Casuall 11.03.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Ja obstaję za szafką dzieloną z drewnianym blatem Możesz go trochę skrócić od strony wanny, wtedy na szafce będzie można postawić przybory kąpielowe. Czym zamierzasz obudować wannę? Mam wizki od tego ogarniętego sprzedawcy i wymyśliliśmy płytki na wannę w kolorze podłogi. Narazie bez konkretnej kolekcji. Szare. A masz może jakieś propozycje? I co myślisz o takiej asymetrycznej wannie? wow z poradami u mnie ciezko bo sama jestem rozerwana ze swoja lazienka ale Tomkowa super doradza wiec robilabym tak jak Ona pisze Też mam takie zdanie o Tomkowej Casuall w czym robisz projekty ? Pro100, ale nie nazwałabym tego projektem Wzywałaś, więc jestem Program wygląda mi na pro100 Szkoda, że nie da się już ruszyć układu. Ten proponowany przez Tomkową byłby super. Przekonuje mnie ten obrazek . http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=308079&d=1426066551 Wannę obudowałabym płytką podłogową wówczas zamkniesz się w 4 fakturach - płytka mozaikowa, płytka podłogowa, mebel, farba na ścianie. Wannę już masz? Myślę, że dobrze wyglądałaby asymetryczna - połączyłaby się ładnie z umywalką i szafką (nie wystawałaby) http://lazienki.dom.pl/19303-20840-thickbox/wanna-asymetryczna-160105-prawa.jpg http://lazienki.dom.pl/19303-wanna-asymetryczna-160105-prawa.html http://www.kolo.com.pl/-/media/kolonew/pmd/products/3328/4897/13763xwa0861380x380jpg.ashx?mw=530&mh=530 http://www.kolo.com.pl/produkty/wanny/wanny-asymetryczne/wanna-asymetryczna-clarissa-160-x-100-cm-lewa/4726/ http://www.hansloren.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_808ce59c4a2835bb2da8d7ea648905be.jpg http://www.hansloren.pl/pl_PL/p/Geta-160x90-prawa-Riho-wanna-asymetryczna-akrylowa-BA86/19528 http://cdn16.pb.smcloud.net/t/files/thumbnails/7b/af/54/5c8f2f00dc/wanna-narozna-riho-doppio-prawa_294x240_rozmiar-niestandardowy.jpg http://tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/wanna-asymetryczna-riho-doppio-prawa-45545,762/ http://www.lazienkiabc.pl/photo/product/f600x600/Wanna-asymetryczna-150x80-cm-Riho-Delta-prawa-BB80-13881.jpg http://www.lazienkiabc.pl/Wanna-asymetryczna-150x80-cm-Riho-Delta-prawa-BB80-13881.html http://twojewanny.pl/images/produkty/Santik/w15.jpg http://twojewanny.pl/santik-wanna-asymetryczna-sanora-160x90-l-f331-122db-p-1026.html Wiedziałam, że mogę liczyć na Ciebie Z przeróbką byłby koszmar, podłogówka itp. i nie wiem czy dałoby się spadki uzyskać. Z tą wanna spadasz mi z nieba, bo nijak mi ten kąt z umywalką nie leży Ta umywalka wydaje się tam taka wciśnięta na siłę i przytłoczona przez wannę, wg mnie. Może to uratowałaby sytuację. Właśnie próbowałam coś w paintcie dokładnie to samo myślę co Ewa,można właśnie taką wannę lub nawet typowo rogową-wtedy nie ma problemu z połączeniem jej z wanna można zrobić długi blat i dużą umywalkę,a pod nią pojemną szafkę. Nie umiem robić wizualek,i to machnięte bez polotu wybaczcie. Układ z wanną pod oknem najlepszy,ale skoro się nie da to trzeba pokombinować z tym co jest. http://forum.muratordom.pl/images/mdom_misc/exclamation.png[ATTACH=CONFIG]308108[/ATTACH] Zaraz będę rysować taki układ do mnie przemawia biała wersja szafki ale z wanną o której pisze Julianna16, wybrałabym tą ostatnią wannę,ma prostą i elegancką linie, nie odwróci uwagi od płytek a one mają grac pierwsze skrzypce muszlę i wanna też bardziej prostokątne wtedy Dzięki, za opinię, tylko zastanawiam się czy taka wanna będzie wygodna w kąpieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Tak to wyszło w "lepsiejszym" programie. Wiadomo, fugi z podłogi będą zgrywać się z wanną albo odwrotnie Edytowane 11 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tak wyszło z wanną asymetryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Cassual, miałam kiedyś taką wannę i muszę stwierdzić że jest wygodna, tylko więcej wody do niej nalać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]308125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308126[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308127[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308128[/ATTACH] Tak to wyszło w "lepsiejszym" programie. Wiadomo, fugi z podłogi będą zgrywać się z wanną albo odwrotnie jaką ma wysokość ta wnęka między blatem? bo wygląda na wąską i wtedy będzie mego niepraktyczna. Zastanów się także gdzie będziesz trzymać kosmetyki kąpielowe, może jednak zrobić tą wnękę nad wanną? druga sprawa, czy będziesz tam miała słuchawkę prysznicową? ja zawsze po kąpieli "spłukuję" się na stojąco i wtedy za każdym razem będziesz miała pochlapane lustro Lustro na całej ścianie wygląda super, więc trzeba sobie zadać pytanie praktyczność czy estetyka Edytowane 11 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 wow z poradami u mnie ciezko bo sama jestem rozerwana ze swoja lazienka ale Tomkowa super doradza wiec robilabym tak jak Ona pisze Mam wizki od tego ogarniętego sprzedawcy i wymyśliliśmy płytki na wannę w kolorze podłogi. Narazie bez konkretnej kolekcji. Szare. A masz może jakieś propozycje? I co myślisz o takiej asymetrycznej wannie? Też mam takie zdanie o Tomkowej Bardzo jesteście miłe, Dziewczyny Sama kiedyś wyglądałam pomocy i ważna była każda opinia. Ponieważ otrzymałam pomoc, to i ja staram się pomóc na tyle, na ile potrafię Czasami są to rady dobre, czasami średnie albo zupełnie do bani Nie wiem czemu masz wrażenie wciśniętej szafki umywalkowej. Jeżeli wanna ma 170 cm to zostaje Ci 80 cm na szafkę. To duży mebel i nie będzie wrażenia wciśnięcia. Może wizki nie oddają w pełni proporcji i stąd takie odczucia Wanna narożna raczej się nie zmieści. Na ścianie z oknem będzie za mało miejsca na wc. Pomysł z wanną asymetryczną jest fajny. Z zaproponowanych najbardziej podoba mi się pierwsza Senso. Kwestia tego, czy Tobie się podoba. Miałam wannę asymetryczną i jest wygodna. Sama teraz żałuję, że nie zrobiłam większej (szerszej) wanny. Ona ma 100 cm w szerszym boku i 50 cm w węższym. Zajęłaby więc połowę ściany pod oknem. Na wc zostanie wystarczająco dużo miejsca. Szafka głębokości 50 cm idealnie spasowałaby się z bokiem wanny. Według mnie najlepiej wygląda szafka z dolną częścią na równi z poziomem wanny i oddzielonym blatem. Ale kształt wanny to już wyłącznie Twoja decyzja, w zależności od tego, co podoba się bardziej Obudowa wanny, naturalnie z tych samych płytek co podłoga Przy asymetrycznej będzie to większe wyzwanie dla wykonawcy Aha: przy prostokątnej wannie bateria centralnie nad wanną Pełna szafka umywalkowa wydaje mi się za ciężka. Pokusiłabym się też o inny kształt umywalki, bardziej prostokątny No i nie robiłabym drewnianego parapetu na oknie Jesteś zdecydowana na drewniane wykończenie zabudowy geberitu i szafki umywalkowej? A jak by to wyglądało w czerni? Między wc a wannę mogłabyś postawić jakiś fajny przybornik, choćby taki: Nie robiłabym wc centralnie między ścianą a wanną, tylko bardziej przysunęła go do ściany. To się namądrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 11.03.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Niedawno pokazywałam wizualizacje jednej ze swoich łazienek - wtedy zastanawiałam się czy dać wannę wolnostojącą, czy zabudowaną. Zdecydowałam się na wannę zabudowaną. Potem miałam problem z przestrzenią przy krótszych bokach wanny (z jednej strony miało zostać ok.45 cm,z drugiej ok. 70 cm). Denerwowały mnie te "kąty", bo ani tam nic wstawić, trudno sprzątać. Zastanawiałam się czy nie przysunąć wanny do jednej ze ścian ale wtedy wanna nie była centralnie pod oknem, co nie do końca odpowiadało pani projektantce, która jest wyczulona na punkcie symetrii i uważa że tak nie będzie dobrze wyglądać. Zrobiła mi wizualizacje takiej łazienki. Tomkowa pokazała mi swoją łazienkę, która jest bardzo piękna (hexa titanio - cudowna!), ale dalej nie rozwiało to moich wątpliwości (Tomkowa - dziękuję ). W końcu wpadłam na pomysł, żeby wannę dać centralnie pod oknem a wnęki po krótszych stronach wanny zabudować. Dziś dostałam wizualizacje. Na dzień dzisiejszy wiem tyle że wanna będzie na pewno centralnie pod oknem, ale czy zabudowywać te wnęki czy nie? Jak myślicie? Każda opinia jest dla mnie na wagę złota. Na pierwszych dwóch wizualizacjach wnęki są niezabudowane, (tu proszę nie zwracajcie uwagi na element z kwiatkami i tak byłby usunięty) na kolejnych dwóch wnęki są zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 maksimini, cała przyjemność po mojej stronie Moim zdaniem wnęk nie zabudowywać. Dlaczego Ci one przeszkadzają? 70 cm od strony umywalki pozwala swobodnie korzystać z szafek pod blatem, a po drugiej stronie 45 cm, to świetne miejsce na lampiony na przykład Znalazłabym tylko inne miejsce dla baterii wannowej. Co będzie zamiast kwiatków? Między ścianą z oknem a wanną będzie przerwa? (to dopiero byłoby super niewygodne miejsce do sprzątania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 11.03.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tomkowa Co do wielkości wnęk to wymiary są odwrotnie - 45 cm od strony umywalek, 70 cm od strony kibelka i bidetu. Ta półka z kwiatkami mogłaby być zrównana wysokością z wanną i zrobiona na całą szerokość wanny (180 cm) i na głębokość np. 10-15 cm? (tyle ile potrzeba oczywiście bez kwiatków) i stamtąd można by puścić baterię (wtedy bateria umieszczona byłaby na środku dłuższego boku wanny, a dodatkowo w trakcie kąpieli można by tam postawić jakiś niezbędny kosmetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Na wizkach wrażenie jest odwrotne, nawet jest więcej płytki na podłodze Baterie na półce, jak najbardziej Edytowane 11 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.03.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Z szerszym boczkiem bardzo dobry pomysł i z wypuszczeniem na nim baterii. Cała wanna mogłaby mieć szerszy rancik, też by ładnie wyglądało. Mam zamiar zrobić podobnie, tylko wanna owalna odsunięta od ściany i obudowana mozaiką. Ale ja nie o tym Chciałam poprzeć Tomkową, wanna lżej wygląda w pierwotnej wersji niż zabudowana tak totalnie. Kącik się może przydać np. na jakiś kosz z kosmetykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tomkowa Co do wielkości wnęk to wymiary są odwrotnie - 45 cm od strony umywalek, 70 cm od strony kibelka i bidetu. Ta półka z kwiatkami mogłaby być zrównana wysokością z wanną i zrobiona na całą szerokość wanny (180 cm) i na głębokość np. 10-15 cm? (tyle ile potrzeba oczywiście bez kwiatków) i stamtąd można by puścić baterię (wtedy bateria umieszczona byłaby na środku dłuższego boku wanny, a dodatkowo w trakcie kąpieli można by tam postawić jakiś niezbędny kosmetyk. Odszukałam rzut łazienki z wymiarami i rzeczywiście między wanną a szafką przy umywalkach jest bardzo wąsko. W takiej sytuacji trochę bez sensu jest planowanie tam szafek lub szuflad, bo korzystanie z nich będzie niemal niemożliwe. Nie da się z nich zrezygnować i zrobić węższej szafki, skoro wanna ma być na środku? W powstałej "luce" mogłabyś postawić stylowe krzesło lub postawić manekina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 jaką ma wysokość ta wnęka między blatem? bo wygląda na wąską i wtedy będzie mego niepraktyczna. Zastanów się także gdzie będziesz trzymać kosmetyki kąpielowe, może jednak zrobić tą wnękę nad wanną? druga sprawa, czy będziesz tam miała słuchawkę prysznicową? ja zawsze po kąpieli "spłukuję" się na stojąco i wtedy za każdym razem będziesz miała pochlapane lustro Lustro na całej ścianie wygląda super, więc trzeba sobie zadać pytanie praktyczność czy estetyka Odwieczny dylemat praktyczność czy estetyka Słuchawka prysznicowa musi być choćby do spłukiwania wanny i ciała, żeby nie zachlapać lustra będziemy to robić na kolanach, znaczy spłukiwać ciała . A swoją drogą jak ja umyję to lustro jak taki ze mnie kurdupel:o Wnęka nad wanną kusi, zobaczymy czy majster sobie poradzi z płytkami. Tomkowa jak ja Ci się odwdzięczę? Tyle czasu mi poświęcasz, dziękuję :hug:I możesz się mądrzyć ile chcesz, mnie się to podoba Dzięki tej wannie narożnej wydaje mi się, że teraz fajnie się wszystko zgrało, tzn. ten kącik z umywalką. Co do szafki, okazuję się, że ta wnęka pod blatem miałaby jakieś max. 10cm plus widoczny syfon, trochę niepraktycznie. Musi być równowaga praktyczności z wyglądem Obudowa wanny asymetrycznej jako wyzwanie dla fachowca, brrrr aż mnie ciary przeszły o umywalce jeszcze nie myślalałam, raczej ku prostokątnej się skłaniam, ale z zaoblonymi brzegami ;)ogólnie wybór mniejszy z tych bez otworów na baterię, nie wybrałam jeszcze wc więc od tego też będzie zależeć umywalka. W ogóle mam problem z umywalkami, na dole też jeszcze nie mam( jak coś się podoba to bardzo drooogie) Wykończenie geberitu i reszty w czerni wyglądałoby na pewno meeeeega, ale tu wygrywa praktyczność, czerń tak ale w dodatkach W łazience chyba kurzy się u mnie najbardziej. Mam jeszcze możliwość postawienia szafki nawet wyższej przed kominem, albo jakiegoś siedziska ze schowkiem, np na brudną bieliznę. Myślisz, że płytki na podłogę muszą być gładkie czy delikatnie cieniowane by się nadały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Przemyśl wnękę nad wanną, bo w tej mozaice nie będzie wyglądać szczęśliwie, chyba.. Muszę wypraktykować spłukiwanie się w wannie na stojąco Nie tylko u Ciebie kurzy się w łazience najbardziej, u mnie też niemiłosiernie. Skąd się to bierze? Z wody?? Płytki na podłogę aby nie były w ciapki lub inne maziaje Ale cieniowane, w stylu zacieranego betonu byłyby ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 maksimini mój głos nieważny, bo ja tu jak żebrak po prośbie i po rady, ale wybrałabym wannę bez zabudowanych wnęk. Wanna wolnostojąca wyglądałaby cudnie w tym otoczenie, wiem, że zrezygnowałaś. A z innej beczki miałam przedwczoraj zagwozdkę jak umyć takie okno nad wanną , jak już nie będę na tyle zwinna aby skakać po wannie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Przemyśl wnękę nad wanną, bo w tej mozaice nie będzie wyglądać szczęśliwie, chyba.. Muszę wypraktykować spłukiwanie się w wannie na stojąco Nie tylko u Ciebie kurzy się w łazience najbardziej, u mnie też niemiłosiernie. Skąd się to bierze? Z wody?? Płytki na podłogę aby nie były w ciapki lub inne maziaje Ale cieniowane, w stylu zacieranego betonu byłyby ładne Tomkowa a jak się spłukujesz? :rotfl::rotfl: Casual jak sobie pomyślałam.... ze aby kosmetyki w tej wnęce nie raziły po oczach to może wrzucić je do ładnych koszyczków Wyciągasz koszyczek a tam bach szampon, żel i inne potrzebności a w ogóle to która wersja zwyciężyła bo się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Przemyśl wnękę nad wanną, bo w tej mozaice nie będzie wyglądać szczęśliwie, chyba.. Muszę wypraktykować spłukiwanie się w wannie na stojąco Nie tylko u Ciebie kurzy się w łazience najbardziej, u mnie też niemiłosiernie. Skąd się to bierze? Z wody?? Płytki na podłogę aby nie były w ciapki lub inne maziaje Ale cieniowane, w stylu zacieranego betonu byłyby ładne Dobra przekonałaś mnie z tą wnęką, szkoda zastawiać plastikowymi butelkami takiej mozaiki OOoo coś takiego dziś widziałam w stylu przecieranego betonu, muszę jeszcze przymierzyć do mozaiki, ale wydaje mi, że będzie ok. Kurzy się z ubrań chyba Nic się tylko rozbierają i ubierają w tej łazience, chyba na złość a i jeszcze czeszą chlapią po ciemnej mozaice i po wielkich, szerokich lustrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tomkowa a jak się spłukujesz? :rotfl::rotfl: Casual jak sobie pomyślałam.... ze aby kosmetyki w tej wnęce nie raziły po oczach to może wrzucić je do ładnych koszyczków Wyciągasz koszyczek a tam bach szampon, żel i inne potrzebności a w ogóle to która wersja zwyciężyła bo się pogubiłam Ci co mają ciemne płytki i wieeelkie lustra spłukują się na leżąco Juskra właśnie zrezygnowałam z wnęki na myśl o plastikach a Ty mi tu pomysł z koszyczkami zapodajesz i znów dylemat Sama się już pogubiłam, która wersja, nawet nie wiem czy już powstała hahahaha, tak na serio spróbuję to za chwilę uporządkować w głowie i wrzucić do programu i Wam do akceptacji Szczególnie Szefowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 To ja też już się pogubiłam Casuall w tym zamieszaniu to Ty jesteś Szefową i będzie jak Ty chcesz Jeżeli chodzi o wnękę, to nie miałam na myśli zastawiania jej plastikami, bo można użyć ładnych czarnych dozowników (na których znać każdy zaciek z wody), tylko zniszczenie całego efektu przez dziurę w ścianie. Raczej nie da się tak wymierzyć, aby plastry idealnie się kończyły na brzegach wnęki i powstanie takie "niewiadomoco" To Wy się nie kąpiecie w wannie na leżąco tylko spłukujecie na stojąco?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 hahhaha, chodzi o spłukiwanie po kąpieli czystą wodą ps. żebym to ja wiedziała czego ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts