Kejt_R 22.02.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 moniss, kolor ciemny szary/jasny grafit. Sorry, nie znam się zupełnie na tych programach, nie wiedziałam że będzie z tym kłopot. To może jakieś inne płytki, byle kolor się zgadzał, bo chciałam zobaczyć jak to wyjdzie, czy nie zrobi mi się w łazience ciemny tunel na białym tle To taka moja pierwsza koncepcja. Chciałabym, żeby było minimalistycznie i stąd jeden format płytek wszędzie i ma być ich jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 22.02.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 dobry wieczór wszystkim, znowu proszę Was o pomoc ale gubię się trochę... a glazurnik niedługo .. mam łazieneczkę ok. 4m2, pod schodami więc z małym skosem i mamy kilka dylematów . Łazienka w jasnych szarościach (na wizualiacji nie są takie jasne ale nie o kolory chodzi - a i rzuty mają pasek ciemneijszy - to stara wersja - obecnie planujemy płytki jasno szare wszystkie i tylko listwa chromowa naokoło). Obok drzwi jest słup konstrukcyjny wysunięty na ok. 13cm poza ścianę (w tej wnęce będzie półka przy prysznicu) i jest też komin obok umywalki, planujemy przy zlicowanym do głębokości komina gebericie (40cm a geberit ma tylko 25 chyba) wnęki obudować szafkami - nad szafka wisząca, obok szafka z wysuwanym koszem . na górze komina będzie schowany w karton gipsie przewód wentylacyjny - do kotłowni obok, nie chcemy obniżać sufitu - a tak byłoby najprościej, nie wiem czy ten KG też w struktorze zgubić? czy tak zostawić - na wizce jest "goły". co sądzicie? załączam rzut z wymiarami, rzuty na poszczególne ściany, pytania: 1. czy dawać płytki do sufitu czy jak na wizkach i dalej zlicowana ściana z farbą (do sufitu tylko pod prysznicem) 2. czy z tymi lustrami to dobry pomysł (nad umywalką i dalej "zawija" na komin, chciałam "powiększyć" łazienkę ;]) 3. co z tym KG nad kominem, obudować strukturą? 4. czy nie za dużo wszystkiego - struktura, listwa, mąż jeszcze chce pasek ledowy w rogu przy kominie (będzie kinkiet nad lustrem przy umywalce, na dole schodów nad wc i centralne oświetlenie górne no i ta listwa jeszcze?) żeby było mało idealnie pasowałby format płytki np. 30x90 w poziomie, niestety z mężem dobraliśmy tylko płytki 33x100, trzeba by ciąc gdyby wersja z listwą przeszła - nie widzę tej listwy z pełną płytką w rozstawie 100 bądz 66 (3 lub 2 płytki) a nie 90cm jak wypada we wnęce między geberitem a schodami - idealne 90cm... no ale nie ma jak spotkanie się dwóch uparciuchów o różnych gustach.. ciężkie będzie wykańczanie... i wiem że szarości są modne i ich pełno - ale zafiksował się na te akurat płytki jak ja na tę listwę... jakoś pasuje mi ta listwa naokoło... ale trochę boję się tego cięcia rektyfikowanej w sumie płytki... a może będzie dobrze? dużo spraw ale co sądzicie? może macie jakieś inne pomysły? moniss - jeszcze raz dzieki za przeniesienie grzejnika - za radę znaczy się!! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 22.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 oj... ale długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaTS 22.02.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To i ja wrzucę wizki.. wszelki uwagi mile widziane.. do zmiany na pewno ścina z umywalką (ma być więcej jasnej płytki ale mozaikowej i większe lustro)[ATTACH=CONFIG]304156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304159[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304160[/ATTACH] przekonuję się powoli do nie płytkowania każdej ściany od góry do dołu. czy jet taka konieczność u Ciebie? półeczka nad toaletą- co tam będzie? - ręczniki (mało higieniczne) - kolekcja kosmetyków?- wprowadzi zagracenie a pusta nie będzie stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 22.02.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 dzięki Kasiu, odnośnie płytkowania - rzekomo łatwiejsze w obsłudze jeśli w małej łazience nie ma okna (?)... jak dotąd były do sufitu ale kosztowo rozważam obniżenie ilości płytek własnie.. ;]półeczka nad toaletą, czyli "sufit" szafki nad geberitem, akurat tam ręczniki dałam ale zapewne będzie inny łapacz kurzu - niestety nie mogę zabudować (a miałabym wielką ochotę) bo tam z boku (nie widać) jest kratka wentylacyjna łazienkowa.. i nie powinnam.. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 22.02.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 oj.. to nie do mnie.. ale ręczniki u mnie też są.. tak na wszelki wypadek wyjaśniłam.. chyba zmęczona już jestem .. ;D, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukjah 22.02.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Szukam inspiracji na lazienke , chodzi mi o kolorystyke scian. Jak zgrac je dobrze z plytkami podlogowymi, ktore sa imitacja drewna. Zamyslem byla biala lazienka ale pomysl upadl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 23.02.2015 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Hej, Pomocy, bo mam mętlik w głowie. Chcę połączyć szare gresy na ścianach z drewnopodobnymi na podłodze, zabudowie wanny i wc. Do kompletu miałyby się pojawić szafki z prawdziwego drewna. Coś w tym stylu: Usłyszałem sugestię, że chcę wcisnąć zbyt dużo drewna do tej łazienki i wyjdzie boazeria, w dodatku zbyt symetryczna (po obu stronach). Obawiam się, że płytki drewnopodobne (mimo, iż są bardzo wysokiej jakości) obok prawdziwego drewna będą wyglądały bardzo sztucznie. W dodatku raczej nie uda się dobrać drewna w identycznym odcieniu i usłojeniu. Pomyślałem, żeby zrezygnować z drewna na zabudowie wc i zrobić tam mozaikę: Tym sposobem drewno na szafce nie będzie bezpośrednio sąsiadować z tym na zabudowie stelaża wc, więc nie będzie się aż tak gryźć. Zmniejszy się ilość sztucznego drewna i dojdzie ciekawy element w formie mozaiki. Co o tym sądzicie? Która wersja lepsza? A może jeszcze inaczej? Edytowane 23 Lutego 2015 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.02.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Na zabudowie wc zrób szare płytki jak na innych ścianach. I tak to bogato wygląda. Będzie ładnie, rzeczywiście subtelniej niż z nadmiarem płytek drewnopodobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.02.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) moniss, kolor ciemny szary/jasny grafit. Sorry, nie znam się zupełnie na tych programach, nie wiedziałam że będzie z tym kłopot. To może jakieś inne płytki, byle kolor się zgadzał, bo chciałam zobaczyć jak to wyjdzie, czy nie zrobi mi się w łazience ciemny tunel na białym tle To taka moja pierwsza koncepcja. Chciałabym, żeby było minimalistycznie i stąd jeden format płytek wszędzie i ma być ich jak najmniej. Wszystko zależy od programu i jego bibliotek. Ja niestety mam starą okrojoną wersję PRO100 i takich formatów płytek tam nie ma. Nie wiem co dokładnie w tej łazience zaplanowałaś, ale prysznic (90x140cm) dałam w rogu a dodatkowo wrzuciłam jeszcze wannę (75x160cm) Kolekcja płytek, którą wybrałaś bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że płytka Amor z Opoczna(30x30) jest w miarę zbliżona kolorystycznie. Lustrzane szafki na całą ścianę mają 80cm wysokości (wiszą na wys. 130cm nad podłogą). Nad nimi zabudowa g-k. Napisz co pozmieniać...co poprzestawiać... Hej, Pomyślałem, żeby zrezygnować z drewna na zabudowie wc i zrobić tam mozaikę: [ATTACH=CONFIG]305653[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]305654[/ATTACH] Tym sposobem drewno na szafce nie będzie bezpośrednio sąsiadować z tym na zabudowie stelaża wc, więc nie będzie się aż tak gryźć. Zmniejszy się ilość sztucznego drewna i dojdzie ciekawy element w formie mozaiki. Co o tym sądzicie? Która wersja lepsza? A może jeszcze inaczej? Sniper, szarości na zabudowie wygladają lepiej. Edytowane 23 Lutego 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 23.02.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Na zabudowie wc zrób szare płytki jak na innych ścianach. Masz na myśli duże płyty, czy taką cegiełkę jak tam wymyśliłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.02.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 dmagda165, wszystkie płytki u Ciebie powinny kończyć się na tej samej wysokości (można zakończyć listwą tak jak na wizualizacji - właściwie obie listwy z wizek są ładne). Czyli ponad lustrem na kominie - biała farba i tak samo ponad kabiną prysznicową powyżej listwy. Pomiędzy kominem a schodami u góry zrezygnuj z półeczki. Ale czy będzie to zabudowa g-k czy szafka, to już Wasza decyzja Ten wysunięty kawałek sufitu z halogenami przy kominie - zdecydowanie do wyrzucenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.02.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Masz na myśli duże płyty, czy taką cegiełkę jak tam wymyśliłem? Mam na myśli takie same płyty, jak na innych ścianach. Bardzo ładnie całość wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.02.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Monisss, w tej łazience na ścianie prawej ma być na środku sam prysznic (wanna będzie na poddaszu), ścianka szklana max odsunięta od ściany i mniej więcej na jej środku. Zabudowy k-g nad szafkami raczej nie będzie, staram się tego w ogóle unikać, myślę że 80 cm wysokości wystarczy. Na suficie jakieś tubki albo reflektorki nad prysznicem i w okolicy luster. Może jakieś siedzisko jeszcze drewniane w okolicach prysznica (ławeczka?) lub typowe prysznicowe wieszane na ścianie. Na razie tyle mam w głowie, jakbyś miała jakieś swoje pomysły to nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierra_leone3 24.02.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Ktoś pytał o pomysły na łazienkę i zastosowanie różnych kolorów. Oto projekty Studio Aranżacja http://studioaranzacja.pl/ Edytowane 24 Lutego 2015 przez sierra_leone3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Monisss, w tej łazience na ścianie prawej ma być na środku sam prysznic (wanna będzie na poddaszu), ścianka szklana max odsunięta od ściany i mniej więcej na jej środku. Zabudowy k-g nad szafkami raczej nie będzie, staram się tego w ogóle unikać, myślę że 80 cm wysokości wystarczy. Na suficie jakieś tubki albo reflektorki nad prysznicem i w okolicy luster. Może jakieś siedzisko jeszcze drewniane w okolicach prysznica (ławeczka?) lub typowe prysznicowe wieszane na ścianie. Na razie tyle mam w głowie, jakbyś miała jakieś swoje pomysły to nie krępuj się Tak wygląda z tylko tymi trzema sprzętami. Baardzo przestronna A pralnię masz mieć na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 24.02.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Monisss Dziękuję serdecznie. Myślę, że nie ma efektu ciemnego tunelu. Miało być przestronnie i dużo miejsca pod prysznicem, bo mam w domu 3 ogromnych facetów i przede wszystkim dość ciasnoty. Zamienię tylko wc z umywalką. Zawsze można postawić luzem drewniany stojak na ręczniki, jakąś ławeczkę i kosze z kosmetykami Tak, pralnię mam na poddaszu razem z suszarnią, znajduje się nad połową garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Monisss Dziękuję serdecznie. Myślę, że nie ma efektu ciemnego tunelu. Miało być przestronnie i dużo miejsca pod prysznicem, bo mam w domu 3 ogromnych facetów i przede wszystkim dość ciasnoty. Zamienię tylko wc z umywalką. Zawsze można postawić luzem drewniany stojak na ręczniki, jakąś ławeczkę i kosze z kosmetykami Tak, pralnię mam na poddaszu razem z suszarnią, znajduje się nad połową garażu. No widzisz! A ja specjalnie dałam wc bliżej drzwi, aby po wejściu nie rzucało się w oczy i aby umywalka była bliżej źródła naturalnego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 24.02.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Monisss, ja tak teraz mam w łazience, że wchodzi się od razy na wc-cik zwany przez latorośl pieszczotliwie "klop" )))))) Powiem Ci, że mi to tak do końca nie pasuje, może umywalka z półeczką trochę przesłonią. No i posiedzieć w kąciku jakby przytulniej niż przy drzwiach, a i do poczytania gazetki światło dzienne się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 No i posiedzieć w kąciku jakby przytulniej niż przy drzwiach, a i do poczytania gazetki światło dzienne się przyda No chyba że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts