ivy17 17.07.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam! wiem ze to FM ma wielka moc dlatego prosze o pomoc w namiarze tych plytek ktore sa polozone na scianie [ATTACH=CONFIG]270411[/ATTACH] dziekuje Tubądzin Maciej Zień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.07.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Zgadzam się w 99%, tylko wc nie dawałabym tak całkiem na środek tej ścianki. Nie, nie na środek ścianki. Symetrycznie na wprost umywalki, brzeg sedesu wychodzi tam, gdzie na wizce papier toaletowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.07.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Nie, nie na środek ścianki. Symetrycznie na wprost umywalki, brzeg sedesu wychodzi tam, gdzie na wizce papier toaletowy Ok, teraz już przeczytałam z zerknięciem na rysunek, czyli ze zrozumieniem i chyba nawet zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 18.07.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Wc nie można przestawić bo jest już zainstalowany stelaż, zresztą wnęka powstała dlatego , że obok jest komin więc w tamtej ścianie nie można wkuwać stelaża. A jaką obudowę wanny proponujecie? Nie chcę płytek do połowy ściany. początkowo projekt był z płytkami do samej góry ale postanowiłam trochę łazienkę rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 18.07.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tubądzin Maciej Zień dziekuje ivy17 ale dowiedzialam sie ze kolekcja niestety wycofana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.07.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Mam pytanie odnośnie wielkości lustra w łazience, w tej chwili mam zostawione miejsce na lustro 120 cm na 90 cm, ale wydaje mi się jakoś nie bardzo proporcjonalne i zastanawiam się nad zmniejszeniem do 120 cm na 75 cm, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Mam pytanie odnośnie wielkości lustra w łazience, w tej chwili mam zostawione miejsce na lustro 120 cm na 90 cm, ale wydaje mi się jakoś nie bardzo proporcjonalne i zastanawiam się nad zmniejszeniem do 120 cm na 75 cm, co myślicie? Moim zdaniem lustro powinnaś zrobić takiej wysokości, aby równało się z wysokością szyby prysznicowej i drzwiami obok. Czyli raczej 120x90 Dlaczego takie nie jest proporcjonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.07.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Nie mam pojęcia czy się równa górnej krawędzi drzwi, ale teraz jest na 3 płytki wysokie i 2 długie. niby proporcja 3x4 a jakoś mi coś nie gra i od doku myślę o położeniu połowy płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) ile płytek jest od podłogi? Przypuszczam, że 4. Na wysokości 3 płytki jest pewnie krawędź umywalki, jedna płytka i dalej lustro na 3 płytki. Więc lustro będzie się kończyć na wysokości ok 210 cm, czyli jak standardowe drzwi Nie wklejaj połowy płytki od dołu, nie będzie to dobrze wyglądać Edytowane 19 Lipca 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.07.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 ile płytek jest od podłogi? Przypuszczam, że 4. Na wysokości 3 płytki jest pewnie krawędź umywalki, jedna płytka i dalej lustro na 3 płytki. Więc lustro będzie się kończyć na wysokości ok 210 cm, czyli jak standardowe drzwi Nie wklejaj połowy płytki od dołu, nie będzie to dobrze wyglądać NIestety na etapie wykańczania nic nie jest tak jak powinno a na pewno nie drzwi wewnętrzne, popełniono błąd i drzwi będą miały 204 cm. Od dołu mam docinkę ok 27 cm (tak wyszło) więc lustro zaczyna się na wysokości 117 cm a kończy na 207 cm (przynajmniej tak wynika z moich obliczeń, ale nie ma mnie na budowie, więc głowy nie dam sobie uciąć). Teraz wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 NIestety na etapie wykańczania nic nie jest tak jak powinno a na pewno nie drzwi wewnętrzne, popełniono błąd i drzwi będą miały 204 cm. Od dołu mam docinkę ok 27 cm (tak wyszło) więc lustro zaczyna się na wysokości 117 cm a kończy na 207 cm (przynajmniej tak wynika z moich obliczeń, ale nie ma mnie na budowie, więc głowy nie dam sobie uciąć). Teraz wyglada to tak: [ATTACH=CONFIG]270720[/ATTACH] Nic nie zmieniaj i nie doklejaj żadnej połówki! Drzwiami się nie przejmuj Wyobraź sobie, że ta deska to kinkiet Missisipi, bo tak to mniej więcej wyjdzie Jest gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.07.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Nic nie zmieniaj i nie doklejaj żadnej połówki! Drzwiami się nie przejmuj Wyobraź sobie, że ta deska to kinkiet Missisipi, bo tak to mniej więcej wyjdzie Jest gites Zostaje jak jest. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milita 24.07.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Swego czasu podpytywałam w kwestii ustawienia sprzętów w łazience dzieciowej. Alicyja dzięki swoim pomysłom bardzo mi pomogła. Niżej wklejam układ zaproponowany przez Alicyję - pierwszy bez wanny w łazience dzieciowej, dwa kolejne warianty już z wanną. Alicyja jeszcze raz piękne dziekuję umywalki naprzeciwko kibelka i bidetu ale kabinę prysznicową, jeśli bedzie prostokątna, ustawiłabym krótszym bokiem przy ścianie z oknem(ale niekoniecznie - taką miałam akurat wizję). Wizualka na szybko, przypadkowa aranżacja bo za dużo rzeczy jest do ustalenia(rodzaj sprzętów, kolory, materiały, ogólnie - wystroj). Zaraz po lewej stronie drzwi szafka pod umywalki o długości 180cm, bliżej drzwi na balkon jakaś płytka wysoka szafka. Po prawej stronie cała ściana zabudowana na grubość stelaży wc i bidetu, można w nią wbudować szafki, zrobić wnęki pod prysznicem... Kabina 90x120cm. [ATTACH=CONFIG]268527[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268528[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268529[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268530[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268531[/ATTACH] 2)Wanna 160cm w jednej linii z kabiną 80x120cm. Kibelek przy drzwiach, bez bidetu. [ATTACH=CONFIG]268732[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268733[/ATTACH] 3)Wanna po prawej stronie przy drzwiach, długość 150 lub 160cm, najlepiej asymetryczna niezbyt szeroka(np.75cm). Kabina w kacie po prawej stronie okna(też półokrągła jeśli i wanna nie będzie kanciasta) 80x100cm ale może mieć 110 lub 120cm. Między wanną a kabiną wc i bidet. [ATTACH=CONFIG]268734[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]268735[/ATTACH] W obu wersjach blat pod umywalkami ma 220cm a przy drzwiach balkonowych jest grzejnik. [ATTACH=CONFIG]268736[/ATTACH] Na razie jesteśmy na etapie że wanna będzie jednak w łazience rodziców, a u dzieci tylko prysznic - choć nadal mamy wątpliwości. Koleżanka zrobiła mi 3 układy - nie są to wyłącznie układy łazienek, bo one oddzielone są od sąsiadujących pomieszczeń ściankami działowymi więc trochę te ścianki poprzestawiała, co z kolei wpływa na sąsiadujące pomieszczenia. Czy możecie wypowiedzieć się na temat tych układów i wyrazić swoją opinię? Zwłaszcza jeśli chodzi o łazienki? Mam kilka układów, nie wiem który wybrać i dalej nad nim pracować. Kochani, a może jeszcze macie jakieś pomysły? A może zrobić jednak dwie wanny - w naszej i w dzieciowej? - ale to chyba przesada. Im więcej widzę, tym mniej wiem. Mam niemałe kłopoty z podjęciem decyzji, pomóżcie proszę. Skany nie są dobrej jakości (w razie czego napiszę wymiary), może dodam że część rodzicielska składa się z łazienki, sypialni i garderoby rodziców, zaś łazienka dziecięca sąsiaduje z pralnią. Może warto jeszcze dodać że okno w łazience dziecięcej jest do podłogi a w rodziców na wysokości 139 cm (a może pod tym oknem umieścić bidet i wc ?, a może w łazience rodziców we wnęce gdzie jest prysznic umieścić wannę, a prysznic jakoś inaczej?). Acha, i nie wiem czy możliwy jest do wykonania wariant 2, bo między łazienką dzieciową a łazienką rodziców jest różnica poziomów podłogi. Nie wiem czy to istotne ale wnętrza mają być w stylu angielsko-klasycznym. Edytowane 24 Lipca 2014 przez milita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milita 24.07.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 wklejam linki do - tam jest lepsza jakośći na planach jest podana błędna wysokość okna w łazience rodzicielskiej - jest 54 cm a faktycznie jest 139 cm http://images68.fotosik.pl/28/aa942c278d05ad19.jpghttp://images66.fotosik.pl/28/46bdf2a87c7d8828.jpghttp://images69.fotosik.pl/27/218c6e64dfec7633.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.07.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Łazienka rodziców moim zdaniem pierwsza opcja. Dziecięca opcja 3. Jeżeli dzieci są małe to warto wannę wstawić i można dodatkowo dać szklane drzwi lub parawan, które pozwolą wygodnie brać prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 27.07.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam, mam pytanie odnośnie koloru fugi na ścianach w łazience. Mam białe płytki format 30x60 i do tego dekor taki http://www.praktiker.pl/produkt,43817,517/motyw_dekoracyjny_orchidea_30x60cm_1cm_cer-rol.html - mąż zasugerował, żeby zrobić np fioletową fugę (dziś widziałam firmy Mapei nr 162). W sumie to chciałabym białą, ale obawiam się, że ta biała już nie będzie długo biała, szczególnie na ścianach w kabinie prysznicowej. Podłoga ciemny szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 28.07.2014 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 dusiaczek, [ATTACH=CONFIG]269390[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]269391[/ATTACH]. dziewczyny poproszę o pomoc w wstawieniu płytek - białe 30x90 białe pod prysznicem, reszta ścian i podłoga szare 60x60 układ prawie jak na wizkach - tylko prysznic przy drzwiach DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_ka 30.07.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Projekty fajne, naprawdę inspirujące. Ja własnie wykańczam mieszkanie - ile to pochłania czasu, masakra. Może ktoś się orientuje gdzie można w sieci kupić płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 31.07.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Projekty fajne, naprawdę inspirujące. Ja własnie wykańczam mieszkanie - ile to pochłania czasu, masakra. Może ktoś się orientuje gdzie można w sieci kupić płytki? teraz masz masę takich sklepów, wystarczy poszukać, ale domyślam się, że chodzi ci o coś sprawdzonego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_ka 31.07.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Dokładnie, wiem, że jest dużo, ale nie chcę kupić kota w worku. Zależy mi na miejscu, które już ktoś przetestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts