mamik 04.01.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 sadek, dla mnie to wycięcie łazienki wyglada dziwnie, ale to tylko moje zdanie, na pewno zamieniłabym układ wc-śluza, tym bardziej, że wejście do wc masz na przeciwko sypialni, ja bym unikała takiego układu, po pierwsze dlatego, że wydaje mi się dość kolizyjne, poza tym za bardzo strefa gości wchodzi do strefy sypialnianej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.01.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 prezes, jaką dużą chcesz wannę? pasowałoby dać wannę w lewym końcu, 90 stopni w stosunku do tego co masz teraz, ale wówczas trzeba byłoby nieco powiększyć łazienkę kosztem pokoju, chyba, ze wanna 130 Ci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 04.01.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 prezes, jaką dużą chcesz wannę? pasowałoby dać wannę w lewym końcu, 90 stopni w stosunku do tego co masz teraz, ale wówczas trzeba byłoby nieco powiększyć łazienkę kosztem pokoju, chyba, ze wanna 130 Ci wystarczy Burzenie ścian już raczej nie wchodzi w grę... Myślałem o dużej narożnej wannie, pralce slim i małym zlewie tylko nie wiem jak to rozmeścić itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 04.01.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 DOłączam jeden z projektów łazienki, teraz zastanawiam się czy nie lepiej zamiast narożnej wanny zrobić wąską i długą i wtedy zlew osobno i pralka osobno, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.01.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 DOłączam jeden z projektów łazienki, teraz zastanawiam się czy nie lepiej zamiast narożnej wanny zrobić wąską i długą i wtedy zlew osobno i pralka osobno, o taki układ mi chodziło, wg mnie jest najlepszy, ale wannę dałabym prostokątna, klasyczną w miejscu lustra można dać szafkę z lustrem na drzwiach, nie za głęboka, ale zmieści wszelkie kosmetyki, szampony, golarki itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 05.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 witam poniżej wstępnie zaprojektowana moja toaleta publiczna (czyt. toaleta ogólnodostępna, na parterze). http://images67.fotosik.pl/499/be15075e893d880a.jpg czarne płytki - jeszcze nie wybrane. Mają być gładkie i na wysoki połysk. Rozmiar 100 cm długości. Szukam. Może ktoś podpowie? szare płytki - na projekcie jak mozaika - to będą hiszpańskie płytki Venis cubica kolor silver lub gris.http://www.ceramo.com.au/product/Cubica_silver_Brazil_Natural_S.jpg Ściany pomalowane w kolorze szarym, jak najbardziej zbliżonym do koloru szarych płytek, by tworzyły razem jedną plamę kolorystyczną.czyli będzie jaśniej niż w projekcie. przeciwległa ściana - cała pomalowana na szaro. Na wysokości lustra planuę jakieś obrazki w czarnych/białych ramkach. Trzy? Podłoga - na pewno ma być szara. Czy na pewno?? Na projekcie są kwadratowe 50x50. Ale jakoś mi się nie widzi taki układ podłogi. Nie pasuje do reszty. Jak byłoby lepiej??? Rzuci ktoś okiem? Podpowie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 wierka witaj! Widzę, ze już ostro myślisz o wykończeniu trzeba się zabierać , bo zimy nie starczy A propo tego co napisałaś, to się wypowiem, jako dopiero początkujący aranżator własnego wnętrza Skoro mówisz że toaleta publiczna ma być czarna, to może warto by było ją czymś złamać, choćby trochę. Może jakies inspiracje ze złotym przypadną Ci do gustu? - osobiście bardzo mi się podobają, choć nie są w moich klimatach. no chyba że czrny mat z lekką strukturą i przełamane drewnianą podłogę (płytki drewnopodobne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 A skoro tu już napisałam, to jeszcze podrzucę takie oto zdjęcie: umywalki z ceramiki bolesławskiej. Od razu baaaardzo mi przypadła do gustu! Przy powyższych to płytki tylko mało ekspresyjne-biel/szary. Macie jakieś pomysły? Bardzo mało jest wizualizacji z szerszej perspektywy, jedyne co znalazłam to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 12.01.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 dzięki BorÓwki Już myślałam, że nikt się nie odezwie. Projekt projektem, a w sklepie ŻYCIE! Wszystko już zamówione. Czarne płytki - cena zweryfikowała zapędy. Zamiast czarnych o długości 100 cm, wybrałam 60. Cena trzykrotnie niższa. "Przełknęłam" widoczne łączenie płytek na ścianie i kupiłam mniejsze. Szare płytki Venis Cubica - zachwyciły mnie na zdjęciach realizacji w necie, na żywo nic ciekawego. Zwłaszcza gdy chciałam zastosować ją jako przełamanie czerni. W związku z tym zamówiłam szklaną mozaikę, o taką http://i.st-firmy.net/93mxhtl/dellarte-szczecin.jpg a na podłogę gres ciemno szary http://ceramstic.com/pl/konkret/ z podłogą nie jestem przekonana czy to dobry wybór. Jeśli nie będzie mi pasować 'na przymiarce', to położę coś innego, a te wykorzystam w innym pomieszczeniu. Te czarno złote łazienki piękne, ale ja chyba jestem zbyt zachowawcza. Wolę spokojniejsze, mniej rzucające się w oczy dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 12.01.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Te czarno złote łazienki piękne, ale ja chyba jestem zbyt zachowawcza. Wolę spokojniejsze, mniej rzucające się w oczy dodatki. Ja tak samo, choć naprawdę te zdjęcia są piękne. Mi brakuje odwagi, na takie projekty + jest duże prawdopodobieństwo że znudziłyby mi się szybciutko:P A propo cen- to najlepszym przykładem był mój Mąż, który pokazał mi dwie podobne same płytki, jedna za 100 zł/m2 inna za 480 zł/m2, pytając o co chodzi i dlaczego tak jest... Życie weryfikuje projekty, a z tego co widze masz sporo metrów do zagospodarowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korali 13.01.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 mnie zainteresował taki motyw do łazienki - RÓŻYCZKI - nie mam tu na myśli całej aranżacji, która jest w tym przypadku zdecydowanie słaba, ale sam ten motyw różyczek 3D. Myślę, że przy dobrym pomyśle i jego precyzyjnej realizacji można osiągnąć całkiem ciekawy, trójwymiarowy efekt :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 13.01.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Szczerze mówiąc te różyczki to bardzo kiepski pomysł. Wyglądają tandetnie. A jak pomyśle jak beda wyglądać po roku, czy dwóch, I jak je myć z tego kurzu??? To ja dziękuje. W sumie nie dziwie sie, ze firma zniża sie do tego rodzaju reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareczek87 13.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam wszystkich To ja pochwalę się swoją wrocławską łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 14.01.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Jeśli dałoby się jeszcze nieco (kilak centymetrów) powiększyć łazienkę kosztem pomieszczenia godpodarczego/kotłowni, to zmieściłaby się także wysoka szafka. [ATTACH=CONFIG]296274[/ATTACH] Kabina prysznicowa 90x90 (może to być coś typu walk-in, czyli szkalna tafla od strony wanny i swobodne wejście od strony okna) Wanna o dł. 160 cm Jeśli drzwi łazienkowe mają mieć 80cm szerokości, tak jak na rzucie, to na ciąg szafek z umywalką i pralką można przeznaczyć 50 cm ścianki po prawej stronie wejścia i 20cm na wysoką szafkę na chemię po lewej stronie. Inna opcja: - przesunięcie ściany łazienkowej kilka centymetrów do kotłowni - wykonanie wnęki prysznicowej kosztem metrażu kotłowni [ATTACH=CONFIG]296275[/ATTACH] Cała ściana po prawej stronie drzwi zostaje do zabudowy szafkami, umywalkami, pralką, suszarką itp. Przepraszam za swoją nieobecność. Po namysłach wydaje nam się że tak będzie chyba jednak najlepiej jak na załączonym zdjęciu. Wolna przestrzeń która wychodzi między zlewem, pralką a drugą stroną czyli prysznicem i wanna to około 80 cm. Co sądzicie o tym wszystkim? A co z kibelkiem czy trzymać się wymiarów jak w projekcie czyli 160/120 czy można go nieco uszczuplić i jak najlepiej umieścić drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 20.01.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Proszę zerknijcie na wizualizacje mojej łazienki (wizualizacja ze sklepu). Zabudowa stelaża wc jakoś mi nie leży, taki oderwany z.. poradźcie czy pociągnąć do góry te ciemniejsze płytki nad wc? czy wszystko w jasnych zrobić? a może szafkę i będzie bez półeczki? Jeszcze te paski dookoła...lustro i kinkieciki raczej do zmiany. Pytki to Land Pilch http://www.pilch.pl/348-Land.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.01.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Proszę zerknijcie na wizualizacje mojej łazienki (wizualizacja ze sklepu). Zabudowa stelaża wc jakoś mi nie leży, taki oderwany z.. poradźcie czy pociągnąć do góry te ciemniejsze płytki nad wc? czy wszystko w jasnych zrobić? a może szafkę i będzie bez półeczki? Jeszcze te paski dookoła...lustro i kinkieciki raczej do zmiany. Pytki to Land Pilch http://www.pilch.pl/348-Land.html [ATTACH=CONFIG]300078[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300079[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300080[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300081[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300082[/ATTACH]. Zabudowa wc zdecydowanie na jasno, aby zlewało się ze ścianą. Wystarczy, że wanna i ściana za nią będą przyciągać wzrok. Co do pasków, to nie są złe, ale wszystko zależy też od tego jaki efekt/czy też styl chcesz w tej łazience osiągnąć. Jeśli ma być bardziej ascetycznie, to paski można wyrzucić. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 21.01.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 No właśnie chciałabym tak prosto, wiec chyba wyrzucę te paski. Czy ścianę z drzwiami robić w płytkach, czy pomalować? obok drzwi, nad wanną jest kaloryfer nie zaznaczony w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 21.01.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 lucecita, obecnie są takie farby, że możesz nie płytkować łazienki wcale. Na wizualizacji masz wypytkowane pod sufit, co jest typowe dla projektów ze sklepów z płytkami, tak jak i wciśnięcie tam co najmniej kilku dekorów Z tymi paskami łazienka może bardzo łatwo stać się klasyczna (odpowiednie lustro i kinkiety takie lub podobe jak na wizualizacji), lub z lustrem wklejonym pomiędzy te dwa pasy - bardziej nowoczesna. Jeśli jednak Tobie zależy na wyglądzie bardziej ascetycznym, to owe pasy nie mają racji bytu, podobnie jak mozaika na wannie, a nawet pas dekoru nad nią. Można wypłytkować łazienkę aż pod sufit (tylko płtrki podstawowe bez dekorów), albo można też zrezygnować ze wszystkich płytek poza tymi na jednej ścianie nad wanną, na obudowie wanny, oraz ten sam kolor dać na podłodze. Pozostałe ściany - jasna farba ceramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 21.01.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Niestety w tej małej łazience to jedyna opcja z wanną, a musimy miec wannę... Co o tym sądzicie? Kolorystyka, dekory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika Urb 21.01.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 prezes861 mi się jakoś bardziej podoba wersja z wanną narożną i pralka z umywalką razem, myślę że w tym przypadku przy umywalce może być troszke ciasno a dodatkowy blat właśnie przy umywalce byłby bardzo praktyczny kolorystyka super bardzo mi się podobają połączenia z drewnem tylko te zdjęcia nad wanną mnie nie przekonują może ich usytuowanie, ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts