aga2183 13.06.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A co myślicie o takim zestawie do łazienki, dzisiaj widziałam i niby ładny, ale mam mieszane uczucia do tego słupka. W mojej łazience zmieściłby się akurat w rogu, czyli szafka 60 i słupek 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 13.06.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Hej Dziewczyny, caly czas dumam nad dolna lazienka. Zerknijcie proszę na plan, czy wc narożne by się sprawdzilo? Wydaje mi się ze ugrywam tym układem trochę przestrzeni na komunikacje. A może jednak się myle? [ATTACH=CONFIG]265245[/ATTACH] Podpowiedzcie proszę, w czym robicie tak "realne " wizualizacje? mam sketchup i pro100 ale w obu przypadkach mogę się pobawić tylko szkicami.... Tutaj przykładowy obrazek z ustawieniami jakie zwykle mam włączone (PRO100_tekstury+cieniowanie+wygładzanie): Zwróć uwagę na wciśnięte u góry ikonki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.06.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 A co myślicie o takim zestawie do łazienki, dzisiaj widziałam i niby ładny, ale mam mieszane uczucia do tego słupka. W mojej łazience zmieściłby się akurat w rogu, czyli szafka 60 i słupek 30. [ATTACH=CONFIG]265254[/ATTACH] To ja bym wolała szafkę 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.06.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tak myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foppe 15.06.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Tutaj przykładowy obrazek z ustawieniami jakie zwykle mam włączone (PRO100_tekstury+cieniowanie+wygładzanie): [ATTACH=CONFIG]265259[/ATTACH] Zwróć uwagę na wciśnięte u góry ikonki) Moniss dziekuje ogromnie za pomoc. Troche mi te ustawienia pomogly, ale dochodze do wniosku, ze po prostu za mało mam tez poki co praktyki z programem.... Sprobuje stworzyć jakas wizualizacje z koncepcja plytek i może wtedy pomożecie/ocenicie. Udanego niedzielnego popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 19.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Dziewczyny, a co powiecie na łazienkę biało (ewentualnie trochę szarości) i do tego żółte akcenty? Np blat pod umywalkę czy obudowa geberitu, lub ewentualnie prysznic? jak to zrobić umiejętnie, żeby nie przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.06.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Dziewczyny, a co powiecie na łazienkę biało (ewentualnie trochę szarości) i do tego żółte akcenty? Np blat pod umywalkę czy obudowa geberitu, lub ewentualnie prysznic? jak to zrobić umiejętnie, żeby nie przesadzić? Widziałam takie połączenia na stronie homebook.pl w kategorii łazienki nowoczesne, całkiem ładnie to wyglądało, chociaż ja za żółtym nie przepadam, ale tam właśnie był blat pod umywalkę żółty. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.06.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Łazienka rozpoczęta, nieukończona z powodu niemałych komplikacji , ale półeczki już są, na razie tylko z KG, ale układ i rozmiar jest taki: zdjęcie z telefonu na szybko, więc jakość kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.06.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Łazienka rozpoczęta, nieukończona z powodu niemałych komplikacji , ale półeczki już są, na razie tylko z KG, ale układ i rozmiar jest taki: [ATTACH=CONFIG]266577[/ATTACH] zdjęcie z telefonu na szybko, więc jakość kiepska. No i bardzo ładnie! Jak to mówią, bez komplikacji nie ma satysfkacji i życzę szybkiego pokonania wszelkich przeciwności Jaki odpływ liniowy wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.06.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 No i bardzo ładnie! Jak to mówią, bez komplikacji nie ma satysfkacji i życzę szybkiego pokonania wszelkich przeciwności Jaki odpływ liniowy wybrałaś? Gdyby nie komplikacje łazienka byłaby już skończona. Odpływ liniowy kupiłam jeden z tańszych na allegro 80 cm, z jednej strony można wkleić płytkę a z drugiej jest stal nierdzewna i można montować zamiennie. I odpływ liniowy jest jednym z winowajców, a raczej Ci, którzy go montowali. Z jednaj strony 8 cm od ściany z drugiej 9 cm. I chyba trzeba kuć wylewkę, bo jak tu całe życie patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dziewczyny, a co powiecie na łazienkę biało (ewentualnie trochę szarości) i do tego żółte akcenty? Np blat pod umywalkę czy obudowa geberitu, lub ewentualnie prysznic? jak to zrobić umiejętnie, żeby nie przesadzić? jestem bardzo ZA! prawie identyczną kolorystykę będę sama realizować kiedyś.... ... [ATTACH=CONFIG]266577[/ATTACH] ... no i bomba! ... Z jednaj strony 8 cm od ściany z drugiej 9 cm. I chyba trzeba kuć wylewkę, bo jak tu całe życie patrzeć. hehehe gwarantuję że nie byłoby tego 1cm widać potem :) mi by było szkoda czasu na kucie i poprawianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 23.06.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Tyle, że ten sam fachowiec zamontował baterie prysznicową dosłownie pod tynkiem, po zamontowaniu uchwytu bateria jest równo z tynkiem więc i tak będzie musiał sporo pracy włożyć w naprawienie tego, a skoro już będzie poprawiał to niech wszystko poprawia. Moja łazienka i tak już stoi, ale za to podłoga w kuchni jest i jestem bardzo zadowolona, na ten moment z wyboru płytek jestem mega zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 25.06.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Dziewczyny pomocy, Mam taki bidet i kibelek (oryginalna umywalka V&B jest kanciasto - okrągła, dlatego nie potrafię się na nic zdecydować) . czy do tego bardziej pasuje taka umywalka: czy taka? Macie większe doświadczenie i od razu będziecie wiedziały co i jak . Będę wdzięczna za pomoc.. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez amadi zmiana zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 26.06.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dziewczyny, a co powiecie na łazienkę biało (ewentualnie trochę szarości) i do tego żółte akcenty? Np blat pod umywalkę czy obudowa geberitu, lub ewentualnie prysznic? jak to zrobić umiejętnie, żeby nie przesadzić? Nie wiem czy Ci to pomoże, ale niedawno pomagałam koleżance w takiej kolorystyce Paradyż Midian http://images64.fotosik.pl/1115/9de904003f1b2a38gen.jpg http://images65.fotosik.pl/1116/b4ccbb354877132cgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 26.06.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ja bardzo lubię szary zestawiony z innym kolorem: http://images62.fotosik.pl/1116/9a406643d7f882begen.jpg http://images65.fotosik.pl/1116/ea8bbd7cf9335398gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 26.06.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Koleżanka chciała koniecznie tę serię płytek. Ciekawy efekt odbicia w lustrze, stąd te esy floresy powtórzone pod prysznicem. A że dwa pasy pionowo?? Skoro płytka ma 20 x 60 i fugi się zgrywają to czemu nie?? Czy jak kładziemy poziomo to wszystko sztywno pod linijkę? Jak fajnie wyeksponować taką płytkę? Czy tylko poziomo na granicy żółtego i białego? Dajcie jakiś przykład. http://www.eplytki.pl/pliki/assets/o/356942.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 26.06.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 27.06.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Rozumiem, że z tych umywalek, które pokazałam żadna nie pasuje To wklejcie proszę jakieś inne, żebym wiedziała w którą stronę mam podążać? Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.06.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Rozumiem, że z tych umywalek, które pokazałam żadna nie pasuje A może taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 27.06.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Tomkowa dziękuję a jakaś inna? tak, żeby nie było tej półki (całe życie miałam podobną, tylko przykręcaną do ściany ) i jakby to ująć ... trochę mi się opatrzyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts