arek570 01.05.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Brodzik na pewno bezpieczniejszy, jeśli kolejny remont planujesz za 25 lat. Same kafle to zawsze jakieś ryzyko. Jeżeli chodzi o estetykę, wiadomo, bez brodzika prezentuje się zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim funkcjonalność łazienki pozostawia wiele do życzenia. Kabina przy wejściu zagraca przestrzeń, z umywalki oraz sedesu w ciągu dnia korzysta się dużo częściej, więc ustawiłbym je bliżej wejścia, jeśli to możliwe. Wybór materiałów i wzorów to już kwestia indywidualna, płytki dałbym do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.05.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Witam, podpowiedzcie proszę jak najlepiej urządzić poniższą łazienkę. Zaznaczę, że chciałabym dać w niej wannę - najchętniej nie narożną oraz prysznic - kwadrat 80x80 lub 90x90 . Chętnie też 2 umywalki, bez pralki i bidetu. W razie potrzeby okno można usunąć. Z góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam forumowiczów. [ATTACH=CONFIG]313598[/ATTACH] Może tak http://images68.fotosik.pl/850/11733ee9d039ba37med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 01.05.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 no właśnie nie można przesunąć, więc tak zostać musi.. ( w projekcie był kibelek na wprost wejścia na kominie - (z tą płytką strukturalną) - udało mi się tylko lekko w bok go przesunąć, przy drzwiach nie chcieli bo rzekomo za daleko do pionu czy coś) przekonałeś mnie do brodzika, bo już łamałam się na kafle - i tak go mamy, fajny płyciutki, zrównamy z kaflami plus szklane drzwi i ścianka prysznica (nie kabina), może nie zagraci tak bardzo, też będzie fajnie.. dzięks arek za jak zwykle rzeczową opinię ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstro 01.05.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 ja tez potrzebuję porady, załączam wizkę łazienki ze skosem, zastanawiam się czy dać kafle do sufitu czy do poziomu drzwi? co sądzicie o wizualizacji? na wannie mozaika ale nie wiem jak to zrobić w pro... ;/, pod skosem szafka, i we wnęce tam gdzie komin z przyklejonym lustrem też mała szafeczka czy macie może jakies sugestie? z góry dzięki za podpowiedzi moim zdaniem zdecydowanie do poziomu drzwi - zwłaszcza, jeśli Ci wejdą bez zbytniego przycinania (nie wiem, jaki rozmiar tych, które wybierzesz). ścianę pomiędzy płytkami a sufitem pomalujesz farba o ton jaśniejszą od płytek, co będzie stanowić łagodne przejście pomiędzy nimi a sufitem. wizka jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr88 02.05.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 cześć Forumowicze!! poradzicie coś na takowy układ łazienki? Łazienka ~ 5m2 posiada niewielkie okno od strony południowej (wymiary okna na zdjęciu), chusteczkowa jest ta wnęka ni w 5 ni w 9 tuż za pralką. Na ścianie (czerwona kreska) zamontowany jest grzejnik. Myślałam raczej o jasnych kolorach, żeby jej optycznie nie pomniejszać, zabudowany kibelek, osłonięta/zabudowana pralka, może jakimś cudem 2 niewielkie zlewy, może składana szyba przy wannie, żeby móc wziąć prysznic. Nie wiem sama.. co myślicie? Za rady i uwagi będę wdzięczna. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.05.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 A może dać i wannę i prysznic,nad pralką można zrobić ukrytą szafkę na detergenty.http://images70.fotosik.pl/853/4bb64ee7630ee3a7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.05.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 mr88, co oznaczają wymiary 130 i 70 na rzucie? Nie pokrywają się z kominem i wnęką i do niczego innego nie pasują... 1) Układ podobny do oryginalnego ale pralka(płytka, ok.45cm) po blatem umywalki. We wnęce szafka zabudowana równo ze stelażem kibelka.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/048f1e62bb4e.jpg2) Kibelek na wprost wejścia a przy kominie długi blat z umywalką i pralką. We wnęce poniżej poziomu blatu schowek na rzadziej używane/zapasowe rzeczy a z przodu pod blatem może stać kosz na brudy, powyżej blatu normalna szafka, może z lustrzanymi drzwiami.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1b3358030c8.jpg Jeśli nad wanną miałby być zamontowany szklany parawan to raczej od strony okna a nie grzejnika. Niestety wygląda na to, że jak wstawisz wannę o szerokości 75cm to parawan będzie nachodził na okno(na moich rysunkach wanna ma 160x70cm). I pozbądźcie się/nie róbcie takiego wystającego parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstro 02.05.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 (edytowane) cześć Forumowicze!! poradzicie coś na takowy układ łazienki? [ATTACH=CONFIG]315478[/ATTACH] Łazienka ~ 5m2 posiada niewielkie okno od strony południowej (wymiary okna na zdjęciu), chusteczkowa jest ta wnęka ni w 5 ni w 9 tuż za pralką. Na ścianie (czerwona kreska) zamontowany jest grzejnik. Myślałam raczej o jasnych kolorach, żeby jej optycznie nie pomniejszać, zabudowany kibelek, osłonięta/zabudowana pralka, może jakimś cudem 2 niewielkie zlewy, może składana szyba przy wannie, żeby móc wziąć prysznic. Nie wiem sama.. co myślicie? Za rady i uwagi będę wdzięczna. Pomóżcie Ale zbieg okoliczności.Prawie identyczna łazienkę zamieszczalem parę postów niżej, pytając o plytki. Co ciekawe, moja jest w Wawie☺ Edytowane 2 Maja 2015 przez pstro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 03.05.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 mam pytanie czy takie oświetlenie nad lustrem będzie wystarczające -nad lustrem bedzie obnizenie z gk i tam chcialam wbudowac taka belke http://www.gitmarket.pl/pxf/vip-g-k-ip44-do-sufitu-gipsowo-kartonowego-oprawa o długosci 120 cm chociaz lustro planuje 140 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr88 04.05.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 mr88, co oznaczają wymiary 130 i 70 na rzucie? Nie pokrywają się z kominem i wnęką i do niczego innego nie pasują... 1) Układ podobny do oryginalnego ale pralka(płytka, ok.45cm) po blatem umywalki. We wnęce szafka zabudowana równo ze stelażem kibelka. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/048f1e62bb4e.jpg 2) Kibelek na wprost wejścia a przy kominie długi blat z umywalką i pralką. We wnęce poniżej poziomu blatu schowek na rzadziej używane/zapasowe rzeczy a z przodu pod blatem może stać kosz na brudy, powyżej blatu normalna szafka, może z lustrzanymi drzwiami. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1b3358030c8.jpg Jeśli nad wanną miałby być zamontowany szklany parawan to raczej od strony okna a nie grzejnika. Niestety wygląda na to, że jak wstawisz wannę o szerokości 75cm to parawan będzie nachodził na okno(na moich rysunkach wanna ma 160x70cm). I pozbądźcie się/nie róbcie takiego wystającego parapetu. alicyja dziękuję za pomysły 130 cm to szerokość sciany z pionami technicznymi, 70 cm to kolejno (10 cm ściana + 50 cm wnęka + 10 cm ściana). Oba projekty są fajne. Bardziej podoba mi się to 2 rozwiązanie, bo optycznie łazienka wydaje się być większa, ale obawiam się, że przeniesienie kibelka pod okno będzie niosło ze sobą spore koszta. Szklany parawan z pewnością od strony okna, żeby mieć łatwy dostęp do grzejnika kinka zdecydowanie jestem zwolenniczką rzeczy wielofunkcyjnych, dlatego 2 w 1 (wanna+prysznic/parawan), o ucinaniu kosztów nie wsppomnę, ale dziekuję za Twój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 04.05.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 alicyja dziękuję za pomysły 130 cm to szerokość sciany z pionami technicznymi, 70 cm to kolejno (10 cm ściana + 50 cm wnęka + 10 cm ściana). Nadal mi się to nie zgadza z rzutem ale już nie będę wnikać. Oba projekty są fajne. Bardziej podoba mi się to 2 rozwiązanie, bo optycznie łazienka wydaje się być większa, ale obawiam się, że przeniesienie kibelka pod okno będzie niosło ze sobą spore koszta. A co - macie już stelaż wc zamontowany? Zgaduję, że pion kanalizacyjny jest w rogu (styl ściany z oknem i komina) więc czy rura w jedną czy w druga stronę "pójdzie" to chyba bez różnicy. W obu wersjach jest sporo miejsca ale wybór należy do Was - co wolicie mieć na wprost wejścia(sedes czy umywalkę), jak długi blat jest potrzebny... Ustawienie z kibelkiem pod oknem wymyśliłam na wypadek gdyby opcja z lustrem pod oknem jednak Wam nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr88 05.05.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nadal mi się to nie zgadza z rzutem ale już nie będę wnikać. A co - macie już stelaż wc zamontowany? Zgaduję, że pion kanalizacyjny jest w rogu (styl ściany z oknem i komina) więc czy rura w jedną czy w druga stronę "pójdzie" to chyba bez różnicy. W obu wersjach jest sporo miejsca ale wybór należy do Was - co wolicie mieć na wprost wejścia(sedes czy umywalkę), jak długi blat jest potrzebny... Ustawienie z kibelkiem pod oknem wymyśliłam na wypadek gdyby opcja z lustrem pod oknem jednak Wam nie pasowała. To jest mieszkanie deweloperskie, jeszcze nie odebrane Pion kanalizacyjny znajduje się w prawej ścianie łazienki (żółte miejsce na rzucie) wraz z wymiarami rur. Nie znam się, ale wydaje mi się, że przerzucanie grubej rury od wc na ścianę pod oknem wiąże się z grubszymi wydatkami. Co nie zmienia faktu, że kibelek na wprost drzwi sprawi, że łazienka wyda się większa "na wejściu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 05.05.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Hej, Jak oświetlić lustro o wym. 170x100 cm wklejone między płytki w takiej łazience? Na wizualizacji jest inna umywalka. Planujemy umieścić ją po lewej stronie blatu, delikatnie odsuniętą od jego krawędzi. W rzeczywistości będzie taka: Myślałem o podłużnej lampie o długości 90 lub 120 cm, umieszczonej tuż nad umywalką. http://polskielampy.pl/kinkiet-k-108154w-pp-design-p-18254.html Co o tym sądzicie? Macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej82 05.05.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witajcie, mam łazienkę maleńką i chciałabym Was prosić o podpowiedź w kwestii jej urządzenia. Toaleta niestety musi zostać w miejscu obecnym, drzwi nie można przesunąć ze względu na to że wejście jest z kuchni. Preferuję wannę i będę się upierała przy tym żeby została. Myślałam ewentualnie o tym żeby postawić na przesuwne drzwi i przenieść wannę na prawą stronę a miejsce pod oknem przeznaczyć na pralkę i jakieś szafki. wymiary podane są na zdjęciu. Wiem,że wiele wymagam a możliwości może są małe ale wierzę,że jest jakaś szansa żeby to miało ręce i nogi Wszelkie pomysły i rozwiązania są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 06.05.2015 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witajcie, mam łazienkę maleńką i chciałabym Was prosić o podpowiedź w kwestii jej urządzenia. Toaleta niestety musi zostać w miejscu obecnym, drzwi nie można przesunąć ze względu na to że wejście jest z kuchni. Preferuję wannę i będę się upierała przy tym żeby została. Myślałam ewentualnie o tym żeby postawić na przesuwne drzwi i przenieść wannę na prawą stronę a miejsce pod oknem przeznaczyć na pralkę i jakieś szafki. wymiary podane są na zdjęciu. Wiem,że wiele wymagam a możliwości może są małe ale wierzę,że jest jakaś szansa żeby to miało ręce i nogi Wszelkie pomysły i rozwiązania są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiKuba 06.05.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam wszystkich !Mam ogromną prośbę o pomoc - jutro muszę zamówić płytki, a nie mogę sie zdecydować na kolor:CZARNE;[ATTACH=CONFIG]316098[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316099[/ATTACH]czy SZARE:[ATTACH=CONFIG]316100[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316101[/ATTACH] a tutaj zdjęcie płytek:[ATTACH=CONFIG]316102[/ATTACH] Obawiam się, że czarne mogą być trudniejsze w utrzymaniu czystości.Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 06.05.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Obawiam się, że czarne mogą być trudniejsze w utrzymaniu czystości. Jak myślicie? Na pewno praktyczniejsze będą szare. Na czarnych wszystko będzie widać a podłogi sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr88 06.05.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Na pewno praktyczniejsze będą szare. Na czarnych wszystko będzie widać a podłogi sporo. podoba mi się połączenie biało-czarnych, ale jeśli miałabym wybrać jednolite, to też byłyby to szare pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anomalia 07.05.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam serdecznie. Mam problem z urządzeniem łazienki i chciałabym prosić o pomoc i poradę. Rodzina nie bardzo chce się angażować w konsultacje, a ja muszę podjąć jakąś decyzję i byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie. Łazienka jest dość wąska, długa i niestety jedna ściana jest ścianką kolankową (wysokość około 140cm). Mniej więcej na środku komina znajduje się okno dachowe. Kafelki mam już wybrane. Chciałabym żeby dłuższe ściany były białe (błysk), a podłoga i ściana ze skosem (na wprost wejścia) była w jasno szarych płytkach, optycznie powiększających pomieszczenie (Nord Ceram Fossil Wood Smoke). W miejscu wydzielonym na prysznic chciałabym by znalazły się kafelki z tej samej serii, ale ciemniejsze. Rozważam też przeciągnięcie ciemniejszych kafelków na strefę wejścia i ewentualny kibelek umiejscowiony na przeciwko prysznica. Nie do końca wiem jak rozmieścić wszystkie sprzęty by było to funkcjonalne i estetyczne... Bardzo proszę o pomoc. Poniżej zamieszczam rzuty moich pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anomalia 07.05.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Dalsza część rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts