aga2183 27.05.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Też wydaje mi się, że nie będzie większej różnicy, ale wolę się utwierdzić w moim przekonaniu.A mam jeszcze do Ciebie pytanie, zgodnie z Twoja rada zmieniłam projekt, użyte tam były inne płytki, wybierając płytki trafiłam na te właśnie axi silver i bardzo mi się spodobały. I teraz pytanie, czy łazienka axi silver plus biały poler nie będzie za zimna? Co myślisz o moim wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.05.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 aga, jaką cenę dostałaś na te płytki? I gdzie - stacjonarnie czy przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 175 zł w stacjonarnym sklepie, to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.05.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Też wydaje mi się, że nie będzie większej różnicy, ale wolę się utwierdzić w moim przekonaniu. A mam jeszcze do Ciebie pytanie, zgodnie z Twoja rada zmieniłam projekt, użyte tam były inne płytki, wybierając płytki trafiłam na te właśnie axi silver i bardzo mi się spodobały. I teraz pytanie, czy łazienka axi silver plus biały poler nie będzie za zimna? Co myślisz o moim wyborze? O rety, będzie na mnie No właśnie byłam ciekawa z czym wrócisz z sobotnich poszukiwań płytek Biała też już wybrana? Jaka? Poler to znaczy błyszcząca? Zasadniczo to jestem za matem po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.05.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 175 zł w stacjonarnym sklepie, to dobra cena? Nie widziałam tej kolekcji, ja za Etic podobną dostałam przez net, stacjonarnie 240 zł http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.05.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Aga, ten axi silver jest ciemno szary, czy trochę mniej? Dlaczego ma być zimno? Szary i biały to bardzo elegancko. Pokombinujesz z ładnymi kinkietami, lampą, roletą w oknie i innymi dodatkami i będzie git (ja w mojej łazience kombinuję właśnie na biało-szaro-czarno) Jakich wymiarów ma być szafka z umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie miałam pojęcia, że wybór płytek sprawi mi taki problem. W każdym razie decyzja zapadła: na ściany ceramstic opp white błyszcząca biała 30x60, na podłogę ceramstic super white poler 60x60. Ścianą i podłoga prysznica axi silver. Nie jestem przekonana do matu, ale to pewnie dlatego, że nigdy nie widziałam na żywo łazienki w macie. Co do płytki szarej pod prysznicem to pomyślałam, że będzie nawiązywała do grafitowego gresu w korytarzu i kuchni, ale wciąż nie jestem pewna swojego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Axi silver jest jasno szary z widoczna struktura drewna, biorę też pod uwagę my way revere naturalne , ale ten szary bardziej do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.05.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 aga, kiedy ruszacie? Jest tu Twój ostateczny projekt? Mogę zapytać, skąd jesteś? Może polecisz glazurnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.05.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Axi silver jest jasno szary z widoczna struktura drewna, biorę też pod uwagę my way revere naturalne , ale ten szary bardziej do mnie przemawia Zdecydowanie bardziej axi silver! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 aga, kiedy ruszacie? Jest tu Twój ostateczny projekt? Mogę zapytać, skąd jesteś? Może polecisz glazurnika? Jest ostateczny projekt, to znaczy dopracuje fugi, wysokości i detale. Obecnie jestem z Warszawy, a mam nadzieje, że już niedługo będę z Brwinowa. Z łazienką ruszamy 20 czerwca, dletego płytki czas najwyższy zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.05.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie miałam pojęcia, że wybór płytek sprawi mi taki problem. W każdym razie decyzja zapadła: na ściany ceramstic opp white błyszcząca biała 30x60, na podłogę ceramstic super white poler 60x60. Ścianą i podłoga prysznica axi silver. Nie jestem przekonana do matu, ale to pewnie dlatego, że nigdy nie widziałam na żywo łazienki w macie. Co do płytki szarej pod prysznicem to pomyślałam, że będzie nawiązywała do grafitowego gresu w korytarzu i kuchni, ale wciąż nie jestem pewna swojego wyboru Ja też nie i pierwsza, którą zobaczę w macie będzie pewnie moja Namawiam Cię jednak nadal na mat. Oprócz tego, że połysk mocno odbija (Flawia pisała, co doradzała jej projektantka w tej kwestii), to widać na nim każdą plamkę (a planujesz je na dwóch ścianach prysznicowych). Są dwa lustra obok siebie, do tego poler na ścianach, nie za bardzo będzie się "błyszczało"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 aga, kiedy ruszacie? Jest tu Twój ostateczny projekt? Mogę zapytać, skąd jesteś? Może polecisz glazurnika? Na 347 stronie jest ostateczny projekt. Glazurnik jest rodzinny, godny polecenia, ale niestety pracuje i nie ma czasu, z trudem dla mnie znalazł weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Zdecydowanie bardziej axi silver! Na to właśnie liczyłam, dziękuje Ci Tomkowa !!! Jutro jadę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 No i jestem znowu w punkcie wyjścia mat czy połysk. Słyszę opinię, że jednak połysk jest bardziej elegancki. Teraz mam w łazience beż w połysku i w utrzymaniu czystości jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.05.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie miałam pojęcia, że wybór płytek sprawi mi taki problem. W każdym razie decyzja zapadła: na ściany ceramstic opp white błyszcząca biała 30x60, na podłogę ceramstic super white poler 60x60. Ścianą i podłoga prysznica axi silver. Nie jestem przekonana do matu, ale to pewnie dlatego, że nigdy nie widziałam na żywo łazienki w macie. Co do płytki szarej pod prysznicem to pomyślałam, że będzie nawiązywała do grafitowego gresu w korytarzu i kuchni, ale wciąż nie jestem pewna swojego wyboru aga, z płytką w formacie 15x90 będzie łatwiej dopasować fugi do tej w rozmiarze 30x60, choć może przy drewnopodobnych nie ma to aż takiego znaczenia, w końcu to niby drewno Zdecydowanie bardziej axi silver! Popieram Na 347 stronie jest ostateczny projekt. Glazurnik jest rodzinny, godny polecenia, ale niestety pracuje i nie ma czasu, z trudem dla mnie znalazł weekend Idę zaraz szukać Szkoda No i jestem znowu w punkcie wyjścia mat czy połysk. Słyszę opinię, że jednak połysk jest bardziej elegancki. Teraz mam w łazience beż w połysku i w utrzymaniu czystości jest ok. Tutaj poczytaj: http://domoranking.blogspot.com/2013/08/biae-pytki-inspirujace-poaczenia-i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.05.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Tutaj poczytaj: http://domoranking.blogspot.com/2013/08/biae-pytki-inspirujace-poaczenia-i.html Bardzo podobają mi się projekty Pani Magdy. No to teraz ja mam zagwozdkę, czy do mojego maleństwa 1,1x2,5 m dać matową płytkę. Bo przecież poler powiększyłby pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.05.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Bardzo podobają mi się projekty Pani Magdy. No to teraz ja mam zagwozdkę, czy do mojego maleństwa 1,1x2,5 m dać matową płytkę. Bo przecież poler powiększyłby pomieszczenie Bo chyba trzeba wybrać, na czym nam bardziej zależy. Ja zaufam swojej projektantce, chociaż też startowałam z błyszczącymi. aga, widzę, że Twoja łazienka też duża nie jest, jaki to metraż? Nie myślałaś, żeby front tej szafki nad geberitem zlicować z zabudową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 aga, z płytką w formacie 15x90 będzie łatwiej dopasować fugi do tej w rozmiarze 30x60, choć może przy drewnopodobnych nie ma to aż takiego znaczenia, w końcu to niby drewno Już o tym myślałam tylko czy nie będzie tak, że z racji tego, że w płytkach 30x60 jest 2 razy mniej fug, to początek będzie ok, płytka 30x60 na 2 płytki 15x90, ale przy 5…10 płytce ta prawidłowość będzie się przesuwała o fugę, czyli na samym końcu płytki przesuną się o ok 2 cm i wtedy będzie moim zdaniem nie za bardzo. Takie pasowanie na siłę, a z kolei przy rozmiarze 22,5 cm nie będzie żadnego pasowania, z gruntu fugi będą się rozmijały i moim zdaniem to przemawia za większym rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 27.05.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Bardzo podobają mi się projekty Pani Magdy. No to teraz ja mam zagwozdkę, czy do mojego maleństwa 1,1x2,5 m dać matową płytkę. Bo przecież poler powiększyłby pomieszczenie Też przeczytałam i raczej pozostanę przy błysku, teoretycznie powiększa łazienkę i pasuje do stylu nowoczesnego, a ja taka łazienkę chcę uzyskać. Wybrałam płytki ratyfikowane, fuga będzie najmniejsza jaką się da zrobić, w rezultacie chce uzyskać powierzchnie jak najbardziej gładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts