Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć wszystkim po dłuższej nieobecności. Mój projekt łazienki powoli nabiera ostatecznych kształtów i tak w zasadzie pozostały mi do wyboru dwie opcje.

Co do zmian w projekcie to postanowiłem zrezygnować z płytek drewnopodobnych na podłodze części prysznicowej, i całą podłogę w kolorze białego betonu - tak dla kontrastu szarości ścian. Na wizualizacjach tego nie widać ale lustro będzie "wyciągnięte" i podświetlone od tyłu.

Jedyny mój dylemat odnosi się co do wysokości lustra i szafek mdf :

wersja 1. - czy mają być do samego sufitu ( duże wysokie lustro powiększa wizualnie łazienkę i odbija w niej sufit co jest plusem przy małym metrażu)

sufit.jpgpop01.01.jpgpop01.02.jpgpop01.03.jpgpop01.04.jpg

Ponieważ mam wojnę domową o pomysł na większą łazienkę, proszę Was o rozsądzenie, którą wersję wybrać, zanim dojdzie do walki na noże :lol2:

Wersja pierwsza z umywalkami centralnie na ścianie, wanna dosunięta do ściany przeciwległej:

Oddaje głos na wersję 1.

Chociaż wersja 4 też piękna, ale jednak 1!

Wersja czwarta jest zupełnie w innym klimacie i stylu, ale mająca swoich wielkich zwolenników. Wszystkie wersje są bazie płytek Opoczno Fargo i Hexa Titanio. Która Waszym zdaniem jest najlepsza? :)

Faktycznie 1 i 4 to faworyci, ale mnie jednak urzekły umywalki z 4, więc oddaję głos na wersję czwartą:)

Szybciutko policzyłam głosy i, o ile się nie pomyliłam, wynik jest 8:4 dla wersji 1 :D Wszystkim, którzy zechcieli wyrazić opinię serdecznie dziękuję i wierzę, że pojawią się następne :) Wpadłam jeszcze na pomysł, żeby może zmiksować te dwie koncepcje :rotfl:

Poszukuję teraz ciekawszego oświetlenia :) Gdyby ktoś znał lub znalazł lampy bardziej "szalone" od tych z wersji 1, proszę natychmiast dać znać :) Czy coś takiego by pasowało?

Spot-Buell-3-czarny.jpg

Aga2183[/b], mów szybko jakie płytki kupiłaś! :)

Axi Silver 22,5x90 już kupione

i jestem zdecydowana na Ceramstic Opp White 30x60 na ścianę i Ceramstic Syper White Poler 60x60 na podłogę, tyle, że nie wiem ile kupić, a ilość zależy od ułożenia na ścianie.

Pierwsza opcja płytka 60 + 60 + docinka 5 cm (w tej wersji fugi nie będą się łączyły z fugami podłogi.

Druga opcja, docinka 30 + 60 + docinka 35 (w tej wersji fugi podłogi wyjdą równo z fugami ściany, a przycisk generitu na środku 60-tki).