun, Duś ja mialam na mysli albo albo czyli albo kwiatki albo paski, osobiscie wole paski. A w salonie dekor z kwiatkami wyglada fajnie, bo jest podkreslony wiekszy element, w formie obrazka srednio mi to wyglada przynajmniej na wizualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 a może by tego kwiatka przemycić w jakiejś innej wersji aniżeli obrazek?moze by spróbować umieścić go tak jak w aranżacji jako kwiatkowy pas? te paseczki fajne, ale jeśli bym wybierała coś w ten deseń, postawiłabym chyba jednak na odrobinę bardziej zdecydowany element. są trochę mało wyraźne, obawiam się że wyjdą mdłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 26.02.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 a może by tego kwiatka przemycić w jakiejś innej wersji aniżeli obrazek? moze by spróbować umieścić go tak jak w aranżacji jako kwiatkowy pas? tak, zdecydowanie jako pas i to na ścianie, na którą się patrzy wchodząc do łazienki, reszta na biało.., podłoga biała... ..może być fajnie... trzeba by to jakoś zwizualizować... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 No wlasnie o tym pisalam, kwiatki ale nie w formie obrazka..bo on na wizualizacji poprostu z niczym sie nie laczy ani forma ani kolorem ;p Mi sie paski podobaja, ale dla jednego ladne dla drugie mdłe, a dla trzeciego minimalistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 27.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 przygotuję wizualkę to zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 27.02.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 o i już : i tak mi się podoba :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.02.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Już lepiej.A może w poziomie nad wanną, od ściany do ściany? Tak żeby pasek zaczynał i kończył się przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 27.02.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dużo lepiej choć ja bym dała do samego sufitu (jeśli kafle kladziesz do samej góry) i tak żeby wchodziło "pod próg wanny". heh choć w sumie to w zasadzie tak własnie zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 27.02.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Lakorun, Jak szeroka jest ta ściana z wanną? A może nie układaj płytek pod sam sufit tylko np. do wysokości drzwi, wyżej położysz sobie płytę k-g, by dorównać ścianę do płytek i pomalujesz na biało farbą.., nad wanną do tej samej wysokości ułożyłabym całą tą ścianę z tego dekoru, a resztę zostawiła tak jak jest... Bo jak na razie to znowu zrobiłaś sobie obrazek, tyle że większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 27.02.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ewentualnie jak nie chcesz układania płytek do pewnej wysokości to.. patrząc na ścianę z dekorem ułożyłabym ten dekor nie na środki a bliżej ściany z lustrem - nie wiem zaczęłabym układanie np. połową płytki białej, później dekor, ale tak jak duś zasugerowała od wanny do sufitu a później znowu biała płytka..Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale.. mnie ten obrazek z Twojej wizualki jakoś nie leży.. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 27.02.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Albo może pomysł paska poziomego na wysokości oczu - powiedzmy jakieś 1,6m od podłogi, ale wkoło łazienki - też mogłoby to fajnie wyglądać.. - na stronie 29 tego wątku jest przeze mnie wrzucony projekt łazienki czarno białej z dekorem kwiatowym w formie paska - moim zdaniem fajnie to wygląda i.. z płytkami z Twojej kolekcji też by pasowało Zrób projekt, bo na sucho to.. sobie można pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.02.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Rzućcie okiem na projekt mojej łazienki. Czy wannę oddzielić od sedesu murkiem czy dociągnąć zabudowę stelaża do samej wanny? Szafa obok prysznica: na dole będzie pralka, wyżej miejsce na środki czystości.Szafa obok umywalki: na dole kosz na pranie, wyżej miejsca na kosmetyki. Czy szafy robić do samego sufitu?Czy szafy robić tej samej szerokości? Ze względów praktycznych lepiej by było żeby ta obok umywalki była węższa niż ta koło prysznica (byłby kawałek blatu), ale wizualnie chyba lepiej zrobić takie same... No i drzwi? Gdzie zrobić drzwi? Czy na tym wolnym kawałku ściany czy zamienić miejscem z grzejnikiem? http://img195.imageshack.us/img195/7972/wer17b.jpg Edytowane 27 Lutego 2011 przez agatah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts