amadi 06.07.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 no własnie o tą wilgoć najbardziej mi chodzi (nieprzyjemny zapach). Wydać tyle kasy, żeby to wszystko było uchylone? bez sensu. Ehhh czuję, że moje marzenie, żeby zabudować pralkę w szafce, pomału się ulatnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 06.07.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) Hej potrzebuje Waszej pomocy jakiś czas temu odebralismy mieszkanie i niebardzo mielismy pieniazki na remont łazienki ,wiec kombinujemy sami jak zmienic to co jest.kafle na podłodze i ścianach były w standardzie. Zmienilismy fuge na białą zabudowaliśmy wannę , schowalismy piec do szafy, powiesilismy półkę. Chcialabym teraz kupic szafke z szufladami pod umywalkę i teraz nie mam pojecia jaka kolorystyka by pasowala czy biała czy ciemna połysk mat kształt? Pomożecie? P.s. przepraszam za zdjęcia ale tablet nie chciał mi ich obrócić* Edytowane 6 Lipca 2014 przez ruda224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.07.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Koniecznie białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 06.07.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) Szafa jest matowa czy szafka pod umywalke może byc połysk. Myślałam o szafce podwieszanej i zastanawiam sie czy nie dołożyć jeszcze jednego lustra po lewej stronie . może jakies jeszcze pomysly na zmane tej łazienki? tak łazienka wyglądała wcześniej Edytowane 6 Lipca 2014 przez ruda224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.07.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Moim zdaniem lepiej takie same jak szafa. Lustro nie kumam gdzie? Jak dobrze że zmieniliście fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 07.07.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Doriko po samej zmianie fugi rożnica była kolosalna.nie wiem jak osoba robiaca ta łazienke mogła wpaśc na pomysł takiej ciemnej fugi. Co sie tyczy lustra chodziło mi zeby powieśić jedno obok drugiego(ta sama ściana tylko z lewej strony)zeby na całej szerokości ściany była tafla lustra. Znajoma podpowiadała mi zeby kupic 1 duże lustro m ciemnej lub białej ramie ale wydaje mi się że to bedzie za" cieżko" wygladać lepiej chyba dokupic drugie takie same jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 08.07.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 /Ajuto me/ łazienka dolna wymiary 285/180 na krótszej ścianie drzwi 80/200 blisko ściany a naprzeciwko okno 60/90 kolejność od drzwi w kierunku okna prysznic (może wejdzie 90/90 - bo odległość do drzwi 92cm), umywalka, kibletto, wszystko na jednej ścianie w skrócie tramwaj do urządzenia 1. Czy dać prysznic kwadratowy czy okrągły (90 czy 80) ze względu na komfortowe korzystanie z prysznica 2. jeśli można poprosić o wizualizacje a. płytka biała fala pod prysznicem i na zabudowie niskiej kibletto, a przy umywalce pod lustrem zwykłe białe, na ścianie bez sprzętów tapeta sepia plaża b. płytka rako cemento pod prysznicem i na zabudowie niskiej kibletto, a przy umywalce pod lustrem zwykłe białe, na ścianie bez sprzętów tapeta z brzozami pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 08.07.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jeszcze jakies opinie na temat szafki?bo cały czas zastanawiam sie nad tym połyskiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 dusiaczek, Jeśli umiejscowienie okna pozwoli to zmieniłabym kolejność - umywalka przy drzwiach, kabina przy oknie a między nimi kibelek. Jak kabina 90x90cm to lepiej zaokrąglona(drzwi raczej suwane) a jak bardziej Ci się podobają kanciaste to może prostokątna 80x100-110cm(drzwi jakie chcesz- rozwierane, łamane do środka, suwane...). Niezależnie od kolejności ustawienia, żeby nie podkreślać rożnicy w wysokości elementów stelaż wc albo obudowałabym wysoko - do wysokości kabiny lub do sufitu - albo pociągnęłabym zabudowę stelaża nisko(na ok.120cm)również za umywalką. Inaczej powstaną "schodki" - kabina pewnie ze 200cm wysokości, stelaż wc ok.120cm i umywalka ok.90cm. Dochodzą do tego rożnice głębokości i szerokości i trudno o ładny efekt. Ostatecznie można próbowac niwelować te rożnice wysokosci tylko odpowiednio położonymi płytkami i lustrem. Według mnie jest za wąsko na umieszczanie na najdłuższej pustej scianie wielkoformatowej fototapety z krajobrazem(jeśli taką masz na myśli) - od drzwi jej nie będziesz podziwiać bo za duży kąt patrzenia a stojąc pod przeciwległą ścianą(lub siedząc na kibelku;)) będziesz za blisko - po prostu nie będzie odpowiedniego efektu bo nie ogarniesz wzrokiem całości(wzrok skupi się na jej wybranym punkcie). Gdyby dać jak największe lustro to może jako-taki efekt dałoby się osiągnąć w odbiciu - lustro od poziomu umywalki(niski stelaż wc-90cm) i na szerokość całej ściany(oprócz kabiny) a fototapeta na wprost niego. Ale i tak fakt, że wchodząc do łazienki widziałabym najpierw zniekształcony perpektywą krajobraz mnie by chyba bardzo przeszkadzał... Na wizualce kolorystyka przypadkowa - z wybranymi przez Ciebie płytkami może baska_st coś wykombinuje. Kabina 80x100cm, szafka pod umywalką ok.100cm. Miejsce na kibelek między umywalką a kabiną lub ścianą powinno mieć minimum 75cm więc można pozostałe wymiary zmienić. ruda224, Szafka pod umywalka taka jak front szafy czyli chyba bez połysku. Zmień uchwyty szafy na relingi albo zwykłe pionowe listewki pomalowane na biało lub jakieś ciekawe gałki czy coś (zależy jakie uchwyty będą w szafce po umywalką) - wszystko będzie lepsze od tych rodem z prlu;) Lustro albo dasz jedno dlugie na całą ścianę (bez widocznego łaczenia dwóch mniejszych luster -fe;)) albo trochę krótsze niż jest . To obecne prawie dochodzi do kibelka a szafka pod umywalką nie powinna - dopasuj szerokość lustra do szafki. Ostatecznie możesz zostawić lustro z ta półką ale w tym wypadku moje umiłowanie symetrii podpowiada mi węższą szafkę pod umywalką, wyśrodkowaną z lustrem czyli ustawioną z odstępem od ściany z drzwiami takim jak odstep od kibelka(po ok.15-20cm). Duże lustro powinno odbijać coś ładnego - sama zdecyduj czy widok ściany naprzeciwko lustra jest tego wart. Optycznie powiększać tej łazienki nie trzeba. Dywanik na fotkach(może kwestia złego oświetlenia) jakoś brzydko wygląda - bury kolor obok wzorzystej obudowy wanny i wymiarowo niedopasowany do niczego- może wymień na mniejszy lub jaśniejszy ewentualnie spróbuj go inaczej położyć(wzdłuż szafy). I tak niestety raczej będzie wiało od tej łazienki prowizorką więc nie staraj sie na siłę wprowadzać "luksusu" . Zbieraj kasę na remont a zaprojektujemy ci przepiękny salonik kąpielowy Z pierwszych rzeczy, które bym zmieniła to wywalenie pralki z tego kąta przy wannie - do szafy pod piecem(zabudowa zrobiona na wymiar, kryjąca nawis z kominem i kratką wentylacyjną i dochodząca do prawego rogu) lub pod blat obok umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarobiały 09.07.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 W małej dolnej łazience 2mx2,5m planuję położyć płytkę klinkierową, która została nam z elewacji. ,,Ceglana'' byłaby dłuższa ściana, a na niej umywalka na białej , drewnianej szafce. Poza tym w łazience byłby jeszcze sedes i prysznic na przeciwległej ścianie. Co sądzicie o takiej koncepcji? Może ktoś z Was ma coś podobnego u siebie? Co na trzy pozostałe ściany? Dodam, że w łazience jest białe, wąskie okno i będą białe drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 09.07.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Alicyja chetnie wtedy wstawiłabym duże lusto tylko nie wiem czy lepsze w ramie czy bez i jaki kolor ramy.szafka byłaby 80cm. głeboka na 55 może byc? Mysłałam zeby wymienic dywaniki na 2okragłe takiej samej wielkości lub mniejszy i wiekszy ,beżowo- brazowe lub zielone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 09.07.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Myślałam o czymś takim biały lub braz http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80125987/?preferedui=desktop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 09.07.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 dusiaczek, Jeśli umiejscowienie okna pozwoli to zmieniłabym kolejność - umywalka przy drzwiach, kabina przy oknie a między nimi kibelek.. po pierwsze dzięki za info i odp CMOK nie dam rady zmienić bo rura od kibelka już jest ..........z tą tapeta dałaś mi do myślenia - i z tą wysokością obudowy kibelka ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 10.07.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Dumam dumam i oczadzieje .... z lustrem kombinowałam jak Ty - nad umywalką i stelażem ale - ... po przeciwnej stronie kibletto jest grzejnik i czy to będzie dobry efekt?kład płytek fala pod prysznicem i na obudowie stelaża albo fala na wysokości i szerokości lustra przez całą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda224 10.07.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Dusiaczek widze że nie tylko ja dumam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 10.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 hahahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.07.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 no własnie o tą wilgoć najbardziej mi chodzi (nieprzyjemny zapach). Wydać tyle kasy, żeby to wszystko było uchylone? bez sensu. Ehhh czuję, że moje marzenie, żeby zabudować pralkę w szafce, pomału się ulatnia . wystarczy front którym będzie pralka zamykana dać 1-2cm powyżej podłogi i już będzie zapewniona wymiana powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.07.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie wiem czy wystarczy. Żeby wysuszyć pralkę trzeba otworzyć drzwiczki a jak jest zabudowana to raczej nie a miejsca na to. No chyba że zabudowa jest tyle głębsza od samej pralki że jest troszeczkę miejsca na choć uchylenie drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 10.07.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 łukasz69karolina tylko, że od dołu najczęściej umieszcza się listwę, która łączy jeden bok z drugim (zabudowa jest tylko z 3 stron bez podłogi). Bez tego wzmocnienia by się rozeszła. Doriko zabudowa będzie na tzw. styk - brak dodatkowego miejsca (przez futrynę). Chyba będę zmuszona, zostawić ją w spokoju . Nienawidzę jak sprzęt ze mną wygrywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.07.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie wiem czy wystarczy. Żeby wysuszyć pralkę trzeba otworzyć drzwiczki a jak jest zabudowana to raczej nie a miejsca na to. No chyba że zabudowa jest tyle głębsza od samej pralki że jest troszeczkę miejsca na choć uchylenie drzwiczek. ja wycieram do sucha i zamykam od razu ale fakt, dobrze by było jakby zabudowa była ciut głębsza - a nie zawsze ma się tyle miejsca łukasz69karolina tylko, że od dołu najczęściej umieszcza się listwę, która łączy jeden bok z drugim (zabudowa jest tylko z 3 stron bez podłogi). Bez tego wzmocnienia by się rozeszła. ... zgadza się, jak się robi zabudowę meblowa to tak (myślałam o zabudowie stałej z płytek) - ale co za problem jest zrobić w tym "cokole" otwory wentylacyjne? wszystko się da ja mam tak zabudowany licznik gazowy... cały schowany w szafkę i otworki wentylacyjne by się gazownicy nie czepiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts