eeewe 17.09.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 czy ktos bylby w stanie mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.09.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 czy ktos bylby w stanie mi pomoc? Ja bym tego pasa płytek za kibelkiem nie zwężała, bo ładnie wygląda właśnie taki na szerokość całego przejścia. Mniej biała będzie Twoja łazienka, gdy dasz szeroką, czarną ramę lustra i zamiast tego nijakiego plafonu na suficie żyrandol z czarnymi kryształkami, lub z czarnymi kloszami, do tego ręczniki i już nie bedzie nudno Ściana nad wanną....w tak małej łazience powinna być nudna, aby niepotrzebnie nie "zagracać" przestrzeni. Styl takiej ascetycznej łazienki można zmieniać dodatkami. Jeśli chcesz wprowadzić tam trochę glamour, to daj ozdobną ramę lustra, "bogaty" żyrandol (patrząc w lustro będziesz go widziała i ściana za nim nie będzie już taka goła). Ale jeśli chcesz cos dać na tej ścianie to można umocować jakiś obrazek. Co najbardziej podoba sie Tobie w inspiracji, której link zamieściłaś: póleczki, pasy czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.09.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 iza. Podobają mi się tak płytki jak i umywalki, które wybrałaś. A rodzina i znajmi są po prostu nieprzyzwyczajeni do lekkiej dawki awangardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eeewe 17.09.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 o rany dziekuje za odpowiedz, juz sie balam ze nikt sie nie odwzwie:Dmasz racje z tymi dodatkami, lutro i zyrandol moga wiele zmienic, chociaz myslalam najpier ze dam halogenki dla dobrego oswietlenia? chyba nic nie zapewniki takiego swiatla jak halogeny w suficie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eeewe 17.09.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 z tamtej inspiracji podobaja mi sie poleczki, podoba mi sie ze "cos" sie dzieje, a u mnie nie za wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 17.09.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Eewee-pas za kibelkiem jest po prostu na całą płytkę. Nie ruszałabym go bo fajnie wygląda. Trochę bym miała opory co do umiejscowienia grzejnika. Reszta tak jak piszą dziewczyny- kwestia odpowiednich dodatków. I jeszcze jedno - pralkę zabudowałabym frontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiasokol 17.09.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 mr63219 bardzo fajnie i wszechstonnie to wygląda, ja zanim się na coś zdecyduje to minieee bardzo długi czas hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.09.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) eeewe, nie wiem jak masz rozwiązaną kwestię zabudowy stelaża wc, bo jakoś bardzo od ściany nie odstaje. Gdyby zabudowa odstawała o te standardowe 15cm, to można by zrobić półeczki przy umywalce, tak jak na Twojej inspiracji (ewentualnie można by je zamknąć dyskretnymi drzwiczkami). Edytowane 17 Września 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza. 18.09.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 moniss dzięki za opinię, ja też myślę, że musi być Ok, ale jednak ciągle jestem pełna obaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 18.09.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witajcie Piszę tutaj ponieważ liczę, ze może Ktoś bardziej doświadczony znajdzie chwilę czasu, aby pomóc mi, osobie która nie radzi sobie w wyobraźnią przestrzenną Mam małą łazienkę, w której mają znaleźć się trzy elementy - wanna, umywalka z szafkę oraz wc. Niby niewiele, jednak nie jestem w stanie wyobrazić sobie rozmieszczenia tych elementów, ich gabarytów, itp. Czy w wolnej chwili Ktoś, mógłby mi doradzić rozmieszczenie w mojej łazience. Będę niezmiernie wdzięczna Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 18.09.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 sco-check, w porównaniu z moją łazienką, Twoja wcale taka mała nie jest, a u mnie musi się zmieścić jeszcze pralka Bardzo proszę o pomoc - łazienka jest mikroskopijna, blokowa, a oprócz kibelka i umywalki musi się w niej znaleźć wanna i pralka. Jeśli chodzi o wannę, to znalazłam asymetryczną 140x70cm, ale dopuszczam też 130cm. W obecnym mieszkaniu mam wannę 170cm i jest ona za duża. Za rok-dwa pewnie będę chciała powiększyć rodzinę, więc wanna to konieczność. Co do pralki - może być albo ładowana od przodu albo od góry. Znalazłam pralkę Candy Aqua 1042D1 o wymiarach 46,3 x 51 x 70 cm, która mogłaby się zmieścić pod blatem obok umywalki o szer. 45cm. Tak jak napisałam, ładowana od góry też wchodzi w grę, bo jest jeszcze węższa, ale wówczas chyba musiałaby się znajdować w innym miejscu - np. w tej malutkiej wnęce po prawej. Ścianę łazienki można przesunąć na prawo o max. 5cm. Jeśli chodzi o łącza, to wszystko można przesuwać, bo i tak będzie to robione. Dołączam plan oraz moją pseudo-wizualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.09.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witajcie Piszę tutaj ponieważ liczę, ze może Ktoś bardziej doświadczony znajdzie chwilę czasu, aby pomóc mi, osobie która nie radzi sobie w wyobraźnią przestrzenną Mam małą łazienkę, w której mają znaleźć się trzy elementy - wanna, umywalka z szafkę oraz wc. Niby niewiele, jednak nie jestem w stanie wyobrazić sobie rozmieszczenia tych elementów, ich gabarytów, itp.[ATTACH=CONFIG]280503[/ATTACH] Czy w wolnej chwili Ktoś, mógłby mi doradzić rozmieszczenie w mojej łazience. Będę niezmiernie wdzięczna Aneta Ile ma długości ta mała ściana przy drzwiach? Na wizualizacji przyjęłam 40cm: Czy ewentualnie dałoby się trochę przesunąć drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.09.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Marysia Ro, na razie pomysły z prysznicem (moze być ten zaokrąglany) z wysokim brodzikiem: Zapomniałam, że ścian kuchenno-łazienkowych chyba nie macie, więc wejście do łazienki można umieścić dowolnie. - wanna 150x75 cm - umywalka 60x40 cm - pralka ładowana od góry (trzeba dobrze wymierzyć, aby zmieściła się do tej wnęki) - stelaż wc Geberit Slim ma 8cm przed zabudową - kibelek o głębokości poniżej 60cm (np.56-58cm) We wnękach mogą być jakieś półeczki/szafeczki Edytowane 19 Września 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 19.09.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Monisss przede wszystkim baaardzo dziękuję za zauważenie mojej prośby bałam się, że zaglądają tutaj już tylko osoby szukające pomocy. Ściana po lewej przy drzwiach ma na chwilę obecną 31 cm :/ To błąd, który wymaga poprawki. Drzwi będą przesunięte - będzie 45 cm. Czy grzejnik nad wanną może być zamontowany? i jeszcze pytanie odnoście pro100 - jak zapisać projekt, żeby miał rozszerzenie jpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.09.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Skoro było o bidecie, to zapytam o umywalki. Może ktoś podać racjonalny argument po co w łazience robi się dwie umywalki? Pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 19.09.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 amalfi mój rozsądek mówi mi, że racjonalnego, powodu nie ma. może chodzi o higieniczność...? Chyba, że w domu zamieszkuje więcej osób,a jest tylko jedna łazienka. u mnie z racji dwóch małych łazienek, w każdej będzie po jednej umywalce. Gdyby były duże, na pewno również poszłabym w pojedyncze egzemplarze. Ale chętnie zapoznam się z opiniami osób stojących po stronie pomysłu dwóch umywalek. Jpg w Pro100 opanowane - więc cofam pytanie. W związku z tym, czy takie rozmieszczenie w łazience, może być w ogóle brane pod uwagę, jest zgodne z regułami organizowania tychże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekOstrowski 19.09.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Skoro było o bidecie, to zapytam o umywalki. Może ktoś podać racjonalny argument po co w łazience robi się dwie umywalki? Pytam poważnie. Według mnie jeżeli ktoś ma dużo miejsca i jednocześnie z łazienki korzysta kilka osób, to jest dobre rozwiązanie- żona przy jednej umywalce, mąż przy drugiej. Innych argumentów nie widzę. Chyba, że jedna umywalka z szafką ma swoje oddzielne akcesoria i jest umywalką tylko dla gości- to już drugi argument. Chociaż osobiście wolałabym to miejsce wykorzystać na dodatkowy blat. Ludzie mają różne upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.09.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Obecnie mam jedną, standardowej wielkości umywalkę i jest przy niej ciasno, bo dość często korzystamy z niej w tym samym czasie. Dlatego też myślałam, aby w nowym domu, w łazience sypialnianej zrobić dwie. Ale... Pomysł na łazienkę kilka razy ewoluował i zostały dwie opcje: 1. otwarta na sypialnię bez wc (wc z prysznicem jest dokładnie naprzeciw wejscia do sypialni) 2. "pełen wypas" z dwiema umywalkami, bidetem i wc Minusy opcji 2: wąskie przejście koło łóżka, garderoba bez naturalnego oświetlenia, łazienka droższa, bo z dodatkowymi sanitariatami. Plusy: jak już wspomniałam - pełen wypas, a w garderobie dodatkowa ściana na np. torebki Minusy opcji 1. to...bardziej ubogo. Plusy: połączenie przeszklonymi drzwiami łazienki i garderoby = doświetlenie garderoby. Możliwość rozmów wannowo-łóżkowych. Brak ewentualnych smrodków przy załatwianiu "grubszych" potrzeb na wc. Łazienka tańsza, bo tylko z jedna umywalką i bez wc (które jest w łazience gościnnej naprzeciw sypialni). No i co wybrać? Macie jakieś ZA i PRZECW dla każdej z tym wersji? Wymiary łazienki to jakieś 240x180cm Edytowane 19 Września 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 A nie można opcji pierwszej zrobić z dwiema umywalkami, tak jak w opcji 2 i z wanną naprzeciwko umywalek (tam gdzie w 2 są bidet i wc)? Wtedy bidet w rogu przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 19.09.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Marysia Ro, na razie pomysły z prysznicem (moze być ten zaokrąglany) z wysokim brodzikiem: [ATTACH=CONFIG]280585[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280586[/ATTACH] Zapomniałam, że ścian kuchenno-łazienkowych chyba nie macie, więc wejście do łazienki można umieścić dowolnie. [ATTACH=CONFIG]280588[/ATTACH] - wanna 150x75 cm - umywalka 60x40 cm - pralka ładowana od góry (trzeba dobrze wymierzyć, aby zmieściła się do tej wnęki) - stelaż wc Geberit Slim ma 8cm przed zabudową - kibelek o głębokości poniżej 60cm (np.56-58cm) We wnękach mogą być jakieś półeczki/szafeczki moniss, jesteś mistrzem! Ta opcja z wanną to właśnie to, czego oczekiwałam! Jest po prostu PRZEFANTASTYCZNIE! Tylko nie jestem pewna co do przesunięcia tych drzwi, bo przecież zaraz obok jest wejście do pokoju, tak więc może być tak całkiem na styk. Czy moja mała łazienka będzie dobrze wyglądać w takiej stylistyce? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=64405&d=1309886647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts