Szymka11 07.01.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Mi nie pasują te beżowe płytki, albo drewnopodobne chyba za dużo tego. Zrezygnowałabym z tych beżowych ale skoro już położone to wokół lustra nie dawałabym mozaiki tylko te same płytki co na całej ścianie. Umywalek pewnie nie da się tak przesunąć by pasek z derewnopodobnych był na środku? Dziękuję za komentarz. Niestety nie da się umywalek przesunąć... Myślę, że wnęki też pewnie zrobić w kolorze jaki jest wokół, aniżeli "rozweselać" je drewnopodobnymi? Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Szymka11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 a czy ktoś mi pomoże?? Będę wdzięczna! Pozdrowienia! :-) Szymka - pytania o projekty nie umieszcza się w temacie, gdzie prezentowane sa wykończone łazienki. Przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Uporządkuj linie płytek i elementów wyposażenia. Płytki drewnopodobne na podłodze w większej ilości. Mozaika spod umywalek także nad wanną. Bateria wannowa przeniesiona na szczyt. Wyrównać lustrem linię do wysokości drzwi i okien. Wydłużyć blat przy umywalkach pod okno. http://images61.fotosik.pl/532/489d91629b0477ae.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 http://images64.fotosik.pl/534/436c2a3a86d30745gen.jpg pod prysznicem można sobie zrobić wnęki na wysokości ciemnego pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 08.01.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 moze lepiej przeniesc pralke do pomieszczenia gdzie jest przewidziana druga toaleta, mozna tam urzadzic mini schowek Pralka ma wymiary ok. 60x60, a nad nią najprawdopodobniej jest grzejnik. Na wygodny prysznic potrzeba 90x90 (80x80 jest raczej mała, znam ludzi którzy po 2-3 latach wywalali taką i wymieniali na większą). carlitobrigante Ta łazienka ma zaproponowany układ (przyłącza) dokładnie taki sam jak moja, a wymiary są bardzo zbliżone do mojej. Kombinowałam nad różnymi rozwiązaniami i stanęło na deszczownicy nad wanną, do tego szklany parawan. Nie żałuję. Ale pralkę i tak wywaliłam do kuchni (zabudowa), a w jej miejscu stoi bidet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afireinside 08.01.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Co myślicie o takiej łazience? Wysoka szafka wolnostojąca wylatuje. Płytki - Paradyż Midian, dostępne podobno dopiero od pół roku, więc żadnej opinii na ich temat nie znalazłam. Matowe, 20 x 60, gładkie i falowane, plus jeden rodzaj dekoru w kropki. Podłoga ciemnoszara, matowa. http://images62.fotosik.pl/536/fd05435cc26fe4fd.jpghttp://images65.fotosik.pl/535/68bad3a47cb13e58.jpghttp://images61.fotosik.pl/533/debd649baf4ea671.jpg Proszę o opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Na wygodny prysznic potrzeba 90x90 (80x80 jest raczej mała, znam ludzi którzy po 2-3 latach wywalali taką i wymieniali na większą). . Tak z ciekawostek - w mojej blokowej łazience mam prysznic narożny 70x70 i bywało, że kąpałam się tam w dwójkę Ale wygodnie nie było. Za to bardzo hmmm... intymnie. W nowym domu mam zaprojektowane min 120x100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Co myślicie o takiej łazience? Proszę o opinie! Po co ci dwa grzejniki? Grzejnik normalny nie może mieć funkcji wieszania ręczników? Wówczas pralka trafia do szafy. Drugie pytanie - nie dałoby się umywalki i sedesu obrócić na ścianę obok drzwi o 90 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 09.01.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam Czy doradziłby mi ktoś proszę. Zaplanowaliśmy łazienkę białą z płytkami drewnopodobnymi. Zakupiliśmy gres na ścianę i tą podłogę. Miało być biało - brązowo więc szafkę z umywalką też kupiliśmy białą. Po rozpakowaniu płytek i umywalki okazało się że są to całkiem inne odcienie bieli. Wanna, umywalka z szafką, toaleta będą białe a płytki ścienne wpadają w beż (choć w sklepie wydawały się śnieżno białe!!) Co zrobić w tej sytuacji? Zostawić jak jest czy szukać szafki pod umywalkę podobnej kolorem do podłogi - w podobnym drewnie? Nawet jak to się uda to sama umywalka, wanna i wc nadal będą miały "trzeci" kolor. RATUNKU ~~~~ A może teraz na szybkiego szukać innych płytek? - tyle że nie wiadomo czy tamte można będzie oddać - no i ekipa już zaczęła działać. I w sumie to nie wiem czy inne płytki też się wstrzelą kolorem czy też nie będą mieć jakiegoś innego szarawego na przykład odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.01.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Tez bym zrobiła umywalkę tam gdzie grzejnik z szafką i odwróciła wc,jest na samym widoku po wejściu.Zabudowa geberitu lepiej wyglądałaby pociągnięta do samej góry i zbędny jest jeden grzejnikCitizenx a nie możesz po prostu zwrócić tych płytek do sklepu i poszukać innych równie jasnych ale np wpadających w szarość która ładnie się komponuje z płytkami drewnopodobnymi. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 09.01.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie bedzie to reklamacja wiec nie wiem ale zakladajac ze je zwroce to nie wiem czy zdaze dobrac odpowiedni odcien bieli na czas jak wspomnialam ekipa juz kuje ! Czyli rozumiem ze cos jednak trzeba zrobic bo nie bedzie to wygladalo za fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 09.01.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 citizenx jeśli chodzi ci o białe ścienne np 30x60 to naprawdę białe są Keraben bianco brillo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 09.01.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 citizenx jeśli chodzi ci o białe ścienne np 30x60 to naprawdę białe są Keraben bianco brillo. A 60x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afireinside 09.01.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Po co ci dwa grzejniki? Grzejnik normalny nie może mieć funkcji wieszania ręczników? Wówczas pralka trafia do szafy. Drugie pytanie - nie dałoby się umywalki i sedesu obrócić na ścianę obok drzwi o 90 stopni? Mieszkanie jest już gotowe, więc nie wiem czy rycie i przesuwanie jest warte efektu... Tak zaplanował architekt, i tak wybudował deweloper, a jak kupowaliśmy mieszkanie to było już za późno na zmiany. Grzejnik generalnie wisi teraz nad wanną więc i tak będzie przestawiony, myślałam żeby wyrzucić mniejszy i tam wstawić drabinkę, ale tylko wtedy, jeśli drabinka ogrzeje całe pomieszczenie (6,2m). To będę wiedziała w środę. Wtedy faktycznie dobrze byłoby pralkę wstawić do szafy. Geberit do samej góry - poproszę projektantkę o taką zmianę. A co z płytkami, ich rozmieszczeniem? Czy połączenie pasów pionowych(kolory) i poziomych(struktury) jest Waszym zdaniem OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 09.01.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 60x60 to ja sama szukałam i były tylko w polerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.01.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Doriko, piu! Dziękuję za podpowiedzi. To jest faktycznie dobra myśl, aby zostawić te beżowe płytki i nie dawać mozaiki wcale. Właśnie chciałam, aby trochę uspokoić to wnętrze, bo jest trochę takie groteskowe. Problem w tym, że domawiam już dodatkowe kartony płytek (bo zrezygnowałam z pasa pod drabinką), będą w tym samym odcieniu, ale nie z tej samej partii... mam nadzieję, że nie będzie różnicy... p.s. co myślicie o wnękach? Dać je jak w projekcie drewnopodobne czy przy wannie w beżu, a pod prysznicem grafitowe? pozdrawiam! Nie wiem Szymka... Byłoby spokojniej, ale z drugiej strony te drewnopodobne będą trochę tak od czapy w jednym pasku, no dwóch , bo jeszcze nad wanną. Dałabym chyba tak jak w projekcie, natomiast przy lustrze gładkie - oby były identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 09.01.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 60x60 to ja sama szukałam i były tylko w polerze Moga byc w polerze Prosze o jakies namiary bo oszaleje roznica bedzie mniej wiecej taka jak na zalaczonym zdjeciu (podloga i szafka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 09.01.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Doriko, piu! Dziękuję za podpowiedzi. To jest faktycznie dobra myśl, aby zostawić te beżowe płytki i nie dawać mozaiki wcale. Właśnie chciałam, aby trochę uspokoić to wnętrze, bo jest trochę takie groteskowe. Problem w tym, że domawiam już dodatkowe kartony płytek (bo zrezygnowałam z pasa pod drabinką), będą w tym samym odcieniu, ale nie z tej samej partii... mam nadzieję, że nie będzie różnicy... p.s. co myślicie o wnękach? Dać je jak w projekcie drewnopodobne czy przy wannie w beżu, a pod prysznicem grafitowe? pozdrawiam! szymka wneki zrobilabym w tym samym kolorze (nad wanan bez, pod prysznicem grafit)...wiem ze wiekszosc plytek juz ulozona, ale moze dalo by sie wrowadzic niewielkie zmiany? zdecydowanie poszerzylabym ten pas drewnopodobnych na podlodze (tak jak proponuje elfir) oraz na scianie za toaleta, ale tylko do wys gornej krawedzi wneki, mniej wiecej tak jak na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 10.01.2014 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 citizenx Niestety nie mogę znaleźć tego maila z ofertą , zadzwoń lub napisz do max-fliza pomogą . Mają sporo płytek dostępnych od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 10.01.2014 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 citizenx Niestety nie mogę znaleźć tego maila z ofertą , zadzwoń lub napisz do max-fliza pomogą . Mają sporo płytek dostępnych od ręki. Adibu dziękuję Ci bardzo, dzis sie do nich wybieram! Mam nadzieje ze ceny mnie nie przerosna Za ten niby bialy chinski gres zaplacilismy jedynie 69 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts