mi_mała 23.02.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) Masz, czyli są wystarczające Dla Ciebie. To zawsze cecha osobnicza, jak jasno mieć lubimy. Ja w sumie lubię półmrok i nastrojowe oświetlenie, tylko nad lustrem muszę mieć jasno w facjatę, żeby sobie maski clowna nie namalować (maluję się w łazience, takie głupie przyzwyczajenie, którego się nie oduczę). Czyli 5 punktów plus listwa 4 halo nad lustrem powinna wystarczyć AnnS2, czy byłoby to nadużycie, gdybym poprosiła o fotkę łazienki z zapalonym światłem łazienkowym? Edit: znalazłam w Twojej galerii. Świetna łazienka i super oświetlenie Edytowane 23 Lutego 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 24.02.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam forumowiczów, potrzebuje pomocy przy aranżacji łazienki:) mam łazienke o wymiarach szerokośc 150cm, długośc 240cm, na krótszej ścianie są drzwi ( na środku) po obu stronach drzwi jest mniej wiecej po 35 cm. W związku z tym chce przesunąc drzwi tak żeby miec po jednej stronie ( prawej patrząc od storny wejscia) co najmniej 60cm głębokości. W łazience chciałabym wanne z parawanem i myśle o tym żeby ją ustawić wzdłuż sciany 150cm. po prawej stronie ubikacja, potem umywlaka z blatem nad nia lustro, pod umywalka wiszace szafki - moze takie zeby zmiesic kosz? co sądzicie o takim układzie? czy jest to dobry układ dla takiej łazienki? prosze o pomoc i sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.02.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Układ bardzo dobry i jeśli chcesz wannę to tylko taki tutaj pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.02.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Układ bardzo dobry i jeśli chcesz wannę to tylko taki tutaj pasuje. Dokładnie tak - zgadzam się z kinką. Ewentualnie, żeby optycznie powiększyć łazienkę zastosuj duże powierzchnie luster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 25.02.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 super dzięki za opinie:)jest jeszcze opcja ten sam układ ale wanna pol okragla- ladnie sie prezentują takie wanny:)lub projekt wann ( pol okragla) wzdłuż ściany 240cm obok(wanny) w rogu na 150 ubikacja i na przeciwko wanny po scianie prawej umywalka . ale jakos nie jestem do tego przekonanamam jeszcze problem z określeniem kolorów lazienki... wiem ze musze rozswietlic pomieszczenie zeby nie wydawalo sie tak male, ale kompletnie nie mam pomyslu na plytki:( jakies błyszczace białe? zabudowe nad geberitem moze w jakims dekorze? podobaja mi sie klimaty spa, ale tez lazienki bialo czarne lub nawet z szarym, a może postawić na jakiś akcent kolorystyczny? mam jeszcze pytanie co sądzicie o drzwiach przesuwanych do lazienek? przedpokój mam dość ciasny i zaraz przy wejściu do Łazienki jest po jednej stornie kuchnia po drugiej salon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 26.02.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Cześć, mam takie małe wc jak na tej wizualizacji.http://i58.tinypic.com/15xa96w.jpg[/img]Tam gdzie jest miska chciałam dać takie kafelki.http://i57.tinypic.com/k9b1c8.jpgale powyżej zrobić szafkę zabudowaną białąpo lewej stronie gdzie jest umywalka lustro takie, http://i58.tinypic.com/r7m843.jpg no i własnie nie wiem czy pozostałe ściany pomalować na szaro?? jutro, albo później prześle jaka mam umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 26.02.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 oj nie wkleił się wizualizacja : http://i58.tinypic.com/15xa96w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.02.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Witam forumowiczów, potrzebuje pomocy przy aranżacji łazienki:) mam łazienke o wymiarach szerokośc 150cm, długośc 240cm, na krótszej ścianie są drzwi ( na środku) po obu stronach drzwi jest mniej wiecej po 35 cm. W związku z tym chce przesunąc drzwi tak żeby miec po jednej stronie ( prawej patrząc od storny wejscia) co najmniej 60cm głębokości. W łazience chciałabym wanne z parawanem i myśle o tym żeby ją ustawić wzdłuż sciany 150cm. po prawej stronie ubikacja, potem umywlaka z blatem nad nia lustro, pod umywalka wiszace szafki - moze takie zeby zmiesic kosz? co sądzicie o takim układzie? czy jest to dobry układ dla takiej łazienki? [ATTACH=CONFIG]244814[/ATTACH] prosze o pomoc i sugestie pozdrawiam spróbuj może tak; to tylko baza do dalszych rozważań... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=245342&d=1393539302 [ATTACH=CONFIG]245342[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]245343[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]245344[/ATTACH] Edytowane 27 Lutego 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinru 28.02.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Czesc wszystkim! Ja rowniez potrzebuje pomocy przy aranzacji nowej lazienki Lazienka nie jest mala, problem w tym, ze za duzo chcemy w niej zmiescic oto na przyklad: - 2x umywalka na blacie o dl. ok. 170-200 cm - duzy prysznic 90cmx150cm (ew. 90x120) - wanna ok 160-170 cm dlugosci - sedes i bidet (ok, bidet moze wyleciec..) Zalaczam plan lazienki z przykladowym ustawieniem sprzetow. Co o tym myslicie? Dodam, ze sedes moze byc tylko umiejscowiony tylko po lewej stronie badz naprzeciwko drzwi. http://images61.fotosik.pl/704/7b38d84128b35099.jpg Dzieki za wszelkie porady Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 01.03.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Hippek dzieki za wizualizacje, taki układ tez mi sie podoba ale obawiam się ze nie wchodzi w gre ze wzgldu na to ze ubikacja musi chyba znajdowac się po prawej stronie lazienki ( stojac w drzwiach) gdyz obecnie jest tam odplyw i doprowadzanie wszytkiego az tak daleko chyba nie jest możliwe? ostatnio jedna z ekip ktora przyszła na wycene uznala również ze moj uklad jest bez sensu.. ze lepiej zeby bylo jak w pierwotnym ulozeniu czyli tak jak na tym rysunku.. osobiscie chciałabym tego układu uniknąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.03.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Hippek dzieki za wizualizacje, taki układ tez mi sie podoba ale obawiam się ze nie wchodzi w gre ze wzgldu na to ze ubikacja musi chyba znajdowac się po prawej stronie lazienki ( stojac w drzwiach) gdyz obecnie jest tam odplyw i doprowadzanie wszytkiego az tak daleko chyba nie jest możliwe? ostatnio jedna z ekip ktora przyszła na wycene uznala również ze moj uklad jest bez sensu.. ze lepiej zeby bylo jak w pierwotnym ulozeniu czyli tak jak na tym rysunku.. osobiscie chciałabym tego układu uniknąc [ATTACH=CONFIG]245601[/ATTACH] Moim zdaniem Twój układ z wanną prostokątną pod ścianą 150cm a kibelkiem i umywalką po prawej stronie ma jak najbardziej sens. Jesł ładny i funkcjonalny. Nie daj się fachowcom - na estetyce to się niestety nie znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.03.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Czesc wszystkim! Ja rowniez potrzebuje pomocy przy aranzacji nowej lazienki Lazienka nie jest mala, problem w tym, ze za duzo chcemy w niej zmiescic oto na przyklad: - 2x umywalka na blacie o dl. ok. 170-200 cm - duzy prysznic 90cmx150cm (ew. 90x120) - wanna ok 160-170 cm dlugosci - sedes i bidet (ok, bidet moze wyleciec..) Zalaczam plan lazienki z przykladowym ustawieniem sprzetow. Co o tym myslicie? Dodam, ze sedes moze byc tylko umiejscowiony tylko po lewej stronie badz naprzeciwko drzwi. http://images61.fotosik.pl/704/7b38d84128b35099.jpg Dzieki za wszelkie porady Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 01.03.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Dzieki alicyja:)czyli będę trzymac się swojego pierwotnego planuchoc ten zakładał jeszcze wciśnięcie pod blat pralkę ale to już sie nie uda:( licząc szerokość każdego ze sprzętów + potrzebna przestrzeń między nimi na pralke bedzie za malo miejsca i musze ja przenieśc do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Hippek dzieki za wizualizacje, taki układ tez mi sie podoba ale obawiam się ze nie wchodzi w gre ze wzgldu na to ze ubikacja musi chyba znajdowac się po prawej stronie lazienki ( stojac w drzwiach) gdyz obecnie jest tam odplyw i doprowadzanie wszytkiego az tak daleko chyba nie jest możliwe? ostatnio jedna z ekip ktora przyszła na wycene uznala również ze moj uklad jest bez sensu.. ze lepiej zeby bylo jak w pierwotnym ulozeniu czyli tak jak na tym rysunku.. osobiscie chciałabym tego układu uniknąc [ATTACH=CONFIG]245601[/ATTACH] jesli budynek juz stoi, to odplyw narzuci Ci uklad, niestety. "fachowcóff" nie sluchaj za bardzo, bo Ty placisz i wymagasz jak bedziesz miala docelowy uklad, to go wklej, poprzesuwamy klocki i zobaczysz, jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 01.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 a czy ktoś może doradzić w sprawie kolorów w małej łązience?mysle o płytkach drewno podbnych na podłoge i sciany jasne..ale jakie?lub bardzo podobaja mi się duze płytki ale za mała łazienka i bez senu wydatek zeby je docinac potem:(a moze klasyczne połączenie bieli i czerni?porada w tym temacie też była by pomocna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.03.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]245618[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]245619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]245620[/ATTACH] dla mnie wariant trzeci. zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 01.03.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 układ planuje taki jak na tym zdjęciu poniżej niestety dość lichej jakości .. specem od programów nie jestem:) ale idea jest taka jak na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 a czy ktoś może doradzić w sprawie kolorów w małej łązience? mysle o płytkach drewno podbnych na podłoge i sciany jasne..ale jakie? lub bardzo podobaja mi się duze płytki ale za mała łazienka i bez senu wydatek zeby je docinac potem:( a moze klasyczne połączenie bieli i czerni? porada w tym temacie też była by pomocna:) minelismy sie postami ok to uklad mamy a Ty mysl nad glazura i terakota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.03.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 układ planuje taki jak na tym zdjęciu poniżej niestety dość lichej jakości .. specem od programów nie jestem:) ale idea jest taka jak na zdjeciu[ATTACH=CONFIG]245631[/ATTACH] a producenci wybrani? mowa o konkretnych modelach umywalki i muszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26alalala 01.03.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 nie az tak zaawansowana w remoncie nie jestem na pewno chce w miare jak najwięcej blatu wiec umywalka ktora sie ladnie bedzie z nim komponowal nie za duza nie za mala. owszem mam kilka modeli ktore mi sie podobaja ale czy cos konkretnego to jeszcze nie... umywalka wpuszczan w blat, prostokątna lub nablatowa okrągła- bardziej nowczesny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts