tedasss 04.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 tedasss może daj umywalkę wzdłuż ściany z wc? tzn. pod oknem? Tam nie dam rady bo parapet będzie na wysokości 72 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Może byście coś zmienili???????? Dziurę w ścianie przy kibelku w dolnej łazience. Wygląda, jakbyście chcieli tam eksponować szczotkę do wc, albo zapas papieru. Bardziej pewnie przydałaby się szafka zamykana frontem lakierowanym pod kolor płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 tzn. pod oknem? Tam nie dam rady bo parapet będzie na wysokości 72 cm to może chociaż przysuń umywalkę jak najbliżej okna? ( na tej ścianie co jest teraz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 05.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) tedasss nie wiem jakie płytki były użyte do wizualizacji podłogi, ale jeśli 30x60cm to by znaczyło że masz bardzo wąskie przejście - ok 60-70cm - pomiędzy umywalką a prysznicem. rozumiem, że skos,że okno, ale jak radzi naberia przesuń trochę umywalkę pod okno i skróć trochę blat/szafkę pod umywalkę. w sumie to bym odwróciła kolejność wanny i prysznica, ale rozumiem .... skosy.... nic nie podajesz o wysokości skosów i ściany kolankowej, więc zaryzykuję. jeśli nie chciałbyś przesuwać umywalki, to aby uzyskać trochę więcej przestrzeni proponuję taki układhttp://img856.imageshack.us/img856/291/89085857.jpg ale jak mówię - nie wiem jaka jest wysokość ścianki kolankowej. trochę od ścianki mozna odsunąc "zabudowaną półeczką" po obu stronach wanny - od ścianki kolankowej i od ściany. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 05.04.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Dziurę w ścianie przy kibelku w dolnej łazience. Wygląda, jakbyście chcieli tam eksponować szczotkę do wc, albo zapas papieru. Bardziej pewnie przydałaby się szafka zamykana frontem lakierowanym pod kolor płytek. FAKT. Uwaga jak najbardziej do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 05.04.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 to może chociaż przysuń umywalkę jak najbliżej okna? ( na tej ścianie co jest teraz) Nie bardzo mogę bo przy oknie mam zaplanowany grzejnik drabinkowy (widać to na rzucie z góry). Oczywiście mogę go jeszcze przesunąć, ale gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 05.04.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 tedasss nie wiem jakie płytki były użyte do wizualizacji podłogi, ale jeśli 30x60cm to by znaczyło że masz bardzo wąskie przejście - ok 60-70cm - pomiędzy umywalką a prysznicem. rozumiem, że skos,że okno, ale jak radzi naberia przesuń trochę umywalkę pod okno i skróć trochę blat/szafkę pod umywalkę. w sumie to bym odwróciła kolejność wanny i prysznica, ale rozumiem .... skosy.... nic nie podajesz o wysokości skosów i ściany kolankowej, więc zaryzykuję. jeśli nie chciałbyś przesuwać umywalki, to aby uzyskać trochę więcej przestrzeni proponuję taki układ ale jak mówię - nie wiem jaka jest wysokość ścianki kolankowej. trochę od ścianki mozna odsunąc "zabudowaną półeczką" po obu stronach wanny - od ścianki kolankowej i od ściany. Przejście z linijką w ręku to około 90 cm (na rzucie wygląda mniej bo może płytki z podłogi mylą). Ściana kolankowa ma tylko 75 cm więc do wanny niestety bym nie wszedł. Co do tej wizji odwrócenia kolejności urządzeń to nie wiem czy przy bidecie i WC nie byłoby za ciasno. Dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie bardzo mogę bo przy oknie mam zaplanowany grzejnik drabinkowy (widać to na rzucie z góry). Oczywiście mogę go jeszcze przesunąć, ale gdzie? tedasss, może po prostu zamień miejscami grzejnik z umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekm1 05.04.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam ,jako ,że jesteśmy już tuż przed zakupem to pojawił się kolejny pomysł i zmiana ,proszę o pomoc w podjęciu decyzji ,która opcja jest lepsza . 1.Wątpliwość dotyczy płytek ściennych. Czy pod i nad płytkami z wzorem kwiatowym ,zastosować też płytki białe (tylko bez wzoru) : http://images35.fotosik.pl/596/2184971483d060bdgen.jpg http://www.paradyz.com.pl/GetFile/331 http://www.paradyz.com.pl/GetFile/356 2. Czy lepiej zrobić kontrast i zastosować też płytki bez wzoru ,ale szare. Ta opcja nam się bardziej podoba tylko czy to nie będzie już przekombinowane ,czy nie za dużo różnych kolorów? (brąz,grafit,biały no i szary) http://img24.imageshack.us/img24/4291/azienkaparter12numer63.jpg http://www.paradyz.com.pl/GetFile/339http://www.paradyz.com.pl/GetFile/356 Prosimy o rade:rolleyes: Kolekcja : Paradyż Amanda/Alex + Woodentic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleki 08.04.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Kochani pomóżcie, wklejam bardzo prostą wizualizację łazienki, chodzi mi o rozmieszczenie poszczególnych elementów w pomieszczeniu, czy jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.04.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 bleki - pytania wstępne Czy ścianka między wc a prysznicem będzie specjalnie postawiona? Bo jakoś nie widzi mi się to wc zaraz na wejściu ... Jak masz przyłącza? Co można przestawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleki 08.04.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Anulek2005 Ścianka już jest i nie można jej ruszyć bo to od komina. Wszystko inne można przestawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.04.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A jak widzisz taki pomysł: stojąc w drzwiach po lewej umywalka, pralka w zabudowie i wc. Po prawej wanna, na ściance wieszak na ręczniki za ścianką prysznic ....W zależności od miejsca (nie liczyłam wymiarów) pojemnik na pranie obok wanny lub w zabudowie z pralką i umywalką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleki 08.04.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Masz na myśli takie rozwiązanie? Mi coś takiego nie wpadło do głowy, a jest to dobra opcja:) Mam też pytanie o prysznic: lepiej brodzik czy z kafelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.04.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Właśnie o czymś takim myślałam Co do prysznica - mnie się bardziej podobają z kafelek, ale nie mogę się wypowiadać co do użyteczności bo żadnego nie posiadam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleki 08.04.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Coraz bardziej podoba mi się ten pomysł, muszę pokazać lubemu;) Mi też bardzo podobają się prysznice kafelkowe i chyba na taki postawię. Mam jeszcze jedno pytanie: ostatnio spodobały mi się te dekory z bambusem, chciałam gdzieś umieścić taki wzorek, ale nie mam pomysłu, w którym miejscu by pasował i czy w ogóle... Anulek2005 dziękuję Ci za pomoc:) Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez bleki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaw 09.04.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) witam, jestem tu po raz pierwszy, nie mam pojęcia jak się zabrać za urządzenie mojej wiekszej łazienki. Jest ze skosami po obydwy stronach. I jest spora bo ma ok 20 m kw. W łazience ma byc duza wanna, umywalka, i kibelek. Nic poza tym. Jeśli miałby ktoś jakies propozycje to byłabym wdzięczna. Załączam plik, mam nadzieję że coś będzie widać. Jestem załamana tą łazienką bo jest jednak za duża. Czerwonym kolorem zaznaczyłam całą łazienkę, w projekcie miał tam być schowk nad garażem i skos. Ale z względu na to że są to dwa domy bliźniaki połączone garżami wiec nie ma tam skosu tylko prosta ściana bo budynki w tym miejscu są połączone. Łazienka ma około 20 m kw bo dochodzi jeszcze ta powierzchnia co miałby byc dach. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez alinaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 alinawa musisz tą łazienkę koniecznie powiększać?jeśli nie chcesz dużej i nie masz na taką pomysłu, to może zostaw za łazienką pomieszczenie, które będzie pralnio-suszarnią, albo pomieszczeniem np. wypoczynkowo-rekreacyjnym (fitnes albo inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaw 09.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 tak, ma byc wieksza. W piwnicy ma byc pralnio-suszarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 09.04.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 alinaw- wyglądasz mi na mocno niezdecydowaną lub niekonsekwentną ... Najpierw piszesz: Jestem załamana tą łazienką bo jest jednak za duża. A na pytanie czy musisz łazienkę powiększać, odpowiadasz: tak, ma byc wieksza. W piwnicy ma byc pralnio-suszarnia Nie bardzo wiem czego od nas oczekujesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts