Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dmagda165,

Pomiędzy kominem a schodami u góry zrezygnuj z półeczki. Ale czy będzie to zabudowa g-k czy szafka, to już Wasza decyzja :)

Ten wysunięty kawałek sufitu z halogenami przy kominie - zdecydowanie do wyrzucenia!

moniss, kawałek sufitu przy kominie - tam będzie ukryty kanał wentylacyjny do pomieszczenia obok a nie chcemy obniżać sufitu więc ten nieszczęsny kawąłek sufitu przy kominie musi być, ewentualnie halogeny usunę... myślałam, że skoro i tak mam takie cuś to podświetlę w ten sposób komin na którym ma być struktura.. ale może faktycznie nie ma co tego eksponować? obłożyć płytkami i zgubić w ten sposób?

ta półka pod schodami to kurde też bo tam jest wentylacja do łazienki z kolei.... można chyba zabudować szafką i w drzwiczkach szafki zrobić kratkę?? bez sensu ta wentulacja mi wypadła.. chyba że... pomarudzę i zrobię otwór od frontu a tamten zamurować? widzicie te otwory, chyba nie ma przeciwskazań żeby z drugiej strony kanału zrobić otwór, tamten od wewnątrz zaślepić i cała ściana mogłaby być "szafką" a tu gdzie by był ten nieszczęsny kawałek wysuniętego sufitu przy kominie - to by on był z kratką?? czy jest sens tak kombinować??

wysunięty sufit łd.jpg

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moniss, kawałek sufitu przy kominie - tam będzie ukryty kanał wentylacyjny do pomieszczenia obok a nie chcemy obniżać sufitu więc ten nieszczęsny kawąłek sufitu przy kominie musi być, ewentualnie halogeny usunę... myślałam, że skoro i tak mam takie cuś to podświetlę w ten sposób komin na którym ma być struktura.. ale może faktycznie nie ma co tego eksponować? obłożyć płytkami i zgubić w ten sposób?

ta półka pod schodami to kurde też bo tam jest wentylacja do łazienki z kolei.... można chyba zabudować szafką i w drzwiczkach szafki zrobić kratkę?? bez sensu ta wentulacja mi wypadła.. chyba że... pomarudzę i zrobię otwór od frontu a tamten zamurować? widzicie te otwory, chyba nie ma przeciwskazań żeby z drugiej strony kanału zrobić otwór, tamten od wewnątrz zaślepić i cała ściana mogłaby być "szafką" a tu gdzie by był ten nieszczęsny kawałek wysuniętego sufitu przy kominie - to by on był z kratką?? czy jest sens tak kombinować??

[ATTACH=CONFIG]306183[/ATTACH]

Szafka w tym kąciku może mieć ażurowe drzwiczki (coś takiego jak ozdobne panele zasłaniające kaloryfer).

A zabudowa kanału...musi niestety zostać :/

Edytowane przez moniss

• 2 weeks później...

Hejka wszystkim dobrym duszom, które pomogą mi uporać się z moją łazienką.

Wrzucam "projekty" wykonane przeze mnie, niedługo powinnam mieć bardziej profesjonalne, zanim się gdzieś udam muszę sobie to w głowie poukładać (mam nadzieję z Waszą pomocą :hug:)

Zainspirowana łazienką Tomkowej chciałabym zastosować tę mozaikę hexa, problem polega na tym, że płytki będą do wysokości 120cm, jedyna ściana na której dałoby się je wyeksponować to ta geberitowa :( (plus ewentualnie obudowa wanny (ale tu już może być za dużo).

Czy to nie będzie wyglądało tak na siłę ?

Nie wiem jeszcze jakie płytki do tej mozaiki :( jakieś propozycje ?

Piszcie szczerze co myślicie.

Najpierw plan

11.jpg

i przeróżne wersje

11 (2).jpg 2 2.jpg 3 5.jpg 4 6.jpg

Nie żartuj :D Znowu demolka :D? A jaki masz pomysł?

20.jpg

Jeszcze taka wersja, na minus ciemne płytki w najbardziej chlapiących miejscach i nie wiem czy tak wielka ściana w ciemnych płytkach nie przytłoczy łazienki :(

ps. nie zwracamy uwagi na armaturę, ceramikę i akcesoria, wszystko przypadkowe póki co ;)

Edytowane przez Casuall

Wg mnie w tej łazience aż się prosi, aby wanna była pod oknem. Cała ściana w mozaice hexa nie przytłoczy, wiem coś o tym ;)

Nie umiem robić wizek. Postaw wannę centralnie pod oknem, obok wc, a umywalka najbliżej drzwi. Mozaikę daj na 120 nad wanną i na drugiej ścianie. Lustro duże nad umywalką i pociągnięte aż nad wc, a może i nad wannę? ;)

Edytowane przez Tomkowa

Jakiej wielkości będzie wanna? Możesz dać nawet 180 cm. Wtedy po prawej stronie zostaje Ci 17 cm. Możesz wtedy po całości drugiej ściany dać zabudowę, w której schowasz geberit, nad wanną będzie wnęka na przybory. A powyżej geberitu i umywalki szafki z lustrzanymi frontami :) Coś tak, mniej więcej :)

U Ciebie lustrzane odbicie takiego ustawienia:

bathrooms.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Okno jest na wysokości 150 cm, trochę za wysoko na lustro.

[ATTACH=CONFIG]307926[/ATTACH]

Moim zdaniem super! :) Wystarczy Ci tylko tyle szafek, co pod umywalką? Bo zamiast lustra w ramie możesz zrobić lustrzane fronty szafek. Tam jest przecież wnęka :) I jeszcze trzeba pomyśleć, gdzie kąpielowe przybory. Masz wersję z wnęką przy wannie? ;) Albo wannę przybliżyć do komina i półka będzie pod oknem na wysokości krawędzi wanny. Wtedy tylko inna bateria wannowa

casuall.jpg

Edytowane przez Tomkowa