duś1719506024 27.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 @naberiaogolnie podoba mi sie, tylko te paski czarne są jakieś takie nieuporzadkowane - zupełnie nie widzę konsekwencji czy pomysłu jaki zdecydował ze pasek jest tam, a nie gdzie indziej. moze by ta ścianę z lustrem zrobić cała na czarno? tak, by zabudowa geberitu sie z nią zlala? ta ścianę skośna zostawilabym biała, moze postawiłabym tam czarna konsolke (taka plytka) a na niej świeczki moze jakiś galazka, ot żeby nadać łazience odrobiny przytomności, stworzyć klimat spa. ściana vis-a-vis lustra tez by mi pasowała w bieli (ciemne dodatki typu mydelniczka, ręcznik... i like), choć pasy tez coś w sobie maja (tylko koniecznie symetrycznie!). nie podoba mi sie za to dekor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki Duś. Dekor - to właśnie ten pieprzyk, który mnie urzekł w tej kolekcji. Jest piekny. W ogóle to płytki sa grafirowo szare - czego niestety nie widać na wizualizacji. A porządek w pasach jest - pas grafitowy z dekorem po bokach - jest na dwóch przeciwległych prawie ścianach - pod prysznicem i na przeciwko wejścia. Pod prysznicem -deszczownica i bateria na ciemnym pasie. Natomiast ściana z umywalką na ciemnym fragmencie ściany i wanna na ciemnym fragmencie ściany - w lustrze odbija się dekor znad wanny Na tej skośnej ściance niestety nic nie może być - bo jest tam dość wąsko. Można jedynie jeszcze płytkami pojeździć, więc jak co - bardzo proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 cd Bardzo proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 naberia,po co Ci ta ścieżka do kibelka? bo jesli wskazuje dojście, to równie dobrze mozesz tez zrobic ścieżki do umywalki, do każdej baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 chciałam jakoś optycznie łazienkę skrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 a plytki na podlodze maja 30x30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 chyba są większe, a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 żeby sobie uzmysłowić wielkośc Twojej lazienki i co chcesz optycznie zmniejszać.na poprzednich wizualizacjach widzę, że naprzeciw kibelka masz prysznic - on tam jest czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 prysznic jest. Chciałam skrócić łazienkę, bo jest dość długa, ale wąska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 mi wychodzi, że ma 4mx 2,5m - co Ty chcesz tu optycznie zmniejszać?bardzo przyzwoita pow. i kształt łazienki, w miare dobrane ulożenie kafli - inota scieżka nijak sie ma do całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.03.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Chciałam skrócić łazienkę, bo jest dość długa, ale wąska... W ten sposób raczej nie skrócisz optycznie pomieszczenia. Owszem pas ciemnych płytek ułożony "w poprzek" zmieni trochę proporcję podłogi, natomiast nie "skróci" łazienki. Aby uzyskać taki efekt o jakim myślisz musiałabyś ścianę z grzejnikiem całą wyłożyć ciemnymi płytkami. Ty zastosowałaś zupełnie odwrotny zabieg, tzn na ścianach dłuższych ułożyłaś ciemne i wzorzyste powierzchnie, co jeszcze bardziej wydłuży pomieszczenie. Na suficie masz dodatkowy wieniec pod oświetlenie, który także mocno zmienia proporcje pomieszczenia w kierunku odwrotnym niż zamierzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czyli ciemne płytki na ściankę z grzejnikiem? Sufit musi zostać podwieszany, bo tamtędy będą szłu rury wentylacyjne z innego pomieszczenia do komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 I dziękuję wojtku za konkretną wypowiedź. Takie właśnie szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 sufit zrób prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A czy w taki układ ewentualnie bez ciemnego pasa od wc byłby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 w sensie obniżony na całej powierzchni?Słyszałam, że w łazience lepiej jest jak sufit jest wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 wg mnie to rób sobie wizualizacje wg pomyslu wojtka i popatrz czy Tobie sie tak bedzie podobać - mnie sie nie widzi ten pomysl, ale to jest kwestia gustu. Najwazniejsze, aby Tobie sie podobala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 wojgocTo nie był pomysł, tylko sposób na uzyskania efektu o jakim mówiła naberia. Nie uważam , że wyłożenie całej tej ściany byłoby akurat dla tego pomieszczenia korzystnym rozwiązaniem.Nie widzę też wielkiego problemu w proporcjach wnętrza, pod warunkiem nie stosowania radykalnych zabiegów.Moim zdaniem obecny sposób ułożenia płytek jest trochę przypadkowy. Wygląda jak projekt ekspozycji dla producenta płytek, który chce na jednym stanowisku pokazać całą galanterię z produkowanej serii.Łazienka jest nieregularna, lepiej byłoby więc "uspokoić" tę formę poprzez oszczędniejsze eksponowanie ornamentyki, tym czasem u naberii jest to wszystko bardzo dynamiczne - pasy, bordiury,mocne ornamenty i brak konkretnej zdecydowanej kompozycji.Z sufitem jest racja, że lepiej jak się go nie obniża na siłę w łazience, kiedy nie ma takiej potrzeby.Nie wierzę , że rury biegną wokół całego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.03.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Rury nie biegną wokół całej łazienki, a od krótkiej ścianki pomiędzu ścianą z drzwiami a ścianą skośną aż do rogu ściany z grzejnikiem. Więc wzgłuż pomieszczenia trzymając się ściany z lustrem. Nie chciałam dawać obnizonego sufitu tylko z jednej strony własnie żeby nie spowodować dodatkowego chaosu... Jeżeli chodzi o stwierdzenie: "Wygląda jak projekt ekspozycji dla producenta płytek, który chce na jednym stanowisku pokazać całą galanterię z produkowanej serii. " to tylko powiem, nie za bardzo wiem o co chodzi - w kolekcji było więcej dekorów. Ja mam tylko 2 podstawowe płytki, jeden dekor i listwe. To chyba nie tak dużo? A mógłbyś mi podpowiedzieć konkretnie jaka kompozycja byłaby lepsza, będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts