Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mr6319

a czy ta kabina prysznicowa to absolutny must w tej lazience? masz juz prysznic w tej drugiej, a ta lazieneczka z sama wanna zyskałaby przestrzeń :) i może miano salonu kąpielowego :D

plan fajny, choć może na kominie powtorzyłabym ten dekor co jest koło lustra? zamiast całego czerwonego komina.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

RATUNKU!!!!

miałam już wybrane płytki i super pomysł na ich aranżacje dzięki AJa?! ....

i po co wchodziłam do następnego salonu łazienkowego!!!!

zobaczyłam kolekcje z porcelanite dos "neo" - i przepadłam...:D

i oto kolejny pomysł na kafelki

2.jpg

http://www.porcelanite.es/71131_en/7009/

Edytowane przez lakorun

Lakorun :) Podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisala Korozja :D Zagladaj gdzie sie da...ja tak biegalam za glazura od lutego do listopada az wybralam i za kazdym razem malo nie plakalam, ze ja chce juz inna kolekcje bo ta ladniejsza :D Kobiety tak maja, faceci musza sie uzbroic w cierpliwosc.

Kafelki ktora pokazalas sa fajne, natomiast ten dekor kwiatowy w postaci obrazka mi sie nie widzi, moze pokombinuj, zeby tym dekorem podkreslic jakis konkretny element lub bryle? Chyba w tej kolekcji mieli jeszcze takie ladne paski...

Venus_m mi właśnie te paski jakoś nie leżą... jak kod kreskowy ;)

a wymyśliłam sobie że te kwiatki to ma być taki dekor - jak obrazek i żadnych więcej dekorów

tak wyglądała przykładowa aranżacja w sklepie:

DSC00190.JPG

i mnie zauroczyła...

chyba już jestem: "lekko skrzywiona" w kierunku bieli, szarości... (biała kuchnia... biała łazienka.... itd ;))

no, ale póki jeszcze nic nie kupiłam to mogę przebierać w pomysłach ;):lol2:

śliczny ten kwiatek - delikatny, ale charakterny.

myślę, że z gładkimi białymi czy szarymi kaflami wyglądałby 1 klasa. z paseczków chyba bym zrezygnowała.

(a może by w twojej łazience taki prosty pionowy pasek zrobić? na tej sklepowej wystawce wygląda ta naprawdę okay, można by zmałpować :))

Od dłuższego czasu przyglądam się zmaganiom Forumowiczów z urządzaniem łazienek. Szczerze mówiąc myślałem, że mi pójdzie łatwiej. Łazienka, choć nieduża, wydaje się ustawna. Aranżacja zaproponowana w projekcie prawie, że pokrywa z naszymi oczekiwaniami. Teraz, gdy od ostatecznej decyzji dzielą nas tygodnie (instalacje W-K) zastanawiam się jednak, czy ustawienie to jest optymalne?

Łazienka jest nieduża, posiada podłużny kształt - ma wymiary 200x250. Drzwi 80cm na krótszym boku 20cm od lewej ścianki, 90 od prawej.

Planowaliśmy wstawić prysznic, ubikację na jednej ścianie, na drugiej umywalkę, a na wprost drzwi wannę. Z wanny łatwo moglibyśmy zrezygnować.

Jeżeli chodzi o płytki wahamy się pomiędzy Porcelanosa Naxos - Greenway Nature, a Paradyż - Cydonia Don.

Zerknijcie, czy da się coś jeszcze z tego wykrzesać.

łazienka..jpg

widok z g

a może by tego kwiatka przemycić w jakiejś innej wersji aniżeli obrazek?

moze by spróbować umieścić go tak jak w aranżacji jako kwiatkowy pas?

te paseczki fajne, ale jeśli bym wybierała coś w ten deseń, postawiłabym chyba jednak na odrobinę bardziej zdecydowany element. są trochę mało wyraźne, obawiam się że wyjdą mdłe.

a może by tego kwiatka przemycić w jakiejś innej wersji aniżeli obrazek?

moze by spróbować umieścić go tak jak w aranżacji jako kwiatkowy pas?

tak, zdecydowanie jako pas i to na ścianie, na którą się patrzy wchodząc do łazienki, reszta na biało.., podłoga biała...

..może być fajnie...

trzeba by to jakoś zwizualizować...

Pozdrawiam

Lakorun,

Jak szeroka jest ta ściana z wanną?

A może nie układaj płytek pod sam sufit tylko np. do wysokości drzwi, wyżej położysz sobie płytę k-g, by dorównać ścianę do płytek i pomalujesz na biało farbą.., nad wanną do tej samej wysokości ułożyłabym całą tą ścianę z tego dekoru, a resztę zostawiła tak jak jest...

Bo jak na razie to znowu zrobiłaś sobie obrazek, tyle że większy ;)

Ewentualnie jak nie chcesz układania płytek do pewnej wysokości to.. patrząc na ścianę z dekorem ułożyłabym ten dekor nie na środki a bliżej ściany z lustrem - nie wiem zaczęłabym układanie np. połową płytki białej, później dekor, ale tak jak duś zasugerowała od wanny do sufitu a później znowu biała płytka..

Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale.. mnie ten obrazek z Twojej wizualki jakoś nie leży.. :|

Albo może pomysł paska poziomego na wysokości oczu - powiedzmy jakieś 1,6m od podłogi, ale wkoło łazienki - też mogłoby to fajnie wyglądać.. - na stronie 29 tego wątku jest przeze mnie wrzucony projekt łazienki czarno białej z dekorem kwiatowym w formie paska - moim zdaniem fajnie to wygląda i.. z płytkami z Twojej kolekcji też by pasowało ;)

Zrób projekt, bo na sucho to.. sobie można pogadać ;)

Rzućcie okiem na projekt mojej łazienki.

Czy wannę oddzielić od sedesu murkiem czy dociągnąć zabudowę stelaża do samej wanny?

Szafa obok prysznica: na dole będzie pralka, wyżej miejsce na środki czystości.

Szafa obok umywalki: na dole kosz na pranie, wyżej miejsca na kosmetyki.

Czy szafy robić do samego sufitu?

Czy szafy robić tej samej szerokości? Ze względów praktycznych lepiej by było żeby ta obok umywalki była węższa niż ta koło prysznica (byłby kawałek blatu), ale wizualnie chyba lepiej zrobić takie same...

No i drzwi? Gdzie zrobić drzwi? Czy na tym wolnym kawałku ściany czy zamienić miejscem z grzejnikiem?

http://img195.imageshack.us/img195/7972/wer17b.jpg

Edytowane przez agatah