Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki dziewczyny :)

czyli zrobię 2 ciemne ściany - pod prysznicem i na ścianie "umywalkowo-kibelkową"

A ciemną płytką wyjechać na tą skośną ścianę (tak jak na wizualizaci zrobiłam) i zakończyć dekorem, który połączy płytki jasne i ciemne? (tak jak na wizualizacji). Wygląda to ok? I pod prysznicem 2 paski dekoru (jak na wizualce). Te dekory są delikatne :)

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomysły na podwieszany sufit. Pomożecie? Podpowiecie który wybrać? wentylacja będzie "szła" wzdłuż skośnej ściany aż za kibelek.

[ATTACH=CONFIG]50797[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]50795[/ATTACH]

a naberia pomyslalas o tym ze wcale podwieszony sufit nie musi byc podwieszony po obu stronach? jesli dobrze kumam to rury ida u gory skosnej sciany, nad lusterem/umywalka i potem az nad kibelkiem.

mi sie podoba wersja nr 1 okrojona o nie robienie podwieszanego sufitu po drugiej stronie lazienki. tzn robic podwieszany sufit tylko po stronie skosnej sciany i umywalek. tam dac swiatelka i bedzie git.

natomiast pod prysznicem moze sie przydac jasniejsze swiatlo - czasem przydaje sie lepsza widocznosc od roznych tam zabiegow ;)

postaram sie wrzucic obrazek gdzie na czerwono widac gdzie dalabym podwieszenie i to o tej samej szerokosci na scianie skosnej co i na scianie nad umywalka i wc.

co Ty na to?

http://img21.imageshack.us/img21/848/sufit4.jpg

nie robiac podwieszenia na drugiej stroine masz wiecej miejsca na rozchodzenie sie pary nad wanna i prysznicem [nie wiem na ile to istotnej jest dla CIebie i na ile to prawdziwe] no i nie podobaly mi sie te ukosne sufity bo wprowadzaja kolejna dynamike do pomiesczenia.

Nicol, ale wtedy jakie światło nad prysznic i wannę? mi już tam kabelki zwisają z sufitu. I tak jak piszesz - tam światło jest potrzebne.

a mogę powiedzieć bezczelnie że nie mam zielonego pojęcia?

jeszcze w tym temacie aż tak się nie rozglądałam. za jakiś tydzień będę mieć wreszcie weekendy wolne i będę biegać po sklepach... i się więcej dowiem.

w ramach ostatniej krótkiej wizyty w sklepie organoleptycznie stwierdziłam że podobają mi się takie lampy i że są fajne. zupełnie nie wiem czy one się nadają do łazienki no i czy Tobie będą się podobały i czy będą pasowały do designu

http://img192.imageshack.us/img192/3023/img00548201103311825.jpg

i jeszcze kwestia że światło jest mało rozproszone - a raczej punktowe - z tego co się zdąrzyłam zorientować.

w sumie chętnie się dowiem czy one się nadają do łazienki.

Edytowane przez nicol21

hm... ładne te lampki, ale za bardzo mi się kojarzą z kuchnią...

Poza tym, już będzie kinkiet nad lustrem (a przynajmniej tak planuję). Nad prysznicem musiałoby być inne oświetlenie, a bez sensu wprowadzać kolejny rodzaj oświetlenia. Myślę, że led będzie najdyskretniejszy. Poza tym chciałabym ten dekor nad wanną podświetlić i tu się jednak najlepiej sprawdzi led (bo dekor i kinkiet to już dla mnie za dużo szczęścia). Więc jednak zostanę przy ledach. Tylko, że mojemu najbardziej się podoba obwódka wokół ścian, a wersję ostatnią sufitu nazwał za ciężką :( Wątpię czy uda mi się jeszcze coś wymyślić :(

A w łazience szczerze mówiąc brakuje mi jakiejś fajnej półeczki np. na perfum albo cosik piknego ;)

PS. To kiedy Nicol trzymać kciuki?

Witam.:welcome:

Jestem tu nowa i chciałabym prosić o pomoc w aranżacji mojej łazienki. Przerabiamy ja z małego pokoju z tym, że pod pokojem jest łazienka a obok jest kuchnia. W miejscu gdzie na "projekcie" jest wc faktycznie jest w tej chwili wc z tym, że oddzielne w pomieszczeniu 110x120 i jest tam wc z małą umywalką. Chciałabym połączyć łazienkę z wc jak również potrzebuję wannę jak i prysznic. Nie potrzebuję dwóch umywalek i bidetu. Aha w łazience musi też być pralka. W tej chwili jest tam duże pokojowe okno 145 cm ale nie jest ono wymogiem, możemy je zmienić. Łazienkę chcę urządzić w ciepłym kolorze bo jest to pomieszczenie od płn zach. Całę pomieszczenie ma 430x230. Z góry dziękuję z każdą pomoc.:)

kjh.jpg

naberia zupełnie nie znam się na podwieszanych sufitach, powiem coś ale inni pewnie mnie skrzyczą :D... a le co tam przynajmniej dowiem się że tak być nie może.

a jeśli w tym ostatnim planie by nie robić podwieszenia na wysokości drzwi tylko? tzn zostaje nad wanną i prysznicem i robisz oświetlenie jak chciałaś i tylko podwieszenie zaczyna się na wysokości drzwi... no chyba że i tobie się pomysł nie podoba.

w sumie racja taka jest że zwykle widzi się podwieszenia, które zaczynają się od samej ściany a nie w ćwierci sufitu ;)

ale w sumie z takim delikatnym jest ok, nie wiem czy będą różnej szerokości te podwieszenia, ale z ostatniego planu tak wynika, i jak to będzie wyglądalo.

co do półeczek na kosmetyki... eehhh nie rób ich ;) łazienka to nie sklep i nie wszystko musi być na wystawie. ja tam będę mieć swoje w szafce. ponoć światło źle wpływa na perfumy - ale Ty i tak chyba nie masz okna więc problem z głowy.

mlodamama wg mnie układ jest ok. fajnie by umieścic pralkę tam gdzie jest wc, ale nie wiem na ile możecie przestawiać piony. no i czy wc obok wanny byłoby lepszym rozwiązaniem? chyba nie.

upewnijcie się że między pralką a wanną jest wystarczająca odległość aby włożyć swobodnie pranie bądź też ustawcie pralkę drzwiczkami do łazienki. żeby ją ukryć zawsze można zrobić obudowę z tego samego materiału co meble. wtedy pojawia się dodatkowa półka i nie widać pralki.

okno zostawiłabym duże - zawsze to światło dzienne, a zamontowanie fajnych rolet/zaluzji rozwiąże problem gapiostwa.

nicol21 to właśnie jest problem z wc. Musi zostać w miejscu gdzie jest, to resztę możemy dowolnie przemieszczać. Drzwi do przyszłej łazienki są naprzeciwko okna. a co myślicie o tym żeby od prawej najpierw pralka później wc, prysznic a od lewej umywalka i wanna ? A macie jakiś pomysł na ładne płytki w kolorach beż, brąz, pomarańcz itp.

kjh.jpg