naberia 01.04.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 dzięki dziewczyny czyli zrobię 2 ciemne ściany - pod prysznicem i na ścianie "umywalkowo-kibelkową" A ciemną płytką wyjechać na tą skośną ścianę (tak jak na wizualizaci zrobiłam) i zakończyć dekorem, który połączy płytki jasne i ciemne? (tak jak na wizualizacji). Wygląda to ok? I pod prysznicem 2 paski dekoru (jak na wizualce). Te dekory są delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 01.04.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 janekm1 mowisz ze lazienka jest dluga, ale te jasne drewnopodobne plytki na podlodze tylko poglebiaja to wrazenie. ja bym zrobila podloge jednolita i reszta tak jak jest. bedzie ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 01.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Pomysły na podwieszany sufit. Pomożecie? Podpowiecie który wybrać? wentylacja będzie "szła" wzdłuż skośnej ściany aż za kibelek. [ATTACH=CONFIG]50797[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]50795[/ATTACH] a naberia pomyslalas o tym ze wcale podwieszony sufit nie musi byc podwieszony po obu stronach? jesli dobrze kumam to rury ida u gory skosnej sciany, nad lusterem/umywalka i potem az nad kibelkiem. mi sie podoba wersja nr 1 okrojona o nie robienie podwieszanego sufitu po drugiej stronie lazienki. tzn robic podwieszany sufit tylko po stronie skosnej sciany i umywalek. tam dac swiatelka i bedzie git. natomiast pod prysznicem moze sie przydac jasniejsze swiatlo - czasem przydaje sie lepsza widocznosc od roznych tam zabiegow postaram sie wrzucic obrazek gdzie na czerwono widac gdzie dalabym podwieszenie i to o tej samej szerokosci na scianie skosnej co i na scianie nad umywalka i wc. co Ty na to? http://img21.imageshack.us/img21/848/sufit4.jpg nie robiac podwieszenia na drugiej stroine masz wiecej miejsca na rozchodzenie sie pary nad wanna i prysznicem [nie wiem na ile to istotnej jest dla CIebie i na ile to prawdziwe] no i nie podobaly mi sie te ukosne sufity bo wprowadzaja kolejna dynamike do pomiesczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.04.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nicol, ale wtedy jakie światło nad prysznic i wannę? mi już tam kabelki zwisają z sufitu. I tak jak piszesz - tam światło jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nicol, ale wtedy jakie światło nad prysznic i wannę? mi już tam kabelki zwisają z sufitu. I tak jak piszesz - tam światło jest potrzebne. jak sa kabelki to mozna bawic sie czymkolwiek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 01.04.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Nicol, ale wtedy jakie światło nad prysznic i wannę? mi już tam kabelki zwisają z sufitu. I tak jak piszesz - tam światło jest potrzebne. a mogę powiedzieć bezczelnie że nie mam zielonego pojęcia? jeszcze w tym temacie aż tak się nie rozglądałam. za jakiś tydzień będę mieć wreszcie weekendy wolne i będę biegać po sklepach... i się więcej dowiem. w ramach ostatniej krótkiej wizyty w sklepie organoleptycznie stwierdziłam że podobają mi się takie lampy i że są fajne. zupełnie nie wiem czy one się nadają do łazienki no i czy Tobie będą się podobały i czy będą pasowały do designu http://img192.imageshack.us/img192/3023/img00548201103311825.jpg i jeszcze kwestia że światło jest mało rozproszone - a raczej punktowe - z tego co się zdąrzyłam zorientować. w sumie chętnie się dowiem czy one się nadają do łazienki. Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 hm... ładne te lampki, ale za bardzo mi się kojarzą z kuchnią... Poza tym, już będzie kinkiet nad lustrem (a przynajmniej tak planuję). Nad prysznicem musiałoby być inne oświetlenie, a bez sensu wprowadzać kolejny rodzaj oświetlenia. Myślę, że led będzie najdyskretniejszy. Poza tym chciałabym ten dekor nad wanną podświetlić i tu się jednak najlepiej sprawdzi led (bo dekor i kinkiet to już dla mnie za dużo szczęścia). Więc jednak zostanę przy ledach. Tylko, że mojemu najbardziej się podoba obwódka wokół ścian, a wersję ostatnią sufitu nazwał za ciężką Wątpię czy uda mi się jeszcze coś wymyślić A w łazience szczerze mówiąc brakuje mi jakiejś fajnej półeczki np. na perfum albo cosik piknego PS. To kiedy Nicol trzymać kciuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 01.04.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 PS. To kiedy Nicol trzymać kciuki? w środę a wyniki.... jakieś 2 mies później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 ok. Będę trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 02.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeszcze przyszło mi na myśl takie rozwiązanie. Chyba jest najdelikatniejsze. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 02.04.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam. Jestem tu nowa i chciałabym prosić o pomoc w aranżacji mojej łazienki. Przerabiamy ja z małego pokoju z tym, że pod pokojem jest łazienka a obok jest kuchnia. W miejscu gdzie na "projekcie" jest wc faktycznie jest w tej chwili wc z tym, że oddzielne w pomieszczeniu 110x120 i jest tam wc z małą umywalką. Chciałabym połączyć łazienkę z wc jak również potrzebuję wannę jak i prysznic. Nie potrzebuję dwóch umywalek i bidetu. Aha w łazience musi też być pralka. W tej chwili jest tam duże pokojowe okno 145 cm ale nie jest ono wymogiem, możemy je zmienić. Łazienkę chcę urządzić w ciepłym kolorze bo jest to pomieszczenie od płn zach. Całę pomieszczenie ma 430x230. Z góry dziękuję z każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 03.04.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 naberia zupełnie nie znam się na podwieszanych sufitach, powiem coś ale inni pewnie mnie skrzyczą ... a le co tam przynajmniej dowiem się że tak być nie może. a jeśli w tym ostatnim planie by nie robić podwieszenia na wysokości drzwi tylko? tzn zostaje nad wanną i prysznicem i robisz oświetlenie jak chciałaś i tylko podwieszenie zaczyna się na wysokości drzwi... no chyba że i tobie się pomysł nie podoba. w sumie racja taka jest że zwykle widzi się podwieszenia, które zaczynają się od samej ściany a nie w ćwierci sufitu ale w sumie z takim delikatnym jest ok, nie wiem czy będą różnej szerokości te podwieszenia, ale z ostatniego planu tak wynika, i jak to będzie wyglądalo. co do półeczek na kosmetyki... eehhh nie rób ich łazienka to nie sklep i nie wszystko musi być na wystawie. ja tam będę mieć swoje w szafce. ponoć światło źle wpływa na perfumy - ale Ty i tak chyba nie masz okna więc problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 03.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 mlodamama wg mnie układ jest ok. fajnie by umieścic pralkę tam gdzie jest wc, ale nie wiem na ile możecie przestawiać piony. no i czy wc obok wanny byłoby lepszym rozwiązaniem? chyba nie.upewnijcie się że między pralką a wanną jest wystarczająca odległość aby włożyć swobodnie pranie bądź też ustawcie pralkę drzwiczkami do łazienki. żeby ją ukryć zawsze można zrobić obudowę z tego samego materiału co meble. wtedy pojawia się dodatkowa półka i nie widać pralki. okno zostawiłabym duże - zawsze to światło dzienne, a zamontowanie fajnych rolet/zaluzji rozwiąże problem gapiostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 03.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam.Mam wstępne aranżacje dwóch łazienek.Górna - większa:http://img821.imageshack.us/img821/291/89085857.jpg http://img705.imageshack.us/img705/52/72591512.jpg http://img858.imageshack.us/img858/6137/92937376.jpg i dolna:http://img850.imageshack.us/img850/2222/29195720.jpg http://img339.imageshack.us/img339/4875/84943884.jpg Może byście coś zmienili???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.04.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 @tedasssczy w górnej łazience przejście między blatem a prysznicem nie jest zbyt wąskie? osobiście widzę siebie trącającą boleśnie biodrem o ten blat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 04.04.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 nicol21 to właśnie jest problem z wc. Musi zostać w miejscu gdzie jest, to resztę możemy dowolnie przemieszczać. Drzwi do przyszłej łazienki są naprzeciwko okna. a co myślicie o tym żeby od prawej najpierw pralka później wc, prysznic a od lewej umywalka i wanna ? A macie jakiś pomysł na ładne płytki w kolorach beż, brąz, pomarańcz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 tedasss może daj umywalkę wzdłuż ściany z wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 04.04.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 to co wtedy, cala sciana lewa pusta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Proszę o radę odnośnie układu płytek w mojej lazience, bo dalej nie wiem, który układ wybrać:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174204-Neberii-wykończeniówka/page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 04.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 oj sorki to nie było do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts