moniss 12.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Za tą wersją przemawiają szafki wiszące nad geberitem. Przy wannie prostokątnej nieco więcej miejsca 43cm. [ATTACH=CONFIG]308266[/ATTACH] Gdy patrzyłam pierwszy raz na rzut Twojej łazienki, to takie właśnei ustawienie jako pierwsze przyszło mi na myśl. Wannę możesz dać o szerokości 70cm (chyba najbardziej popularna wielkość) i wtedy 53cm przed wc powinno już wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Gdy patrzyłam pierwszy raz na rzut Twojej łazienki, to takie właśnei ustawienie jako pierwsze przyszło mi na myśl. Wannę możesz dać o szerokości 70cm (chyba najbardziej popularna wielkość) i wtedy 53cm przed wc powinno już wystarczyć. dzięki, a wg Ciebie warto, fajniej by było? nawet kosztem tego niezgrania wanny z umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nesska umiesz trzymać w napięciu, chyba, że synka usypiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.03.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) witam,w związku z tym, że w niedalekiej przyszłości czeka nas hydraulika, to zastanawiam się nad projektem górnej łazienki w naszym domu. nie jest ona zbyt duża (6,62m2), ale w projekcie zaplanowany jest i prysznic i wanna. i właściwie chciałaby, żeby tak zostało. no może w ostateczności być wanna z parawanem (teraz tak mamy w mieszkaniu i sprawdza się to rozwiązanie) może najpierw pokażę rzut z projektuhttp://projekty.lipinscy-projekty.pl/www_data/dcp160/rzuty/dcp160_r2.gif?ver=20140727011604wymiary to 225x345. ściana z drzwiami: 175-80(drzwi)-90 i teraz tak: w miejscu, gdzie jest wc i bidet chciałabym podwójną umywalkę, a tam gdzie umywalka - kibelek.niby wszystko gra, ale mam wrażenie, że jakaś ciasnota w tej łazience będzie. na rzucie nie widać skosów od lukarny. wrzucę zdjęcie z domu pokazowego, słabo ale trochę ten skos widaćhttp://projekty.lipinscy-projekty.pl/uploads/www_data_thumbs/475x317_ldp001_wn03.jpg?ver=20140727011249 sama niestety słabo radzę sobie z programami do projektowania. nie mam też chyba zdolności w tym kierunkumoże będzie ktoś tak miły i coś doradzi. wszelkie sugestie mile widziane. z góry dziękuję.kasia-max Edytowane 12 Marca 2015 przez max-maniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.03.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) dzięki, a wg Ciebie warto, fajniej by było? nawet kosztem tego niezgrania wanny z umywalką? Plusem na pewno byłaby szafka nad wc (na chemię, zapas papieru i inne artykuły higieniczne), chociaż i przy opcji z zabudową pod oknem, też można by było zabudować szafkami wnękę za kominem. Niespecjalnie podoba mi się przedłużenie zabudowy geberitu za wannę, bez wykorzystania tegoż. Co do wanny asymetrycznej, to jakoś za nimi nie przepadam i bardziej mi tu jednak pasuje prostokątna. Cokolwiek jedank wybierzesz, będzie dobre Edytowane 12 Marca 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 12.03.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Mam taką nadzieję, że będzie w miarę dobrze i tak 90% sukcesu będzie zależało od fachowca A wiesz, że dałaś mi kopa do przeróbki w dolnej łazience? Nie wiem czy pamiętasz? W każdym bądź razie chodziło o zamianę miejsc wc z umywalką. Zmotywowałaś mnie do działania i już teraz nie będę stękać przez resztę życia, że żałuję, że tego nie zmieniłam Drugiej okazji do takiej przeróbki już by chyba nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 13.03.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 hahaha już jestem (24godziny mi to zajęło) próbowałam wysłać na pw ale coś mi się nie chciały wkleić więc wrzucam tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.03.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Nesska, śliczna łazienka! Ja też byłam ciekawa jak wygląda po skończeniu. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 13.03.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Dzięki Nesska:hug:Opłacało się czekać Ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 14.03.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Dzięki Tomkowa ty fugowałaś całą płytkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.03.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Nesska, całą płytkę fugowałam jasną, tę pod prysznicem Ciemną, w większej łazience, wyłącznie na łączeniach płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 14.03.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Nesska, całą płytkę fugowałam jasną, tę pod prysznicem Ciemną, w większej łazience, wyłącznie na łączeniach płytek. Tomkowa a mogłabyś podać firmę i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.03.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Fugi? Mapei Ultracolor Plus nr 111 do jasnej płytki i nr 112 do ciemnej, o ile dobrze pamiętam Nesska, a u Ciebie jakie jest fugowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 14.03.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Dzięki Tomkowa, srebrna to ostatnio moja ulubiona fuga :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 14.03.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Tomkowa ja fugowałam całą nie tylko łączenia płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwus115 15.03.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dziewczyny może mi doradzicie bo już nie wiem na co się zdecydować. Chodzi o łazienkę przy sypialni ze ścianką kolankową 90 cm i oknem dachowym (na przeciw wejścia). Nie wiem czy zrobić w niej tylko prysznic - zdj. 1 będzie wówczas bardziej przestrzenna a tam gdzie zaczyna się skos zabudować ściankę i zrobić półki/szafki. Czy zrobić też wannę (wówczas mam zagospodarowany fajnie skos ale nie wiem czy nie będzie tego za dużo i łazienka będzie zagracona.....) - wersja 2, prysznic mógłby być z takimi składanymi do wewnątrz drzwiami ? Doradzicie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 15.03.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Nesska przepiękna łazienka Ja za to mam pytanie. U mnie będą trzy łazienki, jedna na dole dla gości, na górze dwie: jedna dla dzieci, druga dla nas. Wszystkie trzy mają być w tym samym stylu - klasycznym I zaczęłam się zastanawiać czy wszystkie trzy zrobić w tych samych płytkach ściennych - cegiełkach (mogą się ewentualnie różnić wzorem podłóg), czy tylko te dwie na górze w takich samych płytkach np. cegiełki i np. z różnymi wzorami podłóg, a ta na parterze w zupełnie innych, czy też wszystkie trzy inne i tyle. Zależy mi na spójności w domu, a podobają mi się łazienki białe, na ścianach płytki cegiełki albo "boazeryjne" albo mozaika ta którą ma Tomkowa (zarówno titanio jak i blanco) i czaro-biała podłoga. Czym Wy się kierowałyście? Jak to jest u Was? Edytowane 15 Marca 2015 przez maksimini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaBudownicza 15.03.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Osobiście ubóstwiam czarno-złote łazienki, ale w sieci jest bardzo mało ich projektów...Posiadacie moze taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.03.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 witam, w związku z tym, że w niedalekiej przyszłości czeka nas hydraulika, to zastanawiam się nad projektem górnej łazienki w naszym domu. nie jest ona zbyt duża (6,62m2), ale w projekcie zaplanowany jest i prysznic i wanna. i właściwie chciałaby, żeby tak zostało. no może w ostateczności być wanna z parawanem (teraz tak mamy w mieszkaniu i sprawdza się to rozwiązanie) może najpierw pokażę rzut z projektu http://projekty.lipinscy-projekty.pl/www_data/dcp160/rzuty/dcp160_r2.gif?ver=20140727011604 wymiary to 225x345. ściana z drzwiami: 175-80(drzwi)-90 i teraz tak: w miejscu, gdzie jest wc i bidet chciałabym podwójną umywalkę, a tam gdzie umywalka - kibelek. niby wszystko gra, ale mam wrażenie, że jakaś ciasnota w tej łazience będzie. kasia-max kasia, nie jestem ekspertem, nie piszesz też jaka wysoka jest ścianka kolankowa i jak duże jest okno, ale na moje oko można spróbować zrobić to inaczej - wannę dosunąć do ściany sąsiadującej z pokojem 2.5, pomimo skosu powinno się chyba użytkować w miarę wygodnie, umywalki dać tak jak chciałaś, a toaletę na ścianie z oknem w układzie proponowanym przez Ciebie wg mnie byłoby ciasno zarówno pomiędzy wc i wanną, jak i wc i kabiną, a wejście do kabiny byłoby bardzo trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 15.03.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Osobiście ubóstwiam czarno-złote łazienki, ale w sieci jest bardzo mało ich projektów...Posiadacie moze taką? W wątku pt Szczyty kiczu i kuriozum jest takich wiele. Ja bym za żadne skarby takiej łazienki nie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts