Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Za tą wersją przemawiają szafki wiszące nad geberitem.

Przy wannie prostokątnej nieco więcej miejsca 43cm.

[ATTACH=CONFIG]308266[/ATTACH]

Gdy patrzyłam pierwszy raz na rzut Twojej łazienki, to takie właśnei ustawienie jako pierwsze przyszło mi na myśl.

Wannę możesz dać o szerokości 70cm (chyba najbardziej popularna wielkość) i wtedy 53cm przed wc powinno już wystarczyć.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdy patrzyłam pierwszy raz na rzut Twojej łazienki, to takie właśnei ustawienie jako pierwsze przyszło mi na myśl.

Wannę możesz dać o szerokości 70cm (chyba najbardziej popularna wielkość) i wtedy 53cm przed wc powinno już wystarczyć.

dzięki, a wg Ciebie warto, fajniej by było? nawet kosztem tego niezgrania wanny z umywalką?

witam,

w związku z tym, że w niedalekiej przyszłości czeka nas hydraulika, to zastanawiam się nad projektem górnej łazienki w naszym domu.

nie jest ona zbyt duża (6,62m2), ale w projekcie zaplanowany jest i prysznic i wanna. i właściwie chciałaby, żeby tak zostało. no może w ostateczności być wanna z parawanem (teraz tak mamy w mieszkaniu i sprawdza się to rozwiązanie)

może najpierw pokażę rzut z projektu

http://projekty.lipinscy-projekty.pl/www_data/dcp160/rzuty/dcp160_r2.gif?ver=20140727011604

wymiary to 225x345. ściana z drzwiami: 175-80(drzwi)-90

i teraz tak: w miejscu, gdzie jest wc i bidet chciałabym podwójną umywalkę, a tam gdzie umywalka - kibelek.

niby wszystko gra, ale mam wrażenie, że jakaś ciasnota w tej łazience będzie.

na rzucie nie widać skosów od lukarny. wrzucę zdjęcie z domu pokazowego, słabo ale trochę ten skos widać

http://projekty.lipinscy-projekty.pl/uploads/www_data_thumbs/475x317_ldp001_wn03.jpg?ver=20140727011249

sama niestety słabo radzę sobie z programami do projektowania. nie mam też chyba zdolności w tym kierunku

może będzie ktoś tak miły i coś doradzi. wszelkie sugestie mile widziane.

z góry dziękuję.

kasia-max

Edytowane przez max-maniacy

dzięki, a wg Ciebie warto, fajniej by było? nawet kosztem tego niezgrania wanny z umywalką?

Plusem na pewno byłaby szafka nad wc (na chemię, zapas papieru i inne artykuły higieniczne), chociaż i przy opcji z zabudową pod oknem, też można by było zabudować szafkami wnękę za kominem.

Niespecjalnie podoba mi się przedłużenie zabudowy geberitu za wannę, bez wykorzystania tegoż.

Co do wanny asymetrycznej, to jakoś za nimi nie przepadam i bardziej mi tu jednak pasuje prostokątna.

Cokolwiek jedank wybierzesz, będzie dobre ;)

Edytowane przez moniss

Mam taką nadzieję, że będzie w miarę dobrze i tak 90% sukcesu będzie zależało od fachowca :(

A wiesz, że dałaś mi kopa do przeróbki w dolnej łazience? Nie wiem czy pamiętasz? W każdym bądź razie chodziło o zamianę miejsc wc z umywalką. Zmotywowałaś mnie do działania i już teraz nie będę stękać przez resztę życia, że żałuję, że tego nie zmieniłam ;) Drugiej okazji do takiej przeróbki już by chyba nie było.

Dziewczyny może mi doradzicie bo już nie wiem na co się zdecydować. Chodzi o łazienkę przy sypialni ze ścianką kolankową 90 cm i oknem dachowym (na przeciw wejścia). Nie wiem czy zrobić w niej tylko prysznic - zdj. 1 będzie wówczas bardziej przestrzenna a tam gdzie zaczyna się skos zabudować ściankę i zrobić półki/szafki. Czy zrobić też wannę (wówczas mam zagospodarowany fajnie skos ale nie wiem czy nie będzie tego za dużo i łazienka będzie zagracona.....) - wersja 2, prysznic mógłby być z takimi składanymi do wewnątrz drzwiami ? Doradzicie coś ? :)

4.jpg1.jpg13401f.jpg

Nesska przepiękna łazienka :jawdrop:

Ja za to mam pytanie. U mnie będą trzy łazienki, jedna na dole dla gości, na górze dwie: jedna dla dzieci, druga dla nas. Wszystkie trzy mają być w tym samym stylu - klasycznym I zaczęłam się zastanawiać czy wszystkie trzy zrobić w tych samych płytkach ściennych - cegiełkach (mogą się ewentualnie różnić wzorem podłóg), czy tylko te dwie na górze w takich samych płytkach np. cegiełki i np. z różnymi wzorami podłóg, a ta na parterze w zupełnie innych, czy też wszystkie trzy inne i tyle. Zależy mi na spójności w domu, a podobają mi się łazienki białe, na ścianach płytki cegiełki albo "boazeryjne" albo mozaika ta którą ma Tomkowa (zarówno titanio jak i blanco) i czaro-biała podłoga. Czym Wy się kierowałyście? Jak to jest u Was?

Edytowane przez maksimini

witam,

w związku z tym, że w niedalekiej przyszłości czeka nas hydraulika, to zastanawiam się nad projektem górnej łazienki w naszym domu.

nie jest ona zbyt duża (6,62m2), ale w projekcie zaplanowany jest i prysznic i wanna. i właściwie chciałaby, żeby tak zostało. no może w ostateczności być wanna z parawanem (teraz tak mamy w mieszkaniu i sprawdza się to rozwiązanie)

może najpierw pokażę rzut z projektu

http://projekty.lipinscy-projekty.pl/www_data/dcp160/rzuty/dcp160_r2.gif?ver=20140727011604

wymiary to 225x345. ściana z drzwiami: 175-80(drzwi)-90

i teraz tak: w miejscu, gdzie jest wc i bidet chciałabym podwójną umywalkę, a tam gdzie umywalka - kibelek.

niby wszystko gra, ale mam wrażenie, że jakaś ciasnota w tej łazience będzie.

kasia-max

kasia, nie jestem ekspertem, nie piszesz też jaka wysoka jest ścianka kolankowa i jak duże jest okno, ale na moje oko można spróbować zrobić to inaczej - wannę dosunąć do ściany sąsiadującej z pokojem 2.5, pomimo skosu powinno się chyba użytkować w miarę wygodnie, umywalki dać tak jak chciałaś, a toaletę na ścianie z oknem

w układzie proponowanym przez Ciebie wg mnie byłoby ciasno zarówno pomiędzy wc i wanną, jak i wc i kabiną, a wejście do kabiny byłoby bardzo trudne