hanka__ 31.07.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 my mamy za sobą niedawny remont i też skorzystaliśmy z dobrodziejstwa Internetu. Polecam ci http://www.twojelazienki.pl jak dla mnie wystarczająco duży wybór. A masz już pomysł na wystrój łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_ka 31.07.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Coś tam kołacze mi się po głowie, ale to jeszcze nic pewnego, chce pooglądać płytki, poszukać, może do czegoś mnie to zainspiruje. Masz jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 31.07.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Mnie podobają się łazienki w stylu marynistycznym. Biel i różne odcienie niebieskiego i granatu ładnie wyglądają w łazience a do tego można zastosować multum dodatków w różnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_ka 31.07.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 też nad tym myślałam, ale wydaje mi się to jakoś oklepane za bardzo. Mam poczucie, że co druga łazienka urządzona jest właśnie w tym stylu. Ja bym chciała coś takiego wyjątkowego, innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 31.07.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 To jak szukasz takich rozwiązań to może fototapeta, np. w storczyki a do tego płytki dopasowane wzorem i kolorem. Co Ty na to? dla mnie to za duża ekstrawagancja, ale np. moi znajomi mają w podobnym stylu kuchnie i naprawdę fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_ka 31.07.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 O to podsunęłaś mi fajny pomysł, muszę poszukać jakichś przykładów. A może Ty masz zdjęcie tej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 31.07.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 pod ręką nie, ale jeśli chcesz to mogę poprosić koleżankę, z pewnością nie będzie miała nic przeciwko temu:) ona zawsze chętnie się dzieli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 31.07.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam:) W związku z tym, że w wizualizacji kuchni uzyskałam pomoc, pisze i tutaj:) w załącznikach zdjęcia dolnej, że tak powiem gościnnej łazienki (ok 6m2) PO lewej stronie, drzwi typu komandor przesuwane- (z lustrem ) za nimi półki i pralka więc to można pominąć. Pani zaproponowała takie rozwiązanie. przyznam, że nie było mnie na miejscu- poległam na mężu zastosowano się do jakiś tam moich wytycznych dot. mozaiki koło prysznica i koło lustra, ale czy nie jest troszkę smutno? jakieś dodatki? może lepszy bedzie inny kolor mozaiki? może jakiś drewnopodobny akcent? no i ta podłoga? nie jestem do końca pewna czy tak będzie OK? bo to tylko minimalny inny odcień niż płytek ściennych. a może coś zmienić? może komuś coś wpadnie do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 31.07.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 endka, jak dla mnie to jest tam za dużo płytek. Usunęłabym przynajmniej jeden rzadek pod samym sufitem. Przy lustrze jest za mało mozaiki i/lub nie odpowiedni rozmiar/kształt lustra. Można też zrobić "ścieżkę" z ciemnych płytek (pod kolor mozaiki), od drzwi aż do umywalki. Może się ona wspinać także na ścianę z lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 31.07.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Przy lustrze jest za mało mozaiki i/lub nie odpowiedni rozmiar/kształt lustra. . a jaki rozmiar/ kształt byłby lepszy? i ile więcej tej mozaiki na około? Można też zrobić "ścieżkę" z ciemnych płytek (pod kolor mozaiki), od drzwi aż do umywalki. Może się ona wspinać także na ścianę z lustrem. jest ktoś w stanie wklić coś takiego do tej wizualizacji? płytki nie do sufitu? a będzie dobrze to wyglądać? jakoś ciężko mi to sobie wyobrazic. ehh wiedziałam, że coś do końca w niej nie gra... p.s teraz jak patrzę na zestawienie to te podłogowe płytki sa niby minimalnie ciemniejsze od ściennych. Edytowane 31 Lipca 2014 przez endka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 05.08.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Niestety nie dysponuję wizualnym projektem łazienki, ale mam nadzieję że mi pomożenie. Lazienka jest bardzo mała. wybvralismy do niej płytki Ceramika Pilch Inez, biało- czarna. Przy oknie, w kabienie prysznicowej będzie dekor (znanaczyłam kolorem zielonym) Na brązowo zaznaczony jest blat nad który m będzie lustro. (w rogu przy komienie będzie prawdopodobnie wysoka szafka) Miedzy blatem z lustrem chcę te płytki Reszta ścian na biało Rzut: Meble będą białe, żeby nie przytłaczały wnętrza. Na niebiesko zaznaczyłam mniejsce gdzie będzie wisiała drabinka. Drzwi będą otwierac się do środka. PYTANIE - czy dodawać jeszcze gdzieś dekor lub czanre płytki (tez sa kolekcji). Jest też czana mozaika. Jeśli tak to gdzie? Co z podłogą ? Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez BaralekGJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 BaralekGJ, a nie lepiej zostawić drzwi otwierane na zewnątrz i umieścić grzejnik na ścianie przy planowanej szafce na kominie? Tak umieszczona drabinka, jak na rysunku będzie odbijać się w lustrze, pomyśl czy tak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 05.08.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Teraz już nie mogę zmienić położenia drabinki. Na taki rozkład pomieszczenia miała wpływ przede wszystkim wygoda. Jak wiadomo na drabine zwykle trzyma się ręczniki. Tu gdzie jest mam ręcznik pod ręka po wyjściu spod prysznica. Względy estetyczne - odbijanie się drabinki w lustrze, są w tym wypadku drugorzędne. Nie wiem tez vczy na tej scianie przy drzwiach nie byłoby problemu z otwieraniem wysokiej szafki ... Trzeba by pomierzyć. Tak czy inaczej kwestia rozmieszczenia sprzętów - nie zmieniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Skoro nie można, to nie można Moim zdaniem nie trzeba dodawać już więcej dekorów, mozaiki, czy czerni Podłoga w ciemnej szarości (skoro wygoda jest na pierwszym miejscu, to czarna podłoga odpada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 05.08.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Zastanawiam się czy ta cała biała ściana na której będzie drabinka, nie będzie wyglądała łyso ..... zastanawiama się czy nie dać na niej jeszcze pionoiwego pasa dekoru lub np. ciemnej plytki. Tylko wtedy zrobi się bałagan - tu dekor w poziomie, tam w pionie ...... Podłoga czarna matowa, lub biało-czarna w karo układana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Nie będzie łysa, bo przecież będzie na niej drabinka Ale widzę, że planujesz, aby w tej łazience sporo się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 05.08.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Dla mnie widok grzejnika obwieszonego ręcznikami nie jest szczególnie estetyczny(zwłaszcza powielony w lustrzanym odbiciu) - pokaż mi aranżację, na której tak jest i ładnie to wygląda. Może zdarza się, że dekorator planuje coś takiego ale pokazuje wtedy na wizualkach jeden ręcznik ładnie przewieszony przez reling na grzejniku. Poza tym z uwagi na umiejscowienie grzejnika ten sprzęt zamontowałabym maksymalnie płaski, żeby żadne wystające rurki, relingi lub wiszące na haczykach "szmaty" nie zasłaniały okna. Na ręczniki zamontowałabym np.jakieś stylowe czarne haczyki/gałki na wysokości poniżej parapetu okna, między oknem a grzejnikiem. Do tej kobitki na dekorze pasowałby czarny stojący wysoki wieszak, taki przedpokojowy ale nie ma gdzie go postawić. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 05.08.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 No w zyciu się nie spodziewałam że drabinka w tym miejscu wywoła takie oburzenie Nie ma opcji przenoszenia jej bo wiązałoby się to z kuciem tynków i podłogi w celu położenia hydrauliki w inny sposób. Widok ręczników w lustrze w żaden sposób nie będzie mi przeszkadzal. Czyli mówicie ze pani pod prysznicem i dekor nad blatem i będzie git? nie kombinować już nic płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra007 05.08.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Przesylam wizualizacje mojej lazienki: rozklad prawdopodobnie zostanie taki jaki jest ale pojecia nie mam jakie kafelki wybrac. Jesli ktos ma jakies pomysly to bardzo chetnie poczytam:-) Wstepnie myslalam o elementach z mozaiki w tonacji szaro-bialej ale nie chcialabym tez zeby bylo zbyt ponuro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.08.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Iskra, mozaika zbędna na kominie oraz poniżej umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts