Szymka11 15.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Witam Was ponownie! Mam kolejną prośbę o radę na jakiej wysokości zrobić lustro. Poniżej zdjęcia i opcje, które gdzies mi juz ktoś proponował. Mozaiki grafitowej n ie będzie. Będzie zwykła jasna płytka jak na ścianach obok. Dziękuję i pozdrawiam Was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymka11 15.01.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 witam, bardzo proszę o opinie na temat wizualizacji mojej przyszłej łazienki o nieregularnym kształcie (plan łazienki to prostokąt o wymiarach 2,46m x 2,15m z wyciętym kawałkiem o wymiarach 37cm x 81 cm). Załączam dwie wizualizacje bo nie mogę się sama zdecydować którą wybrać-która kolorystyka będzie bardziej odpowiednia w tym niewielkim wnętrzu.... Wiem, że macie ogromne doświadczenie w tej kwestii dlatego proszę Was o wskazówki odnośnie kolorystyki, kształtu ceramiki łazienkowej itp. Niestety nie wchodzi już w grę inne rozmieszczenie wc, umywalki, kabiny i grzejnika... Wiem tylko, że te dekory są niezbyt potrzebne i jestem gotowa z nich całkowicie zrezygnować. http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/20/atbv.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/845/g2iy.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/14/nzw2.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/547/9n1d.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/836/3one.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/198/bkuh.jpg z pewnością nie pasuje ta pralka zaraz koło drzwi. nie da sie troche podnieść grzejnika i umieścić pralki pod nim? albo zmiescić ją w zabudowie w szafkach koło umywalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.01.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Szymka - 1. A po co te wykrojone kafle pod spodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eta_tau 16.01.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 z pewnością nie pasuje ta pralka zaraz koło drzwi. nie da sie troche podnieść grzejnika i umieścić pralki pod nim? albo zmiescić ją w zabudowie w szafkach koło umywalki? Szymka11 dziękuję za sugestię. Pralka rzeczywiście w tym miejscu wygląda niezbyt dobrze, docelowo pewnie wyląduje w innym pomieszczeniu, a jeśli będzie zbyt pusto w tym kącie to w przyszłości postawimy tam jakąś szafeczkę. A czy ma ktoś jakieś uwagi do kolorystyki? która wersja łazienki lepsza? bo mnie to najbardziej ciekawi, a co z tymi dekorami? Proszę ... doradźcie coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.01.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 No jasne, że jasne Chcę powiedzieć, że jasna wersja lepsza Ale ja jestem antybrązowa, jeśli chodzi o łazienkę teakże tym samym, nieco nieobiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.01.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 W tej ciemnej wersji za dużo się dzieje... A w jasnej po co podział podłogi na 2 kolory? Ja bym zrobiła jednym kolorem podłogę tym bardziej, że granica kolorów nie ma żadnej kontynuacji, z niczym się nie zgrywa... W ogóle wszystko jakoś poszatkowane tym beżem i szarościom. Dobrze, że dekorów jest mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.01.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) w kazdym projekcie widze wcisniecie calej kolekcji..jak najwiecej jedna sciana z dekorem, druga kafle w paski, nastena gladka..podloga faktycznie podzielona -niezbyt fajnie wyglada... im mniej sie dzieje, tym ladniej wszystko wyglada gdyby wybierac miedzy tymi 2 inspiracjami wybralabym ta, ktora pierwsza wam sie spodobala... bo to Wasza lazienka bedzie i Wam ma sie podobac Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymka11 16.01.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Szymka - 1. A po co te wykrojone kafle pod spodem? sama się zastanawiam. Być moze dlatego, że wstępnie miała tam być grafitowa mozaika i być może jest to miejsce pod nią przygotowane. A co myslisz o lustrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymka11 16.01.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Szymka11 dziękuję za sugestię. Pralka rzeczywiście w tym miejscu wygląda niezbyt dobrze, docelowo pewnie wyląduje w innym pomieszczeniu, a jeśli będzie zbyt pusto w tym kącie to w przyszłości postawimy tam jakąś szafeczkę. A czy ma ktoś jakieś uwagi do kolorystyki? która wersja łazienki lepsza? bo mnie to najbardziej ciekawi, a co z tymi dekorami? Proszę ... doradźcie coś.. jeśli mam wyrazić swoją opinię, to mi bardziej odpowiada jasna, brązowa nie jest zła pod warunkiem, ze będzie bez dekorów (tak czy inaczej warto by było sprawdzić jakby wyglądała bez dekorów w jednej wersji, a w drugiej w miejscu dekorów brązowa plytka jak na scianach. Generalnie im mniej, tym lepiej - potem zawsze mozna ozywic łazienkę za pomocą dodatków. Sama ostatnio miałam dylemat w zwiazku z lazienką i zamiast zrobić stonowaną, to teraz mam kolorowo to co bardzo mocno rozważałam, a nie zrobiłam, to w zabudowie nad wc - szafki, np. jak na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eta_tau 17.01.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 dziękuję za podpowiedzi, jednak dalej nie jestem w 100 % pewna które kolory lepsze- mi się wydaje, że lepsza będzie wersja szara (tubądzin-modern square), z jednym kolorem podłogi - jasnym, chociaż mężowi bardziej podoba się brązowa (tubądzin modern wood). A co myślicie gdyby ścianę z umywalką i wc zrobić w jednym kolorze-ciemnym szarym z paskiem dekorów pod lustrem a pozostałe ściany w kolorze jasnym z paskiem dekorów na tej samej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 17.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Bardzo proszę o opinie co można by w tym projekcie poprawić..pod prysznicem ma być deszczownica natynkowa, ale nie wiedziałem jak taką wstawić ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.01.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Na pewno jasne fugi zamiast ciemnych,nie podobają mi się półeczki nad wc i dekor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eta_tau 18.01.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ostatecznie zdecydowaliśmy się na kolekcję tubądzin - modern square (szaro kremowa kolorystyka), zmieniliśmy wizualkę (pralkę daliśmy pod grzejnik - tak jak sugerowała szymka11. Trochę przestawiliśmy dekory..Czy teraz całość wygląda Waszym zdaniem lepiej?http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/546/xz2c.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/41/wxoz.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/580/beyh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajjjka 18.01.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Hej, kilka stron temu wklejałam łazienkę w płytkach Pilcha madery. Jednak zdecydowałam się (co za przypadek również na płytki Tubądzin Modern Square. Tym razem spróbowałam własnych sił w aranżacji. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 fubu228, jak dla mnie to jest ładnie. Można pokombinować z szerokością zabudowy wc, aby nie ciąć płytek. Ale generalnie jest OK. Cóż to za biała płyta koło wc (pod papierem toaletowym)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ajjjka, zdecyduj się na dekor w pionie ALBO w poziomie. Jedno i drugie razem wygląda co najmniej nieskładnie. A do tego jeszcze dodatkowe płytki pod prysznicem. Za dużo dobrego i wychodzi niedobrze... Ale podoba mi się kącik z wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2014 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 eta_tau, jest ładnie. Ale mam kilka propozycji...Można by się nawet pokusić o wyrzucenie dekorów. Jeśli jednak chcesz przełamać jednorodnosć ściany, to pod prysznicem można powtórzyć mozaikę z obudowy brodzika. Na ścianie z drzwiami można ułożyć jasne płytki, wówczas tylko ściana z lustrem będzie w całości szara (bez dekoru) - będzie minimalistycznie i nowocześnie, a dzięki zmianie dodatków będzie można kreować styl wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 19.01.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Na pewno jasne fugi zamiast ciemnych,nie podobają mi się półeczki nad wc i dekor. Dzięki, fugi będą jasne. Zrobiłem ciemne na projekcie, żeby było je widać dla glazurnika A co półek to był szybki pomysł..zastanowię się jeszcze co tam zrobić. fubu228, jak dla mnie to jest ładnie. Można pokombinować z szerokością zabudowy wc, aby nie ciąć płytek. Ale generalnie jest OK. Cóż to za biała płyta koło wc (pod papierem toaletowym)? Pod papierem są wielkie drzwi do szafki od rozdzielacza do podłogówki, ale już wymyśliłem, że można je zastąpić płytkami przyklejonymi do płyty karton-gips, także będzie to niewidoczne Za WC jest wystający do pomieszczenia komin, do którego przymocowany jest stelaż, dlatego to jest takie szerokie. eta_tau bardzo ładny projekt, zdecydowanie ładniejszy od tych dwóch poprzednich wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 19.01.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witajcie, mam pytanie jak rozwiązuje się problem "kolizji" blatu umywalki z opaską drzwi? Na razie drzwi nie mam, ale mam blat i chcę zamówić szafkę, bo umywalka ma być zamontowana na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.01.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Bardzo proszę o opinie co można by w tym projekcie poprawić..pod prysznicem ma być deszczownica natynkowa, ale nie wiedziałem jak taką wstawić ;p nie da sie jakoś wypośrodkować tej zabudowy geberitu żeby było wc na środku? Niezbyt dobrze wyglada ta płytka po lewej stronie taka niesymetrycznie przycięta.Zrezygnowalabym tez z takiej zabudowy po sam sufit kaflami..Dekor za grzejnikiem chyba tez zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts