Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny, czy któraś z Was potrafi zrobić wizualizacje w płytkach? albo możeci doradzic jakiś program darmowy?

Spodobała mi się bardzo Kolekcja Pilcha i chciałabym zobaczyć czy bedzie pasowac do mojej łazienki.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy sufit podwieszany z oświetleniem i kinkiet nad umywalką to o jednego grzybka za dużo? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, w programie do wizualizacji nie ma takiej opcji, a w ponedziałek elektryk wchodzi!

Edytowane przez naberia

Znalazłam programik do pobrania i to w Pilchu :)

Wrzucam wizyalki. Proszę doradźcie mi gdzie najlepiej co dać, żeby nie przedobrzyć (chodzi o dekory). Podobają mi się płytki z tej kolekcji - bo jest biel, i szalość i troszkę kwiatków dla ocieplenia. Myslę, że w sam raz dla rodzinnej łazienki:

Aha, wanna będzie zabudowana kanciasta ze ściętym bokiem. Myślałam o mozaice na niej, tylko jak zrobić, żeby nie przedobrzyć?

I jak poprowadzić sufit podwieszany?

3 rzut..jpg

1..jpg

2..jpg

http://img59.imageshack.us/img59/273/azienkapitrov32.jpg

a mnie się nie podoba pomysł z marginesami, zdecydowanie zrobiłabym całą tą ścianę w różanym dekorze - teraz jest tak, że bardziej uwidoczniłeś jak najmniej przyjemną część łazienki, na dekorach muszla i bidet lekko by "zniknęły" ;)

Ta ściana jest wręcz zaprojektowana na ten dekor - otwierasz drzwi i co widzisz? zarąbistą ścianę - od razu super efekt ;)

Ściana z lustrami oczywiście brązowa - lepiej będą wyeksponowane lustra ;)

I oczywiście tak jak duś napisała - umywalki w jednej płaszczyźnie lepiej będą wyglądały ;)

Znalazłam programik do pobrania i to w Pilchu :)

Aha, wanna będzie zabudowana kanciasta ze ściętym bokiem. Myślałam o mozaice na niej, tylko jak zrobić, żeby nie przedobrzyć?

I jak poprowadzić sufit podwieszany?

To co rzuciło mi się od razu w oczy to - jeśli wannę chcesz zabudowaną w mozaice to zdecydowanie nie wciskałabym tam tych dekorów nad wanną, nooo moooooże ułożyłabym ten dekor obok drzwi (między drzwiami a wanną) od podłogi aż po sufit ;)

Na resztę jakoś teraz nie mam pomysłu.. - ta łazienka wydaje mi się na razie taka... normalna.., taka.., że nic nie przykułoby mojej uwagi gdybym do niej weszła.., nie wiem, może dziewczyny będą miały jakieś pomysły..

Proszę powiedz mi, co to jest na przeciwko drzwi wejściowych? jakieś drzwi balkonowe? szafa?

Mam jeszcze jedno pytanie: czy sufit podwieszany z oświetleniem i kinkiet nad umywalką to o jednego grzybka za dużo? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, w programie do wizualizacji nie ma takiej opcji, a w ponedziałek elektryk wchodzi!

w mojej jednej łazience mam i sufit podwieszany z oświetleniem i kinkiety nad umywalką - włączane osobno - jeśli mama będzie chciała to włącza sobie oświetlenie nad sufitem albo po prostu włącza sobie ledy... ;)

Generalnie uważam, że umywalka powinna być osobno oświetlona albo ledy/halogeny powinny być skierowane na nią ;)

Projekt po waszych sugestiach, jest lepiej :) wydaje mi się że "na żywo " wyjdzie o wiele lepiej niż na projekcie .

Nie wiem tylko czy ten szklany dekor dać w półeczce przy wannie czy na pustej prawej ścianie ? ,czy wogóle zrezygnować...

http://img59.imageshack.us/img59/273/azienkapitrov32.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/8849/azienkapitrov3255.jpg

lub

http://img852.imageshack.us/img852/5362/azienkapitrov34.jpg

jak dla mnie wersja z ciemna ścianą tam gdzie są lustra. Ale zastanawiam się nad mniejszą ilością dekoru na ścianie z wc i bidetem. teraz jakoś strasznie dużo go tam jest. no i kosztowo też wyjdzie drogo przez to.

za to odpusciłabym sobie tą mozaikę przy wannie i jako dekor na tej ścianie obok wanny (między wanną a drzwiami). jesli coś to bym albo dała ten sam dekor co koło luster i ściany z kibelkiem albo wcale nic [raczej nic bym nie dawała]. jak dorzucisz mozaikę to będzie na zasadzie "chciałem mieć wszystko i nie mogłem zdecydować co mi się najbardziej podoba". Widziałam takie połączenia i nie wygląda to za fajnie [chodzi nie o konkretny wzór ale połączenie i dekoru i mozaiki i często dochodzi do tego różny rozmiar płytek na ścianie i na podłodze... robi się bałagan - a gdzie dodatki jeszcze? ]

ooo bardzo ładnie. fajny pomysł z "czekoladowymi marginesami" - i wilk syty i owca cała :) - i wcale nie wygląda jak rozwiązanie kompromisowe.

(bardziej mi się podoba 2 - czekoladowo za lustrami a i ten paseczek na wolnej ścianie wygląda całkiem fajnie. koło wanny zostawiłabym biało, bo piszesz że masz tam całkiem spory skos)

ale co do wolnej ściany - możesz pokazać tą wizualkę z innego ujęcia, tak żeby był widoczny narożnik z drzwiami i narożnik z wanną (chodzi mi oczywiście o zaprezentowanie tej ściany w jakiejś perspektywie).

Te płytki wcale nie są czekoladowe tylko takie bordowo-buraczkowe , też się nad nimi zastanawiam ale moja łązienka malutka i myślałabym raczej o samych jasnych i listwa wąska z kwiatkami .

Dziewczyny :) marzy mi się położenie umywalki na takim blacie

http://img28.imageshack.us/img28/9621/kopia14594840487.jpg

Blat ma byc z naturalnego kamienia ale.... no właśnie jakiego ?? i w jakim kolorze ?? Łazienka będzie nieodwołalnie w płytkach zebrano z Opoczna. Myślałam cały czas o śnieżnobiałym ale teraz nie wiem, czy nie będzie za bardzo gryzł się z tymi płytkami ??

Co o tym myślicie ?? Podpowiedzcie proszę :)

Nie widziałem wcześniej tego tematu i założyłem nowy, ale skopiuje go we własciwe miejsce. Sorry za "projekty" w wersji bardzo amatorskiej. Najwyżej mnie zaszlachtujecie.

Witam

Jestem na etapie urządzania (od podstaw) bardzo małej łazienki dodatkowo w mało dogodnym miejscu na poddaszu (ale tak już zostało zaplanowane i teraz jakoś trzeba to umęczyć...)

Mój mini projekt:

http://img219.imageshack.us/img219/5107/scanimage001t.jpg

http://img809.imageshack.us/img809/5353/scanimage002.jpg

Zakłada mniej więcej takie rozmieszczenie. Jakby tego było mało pomieszczenie jest krzywe... i zastanawiam się, czy jest sens wbijać tam wanne 150cm (nie wiem może wkuć te 2 cm w ścianę ?) Czy znależć jakąś prostokątną 145 lepiej ?

WC z odpływem pionowym (z początku miał być podtynkowy jednakże sprawy się troche skomplikowały i raczej tak zostanie).

Największy problem stanowi jednak sposób aranżacji płytek. Będą to prawdopodobnie Paradyż Vivido w kolorze pomarańczowym, jednakże brakuje mi koncepcji jak je rozsądnie ułożyć... Może jakieś sugestie ?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie porady.

EDIT:

Wanne najchetniej widzialbym w ten deseń:

http://img62.imageshack.us/img62/461/wanna.jpg

Bez zaokraglenia przy węższym końcu, i z wąskim brzegiem przy tymże końcu.

Bailiff wanna 150cm to wg mnie bardzo mała jest i jej standardowo nie wstawisz z tego co piszesz. a czy prysznic nie jes rozwiązaniem? nie wiem jak tam z wysokością (cienko u mnie z wyobrażeniem sobie tych 3 wymiaró na raz bez uprzedniego zobaczenia np. zdjęć). Wiem ze wanna to nie to samo co prysznic ale czy jest sens wstawiać taką malutką?

szerokość wanny jest chyba mało proporcjonalna do szerokości drzwi ;)

dobra, widzę - prysznic też ciężko po tej stronie co wanna jest jako że tylko 148cm wysokości tam. a czy jest opcja zamiany miejscai wanny i wc? i jeśli tak to czy w miejsce wc nie można wstawić prysznica?

i czy w tej łazience będzie należało jeszcze zmieścić pralkę?

Pralka ma swoje miejsce w pralni w piwnicy, tam ma byc wc, umywalka i wanna... niestety odpływy są tak zrobione, że nie ma możliwości przeniesienia... (zdecydowanie za pozno osobiscie zainteresowalem sie rozmieszczeniem przestrzennym...)

Co do wielkości wanny to wiem, że jest ona malutka, ale szczerze powiedziawszy jestem przyzwyczajony do małej wanny...

Mysle, ze czyms "prawie" rozsadnym byłoby cos w ten desen

http://www.armaland.pl/wanna-akrylowa-sanplast-wal-er-95x145-st26.php?off=2

Edytowane przez Bailiff

wczoraj jeszcze tak myślałam i chyba taka asymetryczna wanna jest trochę większa niż taka prostokątna więc może i te 140 cm nie będzie takie mikroskopijne.

myślałam też o wannie Wanna Victory Spa Basic Line 150 cm x 90 cm biała OBL.940.910 ale ona jest tylkow długości 150. Jest też Clarissa z Koła, ale ona chyba od 160cm się zaczyna. te 2 mają o tyle fajnie ze są szersze bo nie mają takiej półeczki jak ta którą Ty pokazałeś.

a co do płytek - to wszystko będzie w pomarańczu czy np będziezs to mieszał z inną płytką np. bielą, ecru?