moniss 31.01.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Lechianna, Te jasne płytki na ścianach są bardzo ładne. Pasują też do każdego stylu. Co do przeróbek, to będąc na Twoim miejscu suszyłabym swojemu facetowi głowę aby przerabiał tak jak mi się podoba. Ba! nawet kazałabym przestawiać drzwi, aby mieć więcej szafek i blatu przy umywalce A tu wizualizacja z ciemniejszą podłogą i innym kącikiem umywalkowym (z grzejnikiem-drabinką Wiem, wiem - lustro pzy takiej wysokości będzie non-stop ochlapane. Ale za to jak ładnei wygląda A tutaj z szerszym lustrem i wąską szafką wiszącą: I jeszcze wersja bez prysznica, tylko z wanną ze szklanym panelem: Podest może mieścić różne schowki. Płytki ułożone tylko na części ścian Edytowane 31 Stycznia 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 31.01.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam proszę o ocenę projektu mojej łazienki. Gdzieś za miesiąc ruszamy z remontem. Łazienka nie jest duża - dokładnie 4,06m2. Od razu dodam, że ustawienie kabiny prysznicowej, pralki, wc i umywalki z szafką tak musi być więc tylko oceniajcie położenie płytek, co byście zmienili itd. Zdecydowaliśmy się na płytki PARADYŻ Piumetta chociaż jeszcze kilka dni temu byliśmy zdecydowani na secret edeno tylko dekor nad umywalką i nad stelażem WC zabraliśmy z edeno. Chcielibyśmy białą podłogę ale wiemy jakie będziemy mieli z nimi problemy (syf) i zdecydowaliśmy się na szare też z kolekcji piumetta. Projekt robiłem sam, jestem amatorem więc jakiś tam szczegółów się nie czepiajcie Dodam jeszcze, że żeby łazienka nie była za ponura dodamy w jednym kolorze dywanik, reczniki i inne dodatki (kolor np turkus, fiolet) [ATTACH=CONFIG]239195[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]239196[/ATTACH] Jak dla mnie to za dużo dekorów i wnęk nad stelażem. Poza tym te dekory z różnych kolekcji "gryzą się" ze sobą. Moim zdaniem dekory secret edeno są ładniejsze niż piumetta, tak więc wyrzuciłabym te drugie Zlikwidowałabym wnęki nad stelażem wc i nie wyróżniała go kolorem czy dekorem. Czy myśleliście o ukryciu pralki w jakiejś szafie lub za ścianką? Edytowane 31 Stycznia 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka2005 31.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 marzenko.o dziekuje za komentarz, lazienke chcialam ożywic dodatkami np. recznikami, nie chcialabym na stale wprowadzac koloru. Chcialabym ja jeszcze troche rozjasnic prosze pomóżcie ktore ciemne plytki usunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam proszę o ocenę projektu mojej łazienki. Gdzieś za miesiąc ruszamy z remontem. Łazienka nie jest duża - dokładnie 4,06m2. Od razu dodam, że ustawienie kabiny prysznicowej, pralki, wc i umywalki z szafką tak musi być więc tylko oceniajcie położenie płytek, co byście zmienili itd. Zdecydowaliśmy się na płytki PARADYŻ Piumetta chociaż jeszcze kilka dni temu byliśmy zdecydowani na secret edeno tylko dekor nad umywalką i nad stelażem WC zabraliśmy z edeno. Chcielibyśmy białą podłogę ale wiemy jakie będziemy mieli z nimi problemy (syf) i zdecydowaliśmy się na szare też z kolekcji piumetta. Projekt robiłem sam, jestem amatorem więc jakiś tam szczegółów się nie czepiajcie Dodam jeszcze, że żeby łazienka nie była za ponura dodamy w jednym kolorze dywanik, reczniki i inne dodatki (kolor np turkus, fiolet) [ATTACH=CONFIG]239195[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]239196[/ATTACH] Zdecydowanie za dużo wszystkiego,nie podoba mi się zabudowa stelaża,nie potrzebna ta półka i dekor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bata.w 31.01.2014 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam serdecznie, od maja 2013r. podczytuję Was w miarę jak rósł mój domek. Obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego, ustalamy elektrykę i hydraulikę. I właśnie to ostatnie spędza mi sen z powiek. Potrzebuję Waszej pomocy. Otóż łazienka górna na wymiary 2,70 x 5,20, przy czym jeden dłuższy bok to skos, co ogranicza możliwości aranżacji. W łazience planujemy: wannę, prysznic (bardzo chętnie walk in), wc, bidet, zlew podwójny lub dwa oddzielne, pralkę itp. Mąż twierdzi, że pralka nie zmieści się w pomieszczeniu gospodarczym, a inaczej rzecz ujmując - duży samochód, stosunkowo krótki garaż i nie zmieszczę się z koszem z praniem. Stworzyłam marne projekty - zainstalowałam SWEETHOME - przepraszam za jakość. Chętnie skorzystam z Waszych propozycji i uwag. Jeżeli możecie polecić jakiś lepszy program będę równie wdzięczna. pralkę chciałabym zabudować w ciągu szafek, coś w tym stylu Edytowane 1 Lutego 2014 przez bata.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.02.2014 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 bata.w, lepiej wklej rzut łazienki z projektu budowlanego (z czytelnymi wymiarami) - łatwiej będzie ogarnąć przestrzeń. Jak wysoka jest ścianka kolankowa?Co do programu, to ja używam PRO100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.02.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 julka2005, skoro chcesz mieć jaśniejszą łazienkę, to może ciemne płytki zostaw tylko na ścianie umywalkowo-drzwiowo-prysznicowej? (zakreślona na obrazku) W pozostałej części łazienki juz tylko jasna płytka podstawowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 01.02.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Witam, prosze o pomoc. Łazienka ma 3,2x3,2m. Przez kilka , kilkanascie lat będzie stanowic pralnię, w której chcę zamontowac: 2 pralki, prysznic walk in i umywalkę. Do tego szafki, szafki i szafki. Docelowo ma byc moja i męża łazienka, w ktorej ma byc jeszcze wanna, sedes i bidet. Tak więc, muszę juz puścić rury. Moje wypociny są następujące. Poradzcie cos, bo jakos się zagubiłam w tym. Oglądam mnóstwo inspiracji i podoba mi sie milion rzeczy. Nie wiem jak zrobic. Aha, kolor szafek i ich wygląd bez znaczenia. Chodzi mi tylko o układ. Drugie aha. Wymiar na rzucie jest 3,5. Nie wiem dlaczego, ale rzeczywiscie jest 3,2x3,2 Edytowane 1 Lutego 2014 przez GOSC12_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winek 01.02.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Jak dla mnie to za dużo dekorów i wnęk nad stelażem. Poza tym te dekory z różnych kolekcji "gryzą się" ze sobą. Moim zdaniem dekory secret edeno są ładniejsze niż piumetta, tak więc wyrzuciłabym te drugie Zlikwidowałabym wnęki nad stelażem wc i nie wyróżniała go kolorem czy dekorem. Czy myśleliście o ukryciu pralki w jakiejś szafie lub za ścianką? Pralke bedziemy zabudowywac w tym miejscu co stoi ok zrobie projekt bez tych wnek w stelazu i wkleje zdjecia w poniedzialek. Dziekuje za rady i czekam na kolejne co byscie zmienili Moniss jak masz fajna wizje mojej lazienki z secretem edeno lub piumetta to czy moglabys zrobic aranzacje? Widze, ze robisz bardzo profesjonalnie, bardzo bylbym wdzieczny. Bylbym w stanie nawet jakims groszem rzucic lazienka 4,06 m2, sciany 174 cm i 232 Edytowane 1 Lutego 2014 przez winek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 01.02.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Proszę proszę o jakies pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.02.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Proszę proszę o jakies pomysły Można u Ciebie jeszcze poprzestawiać łazienkowe sprzęty? W któym miejscu masz pion kanalizacyjny? winek, profesjonalnie nie zajmuję się projektami, to czysta amatorszczyzna Ale cieszę się, ze komuś się podoba... Wrzuć na forum rzut swojej łazienki z wymiarami, zobaczymy, co da sie z niej "wycisnąć" No i czekam też na poprawki - czyli do poniedziałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winek 01.02.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Można u Ciebie jeszcze poprzestawiać łazienkowe sprzęty? W któym miejscu masz pion kanalizacyjny? winek, profesjonalnie nie zajmuję się projektami, to czysta amatorszczyzna Ale cieszę się, ze komuś się podoba... Wrzuć na forum rzut swojej łazienki z wymiarami, zobaczymy, co da sie z niej "wycisnąć" No i czekam też na poprawki - czyli do poniedziałku? Zrzut zrobiłem sam na szybkiego ale myślę, że dobrze bardzo będę wdzięczny jak zrobisz, chcę zobaczyć jak jeszcze można inaczej zrobić moją łazienkę bo ja już nie mam pomysłu lepszego niż ten co pokazuję. A poniżej poprawki mojej aranżacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 01.02.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 moniss można u mnie wszystko robic, jeszcze nic nie ma. Ściana na której są drzwi, jest sąsiadującą z łazienką (sedes i umywalka) dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 01.02.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Witam wszystkich, pierwszy raz jestem na Waszym forum, poczytałam, pooglądałam i mam prośbę. Mam już projekt łazienki, ale jestem przed realizacją i może coś byście zmienili, doradzili. Poniżej moja łazienka w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości. Edytowane 1 Lutego 2014 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 02.02.2014 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 zlikwidowałabym pasek drewnianych płytek na podłodze oraz przede wszystkim - przy lustrze i zostawiła jedynie "pod prycznicem",do refleksji pozostawiam czy wysokość planowanych półeczek (wnęk) jesy wystarczająca, aby ustawić tam szampon czy jakiś żel do kąpieli - wysokość wydaje się niewielka, a butelki te 20-25 cm wysokości jednak mają. szkoda, aby specyfiki musiały wylądować na ziemi (podział na 2 byłby chyba lepszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 02.02.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 zlikwidowałabym pasek drewnianych płytek na podłodze oraz przede wszystkim - przy lustrze i zostawiła jedynie "pod prycznicem", do refleksji pozostawiam czy wysokość planowanych półeczek (wnęk) jesy wystarczająca, aby ustawić tam szampon czy jakiś żel do kąpieli - wysokość wydaje się niewielka, a butelki te 20-25 cm wysokości jednak mają. szkoda, aby specyfiki musiały wylądować na ziemi (podział na 2 byłby chyba lepszy). A czy po takiej zmianie nie będzie za biało, w tej chwili jak pokazałam projekt 1-2 osobom to stwierdziły że za biało Co do pułek to zgadzam się, docelowo mają być na wysokość butelki szamponu 400 ml. A jak w praktyce odbywa się użycie prysznica, a w zasadzie samej ścianki i to bez brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 02.02.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 "ścieżek do wc" nie lubię i po drugie - nie istnieje coś takiego jak "zbyt biało" ale to ty musisz czuć, że jest okej. a propos płytek pod/nad lustrem to te z kolei wyglądają dziwnie i do niczego mi nie nawiązują (choć pewnie to ta sama płytka co pod prysznicem). jeśli chcesz jakoś lustro podkreślić, to zamiast wklejanego - dałabym duże lustro w ramie. nawet biała rama w kolorze płytek "wyciągnęłaby" je i uczyniła 3d. ale to rozwiązanie bardziej kosztowne niż wklejane lustro, bo pewnie musiałabyś je wykonać na zamówienie. A jak w praktyce odbywa się użycie prysznica, a w zasadzie samej ścianki i to bez brodzika? nie bardzo rozumiem, o co pytasz. rozwiązanie ma swoich zwolenników, jak i przeciwników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 02.02.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Z lustrem w ramie dobry pomysł, muszę poszukać czegoś co będzie pasowało do reszty. A w kwestii prysznica chodziło mi o samo użytkowanie, czy woda nie wylew się poza prysznic, czy połączenie szyby z podłoga jest szczelne? I jeszcze grzejnik, myslałam, żeby umieścić koło lustra ale już w strefie prysznica i pytanie czy biały czy chrom, bo taka będzie armatura. Jesli będzie biały to po prostu nie będzie się rzucał w oczy, jeśli dam chrom np. taki jak w załączeniu, może być elementem ozdobnym tylko nie chce przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.02.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 "ścieżek do wc" nie lubię i po drugie - nie istnieje coś takiego jak "zbyt biało" ale to ty musisz czuć, że jest okej. a propos płytek pod/nad lustrem to te z kolei wyglądają dziwnie i do niczego mi nie nawiązują (choć pewnie to ta sama płytka co pod prysznicem). jeśli chcesz jakoś lustro podkreślić, to zamiast wklejanego - dałabym duże lustro w ramie. nawet biała rama w kolorze płytek "wyciągnęłaby" je i uczyniła 3d. ale to rozwiązanie bardziej kosztowne niż wklejane lustro, bo pewnie musiałabyś je wykonać na zamówienie. nie bardzo rozumiem, o co pytasz. rozwiązanie ma swoich zwolenników, jak i przeciwników. Pytasz chyba o kabinę typu walk- in? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 02.02.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 woda się trochę wylewa, a raczej "wynosi" poza kabinę. a co do łączenia - to już zależy od staranności montażu, ale raczej niewiele osób narzeka, że coś ciekło. (grzejnik - dla mnie biały, wtapiający się w ścianę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts