Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:)

W związku z tym, że w wizualizacji kuchni uzyskałam pomoc, pisze i tutaj:)

w załącznikach zdjęcia dolnej, że tak powiem gościnnej łazienki (ok 6m2)

PO lewej stronie, drzwi typu komandor przesuwane- (z lustrem ) za nimi półki i pralka więc to można pominąć.

Pani zaproponowała takie rozwiązanie. przyznam, że nie było mnie na miejscu- poległam na mężu ;-)

zastosowano się do jakiś tam moich wytycznych dot. mozaiki koło prysznica i koło lustra, ale czy nie jest troszkę smutno?

jakieś dodatki? może lepszy bedzie inny kolor mozaiki? może jakiś drewnopodobny akcent?

no i ta podłoga? nie jestem do końca pewna czy tak będzie OK? bo to tylko minimalny inny odcień niż płytek ściennych.

a może coś zmienić?

może komuś coś wpadnie do głowy ;-)

1a.jpg

1b.jpg

1c.jpg

1d.jpg

endka, jak dla mnie to jest tam za dużo płytek. Usunęłabym przynajmniej jeden rzadek pod samym sufitem. Przy lustrze jest za mało mozaiki i/lub nie odpowiedni rozmiar/kształt lustra.

Można też zrobić "ścieżkę" z ciemnych płytek (pod kolor mozaiki), od drzwi aż do umywalki. Może się ona wspinać także na ścianę z lustrem.

Przy lustrze jest za mało mozaiki i/lub nie odpowiedni rozmiar/kształt lustra. .

a jaki rozmiar/ kształt byłby lepszy? i ile więcej tej mozaiki na około?

Można też zrobić "ścieżkę" z ciemnych płytek (pod kolor mozaiki), od drzwi aż do umywalki. Może się ona wspinać także na ścianę z lustrem.

jest ktoś w stanie wklić coś takiego do tej wizualizacji?

płytki nie do sufitu? a będzie dobrze to wyglądać? jakoś ciężko mi to sobie wyobrazic.

ehh wiedziałam, że coś do końca w niej nie gra...

p.s teraz jak patrzę na zestawienie to te podłogowe płytki sa niby minimalnie ciemniejsze od ściennych.

Edytowane przez endka

Witam.

Niestety nie dysponuję wizualnym projektem łazienki, ale mam nadzieję że mi pomożenie.

Lazienka jest bardzo mała. wybvralismy do niej płytki Ceramika Pilch Inez, biało- czarna. Przy oknie, w kabienie prysznicowej będzie dekor (znanaczyłam kolorem zielonym)

pani.jpg

Na brązowo zaznaczony jest blat nad który m będzie lustro. (w rogu przy komienie będzie prawdopodobnie wysoka szafka) Miedzy blatem z lustrem chcę te płytki

60x60_dekor_inez_3.jpg

Reszta ścian na biało biala.jpg

Rzut:

łazienka.jpg

Meble będą białe, żeby nie przytłaczały wnętrza. Na niebiesko zaznaczyłam mniejsce gdzie będzie wisiała drabinka. Drzwi będą otwierac się do środka.

PYTANIE - czy dodawać jeszcze gdzieś dekor lub czanre płytki (tez sa kolekcji). Jest też czana mozaika. Jeśli tak to gdzie?

Co z podłogą ?

łazienka.jpg

Edytowane przez BaralekGJ

Teraz już nie mogę zmienić położenia drabinki. Na taki rozkład pomieszczenia miała wpływ przede wszystkim wygoda. Jak wiadomo na drabine zwykle trzyma się ręczniki. Tu gdzie jest mam ręcznik pod ręka po wyjściu spod prysznica. Względy estetyczne - odbijanie się drabinki w lustrze, są w tym wypadku drugorzędne.

Nie wiem tez vczy na tej scianie przy drzwiach nie byłoby problemu z otwieraniem wysokiej szafki ... Trzeba by pomierzyć. Tak czy inaczej kwestia rozmieszczenia sprzętów - nie zmieniamy.

Zastanawiam się czy ta cała biała ściana na której będzie drabinka, nie będzie wyglądała łyso ..... zastanawiama się czy nie dać na niej jeszcze pionoiwego pasa dekoru lub np. ciemnej plytki. Tylko wtedy zrobi się bałagan - tu dekor w poziomie, tam w pionie ......

Podłoga czarna matowa, lub biało-czarna w karo układana ;)

Dla mnie widok grzejnika obwieszonego ręcznikami nie jest szczególnie estetyczny(zwłaszcza powielony w lustrzanym odbiciu) - pokaż mi aranżację, na której tak jest i ładnie to wygląda. Może zdarza się, że dekorator planuje coś takiego ale pokazuje wtedy na wizualkach jeden ręcznik ładnie przewieszony przez reling na grzejniku. Poza tym z uwagi na umiejscowienie grzejnika ten sprzęt zamontowałabym maksymalnie płaski, żeby żadne wystające rurki, relingi lub wiszące na haczykach "szmaty" nie zasłaniały okna.

Na ręczniki zamontowałabym np.jakieś stylowe czarne haczyki/gałki na wysokości poniżej parapetu okna, między oknem a grzejnikiem. Do tej kobitki na dekorze pasowałby czarny stojący wysoki wieszak, taki przedpokojowy ale nie ma gdzie go postawić.

portis-wieszak-stojacy__57407_PE162991_S4.JPG

Edytowane przez alicyja

No w zyciu się nie spodziewałam że drabinka w tym miejscu wywoła takie oburzenie ;) Nie ma opcji przenoszenia jej bo wiązałoby się to z kuciem tynków i podłogi w celu położenia hydrauliki w inny sposób. Widok ręczników w lustrze w żaden sposób nie będzie mi przeszkadzal.

Czyli mówicie ze pani pod prysznicem i dekor nad blatem i będzie git? nie kombinować już nic płytkami?