makaroniarze 09.12.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Bardzo fajne płytki no i ta łazienka jakoś nie wydaje się ani za mała, ani za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.12.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 dziewczyny przyszłam z prośbą o pomoc, w wyniku różnych kombinacji kominowych zmienia się u mnie umiejscowienie wejście do łazienki na krótszą ścianę i pojawia się łazienko wagon, którego zawsze chciałam uniknąć proszę pomóżcie stworzyć jak najbardziej optymalny układ w tym wagonie, to ma być łazienka małżeńska tutaj rzuty: http://files.tinypic.pl/i/00608/d3b4esg67xf5.bmphttp://pics.tinypic.pl/i/00608/t0cb5kn6vhl9.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bols86 16.12.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Cześć Wszystkim!, z racji tego że mam dosyć małą łazienką bo 4.2 m2 nie mam pomysłu na nią. Zrobiłem sobie małe projekt łazienki, zlew i lustro będą inne, nie miałem czasu na przeszukiwanie całej bazy w celu odnalezienia interesującego mnie zlewu i szafki. Poradźcie mi czy ze strony ergonomicznej takie ustawienie jest ok?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 17.12.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Cześć Wszystkim!, z racji tego że mam dosyć małą łazienką bo 4.2 m2 nie mam pomysłu na nią. Zrobiłem sobie małe projekt łazienki, zlew i lustro będą inne, nie miałem czasu na przeszukiwanie całej bazy w celu odnalezienia interesującego mnie zlewu i szafki. Poradźcie mi czy ze strony ergonomicznej takie ustawienie jest ok?. [ATTACH=CONFIG]294452[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]294453[/ATTACH] Hej! Zastanowiłabym się czy nie lepiej zrobić drzwi od kabiny na drugiej ściance (na wprost drzwi wejściowych), przesunąć muszlę trochę do ściany z drzwiami wejściowymi, wtedy zyskujesz miejsce tam, gdzie stoi kosz - mógłbyś tam zrobić szafkę, w której schowasz pralkę i wykorzystasz na jakieś zapasy. Nie wiem ile miejsca na akcesoria łazienkowe potrzebujesz, ale pewnie jakakolwiek szafka się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 20.12.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 moniss, przeniosłam kaloryfer obok prysznica, dokładnie na jego wprost... obecnie tak to będzie: przeniesli mi ten grzejnik - uszkodzili kabel.. moja wina.. nie było mnie przy tym..ale to nic.. myślę że jest lepiej.. ;D, dzięks.. bo chyba bym to tak zostawiła.. ale teraz myślę że jest niebo lepiej. ;DDD bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 26.12.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 kjuta u mnie miałem identyko rozkład tylko wejście mam tam hdzie ty okno? u mnie wyszło coś takiego ale już wiem że będą zmiany kabina pójdzie koło umywalki i sufit bedzie obniżony o 20cm lub o 1 płytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 30.12.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam! Z racji naszego kompletnego beztalencia jeśli chodzi o planowanie wnętrz, proszę was o jakieś sugestie odnośnie łazienki, a dokładniej jak to wszystko porozmieszczać. W łazience chcemy mieć na 100% prysznic, jakąś małą wannę jeśli się gdzieś zmieści, pralkę, umywalkę no i jakiś kosz. Rzut z projektu: Rzut z programu czystej łazienki: Etap budowy na jakim jesteśmy to Dom w stanie surowym zamkniętym, z fundamentami pod ścianki działowe, także mogę jeszcze trochę "pływać ściankami i drzwiami wewnętrznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 30.12.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 wg mnie możesz zastosować wanne z ścianką prysznicową i masz 2w1 reszta na rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 30.12.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Dzięki za wizje. Kiedyś w sklepie przeglądałem te wanny 2w1 ale nie wpadło nam to oko. Będziemy wdzięczni jeszcze za inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.12.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 sadek, a możesz wc zrobić tak, żeby nie "wchodziło" do łazienki? Ja bym je odwróciła tak, żeby toaleta była na przeciwko drzwi, zmniejszy się trochę pomieszczenie 1.9, ale to chyba nie problem? Drzwi do łazienki otwierane na zewnątrz czy do środka? Zrobiłabym je możliwie blisko prawej ściany, tej z umywalkami, po lewej stronie masz idealny kąt na kabinę, wanna bz, pomiędzy wanną a kabiną grzejnik-wieszak na ręczniki, umywalki możliwie blisko okna, pralka koło umywalek np. pod blatem, chyba weszłaby mniej więcej na wysokości przerwy pomiędzy wanną a kabinąA co to za pomieszczenie 1.8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.12.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! Z racji naszego kompletnego beztalencia jeśli chodzi o planowanie wnętrz, proszę was o jakieś sugestie odnośnie łazienki, a dokładniej jak to wszystko porozmieszczać. W łazience chcemy mieć na 100% prysznic, jakąś małą wannę jeśli się gdzieś zmieści, pralkę, umywalkę no i jakiś kosz. Rzut z projektu: [ATTACH=CONFIG]296214[/ATTACH] Rzut z programu czystej łazienki:[ATTACH=CONFIG]296215[/ATTACH] Etap budowy na jakim jesteśmy to Dom w stanie surowym zamkniętym, z fundamentami pod ścianki działowe, także mogę jeszcze trochę "pływać ściankami i drzwiami wewnętrznymi. Jeśli dałoby się jeszcze nieco (kilak centymetrów) powiększyć łazienkę kosztem pomieszczenia godpodarczego/kotłowni, to zmieściłaby się także wysoka szafka. Kabina prysznicowa 90x90 (może to być coś typu walk-in, czyli szkalna tafla od strony wanny i swobodne wejście od strony okna) Wanna o dł. 160 cm Jeśli drzwi łazienkowe mają mieć 80cm szerokości, tak jak na rzucie, to na ciąg szafek z umywalką i pralką można przeznaczyć 50 cm ścianki po prawej stronie wejścia i 20cm na wysoką szafkę na chemię po lewej stronie. Inna opcja: - przesunięcie ściany łazienkowej kilka centymetrów do kotłowni - wykonanie wnęki prysznicowej kosztem metrażu kotłowni Cała ściana po prawej stronie drzwi zostaje do zabudowy szafkami, umywalkami, pralką, suszarką itp. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 31.12.2014 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Hej, Potrzebuję jeszcze Waszej pomocy w kilku kwestiach... 1. Nad blatem z umywalką chciałbym dać duże lustro o wymiarach ok. 170x100. Jak najlepiej je oświetlić? Jakaś długa rura, kilka mniejszych, kinkiety, ledy? A może coś na zamówienie u stolarza na wzór mebli? Oczywiście ma służyć żonie do makijażu. 2. Na ścianach mają być szare gresy Villeroy & Boch Lucerna Gray, a na podłodze drewnopodobne Porcelanosa Ascot Roble. Plan jest taki, żeby zrobić też drewnopodobną obudowę wanny i geberitu. Nie za dużo tego drewna? 3. Szafki pod umywalką i nad geberitem mają zostać zrobione na zamówienie: fornirowana rama zbliżona do gresów drewnopodobnych (o ile stolarz coś dobierze) i białe fronty lakierowane w połysku. Czy bezpieczniej zrezygnować z ramy i zrobić wszystko białe? A jeśli tak, to czy nie wyjdzie zbyt kuchennie? P.S. Proszę nie czepiać się kwiatka. Wizualizację robiłem w darmowym programie i to był jedyny element, który pozwalał przełamać te szarości. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 01.01.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 sadek, a możesz wc zrobić tak, żeby nie "wchodziło" do łazienki? Ja bym je odwróciła tak, żeby toaleta była na przeciwko drzwi, zmniejszy się trochę pomieszczenie 1.9, ale to chyba nie problem? Drzwi do łazienki otwierane na zewnątrz czy do środka? Zrobiłabym je możliwie blisko prawej ściany, tej z umywalkami, po lewej stronie masz idealny kąt na kabinę, wanna bz, pomiędzy wanną a kabiną grzejnik-wieszak na ręczniki, umywalki możliwie blisko okna, pralka koło umywalek np. pod blatem, chyba weszłaby mniej więcej na wysokości przerwy pomiędzy wanną a kabiną A co to za pomieszczenie 1.8? Przepraszam, że się nie odzywałem, ale byłem trochę zaganiany. Odpowiem wszystkim po kolei. Pomieszczenie 1.8 to taka śluza do wejścia do kotłowni(1.9) Tak jest możliwa jeszcze opcja przesuwania wszystkich ścian oprócz ściany pomiędzy 1.9 a 1.6 (na ścianie nośnej zostawione sztraby), czyli twoja opcha jest jak najbardziej możliwa, ale nie ukrywam szkoda mi trochę kotłowni bo i tak nie jest zbyt duża, a na budowę garażu czytaj pomieszczenia na opał się nie zanosi. Dodam, że projekt jest indywidualny i był robiony z dużym pośpiechem, po prostu chcieliśmy postawić stan surowy w "tym roku". Co oznacza wanna bz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 01.01.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jeśli dałoby się jeszcze nieco (kilak centymetrów) powiększyć łazienkę kosztem pomieszczenia godpodarczego/kotłowni, to zmieściłaby się także wysoka szafka. [ATTACH=CONFIG]296274[/ATTACH] Kabina prysznicowa 90x90 (może to być coś typu walk-in, czyli szkalna tafla od strony wanny i swobodne wejście od strony okna) Wanna o dł. 160 cm Jeśli drzwi łazienkowe mają mieć 80cm szerokości, tak jak na rzucie, to na ciąg szafek z umywalką i pralką można przeznaczyć 50 cm ścianki po prawej stronie wejścia i 20cm na wysoką szafkę na chemię po lewej stronie. Inna opcja: - przesunięcie ściany łazienkowej kilka centymetrów do kotłowni - wykonanie wnęki prysznicowej kosztem metrażu kotłowni [ATTACH=CONFIG]296275[/ATTACH] Cała ściana po prawej stronie drzwi zostaje do zabudowy szafkami, umywalkami, pralką, suszarką itp. Twoja pierwsza opcja rozumiem byłaby bez konieczności powiększenia łazienki? Oczywiście bez tych wysokich szafek po lewej stronie. Czy z takim rozmieszczeniem nie byłoby za ciasno pomiedzy wanna i prysznicem a drugą stroną czyli umywalką i pralką? Bo ja powiem szczerze nie widzę tego jak by to w rzeczywistości wyglądało. Druga opcja też jest ciekawa i powiem sam o tym myślałem. Chciałbym Wam podziękować za pomoc i mam nadzieję, że razem dojdziemy do jakiegoś rozwiązania. Zarówno Twoja jak i Mamika opcja bardzo mi się podobają Może podpowiecie mi jakiś łatwy darmowy programik do wizualizacji łazienki to bym sobie to jakoś "zobaczył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.01.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Pomieszczenie 1.8 to taka śluza do wejścia do kotłowni(1.9) czemu ma służyć? Czy można w takim razie zmniejszyć śluzę przesuwając wc? szkoda mi trochę kotłowni bo i tak nie jest zbyt duża ... Co oznacza wanna bz? teraz toaleta ma wymiary 120 na 160, jeśli obrócisz ją o 90 stopni i zmniejszysz do 110 na 140, to będzie wystarczająco duża i niewiele pomniejszy kotłownię "wanna bz" to "bez zmian" dlaczego ściana z drzwiami do łazienki jest cofnięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian87 02.01.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Nasze wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 02.01.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Proszę o pomoc w zaprojektowaniu łazienki, ubikacja to akurat najmniejszy problem, bo będzie tam tylko kibelek i spłuczka w zabudowie, ewentualnie można by pomyśleć nad kolorami W łazience chciałbym zamontować wannę narożną, mały zlew i pralkę (slim). Wanna, zlew w łazience i kuchni są narysowane tak jak jest teraz, można to dowolnie zmienić, bo robię generalkę. Trochę wymiary się porozjeżdżały, bo nie wziąłem pod uwagę grubości ścian... :/ Edytowane 2 Stycznia 2015 przez prezes861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 02.01.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 czemu ma służyć? Czy można w takim razie zmniejszyć śluzę przesuwając wc? teraz toaleta ma wymiary 120 na 160, jeśli obrócisz ją o 90 stopni i zmniejszysz do 110 na 140, to będzie wystarczająco duża i niewiele pomniejszy kotłownię "wanna bz" to "bez zmian" dlaczego ściana z drzwiami do łazienki jest cofnięta? Tak jak pisałem wcześniej projekt był robiony z dużym pośpiechem bez dłuższych konsultacji z projektantem, dochodzi do tego nasz brak wiedzy, wyobraźni itd. Dlatego wychodzi to co wychodzi. Śluza ma ograniczyć dostawanie się kurzu z kotłowni, piec planujemy na wegięl, drzewo. Ściana z drzwiami do kotłowni jest cofnięta ponieważ projektantka stwierdziła że w ten sposób unikniemy efekt tramwaju na korytarzu. Co o tym sądzicie? Odpowiadając już konkretnie na twoje pytanie odnośnie łazienki tak można zmniejszyć śluzę oraz minimalnie kotłownię. Projekt całego domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 03.01.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.01.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Twoja pierwsza opcja rozumiem byłaby bez konieczności powiększenia łazienki? Oczywiście bez tych wysokich szafek po lewej stronie. Czy z takim rozmieszczeniem nie byłoby za ciasno pomiedzy wanna i prysznicem a drugą stroną czyli umywalką i pralką? Przy prysznicu byłoby ok. metra degłości od ściany, więc spokojnie można by się wycierać i rozbierać. Popularne wanny mają ok. 70cm szerokości, ale można też kupić o kilka cmentymetrów węższą (gdyby dodatkowo przesunąć nieco ścianę w stronę kotłowni, wzdłóż wanny mogłaby powstać wygodna półka na przybory kąpielowe). Szafki z umywalką i pralką mogłyby mieć 50cm głębokości (pralka płytsza d standardowej). Tak więc wolnej przestrzeni pomiędzy wanną a umywalką pozostałoby niecałe 80 cm. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts