Venus_m 30.11.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Dla mnie najbardziej estetycznie i funkcjonalne rozmieszczenie w lazience wg projektu Magdy Pytanie tylko co na to wlascicielka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.11.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Lili07 do mnie też najbardziej przemawia projekt Madzi. Pomyśl może o takim rozmieszczeniu poszczególnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 30.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 zdecydowanie projekt Magdy - prosty i ladnie ulozony. innaczej jest balagan, zeby nie powiedziec burdel i nie wiem czy nie dalabym lustra na tej szafie co zaslania pralke... moze byc ciekawy efekt dla wchodzacych i od razu widzacch siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.11.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Magda34 to okno chyba nie powinno stanowic problemu, poniewaz jak mniemam w blizszej lub dalszej przyszlosci moze pojawic sie tam roleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Dzięki Dziewczyny:) Venus, masz rację. Tylko roleta. W międzyczasie zrobiłam taką skromną wizualizację tego rzutu. Bez kolorów. To taka wersja robocza:) http://foto0.m.onet.pl/_m/761cbde43286378e194b134fd05ac874,21,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/214fe7c33ca0087b6be837f101ad0f67,21,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/8d01ffa95da90bcbe370a3ba9d74040a,21,19,0.jpg Od tej poziomej linii nad wanną zaczyna się skos. http://foto2.m.onet.pl/_m/60ef8a9a73e2609a0bb77946b96a3512,21,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/cd38dc63d2f87482e0e1ca97f3432b1b,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 toś pojechała... skromny projekcik mówisz... że też nie trafiłam na to forum nim powstały pierwsze projekty mojego em świetny projekt swoją drogą, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.12.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Mi tez sie bardzo podoba, zwlaszcza pomysl z zabudowa na pralke, nie widac calego balaganu, ktory chcac nie chcac przy otwartej lazience by sie zrobil Czekamy tylko na wypowiedz wlascicielki i decyzje co do wybranej kolekcji plytek lazienkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.12.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Madzia wizualka super. Myślę, że dla Właścicielki to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 01.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 MADZIA! FANTASTIK BOMBASTIK. Jak dla mnie bardzo, ale to bardzo smacznie. Powiem tak w pierwszej koncepcji tam właśnie miał być nasz prysznic, ale gdzieś doczytaliśmy że nie wolno na ścianch zew i komina kuć pod rury, ścianka dodatkowa miała być z lukswer. Ale Twoja koncepcja chyba rozwązuje ten problem. Mam tylko jednen mały problemos. Jestem bowiem posiadaczką pralki pakowanej od góry, o wym 40na 60cm. Ale i tak można by chyba powyżej jakieś szafki powiesić? Madzia Twoja wizualka i zaangazowanie- naprawdę bardzo doceniam. I Wam wysztkim kobietki też wielkie dzięki. A w oknie oczywiście roleta. Firanka w łazience porażka jak dla mnie. Jesli chodzi o płytki to konkretnie jeszcze nie wiem. Kolory jednak przewiduję jasne, soczyste { pomarańcz,zieleń,} w połączeniu z bielą. Chyba tak będzie dobrze?! Nie chcę zrobić ciemnej klitki. Dekorów jak najmniej. I płytki też nie wszędzie. Ta wnęka z pralką zabudowaną i cały ten kącik od drzwi pomalowałabym. Wc na dole będę mała na biało i szaro, więc na górze może jednak troszkę żywiej. Co WY Laseczki na moje wywody powiecie? Uśwadamiajcie dalej, bo jak widać zero pojęcia u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.12.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 lili łazienkę masz sporą, więc ciemnej klitki bym się tam nie bała. Za pomarańczami nie przepadam, ale nie dawno na forum, chyba rafaal prezentował śliczną łazienkę w zieleniach - możesz zerknąć u niego - wyszło naprawdę fajnie. Masz już jakiś pomysł na płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krewetka 01.12.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 witam w jaki sposób zaprojektować taka łazienkę? chcialabym aby była kabina murowana wc oraz umywalka, ewentualnie pralka,jak to rozplanować? wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 02.12.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) I ja się uśmiechnę o pomoc i ocenę. Płytki Delicate/touch Paradyż orza Woodentic. z góry dziekuję za cenne uwagi. przepraszam ale zdjecia niewidoczne więc podaję link z innego wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132918-Delicate-Touch-Paradyż.-Ma-ktoś-u-siebie/page15 Edytowane 2 Grudnia 2010 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 02.12.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 PODEJŚCIE DRUGIE: http://images39.fotosik.pl/427/189687e78a9d9e40gen.jpg http://images46.fotosik.pl/412/45b225034bdfb79egen.jpg ręczniczki między dekorami tak poglądowo, bo tam fajnie będą wyglądały wieszaczki na ręcznik i szlafrok jak się będzie szło pod prysznic. I oczywiście dekorów pod prysznicem niet tylko w tym programie to trzebaby się namęczyć... i jak? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.12.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Alutka nie podalas wymiarow lazienki - chyba ze ja to przeoczylam. Z wizualizacji lazienka nie wydaje sie byc duza, jestes pewna ze chcesz ja dodatkowo pomniejszyc murowanym prysznicem? Dodam tylko, ze murowany prysznic bardzo sie mi podoba, jednak uwazam, ze nic na sile Zrobilabym raczej odplyw liniowy lub brodzik niski i kwadratowa szklana kabine. Widzialas kolekcje Meisha/Garam Paradyza? sa piekne w swej prostocie - moze Cie zainteresuje Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 02.12.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Venus m łazienka długa 2.80 a szeroka 1.38 no te płyteczki są piękne ale odrobinkę droższe i juz zupełnie nie wiem jak je zestawić. W sumie deseń bardziej do mnie przemawia.. Jeszcze mam przed oczami wizualkę z amanda/alex dla mnie idealną ale odpadła ze względu na cenę i teraz już do żadnych płytek nie mam serca:( a w ogóle to najchętniej zrobilabym na czarno jak planuję większość domu. no i nie cierpię zestawień beż/brąz... z meishy ewentualnie bianco/beż Edytowane 2 Grudnia 2010 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.12.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Alutka W fakt nie jest to az takie malenstwo jakie mi sie wydawalo. Szkoda tylko, ze taka waska - ale kto te wszystkie bledy jest w stanie wylapac na etapie murowania? Jezeli nie lubisz bez/braz (ja tez nie przepadam, ale te akurat na aranzancjach na stronie producenta porywaja moje serce) to moze wroc do szarosci? Ja mialam na dole dac Amanda/Alex jednak po wyliczeniu wyszlo mi prawie 4tys za plytki. Pelno szarych plytek jest hiszpanskich i duzo tanszych niz Amanda/Alex. Zobacz sobie koniecznie np producent Saime kolekcja Kaleido(te podobne do betonu ale trzeba zobaczyc na zywo) lub Metropolitan (te udaja beton bardzo realnie jak dla mnie), cena do 140 zl/m2, jezeli masz podlogowke to 104 bo to jakies parametry sie wtedy zmieniaja bla bla Sporo bylo tez fajnych np po 69 zl/m2 Wystarczy zrobic rundke po jakims duzym centrum z glazurami, jest tego od groma. Kolejny przyklad, ze plytki zagraniczne wcale nie musza odstraszac cena to np. mialam na dole w hollu i kuchni polozyc Nowa Gala Signum cena za 60x60 to 150 zl/m2 - znalazlam w moim przekonaniu duzo ladniejsze hiszpanskie plytki po 99 zl/m2, na 40m2 roznica w cenie jest powalajaca Oprocz szarosci lubisz tez jakies motywy kwiatowe? Moze wpadnie mi do glowy jakas zagraniczna plytka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 03.12.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Venus m juz sobie rozrysowalam ta meishe przeliczylam i... wyjdzie taniej niz delicate!!! A co do signum i innych cena w salonach zabojcza, ja chce wszystkie plytki do domu kupic na e-budujemy ceny rewelacja i slyszalam pochlebne opinie. tam signum za 78zl (30na60). Co do lazienki to dobrze sprawdzalam wymiary i przerabiac nie chcialam. Jest tak jak mialo byc w zalozeniach bo jestem inwestorka, ktora robotnikom na rece patrzy!! To lazieneczka na dole do korzystania w dzien i dla gosci. Zupelnie wystarczy. Na gorze mam duuza;) Meishe zaplanowalam tak: 3szt od dolu beige, 1 beige inserto (jeszcze nie wiem ktory), 1 listwa bianco i do gory juz samo bianco. Jak policze i starczy to walne jeszcze ta cieniutka bianco a co;) woodentic wylot bo i tak bedzie w gornej na podlodze. Tylko w kabinie samo bianco na tych dwoch niewidocznych scianach. Mam tylko problem jak to sobie narysowac w programie paradyza ale pokombinuje... A moze da sie to zrobic w jakims innym programie? Acha kontrowersyjna scianka kabiny nie bedzie siegala sufitu wiec tak zle chyba nie bedzie. Szyba absolutnie odpada bo a) nie ukryje utensyliow kapielowych i b) niecierpie czyszczenia szyb i luster (do okien wezme pania z mojej wioski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.12.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 niecierpie czyszczenia szyb i luster (do okien wezme pania z mojej wioski) Tu Cie rozumiem, mnie tez Pani z ukrainy musiala wspomoc w myciu okien, a w zasadzie zrobic to za mnie...ah te delikatne raczki Ja sie jarama Meisha ale tylko na zdjeciach Paradyza, mam nadzieje, ze w realu nie zawioda. Wydaja sie delikatne i z klasa i raczej nie przytlocza lazienki. Moze sprawdz do projektowania program pro100? Mala lopatologiczna instrukcje budowania, scianek i polek dalam kilka postow wczesniej, ale w razie watpliwosci pomoge. Sprawdz tez koniecznie czy ten dekor Inserto jest liczony w cenie za m2 czy od sztuki, zeby sie nie przejechac Skoro nie chcesz zrezygnowac z tej scianki to proponowalabym wlasnie na niej wyeksponowac albo ktores Inserto, ale zrobic ja z tymi listewkami slicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 03.12.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 inserto jest od sztuki i tak policzylam, moze faktycznie ta sciane jakos z listewkami zaaranzuje... a czy w pro100 jest baza tych plytek? Scianki to postawi malz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna88 03.12.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Moja wizualizacja. Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts