Tomkowa 11.03.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Casuall, ja wlewam do kąpieli takie cuda, że potem nie mogę tego z siebie spłukiwać, bo cała kąpiel byłaby bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 11.03.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Casuall, ja wlewam do kąpieli takie cuda, że potem nie mogę tego z siebie spłukiwać, bo cała kąpiel byłaby bez sensu O to tak jak ja:) I też się potem spłukuję prysznicem. A poza tym zawsze leżę w tak gorącej wodzie i co rusz dolewam sobie kolejną porcję wrzątku, że potem muszę prysznicem się ochłodzić, po gdyby nie chłodniejszy prysznic to zaraz spociłabym się z tego gorąca i znów musiałabym się kąpać A co do mojej łazienki - muszę się przespać i przetrawić sprawę. Na razie wiem że nic nie wiem I wszystkim dziękuję za opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Casuall, ja wlewam do kąpieli takie cuda, że potem nie mogę tego z siebie spłukiwać, bo cała kąpiel byłaby bez sensu Tomkowa jak dama tylko leży i pachnie :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Juskra, o damach to już zdaje się pisałyśmy w Twoim wątku :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 To co? Może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 11.03.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Tak byłoby za ciasno między wanną a geberitem? 35 cm?Za tą wersją przemawiają szafki wiszące nad geberitem. Przy wannie prostokątnej nieco więcej miejsca 43cm. Edytowane 11 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Juskra, o damach to już zdaje się pisałyśmy w Twoim wątku :rotfl: dlatego mi się przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]308265[/ATTACH] Tak byłoby za ciasno między wanną a geberitem? 35 cm?Za tą wersją przemawiają szafki wiszące nad geberitem. Przy wannie prostokątnej nieco więcej miejsca 43cm. [ATTACH=CONFIG]308266[/ATTACH] moim zdaniem ciasno Ostatnia wersja bardzo mi się podoba, jedynie ta obudowa wanny mi się nie klei ale może to kwestia światła, wrzuć jeszcze zdjęcie na wprost wanny i szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 To byłaby wersja ostateczna. Czy coś jeszcze zmieniać? Wannę dałam 160 cm, 90 cm zostałoby na szafkę, 60 umywalka, po 15cm po bokach. Nie mam miejsca na przybory kąpielowe Pomocnik z otwartymi półkami odpada, miałam już kiedyś taki i tylko siedlisko kurzu Wannę odsunąć z 10cm od ściany z lustrem i tam zrobić na poziomie z wanną miejsce na odkładanie szamponów itp??? W kwestii technicznej, lustro byłoby ogromne, 271x135, to chyba nie w jednej tafli? Chociaż tak byłoby najładniej pewnie. Juskra na wannie jest inny kolor, wyobrażamy sobie tam płytkę podłogową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwka2 12.03.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Dzień dobry Jestem tutaj nowa i potrzebuję pomocy w urządzeniu łazienki. Wymiary 195 x 400. Ma scianie ze skosami , po lewej stronie jak się wchodzi, sa dwa okienka, tak sie zastanawiam czy miedzy mini fajnie by wyglądała umywalka. Napewno bedzie prysznic. Płytki planuję w kolorach beżu i brązu. Proszę o porady. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 12.03.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]308296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308297[/ATTACH] To byłaby wersja ostateczna. Czy coś jeszcze zmieniać? Wannę dałam 160 cm, 90 cm zostałoby na szafkę, 60 umywalka, po 15cm po bokach. Nie mam miejsca na przybory kąpielowe Pomocnik z otwartymi półkami odpada, miałam już kiedyś taki i tylko siedlisko kurzu Wannę odsunąć z 10cm od ściany z lustrem i tam zrobić na poziomie z wanną miejsce na odkładanie szamponów itp??? W kwestii technicznej, lustro byłoby ogromne, 271x135, to chyba nie w jednej tafli? Chociaż tak byłoby najładniej pewnie. Juskra na wannie jest inny kolor, wyobrażamy sobie tam płytkę podłogową Odsunięcie wanny uważam za bardzo dobry pomysł, zrobi się półeczka na przybory kąpielowe. Ale jest jeszcze inna zaleta takiego pomysłu, bateria nie wystaje tak daleko nad wanną i nie przeszkadza. Ja tak nie zrobiłam w moim obecnym mieszkaniu i mnie wkurza wystająca nad wanną wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Kejt Uwierz mi, że nie ma nic gorszego niż za krótka wylewka przy wannie, zachlapane wszystko dookoła z dwojga złego wybieram za długą Muszę sobie to jeszcze raz przerysować, bo może się zrobić za ciasno przy wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.03.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie odsuwaj wanny od ściany Powstanie półka, którą pewnie wyłożyłabyś płytką podłogową, nie za bardzo to będzie wyglądać Poza tym utracisz efekt spasowania boku wanny z szafką umywalkową. Ponieważ masz elementy drewniane na gebericie, szafce i lustrze (będzie w ramie?), to proponuję drewnianą nakładkę na wannę Z lustrem w takim rozmiarze w jednej tafli nie powinno być problemu. Robią i zdecydowanie większe. Oby tylko dali radę wnieść i nie chodzi o ciężar tylko możliwości manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.03.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Muszę sobie to jeszcze raz przerysować, bo może się zrobić za ciasno przy wc najlepiej na żywo sprawdź wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Może by i było, bo po bokach wc zostałoby po 25cm, to chyba takie minimum. Ale racja z tą szafką. O operację z lustrem się obawiam, transport, schody, przyklejenie tak wielkiej tafli, Tomkowa raczej bez ramy (nie znalazłam w programie takiego bez). I jeszcze nie wiem jaki koszt A gdyby tak kibelek narożny zrobić? plus taki, że znika zabudowa geberitu z półeczką pod oknem, a skoro i tak nie robię wnęki na kosmetyki .... na minus kiepska sytuacja we wnęce przy kominie, chyba żeby ją zabudować? Co myślicie? Edytowane 12 Marca 2015 przez Casuall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.03.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 A gdyby tak kibelek narożny zrobić? plus taki, że znika zabudowa geberitu z półeczką pod oknem, a skoro i tak nie robię wnęki na kosmetyki .... na minus kiepska sytuacja we wnęce przy kominie, chyba żeby ją zabudować? Co myślicie? Oj, kombinujesz Plusów moim zdaniem nie będzie, chyba, że zupełnie rezygnujesz z geberita i w rogu postawisz wc z tradycyjną spłuczką. Jeżeli jednak ma być geberit w rogu, to wąską półkę pod oknem zamienisz na szeroką półę w rogu Zmierzyłam u siebie w małej łazience odległość brzegu wc od ściany: jest 50 cm, mam sedes 48 cm, bo standardowy byłby za duży. Korzysta się z niego bardzo wygodnie. Jeżeli chcesz zabudowę na ścianie z kominem, to możesz dać krótsze wc i prostokątną wannę. Wtedy plusów jest zdecydowanie więcej: likwidujesz półkę i masz szafki nad wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 12.03.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 casuall jesteś?? mam zdjęcia łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 jestem już jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Na końcu przekombinuję ale wole przerobić wszystkie możliwości niż potem żałować wc 48, wanna 80 cm, zostaje 50 cm pomiędzy, minus szafka się mija z wanną, do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts