Kalioke 04.07.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Wnęka powstała ponieważ tam jest komin. Wc też nie mogę przestawić bo jest już zamontowany stelaż. Chciałabym trochę zmniejszyć ilość płytek ale nie wiem czy na tej ścianie co są drzwi to dobry pomysł (tzn czy nie będzie się chlapać od umywalki). I myślę, że może jednak usunąć ten dekor z lustrem całkowicie. A wnęka ma 23 cm, i na dole we wnęce jest rozdzielacz do ogrzewania. Nie wiem czy dobrze będzie wyglądała szafa która trochę wystaje z wnęki ale zależy mi na jakiejś szafie gdzie będę mogła schować ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 A co myślisz o płytkach tylko do połowy ściany. Jeśli to nie odpada całkowicie z jakiegoś powodu to poproś o taka wersję projektanta. Łazienka zrobiłaby się wiele lżejsza a płytki były by tam gdzie są konieczne. baska_st jakiego programu używasz? Muszę sobie walnąć wizualkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Wydaje mi się, że płytki do samej góry sprawiają iż łazienka jest bardziej elegancka... a może mi się tylko wydaje, Musiałabym zobaczyć to na wizualizacji i wtedy podjąć decyzję. Ale zaczynam się zastanawiać czy rzeczywiście nie dawać żadnych płytek na ścianie gdzie są drzwi i pomalować ją jakąś dobra farbą do łazienek w kolorze szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 A ta wnęka obok tych półeczek to powstała z jakiegoś powodu czy można coś z tym pokombinować? Wyczuwam, że tam jeszcze mozna sporo zadecydować... Może dwie wysokie szafki osadzone we wnękach tak aby wystawało jakieś 10 cm, no i wyrównanie tych elementów http://images64.fotosik.pl/1140/4520aa98529704f5gen.jpg płytki nie te, ale chyba wiadomo o co chodzi fajny pomysł ale jak zrównam wnękę to nie będę miała swobodnego dostępu do szafek ze względu na wannę. To jest początkowy projekt więc dużo rzeczy można zmienić. Co prawda wanna już wybrana 160/70, szafka pod umywalkę elixa barcelona80 a lustro ma być szerokie 80cm podświetlane wkoło. Ale z tym lustrem to już nie wiem czy dobry pomysł - chociaż daje dobre oświetlenie do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 [...]płytki do samej góry sprawiają iż łazienka jest bardziej elegancka[...] Już parę razy widziałam na tym forum określenie "jak w masarni". To kwestia mody i teraz na topie są te ubogie w płytki. Zrób tak by się tobie podobało bo moda minie a łazienka najczęściej zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 04.07.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Nie wiem czy dobrze będzie wyglądała szafa która trochę wystaje z wnęki ale zależy mi na jakiejś szafie gdzie będę mogła schować ręczniki. Bardzo dobrze to wygląda, szczególnie w fornirze kiedy powstaje taka jednolita bryła wystająca ze ściany Tylko boki i front muszą być w jednym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Na prawdę chcesz te półeczki na pierdułeczki? Poza półeczkami projekt ok. No może jeszcze inaczej bym położyła płytki drewnopodobne na podłodze. Teraz sa troche tak jakby projektant nie miał na nie pomysłu więc paćnął gdziekolwiek. Edit: Już wiem Dywanik z drewnopodobnych od zlewu do kibelka. Po środku umywalki. Kibelek troszkę przesunąć w stronę wanny żeby pasek płytek był też symetrycznie pod kibelkiem. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=268760&d=1404485698 [ATTACH=CONFIG]268760[/ATTACH] Wnękę ze słupkiem bym albo zabudowała całkiem i zrobiła półki ale zakryła bym je frontami jak do szafy albo zabudowała tylko stelaż i zostawiła miejsce na większą szafkę Doriko, a w jakim programie robiłaś zmiany mojej łazienki i gdzie mogę go ściągnąć? Chciałabym sobie pokombinować z różnymi wersjami bo raczej w salonie babka nie będzie mi robiła co chwilę innej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Niestety to nie program do projektowania. Używam Gimpa. To zwykły program graficzny. Ubogi krewny Photoshopa.Ja tylko skopiowałam część podłogi i przesunełam i tak po kawałeczku, to samo z kibelkiem. To samo można pewnie zrobić w Paincie. Ale bardziej zaawansowanych zmian nie da się wprowadzić. (Ja nie umiem bo pewnie wiele można jak się umie obsługiwać program w bardziej zaawansowany sposób niż ja potrafię) Sama chętnie poznam jakiś darmowy, łatwy w obsłudze i z bogata biblioteką program do projektowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Szkoda. Będę chyba musiała liczyć na dobre serce mojej projektantki od łazienki Oglądając w necie łazienki większość jednak ma kafelki do samej góry ściany. Zastanawiam się czy moja łazienka nie będzie jednak za bardzo mroczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Pobawiłam się troszkę i wyszło coś takiego: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=268775&d=1404501808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 A co myślicie żeby ten pasek z dekorem zmienić na jaśniejszy? Czy może będzie wyglądało to za bardzo mdło? Wersja jaśniejsza dekoru: zdjęcie pożyczone z dziennika proximka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Pobawiłam się troszkę i wyszło coś takiego: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=268775&d=1404501808 [ATTACH=CONFIG]268775[/ATTACH] Zrobiło się jaśniej. Muszę tą wersję jeszcze przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Płytki w realu bardzo ładne. Będziesz mieć ładną łazienkę tylko trzeba nad nią troszkę popracować. Co to za płytki? Może mają jeszcze jaśniejsze w kolekcji. Można by zamiast malować dać bardzo jasne płytki. Choć mi bardzo widzi się dawać tylko do okna. Lepiej z ciemnym dekorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 04.07.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Nowa Gala Signum. To są najjaśniejsze płytki. W salonie widziałam tą kolekcję z fugą brokatową i bardzo to ładnie wyglądało i ożywia łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Właściwie na tym zdjęciu co wkleiłaś to widać że nie są one wcale takie ciemne. Ale ja nadal namawiam na pomalowaną ścianę Ale oczywiście nic na siłę. To tobie i twojej rodzinie ma się podobać i wasze wymagania spełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 04.07.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Kalioke ja bym Cię namawiała, żebyś nie układała płytek do samego sufitu. Wtedy łazienka nabiera takiej świeżości i lekkości, ale wiadomo, każdy ma inne zdanie.Skocz do wątku "Nasze łazienki" i zwróć uwagę na wysokość układania płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 05.07.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Przejrzałam wątek o łazienkach i większość wnętrz ma płytki do samego sufitu. Zastanawiam się nad usunięciem całkowicie płytek ze ściany z drzwiami i tego paska z lustrem. Tylko czy wtedy nie będzie nagle "zbyt łyso" w porównaniu ze ścianą na której jest umywalka? I chyba nie będę dawać płytek we wnęce gdzie zrobię szafę pod zabudowę- obuduję z każdej strony płytą z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 05.07.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) Kalioke wiadomo zrobisz jak będziesz uważała. Pomyślałam o tym, że kolor ścian można zmieniać dowolnie i na upartego nawet co 2 -3 lata można mieć "nowa łazienkę" inwestując tylko we farby i dodatki. Moim problemem jest to, że bardzo szybko się nudzę danym wystrojem... uwielbiam zmiany . A teraz pytania z serii " podpowiedzcie proszę" . Zabudowa pralki. Czy któraś z Was ma zabudowaną pralkę? właściwie już się zdecydowałam na takie rozwiązanie, dostałam wycenę, wszystko niby dopięte na ostatni guzik i dopadły mnie wątpliwości . W tej chwili po wyjęciu prania zostawiam otwarte drzwiczki, a jak ją zabuduję to ciągle będzie zamknięta (bęben i dodatkowo drzwi). Zastanawiam się co z wilgocią itp? czy nie będzie śmierdziało? Może dać po prostu tylko ten sam blat co pod umywalką i finito? zdjęcia z neta, żeby pokazać o co mi chodzi wersja I: wersja II i drugie pytanie czy lepiej dać lustro na cała ścianę czy tylko do pralki ? Wiadomo lustro pięknie powiększy łazienkę a z drugiej strony może co za dużo to niezdrowo? Edytowane 5 Lipca 2014 przez amadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska_st 05.07.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Kalioke wiadomo zrobisz jak będziesz uważała. Pomyślałam o tym, że kolor ścian można zmieniać dowolnie i na upartego nawet co 2 -3 lata można mieć "nowa łazienkę" inwestując tylko we farby i dodatki. Moim problemem jest to, że bardzo szybko się nudzę danym wystrojem... uwielbiam zmiany . A teraz pytania z serii " podpowiedzcie proszę" . Zabudowa pralki. Czy któraś z Was ma zabudowaną pralkę? właściwie już się zdecydowałam na takie rozwiązanie, dostałam wycenę, wszystko niby dopięte na ostatni guzik i dopadły mnie wątpliwości . W tej chwili po wyjęciu prania zostawiam otwarte drzwiczki, a jak ją zabuduję to ciągle będzie zamknięta (bęben i dodatkowo drzwi). Zastanawiam się co z wilgocią itp? czy nie będzie śmierdziało? Może dać po prostu tylko ten sam blat co pod umywalką i finito? zdjęcia z neta, żeby pokazać o co mi chodzi wersja I: [ATTACH=CONFIG]268902[/ATTACH] wersja II [ATTACH=CONFIG]268903[/ATTACH] i drugie pytanie czy lepiej dać lustro na cała ścianę czy tylko do pralki ? Wiadomo lustro pięknie powiększy łazienkę a z drugiej strony może co za dużo to niezdrowo? mnie ujęło bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 06.07.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 takiej szklanej zabudowy jeszcze nie widziałam, fajne to to ale mnie także zawsze nurtowało, co w tym miejscu z wilgocią. ktoś tak może ma dłuższy czas i umie się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts