dmagda165 25.02.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 dmagda165, Pomiędzy kominem a schodami u góry zrezygnuj z półeczki. Ale czy będzie to zabudowa g-k czy szafka, to już Wasza decyzja Ten wysunięty kawałek sufitu z halogenami przy kominie - zdecydowanie do wyrzucenia! moniss, kawałek sufitu przy kominie - tam będzie ukryty kanał wentylacyjny do pomieszczenia obok a nie chcemy obniżać sufitu więc ten nieszczęsny kawąłek sufitu przy kominie musi być, ewentualnie halogeny usunę... myślałam, że skoro i tak mam takie cuś to podświetlę w ten sposób komin na którym ma być struktura.. ale może faktycznie nie ma co tego eksponować? obłożyć płytkami i zgubić w ten sposób? ta półka pod schodami to kurde też bo tam jest wentylacja do łazienki z kolei.... można chyba zabudować szafką i w drzwiczkach szafki zrobić kratkę?? bez sensu ta wentulacja mi wypadła.. chyba że... pomarudzę i zrobię otwór od frontu a tamten zamurować? widzicie te otwory, chyba nie ma przeciwskazań żeby z drugiej strony kanału zrobić otwór, tamten od wewnątrz zaślepić i cała ściana mogłaby być "szafką" a tu gdzie by był ten nieszczęsny kawałek wysuniętego sufitu przy kominie - to by on był z kratką?? czy jest sens tak kombinować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.02.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) moniss, kawałek sufitu przy kominie - tam będzie ukryty kanał wentylacyjny do pomieszczenia obok a nie chcemy obniżać sufitu więc ten nieszczęsny kawąłek sufitu przy kominie musi być, ewentualnie halogeny usunę... myślałam, że skoro i tak mam takie cuś to podświetlę w ten sposób komin na którym ma być struktura.. ale może faktycznie nie ma co tego eksponować? obłożyć płytkami i zgubić w ten sposób? ta półka pod schodami to kurde też bo tam jest wentylacja do łazienki z kolei.... można chyba zabudować szafką i w drzwiczkach szafki zrobić kratkę?? bez sensu ta wentulacja mi wypadła.. chyba że... pomarudzę i zrobię otwór od frontu a tamten zamurować? widzicie te otwory, chyba nie ma przeciwskazań żeby z drugiej strony kanału zrobić otwór, tamten od wewnątrz zaślepić i cała ściana mogłaby być "szafką" a tu gdzie by był ten nieszczęsny kawałek wysuniętego sufitu przy kominie - to by on był z kratką?? czy jest sens tak kombinować?? [ATTACH=CONFIG]306183[/ATTACH] Szafka w tym kąciku może mieć ażurowe drzwiczki (coś takiego jak ozdobne panele zasłaniające kaloryfer). A zabudowa kanału...musi niestety zostać :/ Edytowane 26 Lutego 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktor77 09.03.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 czy ktoś coś może zarekomendować gdzie organoleptycznie można obejżeć w wawie słyszałem że na Bartyckiej, podobno przy Czerniakowskiej jest duży sklep FODA, coś ktoś wie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Hejka wszystkim dobrym duszom, które pomogą mi uporać się z moją łazienką. Wrzucam "projekty" wykonane przeze mnie, niedługo powinnam mieć bardziej profesjonalne, zanim się gdzieś udam muszę sobie to w głowie poukładać (mam nadzieję z Waszą pomocą ) Zainspirowana łazienką Tomkowej chciałabym zastosować tę mozaikę hexa, problem polega na tym, że płytki będą do wysokości 120cm, jedyna ściana na której dałoby się je wyeksponować to ta geberitowa (plus ewentualnie obudowa wanny (ale tu już może być za dużo). Czy to nie będzie wyglądało tak na siłę ? Nie wiem jeszcze jakie płytki do tej mozaiki jakieś propozycje ? Piszcie szczerze co myślicie. Najpierw plan i przeróżne wersje 1 2 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 5 6 Dziękuję za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W wersji nr6 na obudowie wanny i geberitu jest mozaika hexa blanco. Zastanawiam się czy robić wnękę na płyny nad wanna, na pewno byłaby praktyczna. Z tym, że od życzliwej osoby wiem, że płytki są cienkie i może być problem z narożnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiekfoksal 09.03.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 całkiem fajnie Ci doradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Casuall, czy rozstaw sprzętów jest ostateczny, czy jeszcze jest to w fazie takiej, że można zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Nie żartuj Znowu demolka ? A jaki masz pomysł? Jeszcze taka wersja, na minus ciemne płytki w najbardziej chlapiących miejscach i nie wiem czy tak wielka ściana w ciemnych płytkach nie przytłoczy łazienki ps. nie zwracamy uwagi na armaturę, ceramikę i akcesoria, wszystko przypadkowe póki co Edytowane 9 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Wg mnie w tej łazience aż się prosi, aby wanna była pod oknem. Cała ściana w mozaice hexa nie przytłoczy, wiem coś o tym Nie umiem robić wizek. Postaw wannę centralnie pod oknem, obok wc, a umywalka najbliżej drzwi. Mozaikę daj na 120 nad wanną i na drugiej ścianie. Lustro duże nad umywalką i pociągnięte aż nad wc, a może i nad wannę? Edytowane 9 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Myślałam o tej wannie, ale wtedy słaby dostęp do okna. U mnie łazienka maleńka, 197(ściana z oknem) x 271, nie to co Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 To jest maleńka?? Przez wannę spokojnie uchylisz okno, a myć będziesz stojąc w wannie Moim zdaniem warto, bo łazienka bardzo zyska, gdy przestawisz na centralną ścianę wannę i ukryjesz kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 To jest maleńka?? Przez wannę spokojnie uchylisz okno, a myć będziesz stojąc w wannie Moim zdaniem warto, bo łazienka bardzo zyska, gdy przestawisz na centralną ścianę wannę i ukryjesz kibelek już kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Jakiej wielkości będzie wanna? Możesz dać nawet 180 cm. Wtedy po prawej stronie zostaje Ci 17 cm. Możesz wtedy po całości drugiej ściany dać zabudowę, w której schowasz geberit, nad wanną będzie wnęka na przybory. A powyżej geberitu i umywalki szafki z lustrzanymi frontami Coś tak, mniej więcej U Ciebie lustrzane odbicie takiego ustawienia: Edytowane 9 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 coś takiego na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Myślimy podobnie, z resztą za wiele możliwości tu nie ma Kwestia tylko przemyślenia układu z wanną. Póki człowiek młody to po wannie może skakać, ale jako staruszka to się już tam nie widzę Edytowane 9 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]307921[/ATTACH] coś takiego na szybko No, coś takiego Nie rób półki nad geberitem, pociągnij to do góry. Na jakiej wysokości jest parapet? Lustro do wysokości okna Mozaika nad wanną i na drugiej ścianie do takiej samej wysokości (chyba, że okno jest za wysoko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Okno jest na wysokości 150 cm, trochę za wysoko na lustro. Edytowane 9 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Okno jest na wysokości 150 cm, trochę za wysoko na lustro. [ATTACH=CONFIG]307926[/ATTACH] Moim zdaniem super! Wystarczy Ci tylko tyle szafek, co pod umywalką? Bo zamiast lustra w ramie możesz zrobić lustrzane fronty szafek. Tam jest przecież wnęka I jeszcze trzeba pomyśleć, gdzie kąpielowe przybory. Masz wersję z wnęką przy wannie? Albo wannę przybliżyć do komina i półka będzie pod oknem na wysokości krawędzi wanny. Wtedy tylko inna bateria wannowa Edytowane 9 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 09.03.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Dla mnie też super, uporządkowało się, tylko ten dostęp do okna :/ cóż do przemyślenia No i demolka całej łazienki, łącznie z kuciem wylewki, z ogrzewaniem podłogowym, chyba nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts