pillproof 21.11.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 pillproof, wszystko zależy jaki rodzaj sauny wybierzesz i na ile osób. Zwykle powinna mieć jakieś 2m wysokości i dla czteroosobowej rodziny min. wymiary 1,6m x 2m. Są oczywiście gotowe sauny zajmujące nawet 1m2 powierzchni infared - na podczerwień - dla jednej osoby. Artykuł z Muratora http://muratordom.pl/lazienka/sauny-i-laznie-parowe/sauna-zdrowa-przyjemnosc,51_2492.html Sauny na poddaszach zwykle i tak robi sie na zamówienie, bo gotowce mało kiedy pasują. Miejsce na natrysk: Ile odsunąć, aby nie chlapać na okno? To zależy czy kąpiący się jest bardzo zamaszysty Jak popatrzysz na necie na fotki łazienek, to jest dużo takich z oknem w lub przy prysznicu. Ładnie to wygląda, lecz jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu? Sądzę, że jak przesuniesz tę ściankę o te max. 20cm to będzie bardzo dobrze. Zarys łazienki z miejscem na saunę: [ATTACH=CONFIG]290246[/ATTACH] Pod skosem dałam przedściankę o wys. 1,4m To czerniawe w tle to miejsce na saunę: od linii drzwi w kierunku skosu scianka ta ma 1,7m. [ATTACH=CONFIG]290247[/ATTACH] Zastanawiam się, czy nei lepiej by było saune ulokować na przeciwległej ścianie, tam gdzie jest umywalka. Bo taka ściana w wejściu to jednak trochę przytłacza. Ściana przesunieta 10cm w głąb garderoby: [ATTACH=CONFIG]290248[/ATTACH] Wanna (jeszcze bez opcji prysznica) ma 1,7m + 10cm półeczka na kosmetyki (półka pod oknem gł. 15cm) Stelaże kibelka i bidetu można umieścić w ścianie działowej (geberit slim), wtedy nie będą wystawały zza komina: [ATTACH=CONFIG]290249[/ATTACH] Tutaj z innym ustawieniem: [ATTACH=CONFIG]290251[/ATTACH] Ściana nadal cofnięta 10cm do garderoby i geberity ukryte w tej ścianie. Jeśli jednak potrzebujesz więcej miejsca w garderobie, to zapomnij o tym przesunięciu - wystarczy, że stelaże zabudujesz w ścianie garderoby, a wc i bidet nie bedą tak bardzo zza komina wystawać. Wanna nadal 1,7m, półeczka przy niej 10cm. Po drugiej stronie wanny może być otwarta przesztrzeń pod skosem, lub zaraz za wanną można zrobić ściankę. Dzięki moniss za pomoc Zapomniałam dopisać, że właśnie chodziło mi o saunę infrared, tą na podczerwień, taką na 2 osoby- oglądałam je i będę robić taką na zamóienie. geberity schowam w ścianę jak pisałaś pod okenem bym zrobiła takie siedziska co by od razu szafkami były, bo w łazience zawsze wszystkiego dużo a nie lubię jak na wierzchu leży masa rzeczy. Podoba mi się ta ostatnia opcja i tak chyba zostanie- z tym, że wannę dam chyba równolegle do ściany gdzie są drzwi, a kabinę IR zamówię taką narożną, wtedy może jakaś mała szafka się zmieści pomiędzy wannę a saunę, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 21.11.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Szafki-siedziska podokienne będziesz musiała zegrać jakoś z szafką podumywalkową, aby nie kolidowały przy otwieraniu. No właśnie, a z tymi łazienkowymi gratami nie zmieścisz się pod umywalką + ewentualnie ta szafka pod skosem (tam możesz też zrobić siedzisko, zwłaszcza, gdy wrzucić w dach jeszcze okno połaciowe)? Siedzisko równie dobrze może być pod ścianą sauny naprzeciw umywalki - nie będzie kolidowało z szafką podumywalkową. Czy planujesz grzejnik-drabinkę? Dobrze by było już na etapie przed rozprowadzeniem instalacji, wiedzieć jaka będzie wielkość sauny. EDIT: Kratki na podłodze w wizualizacji mają 0,5 x 0,5m Edytowane 21 Listopada 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 22.11.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Szafki-siedziska podokienne będziesz musiała zegrać jakoś z szafką podumywalkową, aby nie kolidowały przy otwieraniu. No właśnie, a z tymi łazienkowymi gratami nie zmieścisz się pod umywalką + ewentualnie ta szafka pod skosem (tam możesz też zrobić siedzisko, zwłaszcza, gdy wrzucić w dach jeszcze okno połaciowe)? Siedzisko równie dobrze może być pod ścianą sauny naprzeciw umywalki - nie będzie kolidowało z szafką podumywalkową. [ATTACH=CONFIG]290351[/ATTACH] Czy planujesz grzejnik-drabinkę? Dobrze by było już na etapie przed rozprowadzeniem instalacji, wiedzieć jaka będzie wielkość sauny. Graty jak trzeba będzie to się upchnie , ale mam kilka urządzeń, jak np. parafiniarka, co jest duża i używana sporadycznie a gdzieś schować ją trzeba... dlatego jakieś szafki większe mieć tam muszę. Co do sauny to chyba wystarczy tylko podłączenie do prądu, więc wielkiej filozofii w tym nie ma. Hydrauliki też prowadzić tam nie muszę. Na razie czekam na projekty kabin, ale wymiary to chyba max do okna i tak z 1,6 w stronę drzwi. A o oknie kiedyś myślałam, ale nie wiedziałam gdzie i co wstawię do łazienki, dlatego go nie zrobiłam jeszcze, ale zawsze można i chyba rozważę taką opcję! Siedzisko pewnie będzie koło ściany sauny pod oknem, a nad nim drabinka- jak myślisz- dobre miejsce? Póki co nie widzę innego... Mam problem z proporcjami i przez to zastanawia mnie jeszcze czy może by nie zrobić kabiny prysznicowej oszklonej od razu przy wejściu i za nią wanny prostokątnej lub narożnej? Albo zrobić ją na takiej podmurówce, np. 60-70 cm i na tym szyba. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.11.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Ściankę kolankową masz wys. 70cm, aby móc wygodnie korzystać z wanny potrzebna jest wys. 1,4m, czyli tak jak wstawiłam tą dodatkową ściankę (tzw. przedścianka) na wizualizacji. Wanna o dł. 1,7m akurat tam kończy się przy przedściance. EDIT: Ale można zrobić inny numer i wannę ustawić równolegle do przedścianki, a przy drzwiach zmieściłby się prysznic. Na rysunku przedścianka jest przesunięta 20cm bliżej ścianki kolankowej, aby zrobić półeczkę na kosmetyki do kapieli, czy też nastrojowe świece. Tak więc obecnie przedścianka ma120cm wysokości. Wanna jest odsunięta od niej o 20cm. Sama szerokośc wanny to 70-80cm. Jest odsunięta od ściany drzwiowej także o 20 cm. A Aby wygodnie korzystać z wanny: - dostęp do niej musi mieć min. 100cm - wysokość pod skosem przy wejściu do wanny min. 1,9m (dla osób niższych) Edytowane 22 Listopada 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 22.11.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ściankę kolankową masz wys. 70cm, aby móc wygodnie korzystać z wanny potrzebna jest wys. 1,4m, czyli tak jak wstawiłam tą dodatkową ściankę (tzw. przedścianka) na wizualizacji. Wanna o dł. 1,7m akurat tam kończy się przy przedściance. EDIT: Ale można zrobić inny numer i wannę ustawić równolegle do przedścianki, a przy drzwiach zmieściłby sie prysznic. Myślałam, że jak będziemy używać wannę z nogami w stronę skosu to będzie wygodnie A jakbym ustawiła wannę równolegle to stracę trochę miejsca, nie? Żadnych szafek już tam nie wcisnę i taka pusta przestrzeń tam będzie.. czy coś później da się z nią zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.11.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Wanna ustawiona wzdłuż przedścianki: [ATTACH=CONFIG]290459[/ATTACH] Na rysunku przedścianka jest przesunięta 20cm bliżej ścianki kolankowej, aby zrobić półeczkę na kosmetyki do kapieli, czy też nastrojowe świece. Tak więc obecnie przedścianka ma120cm wysokości. Wanna jest odsunięta od niej o 20cm. Sama szerokośc wanny to 70-80cm. Jest odsunięta od ściany drzwiowej także o 20 cm. A Aby wygodnie korzystać z wanny: - dostęp do niej musi mieć min. 100cm [ATTACH=CONFIG]290461[/ATTACH] - wysokość pod skosem przy wejściu do wanny min. 1,9m (dla osób niższych) Co do drabinki na ścianie sauny, nie wiem z jakiego materiału będzie ta ściana wykonana. Spytaj fachmanów od sauny, czy będzie można tam grzejnik umocować. Edytowane 22 Listopada 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 23.11.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Znowu mam problem z moją łazienką :/ Postanowiłam, że pralkę wrzucę do kuchni, przez co w łazience będzie więcej miejsca, ale to nie rozwiązało problemu. WC musi być koniecznie na ścianie naprzeciwko wejścia, tam, gdzie piony. Nadal chcę mieć wannę, ale przymierzałam się do Cersanit Nano i jest stanowczo za wąska w tym węższym miejscu i wolałabym coś szerszego. Oczywiście, jeśli się nie uda - to zostanę przy tym modelu. Kolejna sprawa to taka, że dobrze by było, gdyby jedna ze ścian była ścięta tak, by wejście do pokoju nie było "korytarzowe". Jednak nie można tej ściany zaokrąglić, tak jak proponowała alicyja. Oto nowy plan z moją propozycją skośnej ściany. [ATTACH=CONFIG]287089[/ATTACH] A to plan poddawanej zmianie części mieszkania: [ATTACH=CONFIG]287090[/ATTACH] Gdzie wstawić wannę, gdzie wc, gdzie umywalkę? Gdzie znaleźć miejsce na przechowywanie kosmetyków? Najbardziej chciałabym szuflady pod umywalką + może pawlacz? Ja już padam:/ Może tym razem ktoś pomoże? Opcja z przestawieniem kibelka jednak wchodzi w grę, więc wszelkie kombinacje (byle nie za wielkie) dozwolone! Pomocy, bo jutro muszę zdecydować, w którym miejscu mają stanąć ściany i w których ewentualnie zostaną poprowadzone rury :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_oda 23.11.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witam wszystkich forumowiczów Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i jestem pod wielkim wrażeniem Waszych pomysłów. Dlatego, jak tylko przyszło nam 'rozprawic' się z łazienką od razu pomyślałam, że Wy najlepiej doradzicie z tej kwestii...., ale do rzeczy . Łazienka jest w kształcie litery L, chcemy w niej zmieścic umywalkę, wc i wannę - bardzo nam na tym zależy. Wanna ma spełniac też funkcję kabiny - chcielibyśmy prysznic z możliwością zasłonienia łazienki przed ochlapaniem - np. parawan - niekoniecznie zasłonka. Jako, że łazienka jest mała naszym zdaniem powinna byc jasna - zimna - biele i szarości byłyby ok. Pomóżcie proszęęęęę!!!!! Proszęęęęę! ps. obecnie w łazience (we wnęce) jest prysznic, obok umywalka, a po prawej stronie wanna. pierwotnie był plan umieszczenia wc właśnie w tej wnęce... ale teraz już niczego nie jestem pewna.... ;/;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cirrus 24.11.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Witajcie, mam prośbę o pomoc w aranżacji małej łazienki w bloku. Mieszkanie będzie niedługo oddane w stanie deweloperskim. Mam nadzieję, że rzut nie będzie za mały, w każdym razie niestety będzie tam komin który pomniejsza pomieszczenie o 30cm (koło umywalki). Próbowałam na jakimś darmowym programie sama zaaranżować pomieszczenie, ale niestety parę rzeczy nie wyszło jak chciałam. Drzwi w projekcie są źle ustawione, program nie chciał mi ich przesunąć bardziej na lewo, do tego dodał mi się drugi komin. Bardziej jednak martwi mnie to, że chciałam dać szafę przesuwną na scianie z prawej strony drzwi. Niestety nawet program nie pozwolił mi jej umieścić, widzę że nie byłoby mozliwosci się do niej dostać przez prysznic, dlatego wstawiłam tam taką szafkę - byle co. Może ktoś będzie miał jakieś inne pomysły jak to zaaranżować, bardzo proszę, bo ja się podłamałam, w głowie już miałam wszystko ładnie zaplanowane, ale pomieszczenie jest mniejsze niż się spodziewałam. Kolory są przypadkowe, chciałam żeby łazienka była w bieli, szarościach, do tego na ścianie koło kibelka jakaś plama koloru w postaci obrazka. Aga, nad pralką będzie grzejnik. Edytowane 24 Listopada 2014 przez Cirrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.O 25.11.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i jestem na etapie planowania remontu mieszkania, bardzo chciałam poprosić Was o pomoc z moją łazienką zrobiłam prostą "wizualizację" mojego pomysłu (mam nadzieję, że uda mi się wstawić zdjęcia): we wnęce koło wanny planuję wstawić drzwi, które zasłonią pralkę i piecyk, blat pod umywalkę chcę zabudować szufladami zrobionymi na wymiar, bardzo proszę o radę odnośnie drzwi, czy odgrodzić WC czy nie, czy takie zestawienie szarego (podoba mi się szara płytka nowej gali), zestawiona z płytką drewnopodobną (chyba tubądzin ipe red) nie będzie za mdłe, dodać coś "ożywiającego" i ewentualnie co? chciałabym mieć duże lustro nad szafką z umywalką i nie wiem co będzie lepiej wyglądać, czy lepiej dać lustro na szerokość blatu (planuje 120) czy na całą ścianę .... generalnie będę wdzięczna za każdą opinię, poradę czy krytykę tego pomysłu pozdrawiam, Kasia.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.11.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam, przyszłam po pomoc, może mi doradzicie ? w projektowaniu wnętrz jestem na dolnej łazience, coś mi nie gra w wizualkach, na razie skupiam się na samym rozmieszczeniu sprzętów, może wrzucę tutaj i Wasze oko to wychwyci ? wymiary:wnęki 46x25 nie będzie, wygląda, że wtedy łazienka lepiej się komponujehttp://pics.tinypic.pl/i/00599/pewjr9t55clr.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00599/re7bqyv3gf60_t.jpghttp://images.tinypic.pl/i/00599/xcfwb14rqlj0_t.jpg martwi mnie w tym układzie wzór na podłodze, łazienka jest zbyt mała aby zmniejszać szachownicę przed brzeg prysznica, poza tym nie lubię asymetrii, ale nie wiem, czy to w ogóle będzie dobrze wyglądało. Mam obawy też do praktyczności otwierania, a co za tym idzie wchodzenia do kabiny, coś w tym układzie mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.11.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kasia Ojaki masz cel odgrodzenia wc od reszty ?ja jako gość czułabym się lekko zdezorientowana, gdybym musiała szukać wc po zakamarkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.O 25.11.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kasia O jaki masz cel odgrodzenia wc od reszty ? ja jako gość czułabym się lekko zdezorientowana, gdybym musiała szukać wc po zakamarkach pomysł wziął się przede wszystkim z chęci wyodrębnienia WC od łazienki (to takie chyba przyzwyczajenie z domu rodzinnego), dodatkowo kształt pomieszczenia nabiera jakby ładniejszego kształtu po wstawieniu drzwi (takie moje odczucie) no i bez tych drzwi pierwsze co się będzie rzucać w oczy po wejściu do łazienki to cienki "korytarzyk" z WC i wielka rura odpływowa obok, której nie da się zamaskować, to nie najlepszy pomysł? Jak inaczej odwrócić wzrok od WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 25.11.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Hej, Pomocy! Od czasów epoki napoleońskiej walczę z koncepcją łazienki o wym. 296 x 176 cm. Pomożecie mi wybrać najlepszą wersję? Projekt 1 - miał być wc + bidet i wysoka zabudowa geberitu do samego sufitu. Rozmieszczenie elementów (poza bidetem) przewidział developer. Pomysł upadł, bo w ciągu dwóch wieków powstały toalety myjące. Projekt 2 - miejsce wc i bidetu zastąpiła toaleta myjąca. Pod umywalką długi blat z szeroką szufladą, a na jego końcu mała toaletka do makijażu dla mojej małżonki. Na całej długości blatu wielkie lustro. Projekt 3 - toaleta przeniesiona na ścianę przy drzwiach, dzięki czemu blat wydłuża się o 20 cm, ale jednocześnie zabudowa geberitu zamienia się w pudło pasujące zupełnie do niczego. Projekt 4 - totalna reorganizacja pozwalająca na wciśnięcie do łazienki większej wanny (nawet 190x90 zamiast 170x75 z poprzednich projektów). Tym samym blat z lustrem zostałby przeniesiony na krótszą ścianę. Planujemy szare płytki - dokładnie w takim kolorze jak na projektach. Nie będzie za ciemno? Marzy mi się łazienka bez parawanu nawannowego, bo mój obecny non-stop trzeba szorować. Czy wstawiając szerszą wannę (np. 180x80) z drążkiem prysznicowym można zrezygnować z parawanu? Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Edytowane 25 Listopada 2014 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.11.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam się w wątku, po dłuższym czasie nieobecności. Zgłaszam się do Was dzisiaj w imieniu mojej koleżanki, która zamówiła projekt łazienki u sprzedawcy płytek. Z automatu wydaje mi się, że trzeba by go zrewidować Jak go jednak zobaczyłam to sama lekko nie wiem co by można poprawić Może ktoś na coś wpadnie... Łazienka o wymiarach 1,5 x 2 m. Kafle to elegant natur Tubadzin. http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/1_zps27782689.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/2_zps0a9d40c5.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/5_zps7a092705.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/3_zps630e339f.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/6_zpsa08df92f.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/4_zpsf039dcb0.jpg ---------------------------------------------------------------------------------------- Sniper, skoro sami odrzucacie projekt nr 1, to ja też odrzuciłabym projekt nr 3. To zy wybrać 2 czy 4 uzależniłabym od Waszych preferencji wanny. Jak Wam zależy na kolosie to projekt nr 4 jest ok. Natomiast ze względu na estetykę to przestrzenniej jest w nr 2. Co do ścianki parawanowej... hm... doświadczeń z takową nie mam, ale puszczania wody z góry w tych warunkach jakoś nie widzę Chyba, żeby zrobić odpływ w podłodze i po kąpieli taką wielką ściągaczką wodę zebrać - jak na basenach Parawan chyba wciąż byłby łatwiejszy w utrzymaniu. Jeśli się go po każdym użyciu silikonową packą przejedzie (obastawiam, że to koszt 15 sekund ) to parawan będzie piękny jak ta lala. Robię tak codziennie ze swoją trójścienną kabiną prysznicową i daje radę Tylko nie daj boże raz zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 25.11.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam, Przyszłam prosić o pomoc w doborze baterii umywalkowej Kupiłam umywalkę Vitra T4 taką oto Blat o szer.45cm szerszy nie może być, ze względu na ściankę obok. Docelowo chciałam aby bateria była stojąca, jaką powinna mieć wysokość i długość wylweki, aby woda nie chlapała w około...? Umywalka jest bardzo płytka.Może ktoś coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_oda 25.11.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 jeszcze raz w sprawie łazienki eLki ... czy rozmieszczenie 'sprzętów' będzie dostatecznie wygodne w użytkowaniu? Czy będzie odpowiednia (dostateczna) ilośc miejsca przy umywalce i wc? Na jaką największą umywalkę możemy sobie pozwolic zeby było wygodnie? Nie bardzo to wszystko widzę... tak na szybko rozmieszczenie wstępne w łazience... Co myślicie o tym? Będzie ok? Fajnie by było, jeśli znalazło by się miejsce nad wc na półkę - otwartą lub zamkniętą i wisząca zabudowa pod umywalką, a zaraz nad nią duże (w miarę możliwości) lustro, które by optycznie powiększyło przestrzen. Czy zaakcentowanie wanny ciemniejszymi kafelkami optycznie nie podzieli czy pomniejszy łazienki? jest jeszcze drugie rozwiązanie... raczej baaardzo wątpliwe, no ale jest . Trochę pewnie wbrew wszystkim regułom projektowania itp. - ale czasem tak trzeba niestety... i chyba tak na prawdę plusem jest tylko szeroka umywalka i półka pod nią i możliwośc zamontowania dośc szerokiego lustra, reszta chyba do kitu... już sama nie wiem. co do wanny to myślimy nad jakąś asymetryczną od razu z parawanem - tylko którą wybrac RAVAK be happy czy o wiele tańszy model Piramida Integra? Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami i przemyśleniami, które na pewno otworzą mi oczy na to coś, co będzie łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.11.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Kasia.O, nie widać wymiarów na rzucie łązienki. Wstaw większy obrazek. No i drzwiom do kibelka mówię stanowcze NIE - w ten sposób przesłonisz jedyne źródło światła dziennego w tym pomieszczeniu. Poza tym naprzeciw wzroku wchodzącego będzie okno a nie wc, ktore jest tuż przy podłodze [ATTACH=CONFIG]290666[/ATTACH] ps. obecnie w łazience (we wnęce) jest prysznic, obok umywalka, a po prawej stronie wanna. pierwotnie był plan umieszczenia wc właśnie w tej wnęce... ale teraz już niczego nie jestem pewna.... ;/;/;/ an_oda, a gdzie jest pion kanalizacyjny? No i gdzie wcześniej było wc? asiazett, a co to za wielki kloc za wc? Czy na tym postumencie mają zamiar stawiać czyjeś popiersie Aha, i spytaj, czy drabinke można jeszcze przesunąć naprzecie wc (coby w lustrze suszące ręczniki się nie odbijały) Edytowane 25 Listopada 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.11.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 ... asiazett, a co to za wielki kloc za wc? Czy na tym postumencie mają zamiar stawiać czyjeś popiersie Aha, i spytaj, czy drabinke można jeszcze przesunąć naprzecie wc (coby w lustrze suszące ręczniki się nie odbijały) No ale jak to tak dekor bezcześcić? Może podpowiem, żeby drabinkę w przestrzeń nad wanną wrzucili. No właśnie, te przeklęte dekory. Skoro nie wokół WC i nie pod drabinką to gdzie je wsadzić? Bo być chyba muszą Na tej ścianie z umywalką to już tyle się dzieje, że "O matko i córko!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_oda 25.11.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Dziękuję Moniss za zauważenie mojego małego koszmaru ostatnich jesiennych nocy . Mieszkanie znajduje się na niskim parterze (bez żadnych schodów). Pion kanalizacyjny będzie tam, gdzie trzeba , bo i tak musimy jakoś się wbic do kanalizacji, bo wcześniej nie było tam kibelka. Z tego, co mi wiadomo to obojętnie, gdzie nie wstawimy i tak będzie 'zamieszanie', bo trzeba będzie się dokopac. Wcześniej wc był oddzielny, a teraz musimy go zmieścic z tej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts